X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy łóżeczko "rozwojowe". Obecnie ma 140cm, a potem się rozszerza do 160cm więc prędko nie będziemy zmieniać.
    Byłam dziś w pracy, złożyłam urlop zaległy, wracam 1 lipca :) Muszę przyznać, że bardzo miło mi było tam pojechać, aż żałuję że tak krótko byłam i nie zdążyłam pogadać z większą ilością osób.

Wszystkiego najlepszego dla Zuzi :)

APrzybylska lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy jeszcze nie wiedzą, że prędko nie wrócę.

Hej, gdzie jesteście? :(

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś imprezujemy ;)
    Niestety z chorym dzieciatkiem :/ ale pani dr mówiła że jak nie będzie gorączkował to możemy. Ogólnie lipa.

f2wl9vvje61wiuku.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja od kilku dni kiepsko się czuję chyba współząbkuję z Miśką :P
    Wczoraj sprzedaliśmy nasze autko i to w trybie ekspresowym, ogłoszenie M wystawił w piątek wieczorem a wczoraj przed 17 byliśmy już po podpisaniu umowy ;)
    Teraz gorsza sprawa przed nami, kupno następnego :P

Kinga, ja w przyszłym tygodniu wybieram się do pracy, odebrać skierowanie na badania, wypisać wnioski urlopowe i poprawić wniosek o rodzicielski bo złą datę zakończenia wpisałam - zdolna ja! :P wracam po majówce ale szczerze mi się nie chce... Dzisiaj nadrabiałam zaległości w wiedzy nt zmian podatkowych i tylko się wkurzałam na to co oni znów powymyślali, ech... Zmieniłabym zawód ale kompletnie nie wiem do czego innego się nadaję...

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga współczuję, że Wiktor chory. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

U nas weekend w drodze. Sobota u mojej babci na imieninach i urodzinach brata. Wieczorem jeszcze wizyta u kuzyna na 2 urodzinach jego córeczki. W niedzielę u babci i wujostwa męża z zaproszeniem na roczek Zuzi. Intensywnie.

A dziś buziaki dla Igi, Gabrysi i Pawełka :*

Tusianka lubi tę wiadomość

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mojej Igi? Czyżby jakas ważna data hehe? Jak dla mojej to dziękujemy :p

Dziewczyny jakieś pomysły na dekoracje roczkowe oprócz girlandy i balonów? :)

iv09mg7yklmn388j.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Dla mojej Igi? Czyżby jakas ważna data hehe? Jak dla mojej to dziękujemy :p

Dziewczyny jakieś pomysły na dekoracje roczkowe oprócz girlandy i balonów? :)
    A Iga nie z 04.04? To na pierwszej stronie jakieś bzdury mamy ;)

Ale i tak buziaki.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy za buziaki :)
    My mielismy szalony dzien i dopiero teraz czas na internety :)

Boszzzz za miesiac roczek :o

U nas nie bedzie jakichś wielkich dekoracji - pewnie balony i girlanda ze zdjęć z kazdego miesiaca. Do tego moze jeden balon z helem przy Pawelka krzeselku :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również dziękujemy za buziaki i polubienia na insta :)

Do niedzieli byłyśmy u rodziny, niby nie odpoczełam za bardzo, ale chociaż było do kogo gębę otworzyć. W nocy po powrocie obudziła się z krzykiem, coś ją bolało, pewnie zęby, bo wypluwała smoczek i pchała ręce do buzi. Dzisiaj wstała z fochem na wszystko, od rana na mnie wisiała. Teraz poszła na drzemkę, to mogę cokolwiek zrobić.

U nas też tylko balony. Muszę jakiegoś bodziaka z jedynką w końcu zamówić.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja zamówiłam balony, girlandę, serwetki i czapeczki dla gości. Planuję zrobić jeszcze małe korony na patyczkach do wbicia w babeczki itp. Ogólnie będzie złoto :D

Macie pomysły na jakieś przekąski na słono? I na jakąś kolację na ciepło?

Ja też bym się musiała wybrać do pracy powypisywać urlopy itp. Tak mi się nie chce wracać...

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ale Wy szalejecie z tymi roczkami :P

U nas nie będzie żadnych dekoracji i tylko ciasto i tort :P

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga z 02.04 :) prosimy o poprawę w takim Razie hehe :p

BP 02 lubi tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytałam że 100 razy czy na pierwszej stronie jest wszystko ok ;p już poprawione.

Za to dziś buziaki dla Grzesia :*

U nas z dekoracji pewnie tylko balony. Na razie mam same odmowy jeżeli chodzi o gości i żałuję, że robimy w lokalu :( człowiek chciał dobrze, a wychodzi jak zwykle. Dobrze, że Zuzia nie będzie tego pamiętać.

Dziewczyny odliczam dni do wizyty, mam 12.03.

myszkaka lubi tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy :*

Ja zamówię zestaw balonów na roczek, jest tam jedynka, gwiazdki i balony z konfetti, w sumie 17 sztuk. I kupimy butlę z helem żeby nadmuchać, wyjdzie taniej niż napełnianie w punkcie.
    My też robimy w lokalu i nie wiem czy goście dopiszą, bo teściowa od razu jak powiedzieliśmy to zaczęła się krzywić że oni nie przyjadą i żebyśmy zrobili na Śląsku.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Dziękujemy :*

Ja zamówię zestaw balonów na roczek, jest tam jedynka, gwiazdki i balony z konfetti, w sumie 17 sztuk. I kupimy butlę z helem żeby nadmuchać, wyjdzie taniej niż napełnianie w punkcie.
    My też robimy w lokalu i nie wiem czy goście dopiszą, bo teściowa od razu jak powiedzieliśmy to zaczęła się krzywić że oni nie przyjadą i żebyśmy zrobili na Śląsku.
    A ile mniej więcej taka butla z helem. Kosztuje może się orientujesz? :)

iv09mg7yklmn388j.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdyby któraś była fanka NEWBIE z Kappahl to od Dziś do 21.03 promocja 3za2 :)

Ale trzeba się spieszyć bo rozmiary schodzą jak świeże bułeczki :p

iv09mg7yklmn388j.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)
    Buziaki dla naszych coraz straszych slodziakow :)
    U nas idzie nowe- 25 marca zaczynamy adaptacje w zlobku. Troche sie boje ale z drugiej strony juz sie nie moge doczekac. Maxior ciagnie do dzieciakow wiec pewno bedzie zadowolony
    W zlobku ktory mamy pod domem miejsca nie dostal ale orezwali sie do nas z innego, 10 minut piechota, do ktorego zlozylismy papiery tak dla bezpieczenstwa. No i po ogladaniu, to chyba jest nawet fajniejszy... :)
    Teraz musze do pracy isc zeby ogarnac kiedy wracam :)

APrzybylska, Tusianka lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra będę czekać na relację z adaptacji. Ja się tego aż tak obawiałam, że zrobiłam sobie drugie dziecko ;p (żart!) Jestem bardzo ciekawa jak Max sobie poradzi i Ty jak to przeżyjesz. Zuzia też ciągnie do dzieci, ale różnie to wygląda, czasem ona rządzi jak u siebie, czasem dzieci zabierają jej zabawki, a Zuzia nic. Nie wiem od czego to zależy.

Ola ja widziałam w necie po około 80 - 100zł takie butle.

W Toruniu mam dwa punkty z dekoracjami na imprezy, muszę się wybrać.

A poza tym od paru dni chodzę jak zmora, bo Zuzia postanowiła przypomnieć niemowlęce czasy i budzi się co godzinę zobaczyć czy śpimy, popłakać lub powiercić się. Już miała takie ładne noce i znowu kicha.

Co tam u Was?

• ibishka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudki co godzinę są codziennością. Brzuch powrócił. Pediatra rozlozyla ręce że nie ma pomysłu. Gabi po nocach płacze brzuch ja boli ma wzdęcia itp. 1.04 jedziemy prywatnie do Krakowa do gastrologa.. A w piątek idziemy do szpitala na kilka godzin zeby porobić badania przed konsultacja
    Już trzęse porami jak wytrzymam w zamknięciu z nią cali y dzień jak ona sekundy nie usiedzi w miejscu.

Z pozytywów to mąż mi zrobił prezent niespodziankę imieninowa i w przyszlym tyg zarezerwowal mi Mani - i Pedicure u kosmetyczki i załatwił że moja mama zajmie się mala w tym czasie. :) nie pamiętam kiedy miałam dwie godziny dla siebie tak stricte!
    Że staraniami się waham że względu na to jak wyglądają noce Gabi.. Teoretycznie za półtorej miesiąca mieliśmy zacząć no ale zobaczymy. Ludze się że łoże coś się zmieni z tym brzuchem do tego czasu i wątpliwości znikną.

18 jadę z tatą na kontrolę i mam nadzieję usłyszeć że operujemy jakos w maju. Ale stresa mam niewyobrażalne!

Ja na roczek zamówiłam torta a tak to kupię tylko jakieś balony i girlandy. Bez szału :)

APrzybylska lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza lubię za prezent i chwilę dla siebie!

Bardzo nie lubię za brzuszek Gabi :( Mam nadzieję, że w końcu znajdziecie przyczynę cierpienia, bo aż przykro na samą myśl, że Twoja córcia tak się męczy.

Za Tatę nadal ściskam kciuki!

Z Zuzią też nie wyobrażam sobie pobytu w szpitalu. Tak jak byłyśmy 10 dni kiedy skończyła 1 miesiąc, w sali o powierzchni 5m. Wtedy było ciężko, a Zuzia tylko leżała, a teraz. Musisz zabrać wszystkie zabawki żeby zająć Gabi.

‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ