X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Rene Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    7b593a874a5e202fmed.jpg
    Taki będzie basen
    Juz ich tam wszystkich widzę :-D B-)

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    U nas upał przeokrutny, dla mnie zabójczy... Ledwo doczłapałam się z kościoła do domu. Mam nadzieję że za tydzień będzie bardziej ludzka temperatura...

Basen super! Powiedzcie mi gdzie kupujecie pieluszki do basenu? Bo szczerze mówiąc nie mam pomysłu gdzie ich szukać.

My mamy być, i mam nadzieję że nic nam nie wypadnie :)

Aniu, jestem za! Myślałam w pierwszej chwili żeby coś kombinować ale jednak trochę tych maluchów będzie a i rodzeństwo starsze też u Rene więc chyba najlepiej odpuścić :)

U nas nocki spoko. Idzie spać ok 20 wstaje 5-6 bez pobudek praktycznie.

Ja będę próbować się zapisywać gdzieś do okulisty bo dzisiaj rano znów nie mogłam oczu otworzyć, całe zaropiałe więc samo to mi raczej nie przejdzie...

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:

Basen super! Powiedzcie mi gdzie kupujecie pieluszki do basenu? Bo szczerze mówiąc nie mam pomysłu gdzie ich szukać.

Ja kupiłam kiedyś w rossmanie (są tam 3 rozmiary) i mamy też wielo-pielo więc ich też używamy :)

pomarańczka_33, Rene lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Rene Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Basen super, w trakcie testów 😘

Mamusie moje drogie czy możemy się umówić, że jeżeli chcemy robić dzieciom jakieś drobne prezenty, to niech to będą na prawdę drobne lub wcale?
    A macie jakiś pomysł?My się dostosujemy może być coś naprawdę drobnego albo nic,oni dla siebie będą wspaniałym prezentem ;-)

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko banydream z rossmana ma pieluszki do wody.

Za tydzień bedzie chłodniej, bo jedziemy w moje strony, wiec standardowo psuje sie pogoda!

pomarańczka_33, pomarańczka_33, ibishka lubią tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomaranczka my w biedronce kupowalismy te pampersy. w rosmmanie tez widziałam :-)
    Współczuję z tymi oczami coś nie chce odpuścić :-(dużo zdrówka :-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też używamy pieluszek do wody z BabyDream, ale dość często gdy wiem, że nie będzie 2 :P wkładam ją w samych materiałowych majteczkach (od razu muszę zaznaczyć, że zabawa - kąpiel w basenie to jakieś max 15 minut, więc zaraz się cała nie zasika).

Dorota u nas dziś jedynie 36 stopni :( ja się rozpływam, a jeszcze jako "polacy" z krwi i kości pojechaliśmy po rolety do Zuzi pokoju ... Oby szybko udało Ci się umówić wizytę.

A co do prezentów, to jeśli macie jakieś pomysły, to dawajcie :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w rossmann kupowałam te pieluchy. Są całkiem ok. Przynajmniej na nasze potrzeby. Tylko się zastanawiam jak te pieluchy wchalsniaja mocz? Skoro po pewnym czasie przeciekają z wody?
    Dziewczyny nie obrazicie się , ale darujmy te prezenty. Jeszcze rozumiem pierwszy raz w odwiedziny do małego dziecka to ok.
    Kazda musi dojechać , ja organizuje to Nam wystarczy wydatków :) będę zwierzęta i inne atrakcje dla dzieci wystarczy. Tak tez mi się wydaje, ze dziecko może utożsamiać obce osoby z prezentami.
    Dorota współczuje powrotu z kościoła w najgorsze słońce.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pogody to na posiadówka akurat. Nie za ciepło nie za zimno. Mogłoby buc trochę cieplej i oby było bez wiatru :) Magda może u was będzie cieplej

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, współczuję i mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć szybki termin.

Brawo dla Zuzi!

Raczej to nie kwestia miejsca, bo próbowaliśmy różnych kombinacji i efekt był taki sam. Czasem ładnie zasypia, czasem ma swoje akcje.

Zlotu zazdroszczę i liczę na jakieś zdjęcia. Mąż niestety żadnego wolnego nie dostanie, a jechać sama pociągiem z moim adhd się nie odważę.

Za to w czwartek jedziemy do mojej rodziny, bo już dzwonili że kupili piaskownicę, basen i inne atrakcje.

U nas 37 w cieniu. Siedzimy w jaskini i się nie ruszamy nigdzie.

APrzybylska lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonię za Wami i wszystko zapomniałam 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Pieluchy do wody kupuję w Lidlu lub Rossmannie, podobno w Biedronce też są 😉 ale te pampy trzymają tylko 2, siku poprostu przepływa 😋

Co do prezentów to od tygodnia kminię co by tu kupić i w sumie ciężki temat. Chyba rzeczywiście umówmy się że odpuszczamy ☺️
    Ilona basen super, będą dzieciaki szaleć 😁
    A w ogóle 7.07 musimy być na 14 na urodzinach babci męża. Także wpadniemy i wypadniemy z tego Płocka 😂 przypomnę tylko że mamy ok 300km 🤦‍♀️😂 ale i tak mam nadzieję że nic po drodze nie wyskoczy i uda nam się dotrzeć na zlot 😀😀😀

A Ilona, czy u Ciebie lub sąsiadów można się zaopatrzyć w jakieś wiejskie specjały? Bo chętnie bym się obkupiła w jakieś jajeczka czy kiełbaski 😁

Dziewczyny macie już załatwione noclegi? Ja przegladalam, ale chyba nie będę rezerwować tyle do przodu. Nigdy nie wiadomo 😉

U nas ostatnio pobudki w okolicach 8. Nie chwalę, cieszę się chwilą 😂
    Aniu gratulacje dla Zuzi 😁

Jesuuu, więcej nie pamiętam 🤦‍♀️

f2wl9vvje61wiuku.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mocne kciuki żeby leki zahamowaly tą cholestaze i nie było tak jak w ciąży z Zuzią 😘

Dorota kciuki za nową pracę 😉

Kamila biedactwo, szybkiego powrotu do zdrowa! 😚

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesje ze spotkania prosze o wrzucenie na jakiś dysk. Co by pooglądać można by było.

U nas 33 st. Ale w domu nie jest źle. Bo przewietrzone.

Ada ma fazę na otwieranie zamrażarki i wspinaczka do lodówki... Mąż założył zabezpieczenie.

Zazdroszcze dobrych nocek!

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta szkoda, że Was nie będzie. Pewnie Twoje adhd :* po całym dniu biegania za innymi w jej rozmiarze padłaby od razu ;) Udanej wizyty u rodzinki :)

Aga ja mam już nocleg tutaj http://bielik.net.pl/, to jest jakieś 15 minut drogi do Ilony. Dobre pytanie odnośnie wiejskich specjałów! Dziękuję za kciuki.

No i jeszcze porcja chwalenia się, dziś też drzemka po mojej prośbie by poszła się położyć, już drugi raz :D

Madzia a Ty nie masz ochoty w taką pogodę wspiąć się do lodówki? ;P wiem, wiem ... Zuzia wspina się na szafę i już też myślimy jak ją zamocować żeby się kiedyś nią nie nakryła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 14:52

Rene, Tusianka lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Rene Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z noclegu raczej będziemy rezygnować.Mieliśmy sporo wydatków min na leki :-(
    na początku plan był taki ze chciałam zarezerwować nocleg tam gdzie Ania ale nie mieli miejsc na tyle osób w tym terminie. Miejscówka naprawdę spoko z tego co się zorientowalam. Cenowo tez ok.

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png

Wysłany: 30 czerwca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, zapisałam się na jutro na 11:00, oczywiście prywatnie :P

No to ustalone, prezentów nie robimy :)

Pytanie co z żarełkiem? Ilona, jak Ci pomóc? ;D

Madzia <3 <3 <3

Magdzia85F, Rene, ibishka, APrzybylska, Tusianka lubią tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Dzięki Dziewczyny, zapisałam się na jutro na 11:00, oczywiście prywatnie :P

No to ustalone, prezentów nie robimy :)

Pytanie co z żarełkiem? Ilona, jak Ci pomóc? ;D

Madzia <3 <3 <3
    W takim razie mocne kciuki za wizytę oby szybko Ci przeszło :-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wiejskich specjałów to sama mam jajka. Wyroby mam w zamrażarce, a tu dookoła raczej nikt nie ma. Chociaż mogłabym mojego rzeźnika zapytać. Macie na myśli wędlinę i jajka czy coś jeszcze? Mamy jeszcze miód.
    Dziewczyny chodzi o dobra zabawę a nie prezenty :) nie przesadzajmy. Będą zdjęcia na przyszłość od Doroty i każdej z Nas.
    Dorota ja tez jestem po zapaleniu spojówek :/ masakra nigdy nie miałam tylko, zen ja u zwykłego lekarza byłam.
    Może w niedziele poszlibysmy do zoo z dzieciakami?
    A w sobotę przyjeżdżajcie tak na 10.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota uważam, ze powinnyście mi pomoc ewentualnie z noszeniem jedzenia, picia i ze sprzątaniem <3

pomarańczka_33, APrzybylska lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 30 czerwca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, ok nie ma sprawy :)

No ja właśnie też do tej pory nie miałam problemów z oczami dlatego trochę w szoku jestem. No ale jutro pójdę do lekarza i nie ukrywam, mam nadzieję, że da mi zwolnienie na choć trzy dni :P choć najchętniej to bym wzięła na 2 miesiące hahaha

Ilona, ja bym na jajka była chętna jak coś ;)

‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ