Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny w środę mały ma mieć szczepienie na ospę. Pani doktor podczas ostatniego szczepienia na mmr w maju wypisała skierowanie kontrolne na morfologię bo ostatnie badanie miał we wrześniu - prosiła by pokazać przy następnym szczepieniu. Dzisiaj w Diagnostyce małemu pobrano krew i wyniki mnie przestraszyły. Są podane normy chyba wg wieku dziecka. Napisze co odbiega od normy:
niskie neutrofile 29 norma (35-55)
wysokie limfocyty 61,8 norma (40-60)
wysokie monocyty 7,3 norma (1-6)
dodatkowo wyszły:
atypowe limocyty # 0,26 norma (0-0)
atypowe limocyty % 3,1 norma (0-2)
Reszta parametrów w normie.
Wizyta u pediatry szczepienna w środę. Wiem, że u dzieci mogą być jakieś odchylenia ale wiadomo martwię się bardzo.
Tydzień temu mały dostał wysokiej gorączki 39,6C po południu i po podaniu ibuprofenu temp w nocy spadła. To był do tej pory jednorazowy incydent, którego nie mogłam powiązać z niczym oprócz ząbkowania (choć to wysoka temp jeśli chodzi o ząbki - poza tym nic nie wyszło).
Co myślicie? -
Aniu wszystkiego co najlepszego. Niestety Anki to zimę wieczory i poranki 🥶😭🥶😭
Pola ja tam po medycynie nie jestem, ale dla mnie to jakaś infekcja lubzeby.
Najlepiej skonsultować to z dobrym lekarzem. Chyba, ze któraś z asad miała taka sytuacje u dziecka. Poza tym wyniki nie odbiegają od normy nawet w 10% to mogl buc błądaga_90 lubi tę wiadomość
-
Aniu wszystkiego dobrego 😚😚
Pola a te normy na pewno masz dla dzieci? Nie martw się na zapas, poczekaj do wizyty u lekarza, zobaczysz że to nic takiego 😉
U nas wczoraj wieczorem 37,5 chociaż był gorący jakby miał więcej. Ale nic nie robiłam, poszedł spać, w nocy był chłodny. Nad ranem powtórka. Założyłam mu okład i dostał bidon- wypił ok 100ml 😮 przeszło. Teraz wieczorem też mi się wydawał cieplejszy, ale po kąpieli już mi się nie wydawał 😂 nie wiem czy to coś po mmr (równo tydzień minął) czy zęby będą wychodzić, ale i z jedzeniem się coś popsuło. Mieli w buzi i sporo wypluwa, jakby go bolało w którymś momencie. Przetrwamy 💪💪💪
W obrazie usg brzuszka wszystko w porządku 😉 -
Dziewczyny moje kochane bardzo dziękuję za życzenia. A możecie mi jeszcze zdrówka pożyczyć? Jak długo można się męczyć. U mnie niestety nadal jest kiepsko, chodzę jak trup, w nocy nie mogę spać, w dzień oczy mi się zamykają. Robię inhalacje, płukanie zatok (co mi wylatuje to chyba mózg 🤦♀️😱🤮), ale to nic nie daje. I na zmianę gardło, kaszel, ból głowy i zębów. Obraz nędzy i rozpaczy...
Dorotka mam nadzieję, że Ty już lepiej 😚🌷14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyDziewczyny czy podczas wczesnej ciąży koniec 8 tyg. Nagle zniknely objawy czyli niejest mi niedobrze, nie odrzuca mnie od zapachów, czuje sie dobrze, jem , chodze , przestaly wysypywac sie pryszcze jedynie co to brak apetytu dopóki nie spróbuję jedzenia czy to jest normalne bo zaczynam sie martwic???proszę piszcie
-
Kazda. Odczuwa ciąże inaczej. Zrób badania to będziesz wiedziała czy ciąża jest.Betiblu wrote:Dziewczyny czy podczas wczesnej ciąży koniec 8 tyg. Nagle zniknely objawy czyli niejest mi niedobrze, nie odrzuca mnie od zapachów, czuje sie dobrze, jem , chodze , przestaly wysypywac sie pryszcze jedynie co to brak apetytu dopóki nie spróbuję jedzenia czy to jest normalne bo zaczynam sie martwic???proszę piszcie
-
Długo Was trzyma ta choroba. Dorota jeśli miałaś antybiotyk i go wybrałaś to nie powinnaś zarażać. Oby przeszło Tobie niedługo.
My dziś chcemy się gdzieś wybrać nawet myśleliśmy o Torunia ale tu Ania chora. Nawet nie wiadomo gdzie z takim maluchem jechać 😶 -
Ilonka teraz to tak mi przykro 😭 a ja dzisiaj jeszcze nie wyszłam z łóżka. To znaczy wyszłam i zaraz wróciłam, bo ciemno przed oczami mi się zrobiło.
Ilona92 lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Aga do Was to przynajmniej na cały weekend trzeba się wybrać
Musze tutaj w miarę wszystko ogarnąć i będę myśleć z D kiedy do Was przyjedziemy. Połączymy to na pewno z naszym drugim domkiem
Ostatnio mału mi socjalowania się.
W sobotę mamy zaproszenie na otwarcie garażu do remontu aut w Wawie. Może zobaczę jakaś lambo albo coś lepszego. Bo chłopaki takie sutą tam naprawiaja😂😂
aga_90 lubi tę wiadomość
-
A ja dziś zaczynam III trymestr 🙂 o kurcze, to już ostatnia prosta.
Dziś nie udało mi się zarejestrować do lekarza, bo są urlopy i mają gdzieś moją ciążę 😶 wizytę mam jutro. Czuję się nadal źle.
Dziewczyny udanego tygodnia 😘ibishka, Tusianka, Ilona92, Rene, Sylwiaa95, aga_90 lubią tę wiadomość
Ilona wiem, wiem, taki żart to był 😜
Kinga akurat w ten weekend jednak wyjeżdżamy. W piątek mamy 5 rocznicę ślubu i stwierdziliśmy że będziemy świętować poza domem. Ale następnym razem jak tu będziecie to koniecznie musimy się spotkać! 😁
Aniu jak ten czas leci 😱 jak się z tym czujesz? Fizycznie wiem że nie najlepiej, ale nadal życzę dużo zdrowia! Ale jak psychicznie? 😘 Mam sasiadkę z synem 2 miesiące starszym od Wiktora, miesiąc temu urodziła córeczkę. Mówi że nie ogarnia życia 😮 podziwiam kobiety z więcej niż 1 maluchem naraz 🤷♀️ aczkolwiek wszystko jest kwestią indywidualną i może u Was będzie super sprawnie 😁😁😁Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Aga czyżby były starania o rodzeństwo?? To super.
Ja tez bym chciała rodzeństwo dla Jadzi, ale jak myśle o staraniach z moim przypadkiem to jakoś codziennie mam tysiąc mysli😶
Ciagle te moje cykle są jak wygrana w toto lotka 😕
Tak apropo spotkania to wodzimy się w sobotę ?? -
Aga ja sobie tłumaczę, że u nas będzie wyjątkowo i wszystko się pięknie ułoży 😉 szykowałam się na bliźniaki i miałam w sobie mnóstwo spokoju, więc i teraz się tym nie stresuję. Zdaję sobie sprawę, że może też nie będę ogarniać życia, ale sama świadomie tego chciałam ❤️ na razie wszyscy w rodzinie deklarują chęć pomocy w razie czego. A jak będzie to się niedługo okaże.
A spotkanie 17 - 18.08 aktualne?Ilona92, aga_90 lubią tę wiadomość
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]