X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia jazawsze odchudzalam sie sama, po porodzie schudlam 35kg w 3miesiace no ale to nie moja zasluga a poporodowego zapalenia tarczycy ;) pozniej znowu utylam- mam hashimoto. Dobilam do 100 ipowiedzialam dosc, zaczelam sie leczyc i obecnie mam 83kg chociaz bylo juz 76 :(
    APrzybylska nic nie czytaj, mnie tez lapia takie bole to mam wrazenie ze macica sie stawia. Biore wtedy nospe i leze ;) to najlepsza recepta

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona bardzo przykra taka sytuacja rodzinna :( ale wazne ze macie siebie ty i maz!
    U nasmnie nigdy nie jest nudno.. ja mam trojke rodzenstwa a maz az 6 ;) wrazen ze hoho zwlaszcza jak sie zjada wszyscy z rodzinami

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona żal się, jak Ci coś leży na sercu. Potem Ci trochę ulży.

Faktycznie sytuację rodzinną masz średnią. Ale masz Męża i teraz czekacie na dziecko:) Za dzieciaka w ogóle było fajnie. Jeszcze, jak Dziadek żył, to zawsze święta u Dziadków. Babcia ma już 92 lata i rodzice zabierają Ją do siebie.

A ja nic nie robię na święta:P Jedziemy zawsze do kogoś i dlatego. :P Z resztą ja mam takie smaki, że u mnie by tego nie tknęli:P

Ilona ile Ty masz lat? Bo młodziutko wyglądasz:)

dziewiec.zero o to ładnie zrzuciłaś. Ja najwięcej prawie 30kg. I w sumie doszło mi 5, więc ujdzie:P Też mam Hashimoto i ciągle staram się być na diecie.
    Mnie wyszły problemy z tarczycą po tym, jak się okazało, że mam guza. Wycięli - no i kicha.

Jak mnie dzisiaj głowa boli:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 17:57

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W grudniu skończę 25 :) jak mnie kiedys jeden ginekolog zobaczył mowi ile Pani ma lat? Myślałalem, ze 15 i to dwa lata temu ha ha
    Moze sie uspokoi ta sytuacja rodzinna , ale powiem Wam, ze nieruchomości ziemia czy budynki to najgorsze co moze byc w rodzinie jak sie nie ma jej wystarczajaco . Nooo ja jestem jedynakiem także ten tego. Szkoda, ze nie mam nikogo, ale co zrobic.
    Czy to prawda, ze przy hashimoto powinno unikać sie pewnych produktow do jedzenia? Czy to takie bajki lobby?

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona faktycznie masz "trochę" zawiłą sytuację rodzinną, ale tak jak dziewczyny piszą - najważniejsze, że macie siebie z mężem i teraz fasolką :) Poza tym Twoje klepanie bardzo dobrze się czyta, więc ile Ci klawiatura pozwoli :D

U mnie w domu rodzinnym też jest można powiedzieć ciekawie ... to długa historia. Święta zawsze były u nas, zjeżdżała się cała rodzina. Teraz nie ma szans. W zeszłym roku u siostry, w tym u mnie. Poza tym odkąd jestem z moją drugą połówką raz święta są u mnie, a raz u jego rodziców. O boziu to już 12 lat razem :)

A co do chudnięcia, to brawo dziewczyny :D raz się udało, to i następnym razem się uda. Sam poród to jakieś 6 kilo mniej. Z Chodakowską w 2 miesiące osiągnęłam swoją idealną wagę 55kg i potem zeszłam do 52kg - byłam piękna i szczęśliwa. Obecnie 63 kg, 158 wzrostu.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sam porod to -13kg :D

• Ellka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska też mam 158 cm ;) ale wagi 3 kg więcej :)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona a czyli 92 rocznik. Bo jak napisałaś 30 lat to zaczęłam się zastanawiać.

Przy Hashimoto faktycznie trzeba uważać na jedzenie. Tylko ja patrzę bardziej na jelita. I diety przy tym problemie tarczycy nie zaglebilam. Jeszcze! Ale chciałabym kupić książkę o Hashimoto.

Mój Mąż miał to samo. Miał 26 lat jak braliśmy ślub i wszyscy gadali, że mam młodziaka. No rok młodszy jest i teraz już zmeżniał. Po 30 :-P

APrzybylska jak się czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona komentarz do posta super! Aż się na głos zaśmiałam :-)

Oj malutkie Wy dziewczyny! Mam 170 i 68 kg. Lubię się w wadze 60, ale nikt więcej w takiej mnie nie lubi:-P

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi każdy lekarz powtarzał, że przy Hashimoto należy odstawić gluten i laktozę. I powiem szczerze, że bez tego czuję się znacznie lepiej. Nawet powtarzał mi to ginekolog jak byłam na prenatalnych, więc chyba coś w tym jest.

My generalnie Boże Narodzenie spędzaliśmy jak dotąd z moją rodziną, a na Wielkanoc jeździliśmy do rodziny męża. Jednak tym razem zrobimy zamianę, bo nie wyobrażam sobie jechać taki kawał, kiedy mam termin na początek kwietnia. (Chociaż i tak pewnie urodzę wcześniej, bo zapewne cesarka).

A co do tych twardnień, to mam tak po dłuższym staniu, dźwiganiu, itp. Ale leżenie pomaga.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ilona a czyli 92 rocznik. Bo jak napisałaś 30 lat to zaczęłam się zastanawiać.

Przy Hashimoto faktycznie trzeba uważać na jedzenie. Tylko ja patrzę bardziej na jelita. I diety przy tym problemie tarczycy nie zaglebilam. Jeszcze! Ale chciałabym kupić książkę o Hashimoto.

Mój Mąż miał to samo. Miał 26 lat jak braliśmy ślub i wszyscy gadali, że mam młodziaka. No rok młodszy jest i teraz już zmeżniał. Po 30 :-P

APrzybylska jak się czujesz?

Nie zauważyłam tego bledu , ale juz poprawiłam. Tak dokładnie 92.
    Fakt połączyć dietę na jelita i tarczyca to nie lada wyzwanie:(
    Ja tez nam ledwo 161 i waga 3 tyg temu 51, zobaczymy jutro :o
    Dzisiaj dziwny dzien jadłam dopiero dwa razy i nie mam ochoty na jedzenie :/ rano jogurt z otrębami i gruszka, a na obiad krem z dyni i pol bułki. To az wręcz dziwne
    Mi duzo osob mowili, ze psy na lata sue nie gryzą , a moj jest starszy ode mnie o 10lat! Czasami dla mnie to za duzo, ale masz babo placek:p

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiekowo 27 ;) a wagowo 168/83 :( a jest ktos z lubelskiego? :)
    Ja w diete przy hashi sie nie zaglebialam ale faktem jest to ze odstawilam mleko cy sery z laktoza i jest duuuuuzo lepiej, nie mam wzdec i wogole inaczej sie czuje. Nie potrafie zrezygnowac z mleka do kawy chociaz obecnie pije inke wiec je zamienilam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 18:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka z tym glutenem to często jak dla mnie nad wyraz. Laktozy nie toleruję, czuję to mój żołądek i jelita. Pieczywa jak jem mało i więcej warzyw, ciepłych posiłków to lepiej. Tylko teraz te smaki, to takie...inne mam.

A na kiedy masz termin? Bo Wielkanoc to chyba 1 kwietnia?

Ilona drobną jesteś:-) ja też czuję się już najedzona. I dobrze, nie będę żreć! Ostatnio wieczorem jestem najedzona i nie mam ochoty na nic. Prócz spania.

Ja zawsze wolałam starszych a tu pojawił się mój Mąż i urzekł mnie swoim optymizmem...i zawsze uśmiechniętą buzią:-) do tego odbił mnie od jednego gbura! Ufff.
    10 lat to sporo. Ale jak się dogadujecie i kochacie, to co w tym nie tak? :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero wrote:
    Ja wiekowo 27 ;) a wagowo 168/83 :( a jest ktos z lubelskiego? :)
    Ja w diete przy hashi sie nie zaglebialam ale faktem jest to ze odstawilam mleko cy sery z laktoza i jest duuuuuzo lepiej, nie mam wzdec i wogole inaczej sie czuje. Nie potrafie zrezygnowac z mleka do kawy chociaz obecnie pije inke wiec je zamienilam ;)

Była mieszkanka lubelskiego ale kochające rodzinne strony. Okolice białej Podlaskiej

Polecam mleko bez laktozy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 19:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia milo! :) ja to juz prawie Białoruś ;D Włodawa :)
    Moj maz akurat rok starszy aczkolwiek zawsze lubilam starszych wyzszych i takich hmm meskich ;) a moj wzrostem rowny starszy rocznikiem miesiacami tylko 3 ;) chude to to (bylo haha z 54kg upasl sie na 73 ;) ) ale za to serce ma ogromne!
    Kiedys duza roznica wieku byla norma, moja babcia 14lat byla mlodsza od dziadka, nie watpie ze sie kochali ale teraz mowiczasem ze ona musiala wyjsc szybko za maz 14lat. I 15 urodzil sie moj wujek bo to byly czasy wojny i musiala uciekac z domu

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Boże, nie 30" Ilona wszystkie MY po 30 dziękujemy Ci za komentarz :P

U mnie to ja też jestem starsza od mężą o cały miesiąc :) Czuję się trochę lepiej, ale dziś nie będzie łatwo zasnąć. Idę się wykąpać i do łóżka. Jutro po wizycie się odezwę.

Magdzia85F, dziewiec.zero, Monnn lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda u mnie z odbiciem tak samo :) ja praktycznie z centrali. To z pięknych regionów jesteście dziewczyny. Najlepsze konie nie ma co. Nie no kochamy, ale czasami jest cieżko nadążyć nad tempem mojego i czuje sie czasem bardzo zakręcona i nie gotowa na pewne sprawy, ale mam nadzieje ze powoli nadejdzie "jakas" harmonia :)

Magdzia85F, dziewiec.zero lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska hahaha zycie zaczyna sie po trzydziestce! ;) ale bedac jeszcze 20+ ciezko uwierzyc ze zaraz bedzie trojka z przodu hihi ;) a niedawno bylo 16nascie :D

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Tusianka z tym glutenem to często jak dla mnie nad wyraz. Laktozy nie toleruję, czuję to mój żołądek i jelita. Pieczywa jak jem mało i więcej warzyw, ciepłych posiłków to lepiej. Tylko teraz te smaki, to takie...inne mam.

A na kiedy masz termin? Bo Wielkanoc to chyba 1 kwietnia?

Ilona drobną jesteś:-) ja też czuję się już najedzona. I dobrze, nie będę żreć! Ostatnio wieczorem jestem najedzona i nie mam ochoty na nic. Prócz spania.

Ja zawsze wolałam starszych a tu pojawił się mój Mąż i urzekł mnie swoim optymizmem...i zawsze uśmiechniętą buzią:-) do tego odbił mnie od jednego gbura! Ufff.
    10 lat to sporo. Ale jak się dogadujecie i kochacie, to co w tym nie tak? :-)

Mi dodatkowo wyszła alergia na mąkę pszenną, po każdej mącznej rzeczy strasznie mnie wysypuje na plecach - tak więc odstawiłam wszystko. Na początku było mi się ciężko przestawić i znaleźć coś, co mogę jeść, ale już jest ok :)

Termin mam na 6 kwietnia, więc tuż po świętach :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka a robiłaś testy ? Jeśli tak to napisz proszę. Bo ja coś widziałam w Alabie pakiety, tylko nie wiem, jak to się ma do ciąży, czy jakiegoś przekłamania nie będzie.

Dziewiec,.zero o Włodawa! Okuninka niedaleko:-) ja bliżej terespola.

APrzybylska :-P hehe mnie rozbawił ten komentarz Ilony;-)
    Oby jutro było lepiej!

Ilona na tempo? Hm... pewnie jeszcze się dotrzecie. A ile jesteście razem?

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ