X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z deszczowych Gliwic. My też wybraliśmy wstępnie imiona. Jeżeli chodzi o chłopaka to będzie nataniel. Chcieliśmy Stasia ale tak nam się kilka stasiów naraziło że odpuściliśmy. Jeżeli chodzi o dziewczynkę to będzie albo Oliwia albo Marysia. Się zobaczy

U mnie nie ma nic smacznego, co prawda zrobiłam gołąbki wczoraj ale po nich tak mnie zmniotlo że leżę w łóżku zasmarkana i marzę o wysłaniu się... W nocy spałam półtora godzinki, zasnęłam po 5 dopiero... Eh nawet moja wodzionke nic nie pomaga. Jutro chyba lekarz...

A wózeczku jakie oglądacie? Koleżanki mówiły mi żeby nie brać 3w1 bo foteliki do aut nie spełniają jakiś atestów. Też takie macie informacje? No i jednak kupimy nowy. Niestety drożej, ale przynajmniej nie wylezane przez poprzednia dzidzię. Może tak będzie lepiej... I zawsze jest ta gwarancja

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak słyszałam o wózkach. Będziemy kupować 2w1, ale raczej używany (drugiego tak szybko nie planujemy). Fotelik już jednak nówkę, bo sporo pewnie będziemy jeździć z małą. Bo do lekarza 15km (do tego w mojej miejscowości nie mam zaufania), a i pewnie do rodziny męża będzie jeździć - a to ponad 400km w jedną stronę. No i pewnie postawimy na Maxi Cosi. Co do wózka, to podobają mi się te z firmy Adamex, ale jeszcze zobaczymy jak się sprawdzają na żywo :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja od wczoraj znowu mam mdłości :/ Wczoraj wybrałam się na zakupy w poszukiwaniu kurtki (wróciłam ze spodniami, sukienką i bluzką), ale tylko się zdołowałam i nic nie znalazłam.

Co do imion, to dla dziewczynki chcę Zuzanna albo Róża. Dla chłopca pewnie Jakub, może Maciej.

Jeżeli chodzi o wózek to wizualnie podoba mi się ten:

http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-verdi-laser-3w1-torba-gratisy-i6982253093.html

Błagam, tylko nie krzyczcie na mnie! Nic o nim nie czytałam, nie znam opinii i w ogóle, na razie patrzę tylko co mi się spodoba na oko :) Też myślę raczej o 2w1 i na pewno chcę nowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 12:09

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chcemy 2 w 1. I fotelik be Sava modularny Igo albo ten maxi Cosi, o którym Tusianka pisze.

Ale mamy jeszcze tyle czasu, że się może jeszcze pozmieniać:-)

APrzybylska ja się nie będę wymądrzać na temat wózka, bo się nie znam. Tylko tyle, że ja chcę najpierw obejrzeć wózek, bo po wczorajszym, to naprawdę ciężar i rączka to ważne.

Zjadłam kisiel i pudding na spółkę z Mężem i mi niedobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 13:12

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się właśnie nie znam :) I na pewno tak jak Ty muszę przed kupnem wózek "obmacać" z każdej strony. Siostra ma taki mega ciężki i uparty, bo koła same sobie kierunek wybierają :/

Kuzynka (mama 2 dzieci) mówiła żeby też przy 2w1 zwrócić uwagę na spacerówkę, bo bardzo często są płytkie i dziecko wypada/ześlizguje się z siedziska.

• Rene Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Dzień dobry :)

Ja od wczoraj znowu mam mdłości :/ Wczoraj wybrałam się na zakupy w poszukiwaniu kurtki (wróciłam ze spodniami, sukienką i bluzką), ale tylko się zdołowałam i nic nie znalazłam.

Co do imion, to dla dziewczynki chcę Zuzanna albo Róża. Dla chłopca pewnie Jakub, może Maciej.

Jeżeli chodzi o wózek to wizualnie podoba mi się ten:

http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-verdi-laser-3w1-torba-gratisy-i6982253093.html

Błagam, tylko nie krzyczcie na mnie! Nic o nim nie czytałam, nie znam opinii i w ogóle, na razie patrzę tylko co mi się spodoba na oko :) Też myślę raczej o 2w1 i na pewno chcę nowy.
    Ładny wózek i cena też jest ok:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Rene! Co tam???

APrzybylska no to dopiero będzie wyzwanie ten wózek!!!
    A łóżeczka nie kupujemy na razie. Tzn.dostawkę https://www.ceneo.pl/48160615#tab=spec

Rene lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/wozek-wozki-dzieciece-goya-x3-3w1-parasolka-i6651402163.html
    wizualnie podoba mi się ten wózek wzór czarny w groszki:-)
    tak jak przy poprzednich zakupach i tak jak piszecie chcę wózek sprawdzić dotknąć,obejrzeć zanim się zdecyduję zamówić.

Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Hej Rene! Co tam???

A łóżeczka nie kupujemy na razie. Tzn.dostawkę https://www.ceneo.pl/48160615#tab=spec
    a u mnie wszystko ok no może poza katarem który mnie męczy od dłuższego czasu,mdłości sobie poszły oby juz nie wróciły,senność i zmęczenie też:-)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene no bo za kilka dni już 2 trymestr:-)

U mnie plus, bo zaczęłam znowu się wysypiać :-)

Dziś zgaga!

Rene lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Rene no bo za kilka dni już 2 trymestr:-)

U mnie plus, bo zaczęłam znowu się wysypiać :-)

Dziś zgaga!
    zgagi współczuję mam nadzieje że tak szybko mnie nie dopadnie

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Hej Rene! Co tam???

fajna ta dostawka:-)Ja planuje kupić zwykłe łóżeczko w białym kolorze:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    http://allegro.pl/wozek-wozki-dzieciece-goya-x3-3w1-parasolka-i6651402163.html
    wizualnie podoba mi się ten wózek wzór czarny w groszki:-)
    tak jak przy poprzednich zakupach i tak jak piszecie chcę wózek sprawdzić dotknąć,obejrzeć zanim się zdecyduję zamówić.
    Tak, ten w groszki jest urzekający :D Ja planuje coś w graficie albo granacie kupić.

Łóżeczko już mam :) Kupiliśmy właśnie białe, używane, ale materac i resztę oczywiście kupimy nowe.

Ja mam pytanie z innej beczki: jaką bieliznę polecacie? Zazwyczaj katowałam się stringami, ale od początku ciąży przerzuciłam się na "gacie po tacie" ;) bawełniane. A jak to u Was?

Rene lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Tak, ten w groszki jest urzekający :D Ja planuje coś w graficie albo granacie kupić.

Łóżeczko już mam :) Kupiliśmy właśnie białe, używane, ale materac i resztę oczywiście kupimy nowe.

Ja mam pytanie z innej beczki: jaką bieliznę polecacie? Zazwyczaj katowałam się stringami, ale od początku ciąży przerzuciłam się na "gacie po tacie" ;) bawełniane. A jak to u Was?
    Ja lubię bawełniane figi są dla mnie najwygodniejsze:-)Mam też parę koronkowych ale te są tylko na romantyczne chwilę z moim mężem:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chodziłam w figach, bo nie lubię jak mi majty w tyłek wchodzą. ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ja zawsze chodziłam w figach, bo nie lubię jak mi majty w tyłek wchodzą. ;-)
    Potwierdzam najlepszy rodzaj majtek :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie ostatnio zamówiłam takie majtasy "babcine";p z panelem na brzuchol;) Megawygodne:)

Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od tygodnia ciągnie z tyłu w lewym półdupku. Tak jakby od kręgosłupa. Aż tak do łydki. Nie mogę, praktycznie większość dnia. Czasem aż ledwo wstaję.
    Niedawno ważyłam więcej i nigdy tak nie odczuwałam.

To kolejne dolegliwości ciążowe???

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    A mnie od tygodnia ciągnie z tyłu w lewym półdupku. Tak jakby od kręgosłupa. Aż tak do łydki. Nie mogę, praktycznie większość dnia. Czasem aż ledwo wstaję.
    Niedawno ważyłam więcej i nigdy tak nie odczuwałam.

To kolejne dolegliwości ciążowe???
    Ja mam podobnie. Boli jak przy rwie kulszowej.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Ja sobie ostatnio zamówiłam takie majtasy "babcine";p z panelem na brzuchol;) Megawygodne:)
    Właśnie dlatego zaczęłam temat ;) też takie kupiłam i myślałam, że to lekka przesada. Szukałam wsparcia ;)

Ellka lubi tę wiadomość

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ