X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiliśmy wszystkie badania, w sumie niepotrzebnie. Dziś pani doktor zdiagnozowała 3-dniówkę. Po tym jak Zuzię rano wysypało na całym ciele. Dziękujemy za życzenia zdrowia i kciuki. Co się na stresowałam to moje, ale kurcze nie każda matka ma setkę innych dzieci i nie wie, że takie rzeczy mogą się zdarzyć.

Lekarzd to jednak nie ludzie i trzeba do nich z pocałowaniem w d... chodzić. Eh :/

Dziś humorek dobry i robimy kilometrówkę aby nadrobić gorsze dni, nawet śniadanie było w drodze. Ja klęczałam, a Zuzia chodziła wokół mnie i jadła bułę. Wczoraj robiłam pizzerinki, bardzo jej smakowało :)

Marta myślami Cię ściągnęłam :)

Aga współczuję. Oby dziś bez wymiotów.

Ilona co tam u Was?

Madzia jak Twoja królewna?

Ja mam 50 pierogów jak na razie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 15:12

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktora też coś wysypalo. Na pewno nie 3dniowka. Alergia też raczej nie, bo nic nie zmieniłam, nic nowego nie jadł. Masakra. Mama mija sugeruje szkarlatyne, ale z opisu jedynie, nie widziała go.
    Lecę rano do lekarza. Ja pierdzielę. Magia świąt :/

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Aga, zdrówka dla Wiktora! Jeszcze tydzień do świąt, wykuruje się szybko!
    U nas nie było wymiotów podczas ząbkowania.

Magda, dzięki, że pytasz :) Ja podczytuję, ale z pisaniem ostatnio średnio - wpadliśmy już w świąteczny szał - wczoraj zaliczyliśmy jarmark na Rynku i galerię - chłopcy przeszczęśliwi :D
    W czwartek wyruszamy na Śląsk, w pierwszy dzień świąt na Sądecczyznę (także my też na gotowe!) - już się nie możemy doczekać świąt <3

Odbiór mieszkania nam się przesunął niestety na początek stycznia. Myślenie o urządzaniu, szukanie inspiracji i jeżdżenie po sklepach zajmuje nam cały wolny czas. Wojtek bardzo dzielnie znosi nasze podróże, jedzenie w Ikei czy spanie w Castoramie to już dla niego chleb powszedni :P

Wojtek jest przekochany. U nas bez wielkich zmian, nadal pięknie śpi, je wszystko i w każdej postaci, dużo gaworzy, nie siedzi, buja się ciągle na czworakach, ale nie raczkuje. Pchacz, który dostanie pod choinkę będzie do użytku pewnie za jakieś pół roku :P Za to książki pochłaniamy. Jednak syn filologów to syn filologów :D

Magdzia85F, Tusianka, aga_90 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!
    U Nas dobrze, dziękujemy. Mamy 6 zebow , powoli zaczyna siadać -bokiem i ćwiczy bujanie. Ciagle tylko mama, mama, mama. A jak widzi telefon to podnosi sie szybciej niz do cyca. W każdym razie staram sUE ho nie używać przy córce. My swieta na gotowe w tym roku. Zreszta ja nie czuje tego całego zamieszania, ale wiąże sie to z naszymi rodzinami, także same rozumiecie, ale postaramy sie zeby to dla Naszej 3 było lepiej.
    Zakończyliśmy prace budowlane na 2018, także mozna odsapnąć do bliskiej wiosny:)
    Książeczki narazie sa do gryzienia, bawienia, czytanie narazie to nie jest to, woli porozmawiać, słuchać, tańczyć itp. Także moze jakis gawędziarz wyrośnie haha
    Zdrowia dla Waszych dzieci!
    Nas tez czadem wysypuje, ale to albo od przegrzania z nocy lub cos z jedzenia.
    Co do lekarzy to ja mam swoje podejście , na razie nic nie dolegało, ale o szczepieniach dałam znac jakie mam podejście. Apropo tego Jadzia wazy 8.2 i mierzy 71cm dla mnie to juz wystarczajaco do noszenia. A no i ma swoje łóżeczko w koncu , służy od czasu do czasu , ale w koncu przyjdzie na nie pora w całości, na dodatek ma funkcje tapczaniki wiec mam nadzieje, ze jak podrośnie bedzie z niego korzystać. Kota delikatnie katuje. Ciągnie za siersc, przesuwa Go, ale na szczęście nkot nic nie robi.
    Marysiu zycze duzo cierpliwości przy remoncie i urządzaniu mieszkania :)
    A na 9miesiecy robiłyśmy zdjecia z dzikiem :D
    f6efd0de5229e6efmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 07:35

Magdzia85F, Tusianka, aga_90, APrzybylska, Etoilka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesssu! Zobaczyłam zdjęcie czytając o kocie i się zastanawiałam co to za dziwny kot i gdzie ma głowę na tym zdjęciu :P źle że mną już xD

Wysypka "infekcyjna", wczoraj rano już jej nie było. Dobrze ze zrobiłam zdjęcia. Syn osluchowo czysty, przy pani dr nie zakaszlał ani razu. Znowu wyszłam na matkę wariatke o.O ale kaszel mu się nasilił więc dobrze ze byłam, bo mamy syrop. Oby się to cofnęło.
    Mnie też coś bierze. Katar mam i łamie mnie w kościach. Chyba mnie syn zaraził :d

Ilona śliczna Jadwisia :D

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonko, dzięki! Przesłodka Twoja Jadzia :)

Aga, zdrówka dla Was!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 16:46

Ilona92, aga_90 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos pisał o menu dla dzieci to polecam krótki wpis na alaantkoweblw.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dzis nauczylo sie dawac mamie buziaka :D rozpływam sie hahah :D

aga_90, Magdzia85F, ibishka, Tusianka, APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a moja córka nie bierze nic do buzi, w sensie jak dam jej np banana do rączki to tylko go zgniecie ale nie wie że trze a włożyć do buzi... Któraś też ma tak?

iv09mg7yklmn388j.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha mój :) nie ogarnia wkładanie do buzi :) albo musze mu trzymać albo dawać kawałeczki

xk81pfk.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola spróbuj dać coś czego tak łatwo nie zgniecie. Np ogórka, albo chrupek kukurydziany :)

Wiktor ma zapalenie oskrzeli. Zajedwabiscie. Mamy antybiotyk i sterydy do inhalacji. Mamy przyjść w Wigilię do kontroli. Mnie rozkłada coraz bardziej, ledwo żyje, łeb mi pęka.
    Wspominałam że Wigilię robimy u nas?

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga duzo zdrowia dla Was! Oby szybko opuściła Was choroba! Zeby żadne z Sas sie tak nie męczyło! Odpoczywaj ile sie da. Mam nadzieje, ze dasz sobie rade buziaki!!

aga_90 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Aga dużo zdrowia i sił! Współczuję choroby i to jeszcze przed świętami!

Marysiu ooo to się zaczyna mieszkaniowy szał! Super! Wojtuś dzielny chłopczyk!

Ola moja jadła, teraz znów rozgniata jak mały Hulk wszystko. Ale potem pakuje to do buzi albo wywala za krzesełko.

Ilona Jadzia jest przeslodka! A ten dzik... Wow! I jeszcze raz wszystkiego naj. U nas też lubi zjadać papier. Gazety, książki, ostatnio dorwała papier toaletowy w szafce. Bo mi wypadł.

Aniu jak u Was?

Moja Adunia gada jak najeta. Normalnie uwielbiam Jej słuchać, do tego robi się z Niej żartownisia.
    Dużo nie je, ale wszystko co dam. Więc fajnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 20:25

aga_90, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia widziałam, super!

Moja całuje aż gryzie dziaslami. Hehe

Sylwiaa95, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś moja najslodsza Adunia kończy 8 miesięcy!

Tusianka, Sylwiaa95, aga_90, Etoilka, APrzybylska, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szybko najgorętsze buziaki dla Adusi!

Madziu, dziękuję, u nas lepiej. Zuzia właśnie biega po mieszkaniu. Szał na choinkę minął, ufff

Spokojnego weekendu przedświątecznego mamusie :)

Magdzia85F, Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Dziś moja najslodsza Adunia kończy 8 miesięcy!
    Samych najlepszosci dla Adusi! Duzo zdrówka dla Niej!
    Aniu Wam tez zycze zdrówka na ten czas.
    Agus jak tam?
    Dzis byłam u dentysty i pytałam o pastę dla Jadzi i przy tej okazji zeszło na temat pierwszej wizyty. Ma juz 6 zebow co kwalifikuje sie fo pierwszego przeglądu, także jesli Wasze dzieci maja zeby zachęcam do zgłębienia tematu. Nawet nie wiedziałam, ze dla zebow najgorsze jest nie zmywanie pasty fo końca! Jakie mam braki podstawowej wiedzy higieny Jany istnej! Az wstyd. Pasta bez fluoru rzecz jasna, najlepiej w aptece, ale tez z himalaya w rossmanie bez fluoru, dla, konserwantów itp z naturalnym ekstraktem z mięty.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dziękuję!

O jaaa. Wrzuć filmik z Zuzią! No i super, że choinkę już olała!

Ilona również dziekuje. Póki co, to zębów u Aduni brak. Nie ukrywam, że słodko to wygląda. Tym bardziej uśmiechu gdzie widać całe dziąsła.
    Himalaye mam w domu. Nie otwartą. A sama myje pastą z węglem.
    Ale Ilona dziękuję za info.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakiś armagedon. Pomijając już to że wszystko mi leci z rąk czuje się jak jakaś oferma losu. W sklepie na mnie patrzą jak na debila bo mi wszytko zleciało, a ja już się nie przejęłam ;d

Wiktor trochę lepiej, antybiotyk jest słaby i podobno trzeba czekać na efekt, ale mamy steryd do inhalacji i on działa cuda. Niestety efektem ubocznym antybiotyku są "luźne" kupy. Przy ząbkowaniu też możliwe, więc wszystko na raz. Ale dziecko ma humor więc to najważniejsze że nie cierpi. Ja miałam 2-dni kataru, potem przeszło, aż byłam w szoku. Ale obkupiłam się w Prenalen ;)

A wracając do armagedonu- wywalił mi wczoraj rurę z pralki, zalało posprzataną już łazienkę. Woda wysłała i na przedpokój. Więc sprzatalam jeszcze raz. Wzięłam się za sprzątanie kuchni. Odkryłam że z kratki wentylacyjnej wyciekły jajka :O okazało się że spadlo z szybu gniazdo chyba gołębi, jaja się stłukły i wyciekły. Na zacieku zagniezdzily się jakieś jaja (nie wiem czego, obawiam się moli). Nosz kur.. Ręce opadają.
    Zmieniłam wczoraj pościel, na świąteczną ;) to dziś ta "luźna" kupa wylądowała na przescieradle, cała.

Niech te święta się już skończą.

f2wl9vvje61wiuku.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś trzymaj się bidulo!

aga_90 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ