X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się dziś!
    Byłam na warsztatach o karmieniu piersią z Hafiją - tą super babką co promuje kp i obala mity :)

Trochę się obawiałam, że za wcześnie poszłam, ale nawet sama Hafija pochwaliła, że się interesuję tym w najlepszym czasie :)

Dowiedziałam się wielu istotnych rzeczy, tego jak zadbać o otoczenie, bo to ono ma największy wpływ na powodzenie w karmieniu.

No i z takich ciekawostek - kobiety karmiące i dzieci nie powinny pić naparów i herbat z kopru - badania wykazały, że działa niekorzystnie. I nie - nie działa na kolki :))

Ilona92 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz Emily! A ja pisałam, że mogą pić koper dzieci. Dziękuję! Mam nadzieję, że Nasze dziecko nie będzie po mnie mieć jelit.

Poczytam Jej bloga.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    O widzisz Emily! A ja pisałam, że mogą pić koper dzieci. Dziękuję! Mam nadzieję, że Nasze dziecko nie będzie po mnie mieć jelit.

Poczytam Jej bloga.

Polecam wszystkim. Hafija w większości artykułów odnosi się do wielu badań, można ufać :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Polecam wszystkim. Hafija w większości artykułów odnosi się do wielu badań, można ufać :)

Bloga już czytam. Dziękuję:-)

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ilona ale masz piękne włosy!!! Ładny brzusio.

Tęskniąca - ja też mam męski zawód - kierownik robót sanitarnych. Ciągła walka przez 6 lat odbiła mi się już czkawką. Nie mam ochoty udowadniać, że jestem dobra w tym, co robię, na pewno nie facetom, którzy są leniami i tak naprawdę My kobiety o wiele lepiej potrafimy sobie dać radę. A to, że sobie gadają, po tylu latach mnie nie rusza. Z resztą przyznam, że nigdy nie było tak, że czułam się jakoś gorzej traktowana.
    Ostatnio może po tylu latach w jednym miejscu pracy - prezeskowi zaczęło odwalać. Miałam wybór: ciąża (którą już planowaliśmy) albo zmiana pracy.

Co do Twojej Mamy. Zostawię bez komentarza. U mnie rodzie przyjechali specjalnie do Nas na Wielkanoc - 200km (oni którym tyłek ciężko gdziekolwiek ruszyć) bo nie chcieli Nas zostawić samych po stracie.

Rozumiem, że trzymanie w tajemnicy ciąży u Ciebie jest na zasadzie - "nie zapeszać". Trzymam kciuki za spokojną ciążę i zdrową Dzidzię!!!

Jak Wy tak wrzucacie fotki, to czuję się staro i grubo. Buuu.
    Dziekuje! Włosy regeneruje i zapuszczam chyba 3 rok. Jak jednej weszłam pod nożyczki to tak mi scieniowala, ze czułam zawał :( no ale cóż po 3latach, ścięciu ledwo , ledwo do ramion, czasu i kilku przydomek zapuściła. Bie maluje, nie prostuje, sa cienkie, ale mam ich duzo . No , ale kazdy w ciele ma cos super i ta gorsza stronę. Ja wchodzę na gotówki.pl dodaje zdjecie , zaznaczam bez ograniczeń wiekowych i jak Doda sie zdjecia jest suwak, w którym zaznaczasz do czego Tobie potrzebny link, strony, fora, blog itp, zaznaczasz fora i kopiujesz do nas cały długi link i sie wyświetla. O to mam nadzieje, ze ułatwiłam :)
    Co do Waszych stanowisk to gratuluje wiem z czym to sie je:)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Te ja dzieki Tobie podczytuje, ale co do badan jestem sceptycznie nastawiona. Bo pośród tylu śmieci lobby na prawde cieżko wybiera sie te prawdziwe :(
    Z koprem to fajna ciekawostka , no jakby nie patrzeć to skurcz miesni gładkich a to dodatkowo wzmaga prace jelit wiec moze nie by sie zgadzało? Koper moze przyda sie za zaparcia lub "zagazowanie"jelit. Tak czy siak kp do min 6mca to najlepsze co moze byc dla naszego dziecka.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym koprem, to ja używałam przy mega wzdęciach z no-spą. Jak za dużo wypiłam, to było bardzo źle - bóle mocne. Ale ja mam te durne problemy z jelitami.

Ilona ja jak zapuszczam włosy, to 2 miesiące i tyle wytrzymam. Mam krótkie, bo w krótkich mi lepiej. Nawet Mąż mnie w takich woli. Teraz chciałam trochę zapuścić. Czasem też bym chciała tak móc włosy odrzucić, tak kobieco. A ja zawsze taka silna babka.
    Mam i tak zniszczone, od malowania i od chorej tarczycy.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona ślicznie wyglądasz :D i faktycznie włosy wyglądają fajnie :)

U mnie ciężko w sumie powiedzieć czy to tłuszcz, czy już dzidzia :( Nie mam takiej kształtnej piłeczki, więc ze zdjęciem jeszcze się wstrzymam.

Będę musiała się zapoznać z tym blogiem, A Ty Emily jak dowiesz się coś wartego uwagi, to proszę podziel się z nami :)

Co do kopru to on pomaga na wzdęcia, prawda? Mój ginekolog zabronił jedynie rzeczy, które mają przyspieszać trawienie, więc moja ulubiona herbatka - Verdin Fix poszła w odstawkę. Nie wiem na ile mi pomagała, ale jej smak był świetny.

Magdzia ładny, jesienny suwaczek :D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • key_b Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie ;*
    U mnie jest brzuch ale malutki, jestem ogólnie większa więc na szczęście jeszcze nikomu się nie rzucam w oczy:)

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z tych większych, więc trochę poczekam na brzuszek taki ciążowy, bo na razie to mam tłuszczowy :D

Też mnie nachodziły obawy, jak powiedzieliśmy o ciąży, że jak się się złego wydarzy, to będą różne reakcje. Ale odpukać na razie jest wszystko w porządku. Chociaż dalej mam jakąś schizę, że po każdej wizycie w toalecie oglądam dokładnie papier.

Byłam dzisiaj na kontroli u rodzinnej i laryngologa, bo na listopad miałam umówioną operację usunięcia migdałków. Ale na szczęście wszyscy, łącznie z ginem, są za opcją przesunięcia operacji :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Ja też z tych większych, więc trochę poczekam na brzuszek taki ciążowy, bo na razie to mam tłuszczowy :D

Też mnie nachodziły obawy, jak powiedzieliśmy o ciąży, że jak się się złego wydarzy, to będą różne reakcje. Ale odpukać na razie jest wszystko w porządku. Chociaż dalej mam jakąś schizę, że po każdej wizycie w toalecie oglądam dokładnie papier.

Byłam dzisiaj na kontroli u rodzinnej i laryngologa, bo na listopad miałam umówioną operację usunięcia migdałków. Ale na szczęście wszyscy, łącznie z ginem, są za opcją przesunięcia operacji :)
    No w obecnej sytuacji, to ja też jestem za opcją odłożenia w czasie tej operacji :)
    U mnie w poprzedniej ciąży wiedziała moja najbliższa rodzina (mama pracuje w szpitalu, piętro wyżej oddziału, na którym miałam zabieg). To chyba z wrażenia pierwszej ciąży chwaliłam się tym ile mogłam, a potem musiałam korygować. Teściom też powiedzieliśmy, ale po fakcie, bo skoro moi wiedzieli, to oni też powinni.
    Teraz wie trochę mniej osób.
    Z tym, że u mnie to była dość nietypowa sytuacja (pierwsza ciąża) - kwitowana przez rodzinę: "Przybylska poszła po rozum do głowy". A później rozczarowanie, że nawet "tego" nie potrafię zrobić jak trzeba ...

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że się podzielę :)
    Generalnie ja jestem świrem wiedzowym, jeśli chodzi o przygotowanie do ciąży. Wolę wiedzieć więcej niż za mało :)
    O fotelikach przykładowo to już nawet lubię czytać i oglądać filmiki, to już uzależnienie :)

Jestem zadowolona z warsztatów, bo nie tylko poznałam autorkę bloga, dowiedziałam się masę dobrych informacji to jeszcze prawdopodobnie znalazłam idealną kandydatkę na moją doulę.

Jeszcze nie wiem, czy będzie mnie na to stać, ale chcę się zainteresować tematem, bo myślę, że będzie to dla mnie najlepsza opcja :)

APrzybylska lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Jestem po wizycie u genetyka, moje dziecko jest na 80% zdrowe i tyle mi wystarczy. Mam 6 listopada polowkowe w razie czego żeby zrobić amniopunkcje jak wyjdzie coś nie tak, ale jest bardzo dobrze, cieszę się bardzo i chyba wykońcu odetchnelam.

Jutro mam wizytę u gina, chyba pierwszy raz pójdę na nią z radością

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 07:24

Ellka, Ilona92, Tusianka, Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam witam:-)
    Ilona super wyglądasz brzuszek taki zgrabniutki figura też no i włosy pozazdrościć pozytywnie:-)
    Agiii37 ja też mam jutro wizytę u gina:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Witajcie.

Jestem po wizycie u genetyka, moje dziecko jest na 80% zdrowe i tyle mi wystarczy. Mam 6 listopada polowkowe w razie czego żeby zrobić amniopunkcje jak wyjdzie coś nie tak, ale jest bardzo dobrze, cieszę się bardzo i chyba wykońcu odetchnelam.

Jutro mam wizytę u gina, chyba pierwszy raz pójdę na nią z radością

Agiii, to teraz już jesteś spokojna?:) Oby 6 wyszło wszystko super:)
    Ja się dzisiaj obudziłam nad ranem z bólem brzucha, nie wiem czy to ma związek ze spaniem na plecach, czy dzieć sobie dyskotekę urządził. A jeśli to drugie to myślałam że za wcześnie jeszcze na takie atrakcje...

Rene, kciuki za wizytę:* jak się czujesz? Pociechy już zdrowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 08:37

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    witam witam:-)
    Ilona super wyglądasz brzuszek taki zgrabniutki figura też no i włosy pozazdrościć pozytywnie:-)
    Agiii37 ja też mam jutro wizytę u gina:-)
    Dziekuje :) ze spodni zostają mi juz tylko legginsy :( nie mieszczę sie juz w brzuchu, ani w biodrach, mam spodnie ciążowe po siostrze, śle te mi jeszcze spadają i panel jest lekko uciagniety, bo ona miała spory brzuszek. No i oczywiscie sukienki zostają, ale na codzień nie jestem do tego przyzwyczajona. Jutro tez mam wizytę i ciekawe hak moj dziec wyglada. Ja sie czuje ostatnio dziwnie. Niby objawów nie mam, ale porobie cos , jestem nakręcona a pozniej pol dnia wyjęte z zycia bo nie mam siły die podnieść :/ ciagle bol krzyża i pleców:/ chyba czas wypróbować jogę :)

Agi to super wiadomość :) połówkowe masz juz w 19tc?

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Key_b pisz pisz śmiało! :-)

Tusianka a ja myślałam, że migdałki to się usuwa za młodziaka.

APrzybylska te teksty ludzi to naprawdę, w łeb tylko komuś!
    U mnie rodzina ogólnie widzi, że aż tak nie pędzę. 27 lat ślub, teraz dziecko. Ale nigdy mi rodzina z mojej strony nie gadała. Teść tak, ale on jest......

Emily właśnie z doula to jak jest? To podobnie do położnej?

Agii no i uf! Teraz powoli do przodu i będzie tylko lepiej!:-)
    6 już połówkowe, fajnie. Ja idę 28.

Rene :-) a Ty jak żyjesz?

Elka mnie też często jak leżę na plecach ciągnie, ostatnio dużo mniej, ale wcześniej tak. I musiałam na brzuch się kłaść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona mnie wczoraj po lekarzu i zobaczeniu Dzidzi trochę powera dostałam i padłam po 19 :-P

W ogóle martwiłam się, że lekarz coś powie że przytyłam, bo 4 września i teraz 10 października 2,4 kg do góry. A on nic?!

• Ellka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, tylko u mnie nie było to ciągnięcie, tylko cały brzuch obolały, jakby mnie ktoś wyboksował od środka;) Na brzuch się już nie kładę, przeszkadza ;p
    To dobrze że nie ma uwag:)
    Ja czekam z utęsknieniem żeby fasolkę zobaczyć <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 09:37

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D

To jutro mamy globalne wizytowanie ;) ja wybieram się z samego rana, znaczy przed 9, a Wy? Nie mogę się doczekać swojej dzidzi, ale też oczywiście czekam na same dobre wieści od Was :D

Agii super, to teraz spokojna głowa :) Sama w końcu odebrałam wyniki testu Pappa i porównałyśmy z siostrą. Mam zdecydowanie lepsze, a jej synuś jest perfekcyjnie zdrowy, więc same widzicie.

Co do brzucha, to u mnie jest podobnie od kilku dni, to znaczy czuję jakby macica była napięta. Staram się nie kłaść na brzuchu ani na plecach, ale musiałabym się przywiązać ;/ Od kilku dni mam też ból w lewym biodrze, jak stanę na nogę to tracę równowagę.

Co dziś na obiad? Ja mam resztę zupy gulaszowej z wczoraj ;)

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ