X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic nie wiem i mojej szyjce i łożysku. Jakoś też lekarz nic nie mówił... I też kawy nie pije. A szkoda bo nawet ekspress sobie kupiłam. A tu dupa blada bo po jednej telepie mnie jakbym 4red bulle wypiła... A smaczki mam mam... Wstyd się przyznać bo często na McDonalda... Ostatnio mój o 23.00 jechał po big maca bo spa nie mogłam... Poza tym chlebek żytni z Lidla i serek topiony. I tak dzień w dzień... Śniadanie mistrzuniów.

Aha, chciałam zapytac-czy też jak się śmiejecie to wam się brzuszek trzęsie? Dzisiaj przed obiadem zauważyłam i mój kochany też i strasznie się że mnie śmiał. A wagę mam taką sama jak 3tygodnie temu, a wtedy bandzioszek się nie trząsł... Tu bym się uśmiechnęła ale emotikonki mi nie działają...

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMarie88 wrote:
    Aha, chciałam zapytac-czy też jak się śmiejecie to wam się brzuszek trzęsie? Dzisiaj przed obiadem zauważyłam i mój kochany też i strasznie się że mnie śmiał. A wagę mam taką sama jak 3tygodnie temu, a wtedy bandzioszek się nie trząsł... Tu bym się uśmiechnęła ale emotikonki mi nie działają...
    też tak mam, a najbardziej się śmiałam na ostatnim usg, już nawet nie pamietam czemu i próbowałam się powstrzymywać bo tak mi brzuch latał, że na ekranie wszystko skakało :P
    zrobię sobie w domu foto to Wam się pochwalę moim brzuszkiem :D

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) chwilę mnie nie ma i tyle do nadrobienia ;)
    Ja dziś byłam na mieście i u siostry, i dopiero chwila wytchnienia. Zgodnie z planem upiekłam drożdżówkę z budyniem :)

Ale co gorsze mam od rana nudności, zęby ledwo umyłam :(

Co do kawy to ja piję zwykle rozpuszczalną i nie odrzuca mnie ani zapach, ani smak. Zachcianek mam sporo na marynowane (ogórki, grzybki), frytki z maca, drożdżowe ciasto słone i słodkie, makaron (ale ja robię sama), ser żółty z ogórkiem kiszonym ...

Na temat łożyska mam zamiar zapytać podczas wizyty w czwartek, bo szczerze też mnie to zastanawia. Szyjkę mam wysoko, czasem nie sięgam ;) gdy aplikuję luteinę.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    też tak mam, a najbardziej się śmiałam na ostatnim usg, już nawet nie pamietam czemu i próbowałam się powstrzymywać bo tak mi brzuch latał, że na ekranie wszystko skakało :P
    zrobię sobie w domu foto to Wam się pochwalę moim brzuszkiem :D
    Tak myślę aga, że już ogólnie czas żeby się chwalić brzuszkami :D

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok, trzeba tu wchodzić co chwilę bo później nie mogę nadążyć z czytaniem :p ja też nie wiem jakie łożysko i ile szyjka :) wiem tylko że na 80% dziewczynka będzie :) a z jedzenia to standardowo ogórki kiszone, ale to czy ciąża czy nie to zawsze sobie ze dwa kupię i zjem w aucie w drodze do domu :D A dziś gotowałam pomidorową i naleśniki... A naleśników już nie będę robić przed długi czas bo się wystałam przy tej patelni chyba ze dwie h aż mnie nogi bolą :/ :/

iv09mg7yklmn388j.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już mam brzuszek taki fajny <3

iv09mg7yklmn388j.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem jak z lozyskiem, Ale wychodzę z założenia że jakby coś było nie tak to gin by powiedział ;-)
    Mój brzuchol się trzęsie Ale został mi z pierwszej ciąży więc się nie liczy :-P
    Co do herbaty, 20 torebek to normalnie masowka idzie ;-)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ginekolog na pierwszej wizycie od razu sprawdził szyjkę, w ogóle całą macicę i wokół teren :P

Na każdej wizycie sprawdza szyjkę i mi mówi, czy ok. Z łożyskiem to mówił, że ok i mówił, gdzie jest pępowina nawet. Więc tłumaczy wszystko.

AnaMarie mnie też smakują hamburgery z Maca i Burgerkinga. Ale frytki naj są w Macu. Zaznaczam, że wcześniej nie jadłam haburgerów, bo były dla mnie po protu niesmaczne:)

APrzybylska smacznego:) mniam drożdżówka z budyniem:)

olKaczucha - no właśnie, obejrzałam film, pogadałam z siostrą i Mamą przez tel. wchodzę a tu strona:) i dobrze! Rozgadane towarzystwo - to i rozmowa fajnie się układa:)

Aga też mi się wydaje, że lekarz Ci nie mówi, co i jak, bo uważa, że jak ok, to po co. No, ale mógłby tam coś wspomnieć, byłabyś spokojniejsza.

Elka :) na pewno ok z łożyskiem:)

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarz bada szyjkę podczas każdej wizyty, pyta tylko czy boli i kwituje to: "ok, zapraszam na kozetkę" ;)

przez Was zaczęłam chcieć burgerów z Maca ;) do tej pory zdarzało mi się sporadycznie tam stołować, ale w ciąży myślałam, że może lepiej nie ... a teraz chcę i to dużo :) ogólnie mimo, że mnie mdli to robak mi się kręci na coś, ale sama nie wiem na co.

Magdzia drożdżówka była oszałamiająca, ale to i tak nie to, co mi się chce ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska no u mnie przed ciążą w marcu to jedynie frytki i lody. Kawę kupowałam w Costa coffee - dużą latte bezlaktozową. Uwielbiam ich świąteczne kubki!!!

Czyli szukasz smaka??? U mnie teraz lepiej z tym smakiem na coś. W sensie jem normalnie.

U mnie na kolację kalafior z jajem. A Mąż wczorajsze pulpety.
    Mamę uprzedziłam, żeby buraczki zrobiła jak przyjedziemy :-)

APrzybylska lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się co do Costy :) Miałam służbową kartę paliwową na Shell, więc założyłam kartę na punkty i kawka była za darmo ;) też latte, ale zwykłe.

w zeszłym roku był ładny kubek z pingwinkiem :D

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko mnie w takim razie lekarz nie bada na fotelu i nie sprawdza mojej szyjki? :/ ani na brzuch mi nie naciska ani nic... ja nie wiem :p

iv09mg7yklmn388j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska no i taki kubek to wprowadza w święta, które kocham!!!! :-)

OlKaczucha mnie nie bada na fotelu do rozkraczania, tylko przy USG. Np. Teraz będę mieć cytologię. W sumie ostatnio miałam w listopadzie ubiegłego roku wraz z USG tarczycy i piersi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym badaniem w ciąży to kiedyś czytałam że są dwie szkoły, Ci co badają i Ci co nie badają, ja w pierwszej ciąży miałam krążek to zawsze byłam badana czy się trzyma, teraz na razie ok , w drugiej i obecnej tylko usg( mam innego ginekologa), ale chyba wolałabym być badana , może to głupie ale trochę wtedy spokojniejsza jestem.

Za mną chodzi strucla makowa taka świąteczna albo dobry makowiec już jakiś drugi tydzień. nigdzie nie mogę dostać chyba upiekę w weekend, ogolnie masa makowa ale swojej roboty.

Nie mam już wątpliwości ale zaczynam czuć muśnięcia w brzuchu, na pewno nie są to jelita, ale zdarzają się coraz częściej, już nie mogę się doczekać większej intensywności :)

Czekam na pierwsze zdjęcia brzuszków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 19:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agii o tak wlasna masa makowa jest pyszna!!!

Kiedyś na święta zrobiłam takie babeczki sernikomakowce! Z polewą karmelową, cudo!!! Najszybciej poszły:-)

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że nasz klub lenia musimy przemianować na klub lenia - kucharza amatora :D

Monnn, Magdzia85F, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska chyba tak:-P hehe albo łasucha. Bo gadamy o Dzieciaczka i jedzeniu hehe :-D

Ilona92 lubi tę wiadomość

• AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z innej beczki-kiedy robi się baby shower?

• Ellka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi, super że już czujesz :-) ja dalej czekam ;-)
    Co do baby shower to ja nie robiłam więc nie wiem ;-)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    nurtuje mnie inna rzecz, większość z Was wie jak ułożone jest łożysko, jaką macie dł szyjki, czy jest któraś która tak jak ja nie wie? Poza badaniami USG mój lekarz w żaden inny sposób mnie nie bada i nie wiem czy to dobrze czy niekoniecznie :/ z drugiej strony gdyby coś miało być nie tak to chyba by to sprawdził, nie? i wtedy kazał leżeć w domu na l4, a on wie że jeszcze pracuję..
    Kliknęłam nie to co trzeba. Ostatnio zapytałam gon jak to jest szyjka bo nic nie mowi, powiedział ze jest długa i zamknięta i on widzi to wszystko na usg. Łożysko i kosmosie pokazuje jako pierwszy plan, zanim przejdzie do dziecka. Powiedział, ze jesli nie ma takiej potrzeby fo nie bada na fotelu

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ