X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do Bytomia blisko :)
    Witam się z Zawiercia :p

iv09mg7yklmn388j.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Kinga, myślałam ostatnio co u Was ;)
    Kira jest zdrowa! <3 M był dzisiaj na kontroli z nią i od jutra możemy wychodzić na spacery a w poniedziałek może wrócić do żłobka :)
    W końcu znów mamy w domu małą wesołą i radosną rozrabiarę ;D

Musimy chyba jakaś mapę stworzyć kto skąd jest i wybrać najlepsze miejsce do tego spotkania aczkolwiek obawiam się że jesteśmy tak rozsiane po całej Polsce że komuś zawsze będzie za daleko ;) my do Izy na przykład, mamy jedyne 7h 40 min pociągiem ;D
    jeśli tylko Kira nie będzie chora to my się na ten sierpień piszemy <3

Co do rozmowy to ta ostatnia to jakaś porażka była. Babka chciała mi zaproponować 50% mojej obecnej pensji a jak powiedziałam że nie to wtedy najniższą na umowie a resztę pod stołem... masakroza. Tak więc szukam dalej. Daję sobie czas do końca miesiąca, potem zacznę panikować :P

A u mnie w pracy kolejna masakra... Dowiedziałam się dzisiaj że jeden taki robi mi syf koło d... Ogólnie to się tym nie przejmuję bo na koniec i tak zamierzam powiedzieć szefom co myślę ale w głowie mi się nie mieści jak można być takim s...synem

Współczuję Wam tych przejść z zębami. Jak tak czytam to u nas to lajtowo przechodzi w miarę.

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie do siebie bliżej niż ja do Doroty lub Magdy, w nawet Moniki 😊
    Moje dziecię już śpi. Chyba pogoda i moja choroba jej nie dopisują, na dodatek dziś mojego D złożyli, wiec fatalnie😩
    Chociaż On dzielniej znosi chory niż ja 😅
    Dorota trzymam kciuki za nowa prace, a co do umowy to jako księgowa wiesz dlaczego tak się dzieje, na dodatek pracodawca dostał podwyżki w utrzymaniu pracownika , wiec przez system się to wali 😩tak by był wilk syty i owca cała 😕
    A co do emerytury to ja na nią nie liczę , chyba ze mam brać pod uwagę krus i moje 800 zł... co na ten miesiąc nawet na rachunki nie starcza 👌🏻
    Magda suoer, ze z Ada ok. My idziemy pod koniec lipca bo wydaje mi się, ze Jadwinia ma Krzywe nogi 🙁
    Myszka podziwiam, ze Grześ taki opanowany i Ty tez

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spotkania to dajcie znać najpierw która na pewno chętna, dwa termin, trzy miejsce dogramy

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecuję jutro usiąść i zrobić mapkę (mam nadzieję, że uda mi się dokopać do wszystkich informacji na stronach wstecz). Dziś dzień bardzo pracowity i niestety nie miałam nawet jak napisać dzień dobry 😘

Jutro postaram się nadrobić, spokojnych nocy dla wszystkich 💖

Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola mamy do siebie rzut beretem, jesteśmy chętni na spotkanie czy to u nas czy na wyjeździe 😉 Jeśli bylibyście chętni to zapraszam na priv, dogadamy szczegóły 😁

Ilona biedni Wy, co to u Was za dziadostwo? 😱 Oby szybko przeszło.. I Jadzię ominęło 😘
    A co do nóżek to ma śliczne 😛 matka się czepia, oczywiście idź dla spokoju sumienia, ale zobaczysz że to taki jej urok, wyrośnie 😉

Ja odkąd pracuję to wiem że emerytury to raczej nie dożyję 😜 podniosą jeszcze wiek emerytalny i nie będzie to trudne.. 😉

Dorota współczuję sytuacji z pracą, obyś przed terminem początków paniki znalazła coś idealnego! Trzymam mocno kciuki 😉
    I super że Kira zdrowa! 😁

Edit: oczywiście my jesteśmy chętni ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 21:13

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka sama myślę co jej dać ale cudów nie ma. Sumplementujemy multivitamol i dodatkowo kaszka bezmleczna sinlac i wyniki dość ok ma więc chyba nie jest źle.
    Tez się martwiłam o niedobory bo z początku jak pediatra kazała odstawić nabiał to zaczęły się jej wykwity białe na paznokciach robić i dla mnie to był sygnał i poszłam i zazyczylam sobie nazwę jakiś witamin które powinnam dawać i problem zniknal

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona mnie sie tez wydawało, ze Ada ma trochę nóżki krzywe, ale ortopeda pochwaliła, że ładne, prawidłowo stawia stopy i ogólnie ok.
    Bierz od pediatry skierowanie, bo jak dziecko zacznie chodzić, to kontrola u ortopedy wskazana. Tylko niby dziecko musi pochodzić 3 miesiące, u nas to 2,5.

A i przy tych początkowych wizytach co do bioderek lekarz mówił, ze do 2 albo 3 roku życia nóżki mogą być krzywe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 08:35

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja nie idę na NFZ, po pierwsze kolejki a dwa moim specjalistom nie ufam. Chyba, ze macie kogoś godnego do polecenia z Warszawy i nie trzeba czekać jak za papierem za komuny. Ja wystarczająco nacierpiałam na NFZ wiec jakoś dziecka nie chce w rozciągać :/
    Iza ważne ze dajecie radę. Mam nadzieje ze szybko uda Wam się określić na Co Mała choruje :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona my chodzimy do szpitala dzieciątka Jezus przy Lindleya. Na wizytę czekaliśmy raptem 2 tyg.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Nie dokopałam się do informacji skąd są: Kamila, Marysia, Rene, Kinga i Natalia. Dajcie znać.

A my dziś świętujemy 10 rocznicę ślubu 💝

Magdzia85F, Tusianka, aga_90, Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu wszystkiego naj naj!<3

O mamo juz 10? My z moim jesteśmy 11lat razem. A 7 po ślubie.

Marysia - Kraków, Kinga - Warszawa, Kamila - Gdańsk. Tyle kojarzę. Jak szpieg. Haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 13:23

pomarańczka_33, APrzybylska, Ilona92, ibishka lubią tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila - Gdańsk, Sopot albo coś w tamtych okolicach
    Marysia - Kraków
    Kinga - Wawa
    ;)

Magdzia85F, APrzybylska, ibishka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Kamila - Gdańsk, Sopot albo coś w tamtych okolicach
    Marysia - Kraków
    Kinga - Wawa
    ;)

haha szpiegi dwa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 13:24

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 lipca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah Madzia, w tej samej minucie ;D

Aniu! Wszystkiego naj naj naj dla Was, kolejnych wielu szczęśliwych lat <3

Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie kiepski szpieg, wiedziałam tylko skąd jest Kamila 😂

Aniu wszystkiego naj naj! Kolejnych 10 i potem jeszcze 10 i potem jeszcze i jeszcze, w szczęściu, miłości i wzajemnej trosce! 😘😘❤️

Kiedyś czytałam dobry artykuł o fizjologicznych krzywiznach nóg u dzieci, jak znajdę to wrzucę 😉

Za to Wiktor jak chodzi to lewą stopę często stawia na zewnątrz. Póki co obserwuję, daję mu czas 😁 mam nadzieję że sam się chłopak ogarnie xD

Edit: https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/01/04/nozki-dziecka-rzeczy-o-ktorych-malo-sie-mowi/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 14:36

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika Sochaczew, Rene chyba Piotrków Trybunalski,
    Aniu wszystkiego najpiękniejszego dla Waszego związku, przede wszystkim dużo miłości i cierpliwości i zdrowia ! A jutro Ania ma urodziny! Liczy na życzenia 😍😍😘😘

Magdzia85F, APrzybylska, Rene lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli z moich precyzyjnych ;p wyliczeń wynika, że środek pomiędzy nami wypada u Ilonki :*

Kochane dziękujemy za życzenia, mam nadzieję, że wszystkie się spełnią :D

Madziu - ciążowy słoń, serio ;D no prześladuje mnie to :* założę się, że wyglądasz pięknie.

Iza cieszę się u Was lepiej. Oby już było tylko dobrze.

Rene gdzie jesteś? Jak reszta Twoich wyników?

To tyle z mojego nadrabiania, bo panna Zuzanna się obudziła ... :/

Ilona92, Magdzia85F, Rene lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aga za link!
    Wiecie ja tam mogę was przyjąć. Prasol mam , miejsce do siedzenia jest, w najgorszym wypadku przyniosę Wam baldy słony, zamówię pizzę, wodę, picie, kawa, herbata zawsze jest, piaskownica, bujaczka jest, czego chcieć więcej?

Magdzia85F, aga_90, Rene lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu teraz jeszcze nie. Póki co to 0,6kg przytyłam, ale trochę to wina jelit, i tego co jem (odrzuca mięso i czekolada).
    Dodam, ze 4kg mi zostało po Aduni.

Ilona nic więcej! No i pogoda oczywiście :-)

Rene no właśnie, co sie dzieje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 15:49

‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ