X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, halo, pozdrawiamy Was serdecznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 13:43

Tusianka, aga_90, ibishka, APrzybylska, myszkaka, machirude, Magdzia85F lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, prośba o poradę. Normalnie do pracy wracam po wykorzystaniu urlopu wypoczynkowego - czyli pewnie jakoś maj/czerwiec (ale będę pracować zdalnie). Od marca wracam na 2 wieczory do szkoły językowej - nie będzie mnie w domu od 17 do 22. Wypada wtedy jedno karmienie, na noc. I nie wiem, co zrobić. Boję się, że nie będę dawała rady odciągnąć tyle pokarmu (bo chyba mam tak na styk teraz). Spróbować z mm? Pokarmu też nie chciałabym jeszcze stracić...
    Kurczę, stresuje mnie to trochę: z jednej strony chciałabym już powoli wracać do uczenia, z drugiej wizja dwóch wieczorów w tygodniu poza domem nie napawa mnie optymizmem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 22:28

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Dziewczyny, prośba o poradę. Normalnie do pracy wracam po wykorzystaniu urlopu wypoczynkowego - czyli pewnie jakoś maj/czerwiec (ale będę pracować zdalnie). Od marca wracam na 2 wieczory do szkoły językowej - nie będzie mnie w domu od 17 do 22. Wypada wtedy jedno karmienie, na noc. I nie wiem, co zrobić. Boję się, że nie będę dawała rady odciągnąć tyle pokarmu (bo chyba mam tak na styk teraz). Spróbować z mm? Pokarmu też nie chciałabym jeszcze stracić...
    Kurczę, stresuje mnie to trochę: z jednej strony chciałabym już powoli wracać do uczenia, z drugiej wizja dwóch wieczorów w tygodniu poza domem nie napawa mnie optymizmem.
    U nas Młody 2 razy w tygodniu jest beze mnie od 18 do 21.30. Zasypia między 20 a 21 zazwyczaj. Jest z Tatą lub Dziadkami. Zostawiałam mu mleko, ale nie chce z butli.
    Generalnie robię tak, że zawsze karmię przed wyjściem i przygotowuję kolację dla Małego (placki, day up, omlet, coś co lubi :) ). I to wystarcza, Młody zasypia bez mleka, budzi się standardowo :)

Jeżeli da Ci to spoój wewnętrzny to kup opakowanie mm (lepszy skład ma to z 1 a nie z 2, często zalecają by właśnie kupić to z 1 na takie okazyjne akcje). Krzywda mu się nie stanie, jak dostanie 2 razy w tygodniu mm (o ile wogole bedzie chciał je pić).

Ale tak jak napisałam, mój Młody radzi sobie świetnie bez mleka, pomimo, że ze mną zawsze zasypia przy cycku i przy pobudkach też musi być cyc :)

Etoilka lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Kamila! Daje mi to nadzieję :)
    Nie pomyślałam, że można zasnąć bez mleka - może akurat u nas też przejdzie :)
    To mm pewnie też kupię - ale tak jak mówisz, nie wiem, czy będzie pił i nie wiem, jak z butelką w ogóle (pił z niej tylko kilka razy sto lat temu).

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Dzięki, Kamila! Daje mi to nadzieję :)
    Nie pomyślałam, że można zasnąć bez mleka - może akurat u nas też przejdzie :)
    To mm pewnie też kupię - ale tak jak mówisz, nie wiem, czy będzie pił i nie wiem, jak z butelką w ogóle (pił z niej tylko kilka razy sto lat temu).
    Ja też nie myślałam, że tak się da, ale jak widać można :P

A się wkurzam, bo ściągam mleko, on nie wypija i tak zazwyczaj się marnuje, bo nie chce mrozić jak było podgrzewane (tzn wlewam ofc do kapieli, no ale mleko nie jest po to sciagane zeby sie w nim kąpac :P ).

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia wyglądacie super. Wojtuś jaki poważny mężczyzna ;)

Jak tam u Was zdrówko?

Mój mały maratończyk znowu z gilem po pas. Na szczęście ma w miarę humor i dziś była TA noc. Spanie od 21 do 1.30 i potem od 2 do 7 :D

Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania przybij piątek u nas też znowu chorobsko! Mężu mówi że po szczepieniu ja obstawiam wizytę w zimnym mieszkaniu u teściów!

Marysia super wyglądacie!

Ale Po tym co dostalysny od pediatry na regulację brzucha dzisiejszą noc była. Ciut. Lepsza zamiast pierdyliarda pobudek było tylko kilka..

Wczoraj tak myślałam że rok temu o tej porze myślałam że już niedługo zbliżają się terminy porodów pierwszych z Was! A teraz? Niedługo niektóre dzieciaki będą rok kończyły!!
    Z Dobrych newsow- końcem stycznia jedziemy na kilka dni do Krakowa bo jest kolejny termin operacji taty!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 10:38

Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Kinga a jak u lekarza? Co Ci powiedzial/a?

Byłam w przychodni. Dostał innofer 2x1ml, cebion 2x3 krople, innovitum B 1x2 krople i folik. Za 2-3 tygodnie mam powtórzyć morfologię, a cała kuracja będzie trwała 2-3 miesiące. Powiedziała, że niedokrwistość ale jeszcze nie jakaś tragiczna, no ale że on miał problemy z krwią w kale to jeszcze kolejne skierowania do alergologa i gastroenterologa.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga trzymam za Was cały czas kciuki! Mam nadzieję, że kuracja zadziała szybko.

Iza cieszę się, że Tata ma szybko kolejny termin. Wszystko będzie dobrze :)

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Byłam w przychodni. Dostał innofer 2x1ml, cebion 2x3 krople, innovitum B 1x2 krople i folik. Za 2-3 tygodnie mam powtórzyć morfologię, a cała kuracja będzie trwała 2-3 miesiące. Powiedziała, że niedokrwistość ale jeszcze nie jakaś tragiczna, no ale że on miał problemy z krwią w kale to jeszcze kolejne skierowania do alergologa i gastroenterologa.
    A dawkę innoferu dobrała wg wagi Grzesia czy tak po prostu? Sprawdź sobie skład tego Innovitum, bo wydaje mi się że tam jest kwas foliowy (skończył mi się akurat, więc nie sprawdzę u siebie), ciekawe że folik dodatkowo, ale ogólnie kuracja musi tyle trwać żeby miała sens. Nie martw się na zapas, będzie dobrze :)

Marysiu super wyglądacie. Również pozdrawiamy :D

A ten roczek to najprędzej u nas :O

f2wl9vvje61wiuku.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ma rację w InnovitumB jest kwas foliowy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e5ddb5a96b5.jpg

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem, powiedziała że ten innovitumB jako "witaminy krwiotwórcze", i plus folik pokruszony. Dostaliśmy innofer wg wagi niby, ale właśnie ten "dorosły", a nie "baby", bo że wtedy mniejsza dawka. No i przed kilka dni mam dawać 0,5ml żeby sprawdzić jak go toleruje

f2wli09k0vt5rkls.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totalnie się na tym nie znam od strony medycznej, ale wydaje mi się to dziwne. ALE: 10.01 mamy wizytę u hematolog to zapytam, bo może rzeczywiście można podawać ten dla dorosłych i wtedy mniejsze dawki :)

Aaa i nie przestrasz się czarną kupą ;) może byc- nie musi. U nas się zdarzy raz na jakiś czas :)

darika lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ulotce jest napisane, że "dla niemowląt, dzieci, dorosłych i kobiet w ciąży". Patrzyła na tabelkę i przeliczała na kalkulatorze ile tego podać. Powiedziała, że ten wyjdzie taniej.. Mi tam nie zależy żeby było taniej, czy drożej, ważne żeby chciał przyjmować. W sumie ładnie zjadł z łyżeczki. Miał żelazo razem z wit C, bo kazała podawać razem, że się niby lepiej wchłania.
    Ale jeśli będziesz pamiętać to spytaj :)
    Dzięki że mówisz o kupie, pewnie bym się przeraziła w pierwszej chwili bo jestem przewrażliwiona na jej punkcie..

f2wli09k0vt5rkls.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja ze lepiej sie wchlania z wit C! Bedzie dobrze, pomoze szybko :)

myszkaka lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, kciuki, żeby leki pomogły!

U nas górna jedynka w natarciu. Tak jak dolne poszły gładko, to górne jednak bolą. Nie chce jeść (a to dla nas nowość), popłakuje... dobrze, że przynajmniej w nocy go nie męczy.

Ania, Iza, zdrówka dla dziewczyn!
    My zdrowi. Męża męczy katar i kaszel od jakiegoś tygodnia. Na szczęście się nie zaraziliśmy.

myszkaka, APrzybylska lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w końcu ciut lepsza noc.. Do 23.40 że 3 Razy się tylko po cumla przebudzila a potem spała od 12 do 4.20! Szok
    Dziecko spalo a matka po 3 się przerażona obudziła co się dzieje
    I skoro już wstałam to zaliczyłam "karmienie" :-)) upieklam pyszny chleb więc jako wzór instruktor fitness wpieprzalam chleb z masłem w środku nocy :-)

Marysiu powiedz mi czy w Krakowie kojarzysz lub możesz polecić jakieś miejsca zabawowo edukacyjne do których sie można wybrać z takim maluchem? Bo będziemy tam koło tygodnia i może na rozluźnienie by mi się udało ja gdzieś zabrac

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, też bym zjadła taki chlebek! Ja nigdy sama nie piekłam.
    Co do miejsc zabawowych dla takich maluchów, to niestety się nie orientuję. Jeszcze takich nie odwiedzaliśmy. Obok mnie jest fajna restauracja z kącikiem dla dzieci, menu dziecięcym itp- ją mogę polecić ("Czekaj na mnie pod jabłonią"). No i oczywiście zapraszamy do nas! Albo na jakiś wspólny zimowy spacer :)

ibishka lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, Madzia jak maluchy?

U nas wojna o przetrwanie z katarem :/

My dziś "odświeżyliśmy" kącik zabaw - mata na drugą stronę. Chwilę wow i w drogę ;) i wychodzi nam dolna lewa 2 jak zawsze bez objawowo.

• ibishka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dzięki że pytasz! Katar dalej ale ciut mniejszy. Nie chcę jeść butli więc to pewnie żeby bo łyżeczka dałam zagessczone mleko i zjadła.
    U nas mata stanowi tylko punkt zbioru zabawek hehe. Myślałam że będzie tylko pelzac a jednak weszła na czwóraki i w dodatku zaczyna wstawać w miejscu bez popierania się o coś. Narazie wygląda to śmiesznie bo podpiera się na rękach unosi dupci3 jakby twerkowala chwilę tak postoi z głową w dół i siada :-)

Marysiu bardzo chętnie! Wysłałam Ci zaproszenie na FB jak się uda trochę czasu pomiędzy jazda do szpitala to chętnie odetchne przy herbacie i poznamy Twojego przystojniaka:-)

Etoilka, APrzybylska lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ