X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas spaghetti. :-)

Mnie półdupek przestał boleć. A myślałaś o rogalu do spania?

A i dziękuję, jak przyjdzie zimą to sobie znowu suwaczek zmienię:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 10:13

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że taki rogal do spania to fajna sprawa. Ma któraś z nas taki? Z tym, że my teraz śpimy w salonie na kanapie :/ to już nie ten wiek, mi potrzeba wygodnego materaca i miejsca do spania. Wstaję rano i muszę się prasować, taka czuję się powyginana :(

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ehhh chyba muszę zmienić ginekologa. Byłam wczoraj na wizycie i pani doktor nie chce robić mi usg-"bo po co co 5 minut".... i mówi ze kolejne dopiero połówkowe (których ona oczywiście nie robi). Wychodzi na to, że mam ją tylko do wypisania recepty na żelazo i luteinę a i do l4. Dodam, że wizyty mam prywatne. Mnie usg bardzo uspokaja.....

Wam na każdej wizycie gin robi usg?

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:
    Cześć dziewczyny. Ehhh chyba muszę zmienić ginekologa. Byłam wczoraj na wizycie i pani doktor nie chce robić mi usg-"bo po co co 5 minut".... i mówi ze kolejne dopiero połówkowe (których ona oczywiście nie robi). Wychodzi na to, że mam ją tylko do wypisania recepty na żelazo i luteinę a i do l4. Dodam, że wizyty mam prywatne. Mnie usg bardzo uspokaja.....

Wam na każdej wizycie gin robi usg?
    Monnn, koniecznie szukaj nowego prowadzącego. Jakaś dziwna ta Twoja ginka. Po takim tekście nie zapłaciłabym za wizytę. A skąd ona wie czy wszystko ok?

Ja mam za każdym razem badanie na fotelu i usg, zawsze 2D i 3D, a płacę za każdą wizytę 130 zł (najpierw mam banie u położnej waga, ciśnienie i inne, potem lekarz).

• Ellka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska, ja mam rogala:) W pierwszej ciąży korzystałam i polecam:) teraz miałam raz podejście ale za gorąco mi było z nim pod kołdrą więc leży i czeka;)

Monnn, dziwne podejście ginki. Mi lekarze robili usg na każdej wizycie. Nawet teraz na samym początku jak ledwo co było widać, usg było

Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska ja na pewno kupię! Tylko póki co to na brzuchu mogę jeszcze spać, może nie na wznak, ale z podkulona nogą.
    My mamy wielkie łóżko, ale teraz mi za miękko:-P

Monnn mój ginekolog zawsze pyta, czy chcę podejrzeć Maleństwo. I zawsze podgladam. A Ty może zmień lekarza, bo u internisty można wziąć receptę i zwolnienie, za darmo.

Elka na allegro kupiłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 10:38

• Ellka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, tak, na allegro :) zaraz pokażę jak znajdę;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/170-cm-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-rogal-kotki-w27-i6833929591.html

Coś podobnego, tylko moja jest ciut bardziej wygięta :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje :) jestem już pewna że czas zmienić lekarza ;)

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta o 13 :) co do ważenia i cisnienia robi to ginekolog. Co do usg to od razu sam zaprasza, wie ze mam cukrzyce, pco wiec wołu zawsze nas kontrolować bo nie ma lepszej mozliwosc co dzieje sie w brzuchu.
    O widze, ze Ania robiła gulaszowa po mnie :) ja mam resztę kremu z dyni, garść gulaszowej, ale zrobie placuszki albo standardowe z ziemniaków lub z cukini do tego sos czosnkowy, nie mam niestety ogórka do tzatzikow, to bedziemy improwizować .mi na razie jest wygodnie podczas spania, chociaż musimy zainwestować w nowy materac bo ten jest juz tragiczny. Yo na pewno w przyszłym miesiącu bo teraz zamówiłam 2 pary schodów a i od 20 wchodzą z ociepleniem. W styczniu zaczne wyprawkę wraz ze wszystkimi klamotami dla siebie i dziecka.

APrzybylska lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrote:
    Agi to super wiadomość :) połówkowe masz juz w 19tc?

Tak mam trochę wcześniej, miałam mieć 15, ale kazała zrobić wcześniej bo jakby się okazało że coś będzie jednak nie tak, to wtedy zdarza mi zrobić amniopunkcje i wezmę fischa i wyniki po tygodniu, teraz ciążę terminuje się do 22 tygodnia, zmienili o tydzień wcześniej.
    Przepraszam że piszę takie niemiłe rzeczy ale tak jest.

Odnośnie terminu to wg usg wychodzi mi 31 marzec, nie wiem który brać pod uwagę. Mam nadzieję że mimo to pozwólcie mi tutaj zostać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 11:02

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    http://allegro.pl/170-cm-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-rogal-kotki-w27-i6833929591.html

Coś podobnego, tylko moja jest ciut bardziej wygięta :)
    mogłoby być wygodne :) na razie śpię w fortecy z poduszek ;)

• Ellka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska, jest wygodnie:) Polecam:) Potem może się przydać do karmienia też;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Tak mam trochę wcześniej, miałam mieć 15, ale kazała zrobić wcześniej bo jakby się okazało że coś będzie jednak nie tak, to wtedy zdarza mi zrobić amniopunkcje i wezmę fischa i wyniki po tygodniu, teraz ciążę terminuje się do 22 tygodnia, zmienili o tydzień wcześniej.
    Przepraszam że piszę takie niemiłe rzeczy ale tak jest.

Odnośnie terminu to wg usg wychodzi mi 31 marzec, nie wiem który brać pod uwagę. Mam nadzieję że mimo to pozwólcie mi tutaj zostać
    Agiii u mnie na poprzednim USG termin zmienił się na 29.03 ;) ciekawe co będzie jutro. Nie myśl o takich strasznych rzeczach, wszystko będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 11:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agii masz u Nas zostać! Rozkaz:-)

Monnn zmieniaj, zmieniaj:-)

APrzybylska forteca z poduszek? Hehe kupuj rogala:-) potem do karmienia się przyda.
    Ja to bym chciała karmić sama. Ciekawe jak to wyjdzie?

Ilona my pewnie wózek to będziemy jakoś tak kupować, to znaczy chcę kupić jak będzie wyprzedaż. Resztę później.

A w ogóle nie mogę doczekać się do świąt!!! Muszę coś pokupowac. Zawsze naklejamy gwiazdki na okna - kupuję w home and you. I już Męża pytałam kiedy choinkę ubierzemy. Spojrzał na mnie ... Dziwnie :-P

APrzybylska, Ilona92, Monnn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny patrząc na październik i jak dziewczyny się rozpakowują, to większość po terminie.:-P I ja tam na om będę patrzeć. Bo nie rozumiem, jak masz owulację 15 dnia i wiadomo, że wcześniej nie zaszłaś a dziecko tydzień starsze. Nie ogarniam.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już 3 różne tp wpisane w karcie;p a podejrzewam że w trakcie kolejnych usg też będą różne daty wychodzić;p

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz trzyma się początkowej i ginekolog na prenatalnych już nic nie zmieniał, nawet nie mówił o innym terminie.
    Jakbym wcześniej urodziła, to bym się nie pogniewała:P

Oj i znowu mnie coś muli na żołądku!!! Chyba nie mogę znowu ciemnego pieczywa:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) ja mam termin na 25/26.04 ;) dopiero do was trafilam a ogolem przycupnelam w majowkach :) ja na prenatalne wybieram sie w poniedzialek i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :) milego dnia!

Ilona92, Tusianka, APrzybylska, Ellka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero wrote:
    Hej hej :) ja mam termin na 25/26.04 ;) dopiero do was trafilam a ogolem przycupnelam w majowkach :) ja na prenatalne wybieram sie w poniedzialek i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :) milego dnia!

Trzymam kciuki!!! Daj znać po badaniach!:)

O a czemu w majówkach? Bo może się trafi, że urodzisz później? Czy termin wcześniej miałaś inny?

dziewiec.zero lubi tę wiadomość

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ