Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Oblukalam wozki, dajne oba ja nadal zakochana w mojej minimie z easygo do naszej stajni dolaczyl hauck spacerowy (nie wiem jaki to model, kupilismy za 120 pln w kauflandzie ) ma duzy kosz co jest jego plusem, poza tym szalu jie ma ale przydaje sie na szybki wyskok
-
Dorotko, trzymam kciuki za wyniki! I za drugiego maluszka również
Iza, dzięki!
Magda, oby to były zęby! U nas też na tapecie zęby - druga górna jedynka wychodzi, Wojto trochę popłakuje. Już wkrótce będziemy się mogli pochwalić czterema sztukami jedynek
Sandra, udanych wojaży! Zazdroszczę!
I udanej zabawy sylwestrowej dla wszystkich! My mieliśmy iść do dzieciatych przyjaciół - ale zostajemy w domu. Wczoraj się dowiedzieliśmy, że tata naszego przyjaciela zmarł... nawet na pogrzeb dziś nie uda nam się dotrzeć, bo daleko, a mąż w pracy i nie miał jak się zamienić. Ech.
No i wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Niech będzie jeszcze lepszy niż 2018 - ma trudne zadanie, bo ten był wspaniały, nie sądzicie?Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Aga, coś w tym jest w takim razie będę się dalej skarżyć skoro działa
Sandra zazdroszczę!!! Ja bardzo się nakręciłam, że pojedziemy na narty ale w sumie mąż zdecydował że nie ma sensu, bo się tylko umęczymy no i w sumie ma racje. Za to zaczęłam już oglądać jakieś wakacje na maj-czerwiec. Ciekawe czy to się uda.. Zawsze dużo podróżowaliśmy, to siedzenie w domu mnie trochę przygnębia. Szczególnie, że mam wrażenie że wszyscy z dziećmi to wyjeżdżają choćby i na drugi koniec świata, a ja mam problem żeby pojechać 300km.
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku! Żadnych chorób, dużo snu, samych radości, grzecznych dzieci i pomocnych mężów!Etoilka, aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Ah no tak - zapomnialam ze u ciebie kraina sniegu ♡
My sylwestra spędzamy w domu mieli przyjsc znajomi z roczna corka ale sie wszyscy pochorowali włącznie z psem
U nas na stanie 8 zebow, dolne wychodza spoko, gorne bolesnieibishka lubi tę wiadomość
-
My ten wieczór spędzimy z rodziną. Rodzice, brat i siostra z mężem i synkiem przyjeżdżają. Zjemy obiadek, pogadamy i pójdziemy spać
Dobrze, że jakiś czas mam męża w domu, bo panna śmiga bez ostrzeżenia. Teraz to jest 100% uwagi na Zuzię. Na szczęście chodzi całkiem dobrze, upadków zalicza już niewiele. Można iść, jeść, kucać i wstawać w jednym czasie. Cały czas staram się nagrać dla Was jakiś piękny filmik, ale zawsze coś. A jeśli aga pytasz o fotkę mojej panny, to również problem, bo nie usiedzi. Chyba, że na śpiocha
Szczęścia, zdrowia i wszystkiego najlepszego na Nowy Rok
Marysiu, oj tak, 2019 ma trudne zadanie.Etoilka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a09db58fb44a.jpg
Może takie, oczywiście bokiemEtoilka, aga_90, Magdzia85F, BP 02, Tusianka, myszkaka, machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Kinga, dla mnie (jestem księgową ) to początek anemii i problem z wchłanianiem żelaza. Miałam tak przed ciążą. W moim wypadku wystarczyła dieta bogata w żelazo i suplementacja szelazem
Ilona92 lubi tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Kinga patrząc na samą hemoglobinę, to tak to początek anemii, ale wylapany na początku więc nie martw się na zapas. Dostaniecie żelazo do suplementacji i będzie dobrze. Dla uspokojenia przypomnę że my wychodzimy z 6,5
Ania super dwie Lasencje
Edit: teraz dojrzałam że i żelazo było na dole,ale na tym się nie znam bo tego nie sprawdzalismy jeszcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 16:15
-
Kinga i erytrocyty i zelazo i ferrytyna ponizej normy, na moje oko jest spora anemia. Nie wiem czy w Polsce jest ale jak jest to popros zeby zelazo maltofer ci zapisal lekarz, u mnie cuda dzialalo i nienpowodowalo zaparc. Jak bedziesz brac jakiekolwiek zelazo, to od jakiegokolwiek nabialu musisz miec minimum 40 minut odstepu.
A nak sie czujesz?
Edit- teraz doczytalam ze Grzesia, ciezko bedzie z przerwa od nabialu ale dasz rade (nabial zmniejsza wchlanianie podobniez)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 16:44
-
Dzięki dziewczyny
właśnie tak pamiętałam, że Aga się zmaga z anemią u Wiktorka macie już jakąś poprawę? Ile czasu się suplementujecie?
Sprawdziłam, że te normy laboratorium podaje dla dorosłego w necie znalazłam normy dla dziecka i wychodzi, że hemoglobinę i hematokryt ma w dolnej granicy, a RDW-CV w górnej, więc na granicy anemii. Za to duży niedobór żelaza, więc prosta droga do anemii.
Mam wyrzuty sumienia bo 3 miesiące temu pediatra nam rutynowo dała skierowanie na morfologię, a ja nie poszłam bo go nie chciałam męczyć. Za to w ostatni piątek wyczytałam, że problemy ze snem mogą być spowodowane anemią i postanowiłam zbadać, no i wyszło co wyszło.
-
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku !!!
My dziś mamy 100 dni do Roczku
Ja się pochwaliłam, że nie mam okresu i bach w Święta pojawił się pierwszy.
Pati to niezły żarłok Jajecznice na śniadanie muszę robić już z 3 jajek a nie z dwóch, bo część ona mi zjada .
Zaczeła klękać i stawiać pierwsze kroki na czworaka ale zrobi max 4 i jest klap, a do "papa" "brawo" i "przybij piatke" doszło jeszcze wołanie piesków, ktore uwielbia. Woła : " uh, uh.." i płacze jak piesek odchodzi.
Mamy już 6 ząbków.Magdzia85F, APrzybylska, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczęśliwego Nowego Roku!
Ada w nocy z gorączką 38,7. Wymiotowala po paracetamolu. Dobrze, że mieliśmy nurofen.
Pospane za to do 9.
Ada miksuje przy stoliku interaktywnym.
I wczoraj, wiem, że u Was juz dawno, ale pierwszy śmiech, nie pisk.
Zębów nadal 0.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 11:17
Ilona92, APrzybylska, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Madzia współczuje,
u nas noce jeszcze z pobudkami 3-6 razy ;(
Z umiejętności możemy sie jeszcze pochwalić, że Pacia wkłada mi do buzi wszystko co sama je - dzieli sie z mamą
i raz osmiorniczce w książeczce dała smoczka a jak jej dałam mazaka, którym zaznaczam w kalendarzu na ścianie, to zaczela nim mazac po kalendarzu tylko , nie gdzie indiej - taka juz jest dorosłaMagdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlaudia u nas cycuś czesto. Co 2h albo i częściej.
Ale ja juz sie umiem tym wyspać.
No to Pati fajnie się rozwija! A Ty jak Klaudia? Dajesz radę? Akcja dom wypala?
Mnie to tak sie fajnie robi na sercu jak Ada tyle rozumie. I to jak cos zrobi śmiesznego i sie z nami śmieje z tego.
Ilona92, APrzybylska, Etoilka lubią tę wiadomość