Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też nic nie wiem i mojej szyjce i łożysku. Jakoś też lekarz nic nie mówił... I też kawy nie pije. A szkoda bo nawet ekspress sobie kupiłam. A tu dupa blada bo po jednej telepie mnie jakbym 4red bulle wypiła... A smaczki mam mam... Wstyd się przyznać bo często na McDonalda... Ostatnio mój o 23.00 jechał po big maca bo spa nie mogłam... Poza tym chlebek żytni z Lidla i serek topiony. I tak dzień w dzień... Śniadanie mistrzuniów.
Aha, chciałam zapytac-czy też jak się śmiejecie to wam się brzuszek trzęsie? Dzisiaj przed obiadem zauważyłam i mój kochany też i strasznie się że mnie śmiał. A wagę mam taką sama jak 3tygodnie temu, a wtedy bandzioszek się nie trząsł... Tu bym się uśmiechnęła ale emotikonki mi nie działają...Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
AnaMarie88 wrote:Aha, chciałam zapytac-czy też jak się śmiejecie to wam się brzuszek trzęsie? Dzisiaj przed obiadem zauważyłam i mój kochany też i strasznie się że mnie śmiał. A wagę mam taką sama jak 3tygodnie temu, a wtedy bandzioszek się nie trząsł... Tu bym się uśmiechnęła ale emotikonki mi nie działają...
zrobię sobie w domu foto to Wam się pochwalę moim brzuszkiem -
Dzień dobry chwilę mnie nie ma i tyle do nadrobienia
Ja dziś byłam na mieście i u siostry, i dopiero chwila wytchnienia. Zgodnie z planem upiekłam drożdżówkę z budyniem
Ale co gorsze mam od rana nudności, zęby ledwo umyłam
Co do kawy to ja piję zwykle rozpuszczalną i nie odrzuca mnie ani zapach, ani smak. Zachcianek mam sporo na marynowane (ogórki, grzybki), frytki z maca, drożdżowe ciasto słone i słodkie, makaron (ale ja robię sama), ser żółty z ogórkiem kiszonym ...
Na temat łożyska mam zamiar zapytać podczas wizyty w czwartek, bo szczerze też mnie to zastanawia. Szyjkę mam wysoko, czasem nie sięgam gdy aplikuję luteinę.Magdzia85F lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
aga_90 wrote:też tak mam, a najbardziej się śmiałam na ostatnim usg, już nawet nie pamietam czemu i próbowałam się powstrzymywać bo tak mi brzuch latał, że na ekranie wszystko skakało
zrobię sobie w domu foto to Wam się pochwalę moim brzuszkiem14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Szok, trzeba tu wchodzić co chwilę bo później nie mogę nadążyć z czytaniem :p ja też nie wiem jakie łożysko i ile szyjka wiem tylko że na 80% dziewczynka będzie a z jedzenia to standardowo ogórki kiszone, ale to czy ciąża czy nie to zawsze sobie ze dwa kupię i zjem w aucie w drodze do domu A dziś gotowałam pomidorową i naleśniki... A naleśników już nie będę robić przed długi czas bo się wystałam przy tej patelni chyba ze dwie h aż mnie nogi bolą
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
Ja też nie wiem jak z lozyskiem, Ale wychodzę z założenia że jakby coś było nie tak to gin by powiedział
Mój brzuchol się trzęsie Ale został mi z pierwszej ciąży więc się nie liczy
Co do herbaty, 20 torebek to normalnie masowka idzieMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie ginekolog na pierwszej wizycie od razu sprawdził szyjkę, w ogóle całą macicę i wokół teren
Na każdej wizycie sprawdza szyjkę i mi mówi, czy ok. Z łożyskiem to mówił, że ok i mówił, gdzie jest pępowina nawet. Więc tłumaczy wszystko.
AnaMarie mnie też smakują hamburgery z Maca i Burgerkinga. Ale frytki naj są w Macu. Zaznaczam, że wcześniej nie jadłam haburgerów, bo były dla mnie po protu niesmaczne:)
APrzybylska smacznego:) mniam drożdżówka z budyniem:)
olKaczucha - no właśnie, obejrzałam film, pogadałam z siostrą i Mamą przez tel. wchodzę a tu strona:) i dobrze! Rozgadane towarzystwo - to i rozmowa fajnie się układa:)
Aga też mi się wydaje, że lekarz Ci nie mówi, co i jak, bo uważa, że jak ok, to po co. No, ale mógłby tam coś wspomnieć, byłabyś spokojniejsza.
Elka na pewno ok z łożyskiem:) -
Mi też lekarz bada szyjkę podczas każdej wizyty, pyta tylko czy boli i kwituje to: "ok, zapraszam na kozetkę"
przez Was zaczęłam chcieć burgerów z Maca do tej pory zdarzało mi się sporadycznie tam stołować, ale w ciąży myślałam, że może lepiej nie ... a teraz chcę i to dużo ogólnie mimo, że mnie mdli to robak mi się kręci na coś, ale sama nie wiem na co.
Magdzia drożdżówka była oszałamiająca, ale to i tak nie to, co mi się chce14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
nick nieaktualnyAPrzybylska no u mnie przed ciążą w marcu to jedynie frytki i lody. Kawę kupowałam w Costa coffee - dużą latte bezlaktozową. Uwielbiam ich świąteczne kubki!!!
Czyli szukasz smaka??? U mnie teraz lepiej z tym smakiem na coś. W sensie jem normalnie.
U mnie na kolację kalafior z jajem. A Mąż wczorajsze pulpety.
Mamę uprzedziłam, żeby buraczki zrobiła jak przyjedziemy
APrzybylska lubi tę wiadomość
-
Zgadzam się co do Costy Miałam służbową kartę paliwową na Shell, więc założyłam kartę na punkty i kawka była za darmo też latte, ale zwykłe.
w zeszłym roku był ładny kubek z pingwinkiemMagdzia85F lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyAPrzybylska no i taki kubek to wprowadza w święta, które kocham!!!!
OlKaczucha mnie nie bada na fotelu do rozkraczania, tylko przy USG. Np. Teraz będę mieć cytologię. W sumie ostatnio miałam w listopadzie ubiegłego roku wraz z USG tarczycy i piersi. -
nick nieaktualnyZ tym badaniem w ciąży to kiedyś czytałam że są dwie szkoły, Ci co badają i Ci co nie badają, ja w pierwszej ciąży miałam krążek to zawsze byłam badana czy się trzyma, teraz na razie ok , w drugiej i obecnej tylko usg( mam innego ginekologa), ale chyba wolałabym być badana , może to głupie ale trochę wtedy spokojniejsza jestem.
Za mną chodzi strucla makowa taka świąteczna albo dobry makowiec już jakiś drugi tydzień. nigdzie nie mogę dostać chyba upiekę w weekend, ogolnie masa makowa ale swojej roboty.
Nie mam już wątpliwości ale zaczynam czuć muśnięcia w brzuchu, na pewno nie są to jelita, ale zdarzają się coraz częściej, już nie mogę się doczekać większej intensywności
Czekam na pierwsze zdjęcia brzuszków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 19:34
-
nick nieaktualny
-
Wydaje mi się, że nasz klub lenia musimy przemianować na klub lenia - kucharza amatora
Monnn, Magdzia85F, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Agi, super że już czujesz ja dalej czekam
Co do baby shower to ja nie robiłam więc nie wiem -
aga_90 wrote:nurtuje mnie inna rzecz, większość z Was wie jak ułożone jest łożysko, jaką macie dł szyjki, czy jest któraś która tak jak ja nie wie? Poza badaniami USG mój lekarz w żaden inny sposób mnie nie bada i nie wiem czy to dobrze czy niekoniecznie z drugiej strony gdyby coś miało być nie tak to chyba by to sprawdził, nie? i wtedy kazał leżeć w domu na l4, a on wie że jeszcze pracuję..