Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, prośba o poradę. Normalnie do pracy wracam po wykorzystaniu urlopu wypoczynkowego - czyli pewnie jakoś maj/czerwiec (ale będę pracować zdalnie). Od marca wracam na 2 wieczory do szkoły językowej - nie będzie mnie w domu od 17 do 22. Wypada wtedy jedno karmienie, na noc. I nie wiem, co zrobić. Boję się, że nie będę dawała rady odciągnąć tyle pokarmu (bo chyba mam tak na styk teraz). Spróbować z mm? Pokarmu też nie chciałabym jeszcze stracić...
Kurczę, stresuje mnie to trochę: z jednej strony chciałabym już powoli wracać do uczenia, z drugiej wizja dwóch wieczorów w tygodniu poza domem nie napawa mnie optymizmem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 22:28
-
Etoilka wrote:Dziewczyny, prośba o poradę. Normalnie do pracy wracam po wykorzystaniu urlopu wypoczynkowego - czyli pewnie jakoś maj/czerwiec (ale będę pracować zdalnie). Od marca wracam na 2 wieczory do szkoły językowej - nie będzie mnie w domu od 17 do 22. Wypada wtedy jedno karmienie, na noc. I nie wiem, co zrobić. Boję się, że nie będę dawała rady odciągnąć tyle pokarmu (bo chyba mam tak na styk teraz). Spróbować z mm? Pokarmu też nie chciałabym jeszcze stracić...
Kurczę, stresuje mnie to trochę: z jednej strony chciałabym już powoli wracać do uczenia, z drugiej wizja dwóch wieczorów w tygodniu poza domem nie napawa mnie optymizmem.
Generalnie robię tak, że zawsze karmię przed wyjściem i przygotowuję kolację dla Małego (placki, day up, omlet, coś co lubi ). I to wystarcza, Młody zasypia bez mleka, budzi się standardowo
Jeżeli da Ci to spoój wewnętrzny to kup opakowanie mm (lepszy skład ma to z 1 a nie z 2, często zalecają by właśnie kupić to z 1 na takie okazyjne akcje). Krzywda mu się nie stanie, jak dostanie 2 razy w tygodniu mm (o ile wogole bedzie chciał je pić).
Ale tak jak napisałam, mój Młody radzi sobie świetnie bez mleka, pomimo, że ze mną zawsze zasypia przy cycku i przy pobudkach też musi być cycEtoilka lubi tę wiadomość
-
Dzięki, Kamila! Daje mi to nadzieję
Nie pomyślałam, że można zasnąć bez mleka - może akurat u nas też przejdzie
To mm pewnie też kupię - ale tak jak mówisz, nie wiem, czy będzie pił i nie wiem, jak z butelką w ogóle (pił z niej tylko kilka razy sto lat temu).
-
Etoilka wrote:Dzięki, Kamila! Daje mi to nadzieję
Nie pomyślałam, że można zasnąć bez mleka - może akurat u nas też przejdzie
To mm pewnie też kupię - ale tak jak mówisz, nie wiem, czy będzie pił i nie wiem, jak z butelką w ogóle (pił z niej tylko kilka razy sto lat temu).
A się wkurzam, bo ściągam mleko, on nie wypija i tak zazwyczaj się marnuje, bo nie chce mrozić jak było podgrzewane (tzn wlewam ofc do kapieli, no ale mleko nie jest po to sciagane zeby sie w nim kąpac ).
-
Marysia wyglądacie super. Wojtuś jaki poważny mężczyzna
Jak tam u Was zdrówko?
Mój mały maratończyk znowu z gilem po pas. Na szczęście ma w miarę humor i dziś była TA noc. Spanie od 21 do 1.30 i potem od 2 do 7Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Ania przybij piątek u nas też znowu chorobsko! Mężu mówi że po szczepieniu ja obstawiam wizytę w zimnym mieszkaniu u teściów!
Marysia super wyglądacie!
Ale Po tym co dostalysny od pediatry na regulację brzucha dzisiejszą noc była. Ciut. Lepsza zamiast pierdyliarda pobudek było tylko kilka..
Wczoraj tak myślałam że rok temu o tej porze myślałam że już niedługo zbliżają się terminy porodów pierwszych z Was! A teraz? Niedługo niektóre dzieciaki będą rok kończyły!!
Z Dobrych newsow- końcem stycznia jedziemy na kilka dni do Krakowa bo jest kolejny termin operacji taty!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 10:38
Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
aga_90 wrote:Kinga a jak u lekarza? Co Ci powiedzial/a?
Byłam w przychodni. Dostał innofer 2x1ml, cebion 2x3 krople, innovitum B 1x2 krople i folik. Za 2-3 tygodnie mam powtórzyć morfologię, a cała kuracja będzie trwała 2-3 miesiące. Powiedziała, że niedokrwistość ale jeszcze nie jakaś tragiczna, no ale że on miał problemy z krwią w kale to jeszcze kolejne skierowania do alergologa i gastroenterologa. -
Kinga trzymam za Was cały czas kciuki! Mam nadzieję, że kuracja zadziała szybko.
Iza cieszę się, że Tata ma szybko kolejny termin. Wszystko będzie dobrze14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
myszkaka wrote:Byłam w przychodni. Dostał innofer 2x1ml, cebion 2x3 krople, innovitum B 1x2 krople i folik. Za 2-3 tygodnie mam powtórzyć morfologię, a cała kuracja będzie trwała 2-3 miesiące. Powiedziała, że niedokrwistość ale jeszcze nie jakaś tragiczna, no ale że on miał problemy z krwią w kale to jeszcze kolejne skierowania do alergologa i gastroenterologa.
Marysiu super wyglądacie. Również pozdrawiamy
A ten roczek to najprędzej u nasEtoilka lubi tę wiadomość
-
No nie wiem, powiedziała że ten innovitumB jako "witaminy krwiotwórcze", i plus folik pokruszony. Dostaliśmy innofer wg wagi niby, ale właśnie ten "dorosły", a nie "baby", bo że wtedy mniejsza dawka. No i przed kilka dni mam dawać 0,5ml żeby sprawdzić jak go toleruje
-
Totalnie się na tym nie znam od strony medycznej, ale wydaje mi się to dziwne. ALE: 10.01 mamy wizytę u hematolog to zapytam, bo może rzeczywiście można podawać ten dla dorosłych i wtedy mniejsze dawki
Aaa i nie przestrasz się czarną kupą może byc- nie musi. U nas się zdarzy raz na jakiś czasdarika lubi tę wiadomość
-
W ulotce jest napisane, że "dla niemowląt, dzieci, dorosłych i kobiet w ciąży". Patrzyła na tabelkę i przeliczała na kalkulatorze ile tego podać. Powiedziała, że ten wyjdzie taniej.. Mi tam nie zależy żeby było taniej, czy drożej, ważne żeby chciał przyjmować. W sumie ładnie zjadł z łyżeczki. Miał żelazo razem z wit C, bo kazała podawać razem, że się niby lepiej wchłania.
Ale jeśli będziesz pamiętać to spytaj
Dzięki że mówisz o kupie, pewnie bym się przeraziła w pierwszej chwili bo jestem przewrażliwiona na jej punkcie.. -
Kinga, kciuki, żeby leki pomogły!
U nas górna jedynka w natarciu. Tak jak dolne poszły gładko, to górne jednak bolą. Nie chce jeść (a to dla nas nowość), popłakuje... dobrze, że przynajmniej w nocy go nie męczy.
Ania, Iza, zdrówka dla dziewczyn!
My zdrowi. Męża męczy katar i kaszel od jakiegoś tygodnia. Na szczęście się nie zaraziliśmy.myszkaka, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
My w końcu ciut lepsza noc.. Do 23.40 że 3 Razy się tylko po cumla przebudzila a potem spała od 12 do 4.20! Szok
Dziecko spalo a matka po 3 się przerażona obudziła co się dzieje
I skoro już wstałam to zaliczyłam "karmienie" ) upieklam pyszny chleb więc jako wzór instruktor fitness wpieprzalam chleb z masłem w środku nocy
Marysiu powiedz mi czy w Krakowie kojarzysz lub możesz polecić jakieś miejsca zabawowo edukacyjne do których sie można wybrać z takim maluchem? Bo będziemy tam koło tygodnia i może na rozluźnienie by mi się udało ja gdzieś zabracEtoilka lubi tę wiadomość
-
Iza, też bym zjadła taki chlebek! Ja nigdy sama nie piekłam.
Co do miejsc zabawowych dla takich maluchów, to niestety się nie orientuję. Jeszcze takich nie odwiedzaliśmy. Obok mnie jest fajna restauracja z kącikiem dla dzieci, menu dziecięcym itp- ją mogę polecić ("Czekaj na mnie pod jabłonią"). No i oczywiście zapraszamy do nas! Albo na jakiś wspólny zimowy spaceribishka lubi tę wiadomość
-
Iza, Madzia jak maluchy?
U nas wojna o przetrwanie z katarem
My dziś "odświeżyliśmy" kącik zabaw - mata na drugą stronę. Chwilę wow i w drogę i wychodzi nam dolna lewa 2 jak zawsze bez objawowo.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Ania dzięki że pytasz! Katar dalej ale ciut mniejszy. Nie chcę jeść butli więc to pewnie żeby bo łyżeczka dałam zagessczone mleko i zjadła.
U nas mata stanowi tylko punkt zbioru zabawek hehe. Myślałam że będzie tylko pelzac a jednak weszła na czwóraki i w dodatku zaczyna wstawać w miejscu bez popierania się o coś. Narazie wygląda to śmiesznie bo podpiera się na rękach unosi dupci3 jakby twerkowala chwilę tak postoi z głową w dół i siada
Marysiu bardzo chętnie! Wysłałam Ci zaproszenie na FB jak się uda trochę czasu pomiędzy jazda do szpitala to chętnie odetchne przy herbacie i poznamy Twojego przystojniaka:-)Etoilka, APrzybylska lubią tę wiadomość