X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMarie chyba z miesiąc przed porodem, ale nie jestem pewna. Ja nie będę robić, bo nie mam koleżanek.

• key_b Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    A Ginekolog nie chce dac Ci L4?

A to 2 trymestr nie zaczyna się po 12 tygodniu?:p moja chyba dziewczynka też jest duża bo chyba siedem cm 13t3d z OM:)
    Niestety mieszkam w Holandii tu ciążę prowadzi położna a pracujemy do 8 miesiąca. ;) lekarza nie ma przez całą ciążę jeśli nie ma żadnych nieprawidlowosci....

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Key_b a myslalam wlasnie co tam u Ciebie slychac :)

U mnie w poniedzialek dzidzia miala 58mm :) wszystko sie zgadza ;)
    A ty robisz te dodatkowe badania??

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

8p3o43r8mb3ofhge.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Key_b wow do 8 miesiąca, nie za fajnie!

Jak Wam nocki minęły??? U mnie nawet. Zaczęłam zasypiać w miarę szybko i przesypiać nocki. Oczywiście chodzę siku. Ale wstaję wypoczęta.

Pogoda brzydka. Pewnie niedługo wybieramy się na targi.

Miłego dnia dziewczyny!!!

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMarie88 wrote:
    A ja z innej beczki-kiedy robi się baby shower?
    A tego to nie robia koleżanki i lub siostry? Ja nie robie, tez nie mam za duzo koleżanek , ani rodzeństwa ;)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    A tego to nie robia koleżanki i lub siostry? Ja nie robie, tez nie mam za duzo koleżanek , ani rodzeństwa ;)

Nie wiem, u mnie jedna sama robiła, drugiej zrobiły koleżanki i dlatego pytam. Fajnie by było spotkać się z koleżankami tym bardziej że na L4 to człowiek do południa funkcjonuje normalnie a inni w tym czasie pracują, a wieczorami legowisko... Bo bolą jelita brzuchy nerki głowa gardło i cholera wie co jeszcze.

• key_b Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Jeżeli Wy czujecie się dobrze, a maluszki prawidłowo się rozwijają to tylko się cieszyć :D

Które dziewczyny jeszcze nie dołączyły do klubu lenia i nadal pracują? Kiedy planujecie przejść w stan spoczynku?
    Ja jeszcze będę robić ile dam radę ;) może do końca;)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

8p3o43r8mb3ofhge.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na tych targach i jestem rozczarowana.

Stwierdziliśmy z Mężem, że sobie przyjedziemy, jak ludzi nie będzie, to więcej się dowiemy.
    Sprawdziliśmy tylko łóżko dostawkę Chicco, na pewno kupimy.

I wózki - Adamex odpadł (nie podoba mi się).
    Mutsy który wpadł mi w oko za 4 tyś to za dużo.
    I pomacaliśmy wózki jedno. Cena niezła i fajne. Od 1700 do 2500.

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Byłam na tych targach i jestem rozczarowana.

Stwierdziliśmy z Mężem, że sobie przyjedziemy, jak ludzi nie będzie, to więcej się dowiemy.
    Sprawdziliśmy tylko łóżko dostawkę Chicco, na pewno kupimy.

I wózki - Adamex odpadł (nie podoba mi się).
    Mutsy który wpadł mi w oko za 4 tyś to za dużo.
    I pomacaliśmy wózki jedno. Cena niezła i fajne. Od 1700 do 2500.

Co z tym Adamexem bylo nie tak??

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakoś wizualnie się nie spodobał i ciężki się wydawał, do tego gondola taka pod tym daszkiem, i dla Nas trochę niski. Ale sprawdziliśmy tylko 5 wózków, bo za dużo ludzi było. I nie chcę jakoś sugerować.

Jeszcze X-lander a chcę dorwać, tylko tam nie było.

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie imiona planujecie? Szukam inspiracji :p

iv09mg7yklmn388j.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewuszki:)

Olka, a szukasz dla dziewczynki czy chłopczyka?;)

Ja znowu muszę iść po coś do szamnięcia. Już mąż się na mnie dziwnie patrzy, że ciągle jem heh

Magdzia85F, aga_90 lubią tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w ten weekend są niby targi. Niby - bo tylko jeden sklep je sobie zorganizował. Początkowo chciałam jechać, ale uznałam, że to bez sensu. A dodatkowo pogoda nie zachęca, ciągle pada.

Imiona ustaliliśmy już jakiś czas temu :) Mam tylko nadzieję, że na połówkowych lekarz jednak nie stwierdzi, że z dziewuchy się zrobił chłopak :D

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Key_b ;) tak robilam prenatalne combinatie test - usg i pobranie krwi. Czekam teraz na rachunek ;)

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczynki :p bo powiedział że na 80% będzie właśnie babka:p Ale jak Ty z życiu bywa nagle może coś tam wyskoczyć.. mnie się podoba Pola Ale mojemu facetowi nie :/ jemu Laura Ale jak to zrobić? Wychodzi Laurka- dziwnie :/ A Kornelia tak nawet tylko nie wiem czy nie jest zbyt popularne... :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy Gabrysia :-) mężowi Patrycja więc szukamy kompromisu ;-)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też patrzyliśmy na imiona pod kątem jak się zdrabnia :D Rozważaliśmy jeszcze Olę, Zuzię i Izę :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie niedzielnie :)

Zrobiłam struclę makową, zjadłam pół sama, zrobiłam dwie i cały weekend łasuchowania.

Ja nie robię baby schower, jakoś nie przemawia to do mnie, co do wózków to muszę się przejechać do sklepu i zobaczyć jakie fajne są, ale na pewno kupie używany,

U mnie leniwa niedziela, pada okrutnie nie chce się nawet nosa wychyli na dwór.

Odnośnie imion to nie mamy żadnego ,nie wiem jaka płeć, mój synek mówi na dzidzie że to Anonimek, bo anonimowy, nawet nam się podoba, no ale bez przesady :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!!!

Ale pospałam :-)

My mamy imiona dla chłopca i dziewczynki. Prawdę mówiąc bez problemu się dogadaliśmy. Chłopiec - Szymon, dziewczynka - Ada.
    Pola i Gabrysia lubię te imiona. Gabrysia to moja siostra młodsza (12lat) i że starszą siostrą wybierałyśmy imię a Pola to moja chrześnica - córka starszej.
    Więc mam miłe skojarzenia.

Tusianka ja mam zamiar po prostu polować na takie akcje, zobaczymy czy się uda.

Elka dlatego ja wieczorem kroję jabłka i jem z Mężem. :-) A wczoraj były hamburgery - nie było ach! Więc chyba zrezygnuję z nich. Czekolada później była lepsza :-P

Agii o ja! Daj kawałek! Mnie się już marzy początek grudnia!!! I ubiorę choinkę na Mikołajki! I tę masę makową domową zrobię:-)
    U mnie też pada. Do kościoła mamy iść na 13, bo powinnam o tej porze już wytrzymać.

W TVN mówią idzie zima, bo bawarscy górale zabierają bydło z hal! No żesz k... My już Niemcy?

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Mi się marzy Gabrysia :-) mężowi Patrycja więc szukamy kompromisu ;-)

Mój też chce Patrycję, jeśli będzie dziewczynka. Umówilismy się, że ja wybieram dla chłopca a on dla dziewczynki, jemu marzy sie "córeczka tatusia". Pierwszy jego pomysł to Anita, ale jak zobaczył moją miną to szybko powiedział, że Patrycja i tak już zostało.
    Jeśli będzie chłopak to ja jeszcze nie mam pomysłu...zawsze mi się Wiktor podobał, ale znajomy na Wiktora w wieku szkolnym i jest tak "specyficzny"( delikatnie mówiąc), że strasznie mi to imię obrzydził. Po głowie chodzi mi jeszcze Igor i Leon...ale czekam na natchnienie, podobno tak najlepiej.

Miłej niedzieli ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ