X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrowia dla dzieciaczków i ich rodziców! Niech nas te chorób ska omijają szerokim łukiem!
    U nas ten kaszel minął, przestałam podawać leki, do przychodni już nie poszłam, bo i po co ;) zębów jak nie było, tak nie ma, a z każdym dniem przybywa mi siwych włosów :d na szczescie póki co to tylko taka metafora, ale psychika powoli już siada. Kolejny dzień z rzędu pełen krzykow i pisku...

Ale: usłyszałam dziś MA-MA !!! Nieświadome i wypowiedziane podczas zabawy, ale jednak. W dodatku dotarło to do mnie po chwili dopiero :d potem ze 2 razy wyszło mu "mam" i zamilkł. Tzn nie do końca zamilkł bo krzyczał, ale już nie mówił ;)

W liście do św. Mikołaja Wiktor prosił o organki/pianinko. Jak on się tym super bawi. Mały wirtuoz mi rośnie xD
    Mamy też Hule kule, ale póki co się wkurza jak mu ucieka. Jest jeszcze na etapie przemieszczania się w tył. Froteruje mi brzuchem podłogę w salonie :P

Etoilka, APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę moje szczęście ruszyło odkrywać świat na własnych nogach, Zuzia chodzi :D płakaliśmy z mężem ze szczęścia.

Co tam u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 10:38

aga_90, Magdzia85F, myszkaka, Etoilka, BP 02, Sylwiaa95, Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!

Dziewczyny zdrówka dużo baardzo. Jak czytam o Waszych "przygodach" z chorobami, to aż sie boję. :(
    Takich Maluszków tak szkoda :(

U Nas ubrana choinka. Miała być dopiero w tym tygodniu, ale mamy jeszcze stacjonarnie dokupić prezenty, póki co w Ikei mi się nie uśmiecha zamawiać z dostawą i płacić po 150 zł za transport, bo gabaryty.
    I co? Ada olała choinkę. A my kupiliśmy specjalnie mniejszą, ale żywą, bo to był mój warunek :P No i stoi na szafce, która ma wysokości tyle co Ada. Czasem spojrzy na lampki, ale jakoś nie ma interesu do drzewka. W sumie, dobrze :D Bo Ona jest tak uparta, że jak coś sobie postanowi, to po 10 razy Ją odciągamy a ta dalej swoje :P

Aga gratulacje pierwszego MA MA :D Cudowne uczucie :)

Aniu WOW!!!!! Zuzia pędziwiatr :D również gratuluję!!!

Mojej Panience nie spieszno samej do chodzenia, bo owszem przy szafkach i meblach chodzi, ale sama się boi :) i od razu siada na pupę. Uf.

Zębów nadal BRAK! Ale przy jedzeniu dobrze sobie dziąsłami radzi, więc :)

APrzybylska, aga_90, Etoilka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny!
    U nas MAMA jest jak się dzieje jakaś tragedia i jest mega krzyk to wtedy jak woła. :D

Aniu ile Zuzia teraz ma?

U nas Grześ chodzi przy meblach i zaczął się coraz częściej puszczać, po minie widać że jest z tego bardzo dumny :D Dzisiaj sobie zrobił 3 kroczki pchając swój stolik edukacyjny.

Dziewczyny, jakie zabawki maja Wasze dzieciaki, którym poświęcają sporo czasu? My mamy mało zabawek i mam wrażenie, że się Grzesiowi nudzą. Najwięcej się bawi przy stoliku edukacyjnym, chociaż najbardziej go interesuje chodzenie w kółko. Ma też taki stojący domek i czasem coś tam poklika, ale chciałabym mu kupić coś fajnego a nie mam pomysłu co by było rozwijające i ciekawe.

aga_90, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia ma 8 mcy i 11 dni.

Aga cieszę się razem z Tobą z 'mama' :)

Madzia może się jeszcze panienka na choinkę rzuci i będzie trzeba pod sufitem ;) ale serio dajesz nadzieję.

Odnośnie zabawek, to Zuzia najbardziej lubi buty, gazety, plastikowe sprzęty kuchenne... z tego, co faktycznie dla niej to pluszaki kocha tulać. No i telefon z FischerPrice czasem, piramida do układania, duże plastikowe klocki do budowania wieży.

aga_90, Magdzia85F, myszkaka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jakie nowosci :) gratulacje!
    U nas mama nie ma poki co- jest jakies Mamamamama ale bez swiadomosci. Coz, ponoc dzieciom dwujezycznym trzeba dac wiecej czasu. Za to u nas chyba 5 zab idzie- katar znowu sie leje :( wczoraj pol nocy Max spal na moim ramieniu
    I znowu ma focha na aspirator a tak juz go akceptowal
    Szybka ta choinka! U bas dopiero w wigilie sie ubiera i tez bedzie zywa :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, gratulacje dla Zuzi!

Ja to się cieszę jak Zosi się uda dupke do góry podnieść albo oderwać tułów od ziemi jak leży na brzuszku. Dzisiaj nieśmiało usiadła wspinajac się po mojej nodze. Także powooooli do przodu.

U nas "mama" też jest, ale chyba chodzi bardziej o jedzenie niż o mnie :) robi też takie "mama" bez glosu, tak jakby udawała że coś je :) w ogóle tak śmiesznie sobie gada, zmienia głos. Może będzie gadulą, fajnie by było bo ja i mąż raczej malomowni, chociaż może po moich postach tego nie widać :)

Mnie też dopadlo przeziębienie. Raczej nic poważnego ale boję się że zaraze Mała, zwłaszcza że śpi z nami :/ no i przez to nie wychodzę z nią teraz za bardzo jak nie muszę.

U mnie w domu też tradycja była taka że choinka w Wigilię rano albo dzień przed, wieczorem. Ale na swoim stawiamy szybciej, żeby się nacieszyć. Po świętach to już tej atmosfery świątecznej nie ma nawet jak choinka stoi.

A czy planujecie jakieś wigilijne-świąteczne menu dla maluchow? Podzielcie się pomysłami. Ja myślałam o rybce, pierozku np. z krolikiem i moje pomysły się tu kończą...

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przeglądałam dokładnie, ale wyglądają ciekawie te przepisy :)

https://dziecisawazne.pl/11-przepisow-na-naturalne-potrawy-wigilijne-w-wersji-dla-dzieci/

machirude lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co tej mojej pannie. Noszę Ją od 1,5h. Nawet usiąść się nie da.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia współczuję. Może ząbki?

Widzę, że nie tylko u nas tak źle. Od soboty wieczór biegunka. W pon byliśmy u lekarza. A dziś doszła gorączka. Zuzia cały czas marudzi, najlepiej cyc i spać też tylko pod cycem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu może, nie wiem. Bo i teraz skok.

O kurczę i co Zuzi?

U nas noce też przy cycu. Nawet nie mogę na plecy się położyć.

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu , Staś wazy 11.5 kg :o posadzony siedzi sztywno ale coz z tego jak sam nie siada :) ale mamy jeszcze czas. W 9mies bilans nas czeka.

APrzybylska lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, czy tylko ta moja panna Zuzanna takie piórko? 7.5kg w pon ważona podczas wizyty. Pani doktor nie zleciła badań, bo stwierdziła, że i tak wyjdą źle skoro ma biegunkę. Na info z wizyty napisane, że prawdopodobnie zapalenie zakaźne.

Madzia jak teraz? Mam nadzieję, że uda Ci się odpocząć w ciągu dnia.

Sylwia duży chłopak. Niedługo Staś zacznie sam siadać i ani się zorietujesz zacznie Ci znikać z pola widzenia ;) My mamy bilans 20.12, ale pewnie i tak szybciej spotkamy sie z naszą panią doktor zimną rybą.

Zuzia właśnie odsypia noc.

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ciekawi mnie ten bilans.. U mnie w przychodni jest praktycznie nie sposób się zapisać, tylko szczepienia trzaskają. Nikt nam nie powiedział jak byliśmy na ostatnim szczepieniu że mamy się zapisać na ten bilans i ja teraz nie wiem co robić.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu e tam. Noszę. Było 15 minut zabawy. I spacer się udał.
    Moja waży 7kg. I badania prawidłowe.

Sylwia dokładnie ma czas. I no waga też nie pomaga. Kawał faceta :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, jaki bilans?

Pierwsze słyszę

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W książeczce zdrowia jest wyszczególnione badanie w 9 miesiącu życia, ale właśnie widzę że nam wpisała dane z ostatniego razu czyli jak byliśmy dwa tygodnie temu.

Dziewczyny co karmią blw, czy Wasze dzieci też tak pchają dużo do buzi? U nas jest problem bo Grześko sobie ładuje np. całego pulpeta i jeszcze dopycha palcem. Wczoraj wpakował 1/4 ziemniaka i kawałek marchewki, a później nie mógł buzi domknąć, oczy mu wyszły i się wkurzył, nie chciał dalej jeść. Mam mu zacząć wydzielać po kawałku? I dawać kolejny dopiero jak przełknie?

f2wli09k0vt5rkls.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podczas ostatniego szczepienia we wrześniu dostaliśmy termin na 20.12 jako bilans - wizyta kontrolna w 9mcu. Nic więcej nie wiem na temat tej wizyty.

Madzia wytrwałości i cierpliwości życzę. Zuzia nadal śpi. Będzie ciężka noc.

Ja wczoraj dostałam okres. Zastanawiam się czy w tym cyklu coś próbować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie we wrześniu powiedziała lekarka do zobaczenia jak Ada skończy rok. Ja pierdziu co za olewka. Zastanawiam się czy nie pójść. Ale będą gadać znów na wagę, bo nie podwoiła póki co wagi urodzeniowej.

Aniu a jak Twoje cykle?

Ja najpierw wymienię plomby, folikiem się pofaszeruję.

Myszko wyobrazilam sobie Grzesia, hehe. Wybacz, ale śmiesznie musiało to wyglądać. U nas takie BLW, że Panna wywalala wszystko poza krzesełko. Teraz trochę trafia, ale się tym wkurza. Więc daję Jej na łyżeczce i je. Ona w ogóle jak z cycem, żeby tylko zjeść i pójść jak najdalej.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie moje cykle, że to jest mój drugi okres od porodu. Pierwszy we wrześniu i teraz.

Madzia, a Ada według Ciebie jest za chuda? Przepraszam, że pytam, ale ja się tak bardzo nie przejmuję wagą, bo Zuzia ogólnie jest drobna i proporcjonalna.

Jedzonko też w większości zasiane wokół krzesełka. Wczoraj zrobiłam pyszne pulpeciki i tam mi było przykro gdy lądowały na podłodze. Poza tym tak, zazwyczaj również w buzi napakowane ponad miarę.

‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ