Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oblukalam wozki, dajne oba :) ja nadal zakochana w mojej minimie z easygo :) do naszej stajni dolaczyl hauck spacerowy (nie wiem jaki to model, kupilismy za 120 pln w kauflandzie ) ma duzy kosz co jest jego plusem, poza tym szalu jie ma ale przydaje sie na szybki wyskok :)

dxomclb10296nsxe.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, trzymam kciuki za wyniki! I za drugiego maluszka również :)

Iza, dzięki!

Magda, oby to były zęby! U nas też na tapecie zęby - druga górna jedynka wychodzi, Wojto trochę popłakuje. Już wkrótce będziemy się mogli pochwalić czterema sztukami jedynek ;)

Sandra, udanych wojaży! Zazdroszczę! :)
    I udanej zabawy sylwestrowej dla wszystkich! My mieliśmy iść do dzieciatych przyjaciół - ale zostajemy w domu. Wczoraj się dowiedzieliśmy, że tata naszego przyjaciela zmarł... nawet na pogrzeb dziś nie uda nam się dotrzeć, bo daleko, a mąż w pracy i nie miał jak się zamienić. Ech.

No i wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Niech będzie jeszcze lepszy niż 2018 - ma trudne zadanie, bo ten był wspaniały, nie sądzicie? :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, coś w tym jest :) w takim razie będę się dalej skarżyć :D skoro działa :D

Sandra zazdroszczę!!! Ja bardzo się nakręciłam, że pojedziemy na narty ale w sumie mąż zdecydował że nie ma sensu, bo się tylko umęczymy no i w sumie ma racje. Za to zaczęłam już oglądać jakieś wakacje na maj-czerwiec. Ciekawe czy to się uda.. Zawsze dużo podróżowaliśmy, to siedzenie w domu mnie trochę przygnębia. Szczególnie, że mam wrażenie że wszyscy z dziećmi to wyjeżdżają choćby i na drugi koniec świata, a ja mam problem żeby pojechać 300km.

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku! Żadnych chorób, dużo snu, samych radości, grzecznych dzieci i pomocnych mężów! ;)

Etoilka, aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no tak - zapomnialam ze u ciebie kraina sniegu ♡

My sylwestra spędzamy w domu :) mieli przyjsc znajomi z roczna corka ale sie wszyscy pochorowali włącznie z psem :(

U nas na stanie 8 zebow, dolne wychodza spoko, gorne bolesnie :(

ibishka lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ten wieczór spędzimy z rodziną. Rodzice, brat i siostra z mężem i synkiem przyjeżdżają. Zjemy obiadek, pogadamy i pójdziemy spać ;)

Dobrze, że jakiś czas mam męża w domu, bo panna śmiga bez ostrzeżenia. Teraz to jest 100% uwagi na Zuzię. Na szczęście chodzi całkiem dobrze, upadków zalicza już niewiele. Można iść, jeść, kucać i wstawać w jednym czasie. Cały czas staram się nagrać dla Was jakiś piękny filmik, ale zawsze coś. A jeśli aga pytasz o fotkę mojej panny, to również problem, bo nie usiedzi. Chyba, że na śpiocha ;)

Szczęścia, zdrowia i wszystkiego najlepszego na Nowy Rok :)

Marysiu, oj tak, 2019 ma trudne zadanie.

Etoilka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a09db58fb44a.jpg

Może takie, oczywiście bokiem :D

Etoilka, aga_90, Magdzia85F, BP 02, Tusianka, myszkaka, machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super wyglądaxie! Jejku 9 miesięcy jak to leci. My w wigilię swietowalysmy 8:-) Sandra zazdroszczę! Cypr to moje Marzenie!

APrzybylska, BP 02, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie bylam wiec sama jestem bardzo ciekawa, choc styczen umowmy sie nie jest najlepsza pora ;) ale trafily nam sie super tanie bikety wiec probujeny :)

dxomclb10296nsxe.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1cea621dd6ca.jpg

Dziewczyny, umie któraś zinterpretować wyniki? To już świadczy o anemii?

Edit: to wyniki Grzesia :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 16:05

f2wli09k0vt5rkls.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, dla mnie (jestem księgową ;) ) to początek anemii i problem z wchłanianiem żelaza. Miałam tak przed ciążą. W moim wypadku wystarczyła dieta bogata w żelazo i suplementacja szelazem

Ilona92 lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra, dziękuję za wskazówki, wszystkie dolegliwości spisze sobie na karteczce bo znając życie o połowie zapomnę ;)

Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie. W tej chwili jestem podłamana ale staram się nie załamywać :)

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga patrząc na samą hemoglobinę, to tak to początek anemii, ale wylapany na początku więc nie martw się na zapas. Dostaniecie żelazo do suplementacji i będzie dobrze. Dla uspokojenia przypomnę że my wychodzimy z 6,5 ;)

Ania super dwie Lasencje :D

Edit: teraz dojrzałam że i żelazo było na dole,ale na tym się nie znam bo tego nie sprawdzalismy jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 16:15

f2wl9vvje61wiuku.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga i erytrocyty i zelazo i ferrytyna ponizej normy, na moje oko jest spora anemia. Nie wiem czy w Polsce jest ale jak jest to popros zeby zelazo maltofer ci zapisal lekarz, u mnie cuda dzialalo i nienpowodowalo zaparc. Jak bedziesz brac jakiekolwiek zelazo, to od jakiegokolwiek nabialu musisz miec minimum 40 minut odstepu.
    A nak sie czujesz?
    Edit- teraz doczytalam ze Grzesia, ciezko bedzie z przerwa od nabialu ale dasz rade (nabial zmniejsza wchlanianie podobniez)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 16:44

dxomclb10296nsxe.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :(

właśnie tak pamiętałam, że Aga się zmaga z anemią u Wiktorka :( macie już jakąś poprawę? Ile czasu się suplementujecie?

Sprawdziłam, że te normy laboratorium podaje dla dorosłego :/ w necie znalazłam normy dla dziecka i wychodzi, że hemoglobinę i hematokryt ma w dolnej granicy, a RDW-CV w górnej, więc na granicy anemii. Za to duży niedobór żelaza, więc prosta droga do anemii.
    Mam wyrzuty sumienia bo 3 miesiące temu pediatra nam rutynowo dała skierowanie na morfologię, a ja nie poszłam bo go nie chciałam męczyć. Za to w ostatni piątek wyczytałam, że problemy ze snem mogą być spowodowane anemią i postanowiłam zbadać, no i wyszło co wyszło.

f2wli09k0vt5rkls.png

Wysłany: 1 stycznia 2019, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku!!! ;D

Tusianka, Magdzia85F, APrzybylska, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko my też od dwóch tyg suplementujemy żelazo bo było niskie i liczę że to poprawi sen.
    Dziewczyny szczęśliwego nowego roku!

Przebił się nam wczoraj ząb!

Tusianka, Magdzia85F, myszkaka, APrzybylska, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku !!!

My dziś mamy 100 dni do Roczku ;)

Ja się pochwaliłam, że nie mam okresu i bach w Święta pojawił się pierwszy.

Pati to niezły żarłok ;) Jajecznice na śniadanie muszę robić już z 3 jajek a nie z dwóch, bo część ona mi zjada .

Zaczeła klękać i stawiać pierwsze kroki na czworaka ;) ale zrobi max 4 i jest klap, a do "papa" "brawo" i "przybij piatke" doszło jeszcze wołanie piesków, ktore uwielbia. Woła : " uh, uh.." i płacze jak piesek odchodzi.

Mamy już 6 ząbków.

Magdzia85F, APrzybylska, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku!

Ada w nocy z gorączką 38,7. Wymiotowala po paracetamolu. Dobrze, że mieliśmy nurofen.
    Pospane za to do 9.

Ada miksuje przy stoliku interaktywnym.

I wczoraj, wiem, że u Was juz dawno, ale pierwszy śmiech, nie pisk. <3

Zębów nadal 0.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 11:17

Ilona92, APrzybylska, Etoilka lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia współczuje,

u nas noce jeszcze z pobudkami 3-6 razy ;(
    Z umiejętności możemy sie jeszcze pochwalić, że Pacia wkłada mi do buzi wszystko co sama je - dzieli sie z mamą ;)
    i raz osmiorniczce w książeczce dała smoczka ;) a jak jej dałam mazaka, którym zaznaczam w kalendarzu na ścianie, to zaczela nim mazac po kalendarzu ;) tylko , nie gdzie indiej - taka juz jest dorosła ;););)

Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia u nas cycuś czesto. Co 2h albo i częściej.

Ale ja juz sie umiem tym wyspać.

No to Pati fajnie się rozwija! A Ty jak Klaudia? Dajesz radę? Akcja dom wypala?

Mnie to tak sie fajnie robi na sercu jak Ada tyle rozumie. I to jak cos zrobi śmiesznego i sie z nami śmieje z tego.

Ilona92, APrzybylska, Etoilka lubią tę wiadomość

‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ