WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z deszczowych Gliwic. My też wybraliśmy wstępnie imiona. Jeżeli chodzi o chłopaka to będzie nataniel. Chcieliśmy Stasia ale tak nam się kilka stasiów naraziło że odpuściliśmy. Jeżeli chodzi o dziewczynkę to będzie albo Oliwia albo Marysia. Się zobaczy

U mnie nie ma nic smacznego, co prawda zrobiłam gołąbki wczoraj ale po nich tak mnie zmniotlo że leżę w łóżku zasmarkana i marzę o wysłaniu się... W nocy spałam półtora godzinki, zasnęłam po 5 dopiero... Eh nawet moja wodzionke nic nie pomaga. Jutro chyba lekarz...

A wózeczku jakie oglądacie? Koleżanki mówiły mi żeby nie brać 3w1 bo foteliki do aut nie spełniają jakiś atestów. Też takie macie informacje? No i jednak kupimy nowy. Niestety drożej, ale przynajmniej nie wylezane przez poprzednia dzidzię. Może tak będzie lepiej... I zawsze jest ta gwarancja

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak słyszałam o wózkach. Będziemy kupować 2w1, ale raczej używany (drugiego tak szybko nie planujemy). Fotelik już jednak nówkę, bo sporo pewnie będziemy jeździć z małą. Bo do lekarza 15km (do tego w mojej miejscowości nie mam zaufania), a i pewnie do rodziny męża będzie jeździć - a to ponad 400km w jedną stronę. No i pewnie postawimy na Maxi Cosi. Co do wózka, to podobają mi się te z firmy Adamex, ale jeszcze zobaczymy jak się sprawdzają na żywo :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja od wczoraj znowu mam mdłości :/ Wczoraj wybrałam się na zakupy w poszukiwaniu kurtki (wróciłam ze spodniami, sukienką i bluzką), ale tylko się zdołowałam i nic nie znalazłam.

Co do imion, to dla dziewczynki chcę Zuzanna albo Róża. Dla chłopca pewnie Jakub, może Maciej.

Jeżeli chodzi o wózek to wizualnie podoba mi się ten:

http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-verdi-laser-3w1-torba-gratisy-i6982253093.html

Błagam, tylko nie krzyczcie na mnie! Nic o nim nie czytałam, nie znam opinii i w ogóle, na razie patrzę tylko co mi się spodoba na oko :) Też myślę raczej o 2w1 i na pewno chcę nowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 12:09

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chcemy 2 w 1. I fotelik be Sava modularny Igo albo ten maxi Cosi, o którym Tusianka pisze.

Ale mamy jeszcze tyle czasu, że się może jeszcze pozmieniać:-)

APrzybylska ja się nie będę wymądrzać na temat wózka, bo się nie znam. Tylko tyle, że ja chcę najpierw obejrzeć wózek, bo po wczorajszym, to naprawdę ciężar i rączka to ważne.

Zjadłam kisiel i pudding na spółkę z Mężem i mi niedobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 13:12

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się właśnie nie znam :) I na pewno tak jak Ty muszę przed kupnem wózek "obmacać" z każdej strony. Siostra ma taki mega ciężki i uparty, bo koła same sobie kierunek wybierają :/

Kuzynka (mama 2 dzieci) mówiła żeby też przy 2w1 zwrócić uwagę na spacerówkę, bo bardzo często są płytkie i dziecko wypada/ześlizguje się z siedziska.

• Rene Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Dzień dobry :)

Ja od wczoraj znowu mam mdłości :/ Wczoraj wybrałam się na zakupy w poszukiwaniu kurtki (wróciłam ze spodniami, sukienką i bluzką), ale tylko się zdołowałam i nic nie znalazłam.

Co do imion, to dla dziewczynki chcę Zuzanna albo Róża. Dla chłopca pewnie Jakub, może Maciej.

Jeżeli chodzi o wózek to wizualnie podoba mi się ten:

http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-verdi-laser-3w1-torba-gratisy-i6982253093.html

Błagam, tylko nie krzyczcie na mnie! Nic o nim nie czytałam, nie znam opinii i w ogóle, na razie patrzę tylko co mi się spodoba na oko :) Też myślę raczej o 2w1 i na pewno chcę nowy.
    Ładny wózek i cena też jest ok:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Rene! Co tam???

APrzybylska no to dopiero będzie wyzwanie ten wózek!!!
    A łóżeczka nie kupujemy na razie. Tzn.dostawkę https://www.ceneo.pl/48160615#tab=spec

Rene lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/wozek-wozki-dzieciece-goya-x3-3w1-parasolka-i6651402163.html
    wizualnie podoba mi się ten wózek wzór czarny w groszki:-)
    tak jak przy poprzednich zakupach i tak jak piszecie chcę wózek sprawdzić dotknąć,obejrzeć zanim się zdecyduję zamówić.

Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
  • Rene Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Hej Rene! Co tam???

A łóżeczka nie kupujemy na razie. Tzn.dostawkę https://www.ceneo.pl/48160615#tab=spec
    a u mnie wszystko ok no może poza katarem który mnie męczy od dłuższego czasu,mdłości sobie poszły oby juz nie wróciły,senność i zmęczenie też:-)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene no bo za kilka dni już 2 trymestr:-)

U mnie plus, bo zaczęłam znowu się wysypiać :-)

Dziś zgaga!

Rene lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Rene no bo za kilka dni już 2 trymestr:-)

U mnie plus, bo zaczęłam znowu się wysypiać :-)

Dziś zgaga!
    zgagi współczuję mam nadzieje że tak szybko mnie nie dopadnie

preg.png

Ja 38
    On 40
  • Rene Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Hej Rene! Co tam???

fajna ta dostawka:-)Ja planuje kupić zwykłe łóżeczko w białym kolorze:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    http://allegro.pl/wozek-wozki-dzieciece-goya-x3-3w1-parasolka-i6651402163.html
    wizualnie podoba mi się ten wózek wzór czarny w groszki:-)
    tak jak przy poprzednich zakupach i tak jak piszecie chcę wózek sprawdzić dotknąć,obejrzeć zanim się zdecyduję zamówić.
    Tak, ten w groszki jest urzekający :D Ja planuje coś w graficie albo granacie kupić.

Łóżeczko już mam :) Kupiliśmy właśnie białe, używane, ale materac i resztę oczywiście kupimy nowe.

Ja mam pytanie z innej beczki: jaką bieliznę polecacie? Zazwyczaj katowałam się stringami, ale od początku ciąży przerzuciłam się na "gacie po tacie" ;) bawełniane. A jak to u Was?

Rene lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Tak, ten w groszki jest urzekający :D Ja planuje coś w graficie albo granacie kupić.

Łóżeczko już mam :) Kupiliśmy właśnie białe, używane, ale materac i resztę oczywiście kupimy nowe.

Ja mam pytanie z innej beczki: jaką bieliznę polecacie? Zazwyczaj katowałam się stringami, ale od początku ciąży przerzuciłam się na "gacie po tacie" ;) bawełniane. A jak to u Was?
    Ja lubię bawełniane figi są dla mnie najwygodniejsze:-)Mam też parę koronkowych ale te są tylko na romantyczne chwilę z moim mężem:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chodziłam w figach, bo nie lubię jak mi majty w tyłek wchodzą. ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ja zawsze chodziłam w figach, bo nie lubię jak mi majty w tyłek wchodzą. ;-)
    Potwierdzam najlepszy rodzaj majtek :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie ostatnio zamówiłam takie majtasy "babcine";p z panelem na brzuchol;) Megawygodne:)

Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od tygodnia ciągnie z tyłu w lewym półdupku. Tak jakby od kręgosłupa. Aż tak do łydki. Nie mogę, praktycznie większość dnia. Czasem aż ledwo wstaję.
    Niedawno ważyłam więcej i nigdy tak nie odczuwałam.

To kolejne dolegliwości ciążowe???

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    A mnie od tygodnia ciągnie z tyłu w lewym półdupku. Tak jakby od kręgosłupa. Aż tak do łydki. Nie mogę, praktycznie większość dnia. Czasem aż ledwo wstaję.
    Niedawno ważyłam więcej i nigdy tak nie odczuwałam.

To kolejne dolegliwości ciążowe???
    Ja mam podobnie. Boli jak przy rwie kulszowej.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Ja sobie ostatnio zamówiłam takie majtasy "babcine";p z panelem na brzuchol;) Megawygodne:)
    Właśnie dlatego zaczęłam temat ;) też takie kupiłam i myślałam, że to lekka przesada. Szukałam wsparcia ;)

Ellka lubi tę wiadomość

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ