WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka miłego seansu! :-) Dla mnie to już za późno:-P

Aga my z Mężem lubimy takie same filmy. A do kina to na coś już, co warto. Byliśmy na Bondzie, obcym. Takie klimaty.
    A teraz zaciągnę Go na listy do M3!!! Broni się, ale wie, że ostatnio też jak poszedł to siedziałam z bananem na buzi, bo tak pięknie wszystko wyglądało!

Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Czyli będę czuć mocniej Maleństwo? Fajnie.
    A przy porodzie?

Z przodującym to czytałam, bo dużo informacji. Niestety mało konkretów co do położenia przód bądź tył.
    przy porodzie też nie ma znaczenia czy na przedniej ścianie czy na tylnej:-)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem wybieramy się w grudniu na Gwiezdne Wojny;p

A co do łożyska, to ja nawet nie wiem gdzie mam, będę musiała lekarza podpytać w czwartek:)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy mialam dosyc nisko lozysko i troche zaslanialo ujscie szyjki, cale szczescie po 36tyg sie podnioslo. Moze o to w tym chodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem po wizycie, była tylko jedna Pani w rejestracji i ponad godzinę wyciagala mi.moja kartę i nie umiała mi zmierzyć ciśnienia, tragedia, tej ogarnietej nie było, gin wkurzony i takie tam.

Badał mi szyjke ma fotelu bo mówiłam że mnie trochę ciągnie, jest zamknięta i długa, więc jest ok i niestety dołączam do klubu z niskim lozyskiem, zero seksu pływać za bardzo nie mogę, bardzo się oszczędzać i takie tam, następna wizyta 7 listopada po polowkowych.

Nie dostałam zdjęcia, trochę mi smutno

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ilona jakie nózie chudziutkie :) Super, że wszystko ok. A podawał wymiary czy nic?
    U mnie jak robił USG to oczywiście ruchy - i to rękami. Do buzi. I tylko takie rozczapierzone paluszki:)

My taką chcemy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60239273/ biała bejca, bo mamy szafki nocne takie.
    Magda taka kupilismy dzisiaj ;) ile to rzeczy łączy nieznajomych ludzi w internecie ha ha
    U mnie łożysko na tylnej ścianie i też ok. Może dlatego, że mam w ogóle tyłozgięcie macicy i dlatego? Nie wiem.
    Ja na poczatku ciazy tez miałam o dziwo tylozhoecie, a nikt nigdy mi o tym nie powiedział nawet on wiec dziwne. Moze tak sie macica ułożyła? Nie mam pojęcia. Powiedział, ze nie mierzy juz bo dziecko sie wygina i te pomiary sa niemiarodajne teraz. Jak jest wszystko dobrze nie ma co sie przejmować :) juz ładnie dzisiaj wszystko było widac kości udowe, przedramiona , kręgosłup itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 20:58

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi oby szybko sie podniosło! Moze za duzo ruchu i na następnej wizycie bedzie juz wszustko dobrze!
    Hmm ja powoli zaczynam czuc jakies bąbelki i rybkę jak to lekarz określił. A jak ruchy bede czuc mniej to i lepiej bo ja czuje jak mi pęcherz cos tam gniecie i zaczynam powoli rozmawiać z brzuchem ;) co do boli macicy, kłucia to wszustko normalne bo więzadła pracuja no i takie uroki. Musze zrobic morfo i mocz zeby sprawdzic co tam sie dzieje, ale nie powinnam miec anemi bo czesto jem czerwone mieso i nie czuje sie zbytnio osłabiona i senna. Na dodatek lekarz mowil , ze na koncu ulicy maja wyborne steki i recytował nam Mickiewcza , super doktor.
    Edit i na dodatek dostałam dzis wanienkę i kocyk od cioci , zawsze juz cos jest mniej do kupienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 20:53

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii, oby szybko się podniosło:* A czemu zdjęcia ginek nie dał?:(

Ilona, zazdroszczę tych bąbelków;) Z wyprawki dużo już masz kupione?:)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Agiii, oby szybko się podniosło:* A czemu zdjęcia ginek nie dał?:(

Ilona, zazdroszczę tych bąbelków;) Z wyprawki dużo już masz kupione?:)
    Nie tylko to co dzis dostałam, z reszta wstrzymam sie do grudnia. Zastanawiam sie wogole co kupiwac :o
    Wy dziewczyny cos macie?

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Nie tylko to co dzis dostałam, z reszta wstrzymam sie do grudnia. Zastanawiam sie wogole co kupiwac :o
    Wy dziewczyny cos macie?
    Ja nie mam jeszcze nic kompletnie.

Nie wiem czemu nie dał zdjęcia, jakoś mam taki niedosyt.
    Czułam się na wizycie jak bym była 1 raz, ach te hormony.

Odnośnie pęcherza u mnie masakra już niby się wysikam i wstaje z kibelka i dalej leci.
    Ja codziennie coraz intensywniej czuje ruchy, dzisiaj super wariuje wieczorem jak nigdy. Ciekawe kiedy przez dotyk będzie czuć

Ilona92, Magdzia85F, Rene lubią tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ubranka po synku. Na pewno będziemy kupować drugie łóżeczko turystyczne, oj marzy mi się takie różowiutkie <3 ale to muszę poczekać, aż będę znała płeć, mam nadzieję że mnie przeczucie nie myli;)

Agiii, może następnym razem jak coś dopytaj czy możesz dostać;) Mnie gin daje na każdej wizycie z tekstem, żeby nie było że kit wciska mężowi;)
    Ja teraz bardzo często latam do łazienki. Zwłaszcza ostatnio bo więcej piję, bo suszy jak nie wiem

Rene lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Wszystkie jeszcze śpicie?;)
    Miłego dnia:)

Ilona92, Magdzia85F, dziewiec.zero lubią tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Film był taki sobie, trochę dziwny dla nas :D

Za to legginsy całkiem fajne! Kupiłam takie zwykłe - bardzo rozciągliwe. Za to polarowe i w kolorze jeansu bardziej dopasowane, ale mi odpowiadają. I przy okazji kupiłam sobie buty w ccc, jeszcze udało mi się trafić na promocję -20%, bo było otwarcie sklepu po remoncie :)

My z wyprawki nie mamy kompletnie nic. Pewnie będziemy kupować styczeń/luty, bo najpierw musimy remonty porobić.

Ilona92 lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;) ja nie spie od 5. Zapodziałem gdzies moj glukometr i zaraz szlag mnie strzeli. Czuje niski cukier wiec jem, czuje parcie na pęcherz ale toaleta gotowa do czyszczenia w przeciwbakteryjnym i Krecie także 13 daje mi w kość :) zaraz musze wziąć sie w garść. W ccc dla klubowiczów jest chyba -30, ja na szczęście mam i kozaki i Salomony na kazda pogodę , dwie kurtki także na razie tylko spodnie i góra mnie czeka do kupna, oby...od rana ogarniam bo kupilismy wczoraj stolik i mam w koncu kolejny blat w kuchni, wieczorem składanie komisy i bede w 7 niebie. U mnie z ociepleniem wchodzą 20, postawienie wiatrołapy i wstawić 2 pary schodów. Reszta to juz kosmetyka . Po nowym roku powinno byc duzo promocji i wyprzedaży .

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka a co macie do remontu?

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głównie pokój, bo się zamieniamy na większy. Ale najpierw trzeba z niego wszystko wywalić. No i przy okazji łazienkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 09:01

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZien dobry :) Ja tez remontowo :) Okna sie przesumely o tydzien, wiec przyjda na dniach, a ze potem malowanie- to juz zaczelam pakowac wszystko wokol. Mieszkanie wyglada okropnie... wszedzie pudla, kartony, worki :( Nie lubie tego widoku ale trzeba przetrwac te poltora tygodnia...

dxomclb10296nsxe.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) a ja tak trochę o poradę.. Myślę nad podłogami do mieszkania i mam problem :/ wymyśliłam sobie że kuchnia i przedpokój będzie taka ciemne panele. Z sypialni chciałam dac jasne Ale nie siwe itd. I teraz mam problem jakie dac w dużym pokoju, czy takie same jak w sypialni? Chociaż tam będą jasne meble a z dużym mam ciemne. Czy nie będzie za kolorowo? Poradzcie coś jak macie w waszych domach? :)

iv09mg7yklmn388j.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :D U nas wszystko wzorowo :)

Tylko nie mam czasu teraz z Wami posiedzieć, wczoraj też zalatany dzień. Obiecuję, że po południu zawijam się w koc, nadrabiam i się udzielam ;)

Mój mały człowiek to ponad 10cm :) macha rączkami i nóżkami, wkłada paluszki do buzi, wierci się, ale jest wstydliwy, to zakrył pępowiną to co ma między nóżkami. Mój mąż patrzył z takim wielkim uśmiechem, jak zaczarowany. Macica super, szyjka zamknięta i wysoko. Następna wizyta za 3 tygodnie, bo za 4 pan doktor ma wolne i stwierdził, że ja 5 tygodni nie wytrzymam, racja ;)

Chciałabym już poczytać jak tam u Was, ale muszę uciekać. Miłego dnia :D

Rene, Tęskniąca, BP 02, Ilona92, aga_90 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Nie śpię od 6. A dziś albo mi się wydawało albo czułam takie delikatne łaskotanie po lewej stronie. Może to Maleństwo?

Agii aby podniosło się!:-)

Ilona my pewnie w styczniu coś zaczniemy kupować, bo promocje.
    Na pewno będę polować na dostawkę Chicco next do łóżka. I wózki muszę poczytać kiedy bum promocji.

Elka trzymam kciuki za dziewczynkę! :-)

Tusianka a Ty skąd jesteś? Wybacz bo nie pamiętam.
    U mnie też sklep CCC wyremontowany i normalnie wow. Zupełnie inaczej niż wszędzie. Takie wysokie półki i jakoś dużo butów!

Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ