X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oblukalam wozki, dajne oba :) ja nadal zakochana w mojej minimie z easygo :) do naszej stajni dolaczyl hauck spacerowy (nie wiem jaki to model, kupilismy za 120 pln w kauflandzie ) ma duzy kosz co jest jego plusem, poza tym szalu jie ma ale przydaje sie na szybki wyskok :)

dxomclb10296nsxe.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, trzymam kciuki za wyniki! I za drugiego maluszka również :)

Iza, dzięki!

Magda, oby to były zęby! U nas też na tapecie zęby - druga górna jedynka wychodzi, Wojto trochę popłakuje. Już wkrótce będziemy się mogli pochwalić czterema sztukami jedynek ;)

Sandra, udanych wojaży! Zazdroszczę! :)
    I udanej zabawy sylwestrowej dla wszystkich! My mieliśmy iść do dzieciatych przyjaciół - ale zostajemy w domu. Wczoraj się dowiedzieliśmy, że tata naszego przyjaciela zmarł... nawet na pogrzeb dziś nie uda nam się dotrzeć, bo daleko, a mąż w pracy i nie miał jak się zamienić. Ech.

No i wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Niech będzie jeszcze lepszy niż 2018 - ma trudne zadanie, bo ten był wspaniały, nie sądzicie? :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, coś w tym jest :) w takim razie będę się dalej skarżyć :D skoro działa :D

Sandra zazdroszczę!!! Ja bardzo się nakręciłam, że pojedziemy na narty ale w sumie mąż zdecydował że nie ma sensu, bo się tylko umęczymy no i w sumie ma racje. Za to zaczęłam już oglądać jakieś wakacje na maj-czerwiec. Ciekawe czy to się uda.. Zawsze dużo podróżowaliśmy, to siedzenie w domu mnie trochę przygnębia. Szczególnie, że mam wrażenie że wszyscy z dziećmi to wyjeżdżają choćby i na drugi koniec świata, a ja mam problem żeby pojechać 300km.

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku! Żadnych chorób, dużo snu, samych radości, grzecznych dzieci i pomocnych mężów! ;)

Etoilka, aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no tak - zapomnialam ze u ciebie kraina sniegu ♡

My sylwestra spędzamy w domu :) mieli przyjsc znajomi z roczna corka ale sie wszyscy pochorowali włącznie z psem :(

U nas na stanie 8 zebow, dolne wychodza spoko, gorne bolesnie :(

ibishka lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ten wieczór spędzimy z rodziną. Rodzice, brat i siostra z mężem i synkiem przyjeżdżają. Zjemy obiadek, pogadamy i pójdziemy spać ;)

Dobrze, że jakiś czas mam męża w domu, bo panna śmiga bez ostrzeżenia. Teraz to jest 100% uwagi na Zuzię. Na szczęście chodzi całkiem dobrze, upadków zalicza już niewiele. Można iść, jeść, kucać i wstawać w jednym czasie. Cały czas staram się nagrać dla Was jakiś piękny filmik, ale zawsze coś. A jeśli aga pytasz o fotkę mojej panny, to również problem, bo nie usiedzi. Chyba, że na śpiocha ;)

Szczęścia, zdrowia i wszystkiego najlepszego na Nowy Rok :)

Marysiu, oj tak, 2019 ma trudne zadanie.

Etoilka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a09db58fb44a.jpg

Może takie, oczywiście bokiem :D

Etoilka, aga_90, Magdzia85F, BP 02, Tusianka, myszkaka, machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super wyglądaxie! Jejku 9 miesięcy jak to leci. My w wigilię swietowalysmy 8:-) Sandra zazdroszczę! Cypr to moje Marzenie!

APrzybylska, BP 02, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie bylam wiec sama jestem bardzo ciekawa, choc styczen umowmy sie nie jest najlepsza pora ;) ale trafily nam sie super tanie bikety wiec probujeny :)

dxomclb10296nsxe.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1cea621dd6ca.jpg

Dziewczyny, umie któraś zinterpretować wyniki? To już świadczy o anemii?

Edit: to wyniki Grzesia :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 16:05

f2wli09k0vt5rkls.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, dla mnie (jestem księgową ;) ) to początek anemii i problem z wchłanianiem żelaza. Miałam tak przed ciążą. W moim wypadku wystarczyła dieta bogata w żelazo i suplementacja szelazem

Ilona92 lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra, dziękuję za wskazówki, wszystkie dolegliwości spisze sobie na karteczce bo znając życie o połowie zapomnę ;)

Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie. W tej chwili jestem podłamana ale staram się nie załamywać :)

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga patrząc na samą hemoglobinę, to tak to początek anemii, ale wylapany na początku więc nie martw się na zapas. Dostaniecie żelazo do suplementacji i będzie dobrze. Dla uspokojenia przypomnę że my wychodzimy z 6,5 ;)

Ania super dwie Lasencje :D

Edit: teraz dojrzałam że i żelazo było na dole,ale na tym się nie znam bo tego nie sprawdzalismy jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 16:15

f2wl9vvje61wiuku.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga i erytrocyty i zelazo i ferrytyna ponizej normy, na moje oko jest spora anemia. Nie wiem czy w Polsce jest ale jak jest to popros zeby zelazo maltofer ci zapisal lekarz, u mnie cuda dzialalo i nienpowodowalo zaparc. Jak bedziesz brac jakiekolwiek zelazo, to od jakiegokolwiek nabialu musisz miec minimum 40 minut odstepu.
    A nak sie czujesz?
    Edit- teraz doczytalam ze Grzesia, ciezko bedzie z przerwa od nabialu ale dasz rade (nabial zmniejsza wchlanianie podobniez)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 16:44

dxomclb10296nsxe.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :(

właśnie tak pamiętałam, że Aga się zmaga z anemią u Wiktorka :( macie już jakąś poprawę? Ile czasu się suplementujecie?

Sprawdziłam, że te normy laboratorium podaje dla dorosłego :/ w necie znalazłam normy dla dziecka i wychodzi, że hemoglobinę i hematokryt ma w dolnej granicy, a RDW-CV w górnej, więc na granicy anemii. Za to duży niedobór żelaza, więc prosta droga do anemii.
    Mam wyrzuty sumienia bo 3 miesiące temu pediatra nam rutynowo dała skierowanie na morfologię, a ja nie poszłam bo go nie chciałam męczyć. Za to w ostatni piątek wyczytałam, że problemy ze snem mogą być spowodowane anemią i postanowiłam zbadać, no i wyszło co wyszło.

f2wli09k0vt5rkls.png

Wysłany: 1 stycznia 2019, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku!!! ;D

Tusianka, Magdzia85F, APrzybylska, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko my też od dwóch tyg suplementujemy żelazo bo było niskie i liczę że to poprawi sen.
    Dziewczyny szczęśliwego nowego roku!

Przebił się nam wczoraj ząb!

Tusianka, Magdzia85F, myszkaka, APrzybylska, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku !!!

My dziś mamy 100 dni do Roczku ;)

Ja się pochwaliłam, że nie mam okresu i bach w Święta pojawił się pierwszy.

Pati to niezły żarłok ;) Jajecznice na śniadanie muszę robić już z 3 jajek a nie z dwóch, bo część ona mi zjada .

Zaczeła klękać i stawiać pierwsze kroki na czworaka ;) ale zrobi max 4 i jest klap, a do "papa" "brawo" i "przybij piatke" doszło jeszcze wołanie piesków, ktore uwielbia. Woła : " uh, uh.." i płacze jak piesek odchodzi.

Mamy już 6 ząbków.

Magdzia85F, APrzybylska, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku!

Ada w nocy z gorączką 38,7. Wymiotowala po paracetamolu. Dobrze, że mieliśmy nurofen.
    Pospane za to do 9.

Ada miksuje przy stoliku interaktywnym.

I wczoraj, wiem, że u Was juz dawno, ale pierwszy śmiech, nie pisk. <3

Zębów nadal 0.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 11:17

Ilona92, APrzybylska, Etoilka lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia współczuje,

u nas noce jeszcze z pobudkami 3-6 razy ;(
    Z umiejętności możemy sie jeszcze pochwalić, że Pacia wkłada mi do buzi wszystko co sama je - dzieli sie z mamą ;)
    i raz osmiorniczce w książeczce dała smoczka ;) a jak jej dałam mazaka, którym zaznaczam w kalendarzu na ścianie, to zaczela nim mazac po kalendarzu ;) tylko , nie gdzie indiej - taka juz jest dorosła ;););)

Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia u nas cycuś czesto. Co 2h albo i częściej.

Ale ja juz sie umiem tym wyspać.

No to Pati fajnie się rozwija! A Ty jak Klaudia? Dajesz radę? Akcja dom wypala?

Mnie to tak sie fajnie robi na sercu jak Ada tyle rozumie. I to jak cos zrobi śmiesznego i sie z nami śmieje z tego.

Ilona92, APrzybylska, Etoilka lubią tę wiadomość

‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ