X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka miłego seansu! :-) Dla mnie to już za późno:-P

Aga my z Mężem lubimy takie same filmy. A do kina to na coś już, co warto. Byliśmy na Bondzie, obcym. Takie klimaty.
    A teraz zaciągnę Go na listy do M3!!! Broni się, ale wie, że ostatnio też jak poszedł to siedziałam z bananem na buzi, bo tak pięknie wszystko wyglądało!

Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Czyli będę czuć mocniej Maleństwo? Fajnie.
    A przy porodzie?

Z przodującym to czytałam, bo dużo informacji. Niestety mało konkretów co do położenia przód bądź tył.
    przy porodzie też nie ma znaczenia czy na przedniej ścianie czy na tylnej:-)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem wybieramy się w grudniu na Gwiezdne Wojny;p

A co do łożyska, to ja nawet nie wiem gdzie mam, będę musiała lekarza podpytać w czwartek:)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy mialam dosyc nisko lozysko i troche zaslanialo ujscie szyjki, cale szczescie po 36tyg sie podnioslo. Moze o to w tym chodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem po wizycie, była tylko jedna Pani w rejestracji i ponad godzinę wyciagala mi.moja kartę i nie umiała mi zmierzyć ciśnienia, tragedia, tej ogarnietej nie było, gin wkurzony i takie tam.

Badał mi szyjke ma fotelu bo mówiłam że mnie trochę ciągnie, jest zamknięta i długa, więc jest ok i niestety dołączam do klubu z niskim lozyskiem, zero seksu pływać za bardzo nie mogę, bardzo się oszczędzać i takie tam, następna wizyta 7 listopada po polowkowych.

Nie dostałam zdjęcia, trochę mi smutno

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ilona jakie nózie chudziutkie :) Super, że wszystko ok. A podawał wymiary czy nic?
    U mnie jak robił USG to oczywiście ruchy - i to rękami. Do buzi. I tylko takie rozczapierzone paluszki:)

My taką chcemy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60239273/ biała bejca, bo mamy szafki nocne takie.
    Magda taka kupilismy dzisiaj ;) ile to rzeczy łączy nieznajomych ludzi w internecie ha ha
    U mnie łożysko na tylnej ścianie i też ok. Może dlatego, że mam w ogóle tyłozgięcie macicy i dlatego? Nie wiem.
    Ja na poczatku ciazy tez miałam o dziwo tylozhoecie, a nikt nigdy mi o tym nie powiedział nawet on wiec dziwne. Moze tak sie macica ułożyła? Nie mam pojęcia. Powiedział, ze nie mierzy juz bo dziecko sie wygina i te pomiary sa niemiarodajne teraz. Jak jest wszystko dobrze nie ma co sie przejmować :) juz ładnie dzisiaj wszystko było widac kości udowe, przedramiona , kręgosłup itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 20:58

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi oby szybko sie podniosło! Moze za duzo ruchu i na następnej wizycie bedzie juz wszustko dobrze!
    Hmm ja powoli zaczynam czuc jakies bąbelki i rybkę jak to lekarz określił. A jak ruchy bede czuc mniej to i lepiej bo ja czuje jak mi pęcherz cos tam gniecie i zaczynam powoli rozmawiać z brzuchem ;) co do boli macicy, kłucia to wszustko normalne bo więzadła pracuja no i takie uroki. Musze zrobic morfo i mocz zeby sprawdzic co tam sie dzieje, ale nie powinnam miec anemi bo czesto jem czerwone mieso i nie czuje sie zbytnio osłabiona i senna. Na dodatek lekarz mowil , ze na koncu ulicy maja wyborne steki i recytował nam Mickiewcza , super doktor.
    Edit i na dodatek dostałam dzis wanienkę i kocyk od cioci , zawsze juz cos jest mniej do kupienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 20:53

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii, oby szybko się podniosło:* A czemu zdjęcia ginek nie dał?:(

Ilona, zazdroszczę tych bąbelków;) Z wyprawki dużo już masz kupione?:)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Agiii, oby szybko się podniosło:* A czemu zdjęcia ginek nie dał?:(

Ilona, zazdroszczę tych bąbelków;) Z wyprawki dużo już masz kupione?:)
    Nie tylko to co dzis dostałam, z reszta wstrzymam sie do grudnia. Zastanawiam sie wogole co kupiwac :o
    Wy dziewczyny cos macie?

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Nie tylko to co dzis dostałam, z reszta wstrzymam sie do grudnia. Zastanawiam sie wogole co kupiwac :o
    Wy dziewczyny cos macie?
    Ja nie mam jeszcze nic kompletnie.

Nie wiem czemu nie dał zdjęcia, jakoś mam taki niedosyt.
    Czułam się na wizycie jak bym była 1 raz, ach te hormony.

Odnośnie pęcherza u mnie masakra już niby się wysikam i wstaje z kibelka i dalej leci.
    Ja codziennie coraz intensywniej czuje ruchy, dzisiaj super wariuje wieczorem jak nigdy. Ciekawe kiedy przez dotyk będzie czuć

Ilona92, Magdzia85F, Rene lubią tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ubranka po synku. Na pewno będziemy kupować drugie łóżeczko turystyczne, oj marzy mi się takie różowiutkie <3 ale to muszę poczekać, aż będę znała płeć, mam nadzieję że mnie przeczucie nie myli;)

Agiii, może następnym razem jak coś dopytaj czy możesz dostać;) Mnie gin daje na każdej wizycie z tekstem, żeby nie było że kit wciska mężowi;)
    Ja teraz bardzo często latam do łazienki. Zwłaszcza ostatnio bo więcej piję, bo suszy jak nie wiem

Rene lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Wszystkie jeszcze śpicie?;)
    Miłego dnia:)

Ilona92, Magdzia85F, dziewiec.zero lubią tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Film był taki sobie, trochę dziwny dla nas :D

Za to legginsy całkiem fajne! Kupiłam takie zwykłe - bardzo rozciągliwe. Za to polarowe i w kolorze jeansu bardziej dopasowane, ale mi odpowiadają. I przy okazji kupiłam sobie buty w ccc, jeszcze udało mi się trafić na promocję -20%, bo było otwarcie sklepu po remoncie :)

My z wyprawki nie mamy kompletnie nic. Pewnie będziemy kupować styczeń/luty, bo najpierw musimy remonty porobić.

Ilona92 lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;) ja nie spie od 5. Zapodziałem gdzies moj glukometr i zaraz szlag mnie strzeli. Czuje niski cukier wiec jem, czuje parcie na pęcherz ale toaleta gotowa do czyszczenia w przeciwbakteryjnym i Krecie także 13 daje mi w kość :) zaraz musze wziąć sie w garść. W ccc dla klubowiczów jest chyba -30, ja na szczęście mam i kozaki i Salomony na kazda pogodę , dwie kurtki także na razie tylko spodnie i góra mnie czeka do kupna, oby...od rana ogarniam bo kupilismy wczoraj stolik i mam w koncu kolejny blat w kuchni, wieczorem składanie komisy i bede w 7 niebie. U mnie z ociepleniem wchodzą 20, postawienie wiatrołapy i wstawić 2 pary schodów. Reszta to juz kosmetyka . Po nowym roku powinno byc duzo promocji i wyprzedaży .

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka a co macie do remontu?

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głównie pokój, bo się zamieniamy na większy. Ale najpierw trzeba z niego wszystko wywalić. No i przy okazji łazienkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 09:01

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZien dobry :) Ja tez remontowo :) Okna sie przesumely o tydzien, wiec przyjda na dniach, a ze potem malowanie- to juz zaczelam pakowac wszystko wokol. Mieszkanie wyglada okropnie... wszedzie pudla, kartony, worki :( Nie lubie tego widoku ale trzeba przetrwac te poltora tygodnia...

dxomclb10296nsxe.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) a ja tak trochę o poradę.. Myślę nad podłogami do mieszkania i mam problem :/ wymyśliłam sobie że kuchnia i przedpokój będzie taka ciemne panele. Z sypialni chciałam dac jasne Ale nie siwe itd. I teraz mam problem jakie dac w dużym pokoju, czy takie same jak w sypialni? Chociaż tam będą jasne meble a z dużym mam ciemne. Czy nie będzie za kolorowo? Poradzcie coś jak macie w waszych domach? :)

iv09mg7yklmn388j.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :D U nas wszystko wzorowo :)

Tylko nie mam czasu teraz z Wami posiedzieć, wczoraj też zalatany dzień. Obiecuję, że po południu zawijam się w koc, nadrabiam i się udzielam ;)

Mój mały człowiek to ponad 10cm :) macha rączkami i nóżkami, wkłada paluszki do buzi, wierci się, ale jest wstydliwy, to zakrył pępowiną to co ma między nóżkami. Mój mąż patrzył z takim wielkim uśmiechem, jak zaczarowany. Macica super, szyjka zamknięta i wysoko. Następna wizyta za 3 tygodnie, bo za 4 pan doktor ma wolne i stwierdził, że ja 5 tygodni nie wytrzymam, racja ;)

Chciałabym już poczytać jak tam u Was, ale muszę uciekać. Miłego dnia :D

Rene, Tęskniąca, BP 02, Ilona92, aga_90 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Nie śpię od 6. A dziś albo mi się wydawało albo czułam takie delikatne łaskotanie po lewej stronie. Może to Maleństwo?

Agii aby podniosło się!:-)

Ilona my pewnie w styczniu coś zaczniemy kupować, bo promocje.
    Na pewno będę polować na dostawkę Chicco next do łóżka. I wózki muszę poczytać kiedy bum promocji.

Elka trzymam kciuki za dziewczynkę! :-)

Tusianka a Ty skąd jesteś? Wybacz bo nie pamiętam.
    U mnie też sklep CCC wyremontowany i normalnie wow. Zupełnie inaczej niż wszędzie. Takie wysokie półki i jakoś dużo butów!

Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ