X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia nic nie mow o okunince jesli myslisz w sensie pozytywnym haha ja osobiscie nie rozumiem tego fenomenu.. smrod brud i patologia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero wrote:
    Magdzia nic nie mow o okunince jesli myslisz w sensie pozytywnym haha ja osobiscie nie rozumiem tego fenomenu.. smrod brud i patologia ;)

Jestem tam raz na 10 lat:-P nad samym jeziorem jest fajnie, resztą nie moja bajka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam to teraz jest fajnie jedynie nie w sezonie ;) zreszta chyba wyroslam i wole cosze i spokoj ;)

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Tusianka a robiłaś testy ? Jeśli tak to napisz proszę. Bo ja coś widziałam w Alabie pakiety, tylko nie wiem, jak to się ma do ciąży, czy jakiegoś przekłamania nie będzie.

Robiłam jakieś 1,5 roku temu. Zaczęło się od wysypki na plecach po powrocie z Holandii. Najpierw mnie rodzinna wysłała do dermatologa, ale ten stwierdził że to jakieś uczulenie i wysłał do alergologa. Ten mi zrobił testy skórne i m. in. wyszła mąka pszenna.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To że sporo nas tu po 30tce to wiedziałam.... ale szczęśliwa jestem że również mam kompanki jeśli chodzi o wagę 60+ :D bo jak czytałam, to same chudziny miałam wrażenie...;) u mnie 166cm na 67kg.

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczyc 6 z przodu na wadze moje marzenie :) ja nie wiem czemu jak waxylam 64 kg uwazalam sie za grubasa :D znowu snila mi sie corka ze miala na imie Amelka :) moze sie spelni, z synem mialam takie sny ;)
    Milego dnia dziewczyny :) ja dzis w biegu bo maz sobie menu zazyczyl na weekend hihi w tym sledzie- kto tu w ciazy? ;) a pozniej lece z synem do lekarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 08:31

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero - wiesz, jest niby coś takiego jak syndrom kuwady xD
    I mężczyźni wtedy też odczuwają tak jak ich partnerki w ciąży :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam Hashimoto, ale u mnie ani gluten ani laktoza nie stanowia problemu, wiec to pewnie tez cecha osobnicza :)

Slyszalam tez ze soi powinno sie unikac - nie lubie, wiec nie badalam zmian samopoczucia po :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 10:12

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Robiłam jakieś 1,5 roku temu. Zaczęło się od wysypki na plecach po powrocie z Holandii. Najpierw mnie rodzinna wysłała do dermatologa, ale ten stwierdził że to jakieś uczulenie i wysłał do alergologa. Ten mi zrobił testy skórne i m. in. wyszła mąka pszenna.

Też miałam te testy skórne, ale chciałam zrobić takie stricte pokarmowe. Mnie wtedy nic nie wyszłam, choć miałam wysypkę - lekarz stwierdził, że mam alergie krzyżowe, których niestety nie można zbadać.
    Monnn wrote:
    To że sporo nas tu po 30tce to wiedziałam.... ale szczęśliwa jestem że również mam kompanki jeśli chodzi o wagę 60+ :D bo jak czytałam, to same chudziny miałam wrażenie...;) u mnie 166cm na 67kg.

Bo my tu normalne dziewczyny jesteśmy:)
    Jest miło, przyjemnie i kameralnie. Dlatego siedzę teraz tylko tu:)
    dziewiec.zero wrote:
    Zobaczyc 6 z przodu na wadze moje marzenie :) ja nie wiem czemu jak waxylam 64 kg uwazalam sie za grubasa :D znowu snila mi sie corka ze miala na imie Amelka :) moze sie spelni, z synem mialam takie sny ;)
    Milego dnia dziewczyny :) ja dzis w biegu bo maz sobie menu zazyczyl na weekend hihi w tym sledzie- kto tu w ciazy? ;) a pozniej lece z synem do lekarza :)

Jeszcze zobaczysz:)
    Mnie się póki co śniło, że mam synka. Przykładam go do piersi a On: chcę butlę! :P Mam nadzieję, że co do kp, to nie będzie sen proroczy.
    Mój śledzi nie tknie.
    Ja odpocznę od gotowania, bo na weekend do rodziców jedziemy:P
    Emily89 wrote:
    dziewiec.zero - wiesz, jest niby coś takiego jak syndrom kuwady xD
    I mężczyźni wtedy też odczuwają tak jak ich partnerki w ciąży :)

Coś w tym jest. Mój współdzieli ze mna wzdęcia i gazy :D hehehe

BP 02 wrote:
    Ja tez mam Hashimoto, ale u mnie ani gluten ani laktoza nie stanowia problemu, wiec to pewnie tez cecha osobnicza :)

Slyszalam tez ze soi powinno sie unikac - nie lubie, wiec nie badalam zmian samopoczucia po :)

Też tak uważam. U mnie najpierw były kiepskie jelita a Hashimoto dopiero stwierdzono chyba miesiąc temu. Trochę szkoda, bo przed operacją miałam zdrową tarczycę.

A tak w ogóle to dzień dobry. Dziś zaczynam 15 tydzień:)
    Wyspałam się:) ostatnio nawet dobrze mi się śpi. Jutro Mąż wolne:) obiad z wczoraj, więc nie muszę gotować.

APrzybylska jak się czujesz?
    Ilona co tam?
    Elka? Jak noc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 10:47

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie nie umiem ostatnio Was nadrobić! czytuję na raty, aż w końcu zapominam jakie tematy poleciały po drodze i nie mogę się udzielić :( :P

ALE! zrobiłam wreszcie zdjęcie brzuszka :) wydaje mi się że jest taaaaki duży jak na 15tydzień, a waga pokazuje (na czczo i w piżamie) jakiś 1-1,5kg tylko więcej :)

f634342d2af8858bmed.jpg

ja już powolutku odliczam dni do końca pracy, bo od listopada odpoczywamy! i dołączam wtedy do klubu lenia :D

i czekam na relacje z dzisiejszych wizyt ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 12:06

Magdzia85F, Tusianka, Ilona92, Monnn, Rene lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ładny brzusio. :) I kolejna drobna dziewczyna!O to niewiele masz do przodu - u mnie to +3,5kg. Ale patrząc na to, co jem, to dziwne, że nie 2 razy tyle :P
    Lekarz nie marudził, to chyba jakoś źle nie jest.

Nasz Klub Lenia zawsze szuka i czeka na chętne:)
    Dziś mam plan sprzątnąć w domu, zmienić pościel, pranie wstawione. No i Mąż dał mi dodatkową robotę - dodatkowo płatną, wczoraj już siadłam a dzisiaj muszę skończyć. Przynajmniej dziś głowa nie boli.

aga_90 lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane!
    Ja pi zakupach w ikei , czekam na odbiór stolika barowego do kuchni bo nie mam szafek i musze chociaż cos miec , bo ja z Rych piekący gotujących :p
    O 13 mam wizytę u lekarza, ale tak sie obszarpani w ikei (jakimś koktajlem z owocow, surowka i devolajem), ze pękam w szwach :( ciekawe czy bąbel bedzie skakał jak szalony na usg i pokaże co ma miedzy nogami , zaraz z nim poważnie porozmawiam!
    Wiecie, ze moj facet odczuwa ze mna ciąże? Tez jest lekki "roztrzepany" bola go plecy jak i mnie:) tak jak Emily napisała :)
    Agi jaki ładny brzuszek, tez ta guma lekko uwidacznia brzuszek

Magdzia85F, aga_90 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Dzień dobry Kochane!
    Ja pi zakupach w ikei , czekam na odbiór stolika barowego do kuchni bo nie mam szafek i musze chociaż cos miec , bo ja z tych piekący gotujących :p
    O 13 mam wizytę u lekarza, ale tak sie obszarpani w ikei (jakimś koktajlem z owocow, surowka i devolajem), ze pękam w szwach :( ciekawe czy bąbel bedzie skakał jak szalony na usg i pokaże co ma miedzy nogami , zaraz z nim poważnie porozmawiam!
    Wiecie, ze moj facet odczuwa ze mna ciąże? Tez jest lekki "roztrzepany" bola go plecy jak i mnie:) tak jak Emily napisała :)
    Agi jaki ładny brzuszek, tez ta guma lekko uwidacznia brzuszek

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już coś tam brzuszka jest. Najlepiej widać po zdjęciach :) Mam takie z końcówki czerwca i porównywałam sobie z obecnym - widać różnicę. A na plusie 2,5 kg od lipca, więc nie jest źle :)

My z mężem dzisiaj lecimy do kina wieczorem. Od razu odbiorę z paczkomatu legginsy ciążowe i chyba kupię jakieś cieplejsze buty. Tylko nie mam pojęcia jakie, żeby się je wygodnie potem zakładało.

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Magdzia, dzisiaj noc przespana, ale samotna bo mąż na szkoleniu, wraca jutro wieczorem.

No piękne brzuszki, ja mojego nie pokażę, bo chociaż rośnie to przysłania go "tłuszczowy" jak to któraś z Was określiła;)

Coś mnie dzisiaj za to brzuch pobolewa, wzięłam nospę i staram się odpocząć. Wzięłam się za dzierganie koca ale idzie poowoooli ;)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona już po Ikei? Wow. Ale w tygodniu najlepiej. Planuję od kilku miesięcy kupić komodę Hermnes - akurat przyda się, jak będzie Dzidzia:)
    A nigdy nie jadłam w tej restauracji - dobre jedzenie?

Daj znać, jak po wizycie:)

Tusianka pochwal się legginsami. Na jaki film?

Elka mnie dzisiaj też rano brzuch bolał, ciągnęło, ale wzięłam no spę i duphaston, poleżałam i lepiej. O koc? A duży, czy taki mniejszy?

Byłam w sklepach - wow tak się zmęczyłam, jak już dawno. Coraz gorzej ze mną. Jeszcze do tego jest mi tak gorąco, że wracam zlana potem.
    Wkurzył mnie dziadu w sklepie. Pcha się, to ja do Niego kolejka a On, że pytał kolesia za mną - eee? I coś z gębą. A ja do Niego: i tak bym Pana nie wpuściła, bo jestem w ciąży. Tekst o ciąży zamknął Mu gębę.
    Staram się być w sklepie dla takich olewająca, jak się pcha to pcha, ale że już ledwo stałam, czoło mokro, to sorry!!!

• Ellka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, to dobrze że lepiej:) Mi się nospa skończyła a nie przeszło całkiem jeszcze;/
    A koc duży, z dwoma "obrazkami" ;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Magdzia, to dobrze że lepiej:) Mi się nospa skończyła a nie przeszło całkiem jeszcze;/
    A koc duży, z dwoma "obrazkami" ;)

Ja to no spy brałam raptem 4 tabletki, więc mam dużo. Jeszcze sama jesteś, to kiepsko.
    To leżenie zostało.
    A ja na dodatek znowu zapomniałam wykupić recepty, jutro rano przed wyjazdem muszę pójść.

Jakie obrazki?

• Ellka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, muszę się zaopatrzyć w nowe opakowanie. Staram się odpoczywać, oby przeszło.

http://www.logotypes101.com/logo/world-of-warcraft-alliance

http://www.symbols.com/symbol/world-of-warcraft-horde-logo

takie coś;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakis dzisiaj smutek i zal bu bu bu. Chyba zdrzemne sie z synem godzinke to mi przejdzie moze ;)

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ