X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelazo suplementujemy od września. Mamy Innofer baby i w sumie polecamy. Wiktor pije chętnie i żadnych efektów ubocznych nie zauważyłam :) ostatnio pod koniec listopada było 10,7 hemoglobiny, teraz badanie 10 stycznia to zobaczymy. Z tym że badanie zawsze z palca więc poziomy żelaza i ferrytyny nie sprawdzamy.

Jak tam po imprezach u Was? Dzieci się budziły przez hałas czy nie? U nas impreza super, Wiktor padł ok 21, w sumie 3 pobudki na cycy, fajerwerki go nie ruszał :D dospalismy do 8 :)

Gratuluję Adusi śmiechu, teraz będzie go coraz więcej :)

Co do lepszego spania po żelazie--u nas odkąd bierze, spanie się popsuło. Teraz owszem jest dużo lepiej, ale regres snu połączył się z rozpoczęciem kuracji. Nie wiem czy to wiązać czy nie, ale życzę by u Gabi sen się poprawił ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego na Nowy Rok :)

Zuzia obudziła się akurat o północy na mleczko, więc światełka oglądała ze wszystkich okien. Poszła spać po 1 i spała do 6, mleczko i dospane do 9 :) jak na nas to rewelacja.

U nas nowość od dwóch dni to kiwanie głową na nie i czasem tak, ale przeważnie większość jest na nie ;) I pokazuje, że czegoś nie ma, gdy skończy chrupka na przykład. Do tego gada, gada i gada w swoim języku non stop.

Lubię czytać co tam Wasze pociechy robią i jak się rozwijają. Niby wszystkie tak samo, ale jednak inaczej coś potrafią. Wszystkie są wyjątkowe i cudowne.

Myszka trzymam kciuki za poprawę morfologii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 13:26

myszkaka lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3835fba6fa0e045amed.jpg

A to my ;) pozdrawiamy Świątecznie ;)

Czy Wasze maluchy też Was gryzą? Moja łapie mnie rączkami za buzie i próbuje ugryż, może to nieporadny buziak? nie wiem, ale silna jest i strasznie mnie to rozsmiesza ;)

Tusianka, APrzybylska, Magdzia85F, Ilona92, myszkaka, Etoilka, ibishka, pomarańczka_33, machirude lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1cea621dd6ca.jpg

Dziewczyny, umie któraś zinterpretować wyniki? To już świadczy o anemii?

Edit: to wyniki Grzesia :-(

Pozwolę sobie coś dodać od siebie. U nas hemoglobina 10.8, żelazo 29 i pediatra powiedziała że bardzo niskie i nawet by nie zaszczepila że względu na ten poziom żelaza. My dajemy już długo żelazo ale pierwsze nie podeszlo. Teraz zmieniliśmy na ferrum i Zosia w końcu ładnie to pije. Też kiepsko śpimy i łapiemy często infekcje.

Aga_90 ja też podawałam innofer ale Zosia miała odruch wymiotny po nim. A żelazo badamy również z paluszka :) zapytaj, bo może i u Was się uda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 15:21

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu w takim razie Wiktor zaczął świadomie "dawać cześć" :D

Klaudia super Laski :)

Acygan, a widzisz, nam powiedzieli ze żelazo to z żyły badają, a nie będę go kłuć na siłę. Widac co laboratorium to inne zasady.

Nas zaszczepili jakiś tydzień-dwa przed pierwszym badaniem, więc nie mieliśmy świadomości, bo on żadnych objawów nie przejawiał. Więc następnym razem szczepili nas normalnie bo przecież nie było specjalnych reakcji. Ech.

APrzybylska, Magdzia85F, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla Wiktora :)

Klaudia, szczere WOW! piękne kobiety z Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 18:38

aga_90 lubi tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Pozwolę sobie coś dodać od siebie. U nas hemoglobina 10.8, żelazo 29 i pediatra powiedziała że bardzo niskie i nawet by nie zaszczepila że względu na ten poziom żelaza. My dajemy już długo żelazo ale pierwsze nie podeszlo. Teraz zmieniliśmy na ferrum i Zosia w końcu ładnie to pije. Też kiepsko śpimy i łapiemy często infekcje.

Aga_90 ja też podawałam innofer ale Zosia miała odruch wymiotny po nim. A żelazo badamy również z paluszka :) zapytaj, bo może i u Was się uda :)

U nas właśnie ani razu nie było jeszcze infekcji (odpukać), nawet nie miał stanu podgorączkowego. Jutro będę się starała dostać do przychodni ale wchodzi w grę tylko wizyta u dzieci chorych, więc się boję że coś złapie :////

f2wli09k0vt5rkls.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    U nas właśnie ani razu nie było jeszcze infekcji (odpukać), nawet nie miał stanu podgorączkowego. Jutro będę się starała dostać do przychodni ale wchodzi w grę tylko wizyta u dzieci chorych, więc się boję że coś złapie :////
    Kinga jeśli masz z kim zostawić Grzesia to idź bez dziecka. Idź po prostu skonsultować wyniki i ewentualnie wtedy umów się na wizytę z nim jeśli dr będzie chciała go zobaczyć :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://youtu.be/epUBfP3P5gs

Mam dla Was coś takiego :)

Tusianka, Magdzia85F, pomarańczka_33, Etoilka, ibishka, aga_90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:

Mam dla Was coś takiego :)

W O W

Ale śmiesznie taki malutki człowieczek!
    Brawo dla Zuzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 09:12

APrzybylska lubi tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, takie info jakby któraś nie wiedziała, jeśli przed macierzyńskim byłyście na zwolnieniu lekarskim dłużej niż 30 dni to przed powrotem do pracy musicie wykonać badania kontrolne bo nie dopuszczą Was (nie powinni) do wykonywania pracy.

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota ale u zwykłego lekarza medycyny pracy? Bo gdzieś mi nawet mignęło że u gina.

Aniu super! U nas do takiego dreptania jeszcze długa droga. Zazdro! :)

Do mam kp- czy Wasze dzieci podczas jedzenia też masują, skubią, miętolą druga pierś, a konkretnie sutek? Wiktor od jakiegoś czasu nasilił te zabiegi. Nie boli dopóki nie wbija paznokci, ale ogólnie jest to takie słodkie i urocze. Jak zabieram mu rączkę, albo się zasłania to tak długo majstruje aż dotrze znowu do celu :d a najlepsze ze zazwyczaj robi to na śpiocha xD

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga lekarz medycyny pracy. Ja byłam 2 razy w szpitalu i było więcej niż 30 dni L4 i musiałam iść do takiego lekarza.

I Ada też tak robi. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 11:50

aga_90 lubi tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo za postępy u Waszych dzieciaków!
    Zuzia wymiata!!! :)

U nas też postępy - oczywiście trochę mniej spektakularne ;) Wojtek ćwiczy ostro klękanie. Otwiera szuflady, podciąga się do klęku, wyciąga zawartość szuflady i wkłada swoją :D bardzo mnie śmieszą jego kremy wśród skarpetek ojca ;) A ja siedzę obok i asekuruję, żeby nie wyrżnął do tyłu, bo już raz mu się zdarzyło.

Aga, Wojtek tak nie robi. Ostatnio ciągnie się za włosy podczas jedzenia :p

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga u nas probuje bawic sie drugim ale mu nie pozwalam. Zakrywam albo zabieram reke i daje swoja dlon lub cokolwiek innego :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, tak u lekarza medycyny pracy aczkolwiek zależnie od sytuacji ten może skierować do ginekologa aby wydał opinię. Ja miałam iść do okulisty to chociaż jeden wydatek mi odpadnie bo zrobię to w ramach medycyny pracy ;)

Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceny za wizytę u endo powalają... mogłam iść na medycynę, gdyby nie fakt, że to zupełnie nie moja bajka :P

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też Grześ się bawi sutkiem. Dotyka paluszkiem, skubie, najczęściej wtedy gdy właśnie je nie na śpiocha. Za włosy się ciągnie na śpiocha.
    Ze śmiesznych rzeczy to "całuje" się ze swoim odbiciem w lustrze/szybie :D Robi glonojada. Fronty szafek też potrafi ucałować ;)

aga_90 lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga a jak u lekarza? Co Ci powiedzial/a?

f2wl9vvje61wiuku.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dopiero jutro. Posłuchałam Twojej rady i postanowiłam iść sama, a w piątki mąż pracuje zdalnie. Niestety dopiero jutro rano będę dzwonić żeby się zapisać bo nie robią tego z dnia na dzień, mam nadzieję że się dostanę :/

f2wli09k0vt5rkls.png
‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ