Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorotka jak to wysypka zakaźna ? Jak się dziś czuje Kira ? Czy coś się poprawiło?
My już po spotkaniu. Ja jestem bardzo szczęśliwai zadowolona z nowych znajomosci tym bardziej, ze każda z Nas mieszka gdzie indziej i można liczyć na nowe doznania miejscowe. Było na prawdę super i mam nadzieje, ze ktoś kiedyś tez zrobi jakiś zlot i nie wyjdzie jak tym razem
Z jednej strony podziwiam cała nasza trójkę Za odwagę !! ❤️❤️APrzybylska, aga_90, Magdzia85F, Rene, Tusianka, pomarańczka_33, Monnn, ibishka lubią tę wiadomość
-
My już odpoczywamy w domku po podróży, to znaczy kto odpoczywa ten odpoczywa, bo Zuzia nadrabia kilometry salon - kuchnia - pokój 😉 spotkanie było super!
Oczywiście zapraszamy do nas 😚Magdzia85F, Ilona92, Rene, Tusianka, pomarańczka_33, Monnn, aga_90, ibishka lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Baardzo się cieszę że spotkanie się Wam udało i tak samo baardzo żałuję że nie mogliśmy na nim być ale naprawdę nikomu, absolutnie nikomu nie życzę tego co przeszliśmy... Dzisiejsza noc to był jakiś horror. Chciała spać ale coś jej nie dawało, rzucała się po łóżku jak szalona. Żadna pozycja nie była odpowiednia. Układała się i dosłownie po dwóch trzech sekundach rzucała się znów. Przy tym oczywiście płakała. A ja zamiast spać czuwałam żeby nie spadła z łóżka i kontrolowałam jej temperaturę bo się wahała od 35.2 do 35.8. W końcu grubo po 4 udało się jej usnąć i spała do 10:30. Nadal jest marudna ale krwiak z oczka znika i wysypka również! Ewidentnie więc była to alergia na antybiotyk. Rene, pierwszy antybiotyk to był augumentin. Wychodzi więc że ma uczulenie na penicilyne. Poszła dzisiaj spać po 19 i odpukać na razie śpi. O północy kolejna dawka Klacidu.
Jutro M idzie z Małą do lekarza a ja niestety do pracy, choć na samą myśl mi nie dobrze, a po pracy na kolejną rozmowę o pracęKirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Super, że spotkanie się Wam udało!
Oby u Kiry już było tylko lepiej!
U nas takie rzucanie się jest od tygodnia. Kręcenie, jęczenie, płacze, krzyki. Zero gorączki i innych objawów. Właśnie jestem po 2 godzinach takiej sesji. Zasnęła dopiero po nurofenie, a i tak się kręci bardzo w kojcu. Druga trójka się przebiła, jeszcze dwie 🙄 tak złego ząbkowania nie pamiętam
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Dorota mam nadzieję, że najgorsze już za Wami. Trzymam kciuki 💝
Marta wiem, że to kiepskie pocieszenie, ale już połowa za Wami. Chciałabym oddać Wam chociaż połowę braku jakichkolwiek objawów ząbkowania Zuzi.
Aga ładnie to ujęłaś 😍 mimo, że miałam mniej kilometrów, to zgadzam się w 100%.
Dziewczyny co tam u Was?
Z nowości to jeśli mogę Wiguś zaczęła rozsyłać buziaki, a Wiktorek pięknie wstawać bez podparcia 😻
Poza tym padł luźny pomysł następnego terminu na długi sierpniowy weekend, co Wy na to? A może szybciej 😘Ilona92, Magdzia85F, aga_90, pomarańczka_33, Rene lubią tę wiadomość
Mam nadzieje, ze z Kira w miarę dobrze.
U Nas jakaś mamoza dziś. Ciagle jakieś steki. Na dodatek dostałam okresu, wiec wszystko mnie drażni. Miałam jutro usuwać 8 i żniw musze to przełożyć. Bo miesiączka i cukrzyca to chyba wystarczy żeby to robić trochę się wkurzyłem bo myślałam, ze ładnie wszystko się poukłada. No cóż.
Ania tak my chętnie przyjedziemy w ten weekend sierpniowy. Nie wiem tylko czy w piątek wieczorem żeby cała sobotę i ewentualnie niedziele mieć dla Nas. Tak by wyszło najrozsądniej bo piątek może hyc pracujący dla mojego.
Tak dzieciaki szybko od siebie podlapuja. Wiktorowi nawet kaszanka smakowała 😂
Ania przesadza co do swojego wyglądu uwierzcie. Mój D dopiero zobaczył ze jest w ciąży po tym jak się przebrała i zdjęła bluzę haha
U Nas te noce tez trochę dziwne, bo kręci się w nocy jak szalona i tez popłakuje, ale ja uważam ze to zbyt dużo emocji na raz.
Moja panna wczoraj w zoo oczywiście przespała pół spaceru i dopiero obudziła się w połowie, ale co poradzić.
Później było u bas całkiem ok. -
Potwierdzam, Ania przesadza z własną ocena! Szczupła kobitka z ładnym ciążowy brzuszkiem 😁
Wczoraj w drodze Wiktor sobie zrobił tylko 30min drzemki, resztę czasu o dziwo było w miarę spoko. Może też ta wkładka antypotowa robi robotę 😉 potem drzemnął się godzinkę ok 17. Spać poszedł ok 22 i wstał o 6, a po godzinie znów zasnął. Wstalismy o 9.30 😮😮😮 dobrze ze mąż miał na 11 do pracy 😂
Jesteśmy chętni na sierpień! Już teraz wiem że wyruszamy w nocy żeby być na miejscu od samego rana 😛 no i w sierpniu nikt w rodzinie nie ma urodzin xD
A to postanowione że widzimy się w Toruniu? Bo można się spotkać też gdzieś w połowie drogi 😁 do siebie mogę zaprosić, ale za dużo nas nie pomieszczę na 50m2 😂
A i Wiktor rzeczywiście nauczył się wstawać po obserwacji koleżanek. Teraz to już muszę mieć oczy... No wszędzie 🤦♀️
I zapomniałam pochwalić- w czwartek byliśmy u hematologa. Wyniki wszystkich parametrów są w normie, a hemoglobina 12,5 gdzie normy dla dzieci 11,5-13,5. Dodam że chyba od stycznia nie dostaje już żelaza 💪💪😁APrzybylska, Ilona92, pomarańczka_33, Rene lubią tę wiadomość
-
Dziękuję 😍😚
Ilona współczuję 😕 wczoraj już też było trochę mamozy, ale to może za dużo wrażeń i musi odreagować.
Aga super wyniki!
Co do spotkania to nic na razie nie jest postanowione, jedynie była mowa o terminie. W sierpniu urodziny ma mój mąż, ale on się nie obrazi za taki sposób świętowania 😘 no i Ilony D chyba też nie 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 15:32
Ilona92, aga_90, pomarańczka_33, Rene lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyHej
Super, ze udało sie spotkanie!
Moj akurat ma urodziny w sierpniowy długi weekend i do pracy. Bo teraz urlop.
No i siostra przyjeżdża. Juz sie zapowiedziała.
Aga gratki dla Wiktora!
Aniu prosze nie zapominać, ze to ja tu słoń ciążowy jestem.
Dorotko jak Kira?
Marta współczuję. U nas rzucanie od kilku tygodni. Na wyjeździe pobudki co pół h. Jestem wykończona. I gdzie ja w ciąży mam odpocząć.
Ada ma 4 juz na wylecie ale paskudnie wyglądają, jakby krew naszła. Dziś chyba Jej cos na noc dam. Zobaczymy co i jak.
A i cycek jak u noworodka. Myślałam, ze w ciąży to mi sie panna odstawi. A tu wręcz odwrotnie!
Dziewczyny u Was dzieciaczki tez tak sie boją mężczyzn typu dziadek? Moja to masakra. Mojego tatę wszystkie dzieciaki lubią a ta tylko zaczepia na odległość. Aż mi Go szkoda!
P.s. Macie jakieś foty?aga_90 lubi tę wiadomość
-
Wow Aga to suoer, ze Wiktor ma wszystkie wyniki w normie, a hemoglobina rzeczywiście bardzo ładna !!
Najważniejsze, ze nie było wielkiego krzyku podczas podróży.
Ania i Magda mi się wydaje, ze wy wyglądacie dość podobnie z tym, ze Magda jest ciut wyższa. Ja zawsze mówię tak, ze w ciąży to prawie każda wyglada jak słoń. Normalnie przybiera na wadze, puchnie, każdej dochodzą inne problemy niestety. Jedna z ciśnieniem druga z wstroba, cukrzyca wiec ciało nam płata figle.
Ja przed chwila wymiotowałam. Tak mnie boki żołądek, ze ledwo żyje. Drzemka razem z dzieckiem, teraz się ciagle pokładam. Masakra. Jakbym na wykończeniu była. Na prawdę mega kiepsko się czuje. Dobrze, ze Jadwinia to dzielnie znosi.
Moje dziecko na początku się jakby lekko wstydzi, a później całkiem spoko. Mamy mały kontakt ze starszymi to ciężko powiedziećaga_90 lubi tę wiadomość
-
Ja też dołączam proszę o foto:) jako że moich dwóch massengerowych informatorów było nieobecnych to cierpię na brak fotorelacji z Waszego zjazdu
Ejjj to kiedy na południu Polski? Ferie zimowe jak nic!pomarańczka_33, Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
Ilona na pewno nie polubiłam za bóle i wymioty. Wracaj do pełni sił jak najszybciej! 😚
Nie mam nic przeciwko udostępnieniu fotorelacja ze spotkania, także gyby któraś się chciała podjąć to macie moje zielone światło 😂
Wiki się dziadków nie boi, ale z premedytacją przed nimi ucieka i się chichra jak przychodzą xD
Aniu możemy świętować urodziny M i D na wyjeździe, żaden problem 😛 grunt że mnie żadna impreza rodzinna przedwcześnie do domu nie ściągnie 😁😁Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
To ja dołączam do sierpniowych urodzin ja co prawda trochę później ale w sierpniu
Jeśli chodzi o spotkanie to u nas też może być, dysponujemy dwoma wolnymi pokojami więc jakby co nocleg dla dwóch par + baby jest
Fotki też bardzo chętnie zobaczę
U nas w końcu poprawa i to widoczna teraz to już naprawdę najgorsze za nami, dziękuję Wam za wsparcie, bo psychicznie to chyba był najtrudniejszy w moim życiu tydzień.
Ilonka! Zdrówka! Oby szybko Ci przeszło :*
Wiktorek, super wyniki i tak trzymaj
Tusianka, aga_90, Magdzia85F lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Madzia, Kira miała taki etap że się bała starszych facetów ale już jej przeszło. W czerwcu jak byliśmy na Warmii na imieninach mojego wujka to był tam jego szwagier, Kira pierwszy raz go na oczy widziała a i tak poszła do niego na ręce z jednej strony spoko ale z drugiej trochę kiepskoKirunia - jesteś już z nami Maleńka
-
Przesyłam pliki do udostępnienia.
Dorotka to super, ze u Kiry jest duża poprawa!
Ja dziś powiedzmy, ze lepiej. Noc tragiczna. Pobudka co 2 h. Wszystko mnie bolało, poprostu wszystko. Dopiero nad ranem ibuprifen pomógł. Czegoś takiego nie pamietam i nikomu nie życzę.... w nocy jeszcze razzwymiotowalsm po solidnej porcji wody wiec później się balam żeby non stop nie wymiotować w nocy 😩😩
Dorota dlaczego złe ze poszła do wujka? -
Hej, u nas dziś też nocka tragiczna, ale Zuzia budziła nas co chwilę, kręciła się i od 3 spała (powiedzmy) z nami w łóżku.
Ilona współczuję 😕
Dorotka bardzo się cieszę, że widać poprawę 💕
Ja też chętnie zobaczę zdjęcia 😘
Madziu małe cudeńko 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 10:45
Magdzia85F lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyHej.
U nas do 3 było ok. A od 3 masakra. Nurofen nawet nie pomógł. Zasnęła po 5 i wstała o 7.
Ja dziś jestem dętka!
Ilona moze się czymś zatrułaś? Albo przemeczenie. Oby juz przeszło na dobre.
Dorotko extra, ze Kira lepiej.
Co do wujkow, Ada od poczatku dystans do wszystkich. Chyba wole tak. Niż tak jakby leciała do każdego.
Iza hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 11:25
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
ibishka wrote:Ja też dołączam proszę o foto:) jako że moich dwóch massengerowych informatorów było nieobecnych to cierpię na brak fotorelacji z Waszego zjazdu
Ejjj to kiedy na południu Polski? Ferie zimowe jak nic!
A jeśli chodzi o Toruń, to my u siebie możemy przenocować jedną rodzinę plus dwie w nowym mieszkaniu, które jest niedaleko, więc można spacerkiem się dostać.
Do zarządu ZOO w Płocku musimy napisać jakąś petycję, bo wszędzie tuje i inne krzaki, nie tylko w klatkach, tak że sama miałam problem czasem coś zobaczyć, nie wspominając o dzieciach. Oczywiście bardzo się cieszę, że mogliśmy spędzić ten czas razem 😍Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]