X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka a co takie kosmiczne te wzory?

Dziewiec.zero to miłych snów:) jak pogoda na wschodzie?

• Ellka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, motywy z jednej gry;)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Magdzia, motywy z jednej gry;)

A! czyli komuś robisz:)

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Magda, ze kupiłam ta komodę tylko ta wyższa? I brązowa :) moj miał dzie czas wiec pojechaliśmy bo nie mamy żadnego mebla na ubrania i trzeba było cos zakupić :)
    Wizyta ok, dziecko ładnie sie rozwija, serduszko ładnie bije 140, nie mierzył bo spał wygięty jak w fotelu i udawał myśliciela, na dodatek salutował i lekarz powiedział, ze żołnierz ha ha mama trenuje go juz w brzuchu .
    Wazę 52.2 po jedzeniu i Od poczatku waga +1.4kg to tak jak myślałam . Łożysko ok, nic sie nie opuszcza i na przedniej ścianie
    2 listopada mam połówkowe bo jak lekarz powiedział to ostatni moment na oglądanie malucha w całości no i powinien pokazać co ma miedzy nogami bo jakis skryty jest pomimo, ze gadałam do niego przed usg i olał mnie :p
    a66eef4b85d05c21med.jpg

232b16f36b3edbeemed.jpg

aga_90, Magdzia85F, Ellka, Tusianka, dziewiec.zero, Rene, APrzybylska lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, tak, na zamówienie;)

Ilona super wieści i śliczne zdjęcia <3

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona jakie nózie chudziutkie :) Super, że wszystko ok. A podawał wymiary czy nic?
    U mnie jak robił USG to oczywiście ruchy - i to rękami. Do buzi. I tylko takie rozczapierzone paluszki:)

My taką chcemy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60239273/ biała bejca, bo mamy szafki nocne takie.

U mnie łożysko na tylnej ścianie i też ok. Może dlatego, że mam w ogóle tyłozgięcie macicy i dlatego? Nie wiem.

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki testu PAPP-a i w sumie to nie wiem czy się cieszyć czy może jednak coś być na rzeczy..

wolne beta hCG - 2,684 MoM
    PAPP-a 0,879 MoM

ryzyko podstawowe
    trisomia 21 1:828
    trisomia 18 1:1927
    trisomia 13 1:6070

ryzyko skorygowane
    trisomia 21 1:1173
    trisomia 18 <1:20000
    trisomia 13 <1:20000

ktoś coś podpowie?

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, to są super wyniki ;)
    ciesz sie ciążą, wszystko jest ok ;)

dziewiec.zero, aga_90 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Aga, to są super wyniki ;)
    ciesz sie ciążą, wszystko jest ok ;)
    chyba byłabym spokojniejsza gdyby tam było ok 3tyś a nie 1 :P

poza tym podobno wolne beta hCG jak jest podwyższone to niezbyt dobrze ;x
    i oczywiście zdążyłam się już naczytać :/

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:

Dziewiec.zero to miłych snów:) jak pogoda na wschodzie?
    A dziekuje troche mi lepuej, ogolem mdli od rana i podlamalam sie na zakupach. Szukalam kurtki zimowej- m byla idealna na teraz ale za trzy czy czyery miesiace byloby ciezko. L byla za duza i wygladalam jak w worku :( buuuuu
    Pogoda u nas szaroburo i ponuro ale za to prawie 16st wiec nie jest zle :) dobrze ze nie pada ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie w kwestii pappy nie wypowiem. Wogolenie rozumiem czemu kazdy to teraz,robi? Dodalam sie do grupy na fb i tam to kazda jak leci nawet 20latki? Po co skoro i tak nie daje 100proc pewnosci? Po co skoro badania usg wychodza ok? Po co skoro to nic nie zmieni? 4lata temu jak nylam w ciazy to nikt nawet nie wspominal o tych badaniach a teraz? Kto wyjasni? ;)

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    chyba byłabym spokojniejsza gdyby tam było ok 3tyś a nie 1 :P

poza tym podobno wolne beta hCG jak jest podwyższone to niezbyt dobrze ;x
    i oczywiście zdążyłam się już naczytać :/

A co masz na końcu opisu napisane na badaniu ? Na pewno : ryzyko niskie;)

więc nie nakręcaj sie niepotrzebnie. Ja tez mam Pappe na granicy i tez sie w necie naczytalam...ale nerwy nam nic nie dadza..trzeba miec pewnosc ze jest ok i tego sie trzymac ;)

Magdzia85F, aga_90 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie czytaj!!!

Wyniki są dobre! U Ciebie ryzyko podstawowe jest niskie u mnie z racji wieku już gorzej.
    Co do beta hcg nie wypowiem się, bo nie wiem.
    Kiedy konsultacje z lekarzem?

Dziewięć.zero w centrum było ładnie, ale zaczęło kropić.
    Czemu robią? Nie wiem. Weszło coś nowego i lekarze namawiając. Za 5 lat pewnie znowu coś będzie. Jak dla mnie każdy sobie robi, co chce. Jakby było tańsze nifty to bym pewnie zrobiła, bo w ogóle jest na wypasie.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam witam szalejecie z tymi postami ale to dobrze,że nie wieje tu pustkami:-)
    Ilona cieszę się że z dzidzią wszystko ok:-)
    ja też już po wizycie ale bez usg,ogólnie wszystko dobrze wyniki prawidłowe,dno macicy na odpowiedniej wysokości,szyjka też.teraz tylko mam iść na dodatkowe usg ze względu na to nisko usytuowane łożysko,lekarz chce sprawdzić czy poszło do góry.

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt mnie nawet nie pytał czy chcę robić test z krwi, powiedzieli mi że po usg przejdę do drugiego pokoju gdzie mi pobiorą krew.. więc nie wiem. Mamaginekolog twierdzi że to badanie jest potrzebne.

no niby napisali że nie stwierdzono podwyższonego ryzyka :)
    a wizytę mam 19.10 ale już u swojego gin, podpytam wtedy :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene daj znać, jak z łożyskiem.

A właśnie, czy jest jakaś różnica przy przebiegu ciąży, porodzie w zależności od umiejscowienia łożyska? Ja mam z tyłu, Ilona pisała, że z przodu. I tak mnie zastanawia.

Aga u mnie ginekolog się pytał, ale powiedziałam, że chce same USG. I ok. Jak napisane, że dobrze, to jest dobrze:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 16:15

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Rene daj znać, jak z łożyskiem.

A właśnie, czy jest jakaś różnica przy przebiegu ciąży, porodzie w zależności od umiejscowienia łożyska? Ja mam z tyłu, Ilona pisała, że z przodu. I tak mnie zastanawia.

Aga u mnie ginekolog się pytał, ale powiedziałam, że chce same USG. I ok. Jak napisane, że dobrze, to jest dobrze:-)
    nie oba położenia łożyska są prawidłowe pod warunkiem że nie znajdują się za nisko,róznica może być taka że przy łożysku znajdującego się na przedniej ścianie ruchy dziecka mogą być później odczuwane lub słabiej

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli będę czuć mocniej Maleństwo? Fajnie.
    A przy porodzie?

Z przodującym to czytałam, bo dużo informacji. Niestety mało konkretów co do położenia przód bądź tył.

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dał skierowanie do centrum medycznego, gdzie przyjmują lekarze z certyfikatem i tam było od razu w pakiecie - najpierw krew, potem USG.

Idziemy na Blade Runnera, seans dopiero na 20. Tak więc o tych legginsach powiem pewnie więcej coś jutro po południu :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blade Runner- mój mąż byłby zachwycony gdybym na to z nim poszła, ale to totalnie nie mój klimat.. ;d nigdy nie zapomnę jak poszłam z nim na noc Avengersów i całą przespałam :D

f2wl9vvje61wiuku.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ