Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Żelazo suplementujemy od września. Mamy Innofer baby i w sumie polecamy. Wiktor pije chętnie i żadnych efektów ubocznych nie zauważyłam ostatnio pod koniec listopada było 10,7 hemoglobiny, teraz badanie 10 stycznia to zobaczymy. Z tym że badanie zawsze z palca więc poziomy żelaza i ferrytyny nie sprawdzamy.
Jak tam po imprezach u Was? Dzieci się budziły przez hałas czy nie? U nas impreza super, Wiktor padł ok 21, w sumie 3 pobudki na cycy, fajerwerki go nie ruszał dospalismy do 8
Gratuluję Adusi śmiechu, teraz będzie go coraz więcej
Co do lepszego spania po żelazie--u nas odkąd bierze, spanie się popsuło. Teraz owszem jest dużo lepiej, ale regres snu połączył się z rozpoczęciem kuracji. Nie wiem czy to wiązać czy nie, ale życzę by u Gabi sen się poprawiłMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego na Nowy Rok
Zuzia obudziła się akurat o północy na mleczko, więc światełka oglądała ze wszystkich okien. Poszła spać po 1 i spała do 6, mleczko i dospane do 9 jak na nas to rewelacja.
U nas nowość od dwóch dni to kiwanie głową na nie i czasem tak, ale przeważnie większość jest na nie I pokazuje, że czegoś nie ma, gdy skończy chrupka na przykład. Do tego gada, gada i gada w swoim języku non stop.
Lubię czytać co tam Wasze pociechy robią i jak się rozwijają. Niby wszystkie tak samo, ale jednak inaczej coś potrafią. Wszystkie są wyjątkowe i cudowne.
Myszka trzymam kciuki za poprawę morfologii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 13:26
myszkaka lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
A to my pozdrawiamy Świątecznie
Czy Wasze maluchy też Was gryzą? Moja łapie mnie rączkami za buzie i próbuje ugryż, może to nieporadny buziak? nie wiem, ale silna jest i strasznie mnie to rozsmieszaTusianka, APrzybylska, Magdzia85F, Ilona92, myszkaka, Etoilka, ibishka, pomarańczka_33, machirude lubią tę wiadomość
-
myszkaka wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1cea621dd6ca.jpg
Dziewczyny, umie któraś zinterpretować wyniki? To już świadczy o anemii?
Edit: to wyniki Grzesia
Pozwolę sobie coś dodać od siebie. U nas hemoglobina 10.8, żelazo 29 i pediatra powiedziała że bardzo niskie i nawet by nie zaszczepila że względu na ten poziom żelaza. My dajemy już długo żelazo ale pierwsze nie podeszlo. Teraz zmieniliśmy na ferrum i Zosia w końcu ładnie to pije. Też kiepsko śpimy i łapiemy często infekcje.
Aga_90 ja też podawałam innofer ale Zosia miała odruch wymiotny po nim. A żelazo badamy również z paluszka zapytaj, bo może i u Was się udaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 15:21
-
Aniu w takim razie Wiktor zaczął świadomie "dawać cześć"
Klaudia super Laski
Acygan, a widzisz, nam powiedzieli ze żelazo to z żyły badają, a nie będę go kłuć na siłę. Widac co laboratorium to inne zasady.
Nas zaszczepili jakiś tydzień-dwa przed pierwszym badaniem, więc nie mieliśmy świadomości, bo on żadnych objawów nie przejawiał. Więc następnym razem szczepili nas normalnie bo przecież nie było specjalnych reakcji. Ech.APrzybylska, Magdzia85F, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Brawo dla Wiktora
Klaudia, szczere WOW! piękne kobiety z Was
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 18:38
aga_90 lubi tę wiadomość
acygan wrote:Pozwolę sobie coś dodać od siebie. U nas hemoglobina 10.8, żelazo 29 i pediatra powiedziała że bardzo niskie i nawet by nie zaszczepila że względu na ten poziom żelaza. My dajemy już długo żelazo ale pierwsze nie podeszlo. Teraz zmieniliśmy na ferrum i Zosia w końcu ładnie to pije. Też kiepsko śpimy i łapiemy często infekcje.
Aga_90 ja też podawałam innofer ale Zosia miała odruch wymiotny po nim. A żelazo badamy również z paluszka zapytaj, bo może i u Was się uda
U nas właśnie ani razu nie było jeszcze infekcji (odpukać), nawet nie miał stanu podgorączkowego. Jutro będę się starała dostać do przychodni ale wchodzi w grę tylko wizyta u dzieci chorych, więc się boję że coś złapie /// -
myszkaka wrote:U nas właśnie ani razu nie było jeszcze infekcji (odpukać), nawet nie miał stanu podgorączkowego. Jutro będę się starała dostać do przychodni ale wchodzi w grę tylko wizyta u dzieci chorych, więc się boję że coś złapie ///
-
https://youtu.be/epUBfP3P5gs
Mam dla Was coś takiegoTusianka, Magdzia85F, pomarańczka_33, Etoilka, ibishka, aga_90 lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, takie info jakby któraś nie wiedziała, jeśli przed macierzyńskim byłyście na zwolnieniu lekarskim dłużej niż 30 dni to przed powrotem do pracy musicie wykonać badania kontrolne bo nie dopuszczą Was (nie powinni) do wykonywania pracy.Kirunia - jesteś już z nami Maleńka
-
Dorota ale u zwykłego lekarza medycyny pracy? Bo gdzieś mi nawet mignęło że u gina.
Aniu super! U nas do takiego dreptania jeszcze długa droga. Zazdro!
Do mam kp- czy Wasze dzieci podczas jedzenia też masują, skubią, miętolą druga pierś, a konkretnie sutek? Wiktor od jakiegoś czasu nasilił te zabiegi. Nie boli dopóki nie wbija paznokci, ale ogólnie jest to takie słodkie i urocze. Jak zabieram mu rączkę, albo się zasłania to tak długo majstruje aż dotrze znowu do celu :d a najlepsze ze zazwyczaj robi to na śpiocha xD -
nick nieaktualny
-
Brawo za postępy u Waszych dzieciaków!
Zuzia wymiata!!!
U nas też postępy - oczywiście trochę mniej spektakularne Wojtek ćwiczy ostro klękanie. Otwiera szuflady, podciąga się do klęku, wyciąga zawartość szuflady i wkłada swoją bardzo mnie śmieszą jego kremy wśród skarpetek ojca A ja siedzę obok i asekuruję, żeby nie wyrżnął do tyłu, bo już raz mu się zdarzyło.
Aga, Wojtek tak nie robi. Ostatnio ciągnie się za włosy podczas jedzenia :p
-
Aga, tak u lekarza medycyny pracy aczkolwiek zależnie od sytuacji ten może skierować do ginekologa aby wydał opinię. Ja miałam iść do okulisty to chociaż jeden wydatek mi odpadnie bo zrobię to w ramach medycyny pracyKirunia - jesteś już z nami Maleńka
-
U nas też Grześ się bawi sutkiem. Dotyka paluszkiem, skubie, najczęściej wtedy gdy właśnie je nie na śpiocha. Za włosy się ciągnie na śpiocha.
Ze śmiesznych rzeczy to "całuje" się ze swoim odbiciem w lustrze/szybie Robi glonojada. Fronty szafek też potrafi ucałowaćaga_90 lubi tę wiadomość