X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza Gratulacje 🙂

ibishka lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
  • pola80 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola80 wrote:
    Dziewczyny w środę mały ma mieć szczepienie na ospę. Pani doktor podczas ostatniego szczepienia na mmr w maju wypisała skierowanie kontrolne na morfologię bo ostatnie badanie miał we wrześniu - prosiła by pokazać przy następnym szczepieniu. Dzisiaj w Diagnostyce małemu pobrano krew i wyniki mnie przestraszyły. Są podane normy chyba wg wieku dziecka. Napisze co odbiega od normy:
    niskie neutrofile 29 norma (35-55)
    wysokie limfocyty 61,8 norma (40-60)
    wysokie monocyty 7,3 norma (1-6)

dodatkowo wyszły:
    atypowe limocyty # 0,26 norma (0-0)
    atypowe limocyty % 3,1 norma (0-2)

Reszta parametrów w normie.
    Wizyta u pediatry szczepienna w środę. Wiem, że u dzieci mogą być jakieś odchylenia ale wiadomo martwię się bardzo.
    Tydzień temu mały dostał wysokiej gorączki 39,6C po południu i po podaniu ibuprofenu temp w nocy spadła. To był do tej pory jednorazowy incydent, którego nie mogłam powiązać z niczym oprócz ząbkowania (choć to wysoka temp jeśli chodzi o ząbki - poza tym nic nie wyszło).
    Co myślicie?

Dziewczyny wczoraj byliśmy na szczepieniu przeciw ospie (mały jest już wszystkim zaszczepiony tzn rotawirusy, meningokoki B, meningokoki C i 13 szczepów pneumokoków). Spytałam o jego wyniki morfologii. Pediatra powiedziała, że wszystko jest w normie dla dziecka w tym wieku. Dopytałam o powiększony węzeł chłonny na szyi z lewej strony - sprawdziła i stwierdziła, że jest malusieńki ok 2 mm a reagować należy przy 2cm. Trochę mnie uspokoiła. Teraz się martwię bo nie dopowiedziałam, że ten węzeł jest widoczny od 2 miesięcy - ach ja to zawsze coś zapomnę ostatnio.

eaobezd.png
    AMH 0,37 listopad 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola nie stresuj się. U nas tez wyniki limfo sporo były przekroczone i pediatra mówił, ze ok.

Aniu mam wielka nadzieje, ze terapia pomoże. Miałyśmy z Adzią jechać do dziadków ale ja w aucie nie wysiedze 3h.
    A aTy choć trochę lepiej sie czujesz?

Marysiu moja nadal ciągnie jak smok! Mam nadzieje, ze sie sama odstawi..A jak nie, to będzie tandem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d765938bb2dd.jpg

A to My! 18tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 12:13

Monnn, APrzybylska, Sylwiaa95, Ilona92, Tusianka, Rene, Etoilka, ibishka lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia wyglądasz pięknie 😍 ja przy Tobie to dopiero słoń (74kg🤦‍♀️😱) walczę aby waga się zatrzymała. Fizycznie od kiedy ból głowy i zatok ustąpił to całkiem dobrze, psychicznie, cóż sama wiesz jak jest. Najgorsze jest to, że nie wiem dlaczego i co na to poradzić. Mam dni, że wszystko jest różowe, a czasem ciężko wstać z łóżka. Chyba mam wyrzuty sumienia, że nie dałam rady i to jedno maleństwo odeszło. Zastanawiam się czy mogłam zrobić więcej 😕

Ale tak, wiem, że powinnam cieszyć się tym co mam 🙂 Zuzia każdego dnia mnie zaskakuje.

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to jest normalne, ze jesteś rozżalona zaistniala sytuacja. Wiem, ze jest tobię ciężko i zastanawiasz się dlaczego znów to się stało. Dlaczego nie mogło być prosto i choć trochę lżej. Aniu nie mogłaś nic zrobić. Generalnie musiało buc coś z komórkami które poczęły dziecko. Może było słabsze od tego. Pamietaj , ze zsylane są na nas problemy z którymi sobie poradzimy. Może jeszcze raz doczekasz się bliźniaków i dwa Twoje aniołki beda na ziemi. Jesteś dzielna i silna, pamietaj o tym. Jesteś matka, która robi co może dla swoich dzieci! Kazda z nas przechodzi różne chwile. Raz lepiej, raz gorzej.
    Magda trzymam kciuku za terapie.
    Dorota za Ciebie tez!

APrzybylska lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja to zwalam na hormony, siedzenie w domu, mało kontaktu z innymi, brak snu.
    Chyba musimy to po prostu przejść. Wiadomo, ze chciałabym aby ten czas był milszy, ale nic na to nie poradzę.

Co do wagi i wyglądu. Jesteś 10 tyg do przodu, wiec i przyrost większy. Ja staram sie pilnować, bo jednak teraz plecy ucierpią a nie wygląd.
    Oczywiście dziekuje za komplement.:*

Ilona dzięki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 14:28

• Rene Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu sliczny zgrabny brzuszek 🙂

Magdzia85F lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ładnie wyglądasz!!!

To ja tez się pokaże 😜 U mnie standardowo grubo 😆 ale jeszcze trochę i finish (tak się pocieszam 😅)

https://naforum.zapodaj.net/5753476c89c6.jpg.html

Tusianka, Magdzia85F, APrzybylska, ibishka lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene dziękuję!

Monnn eee grubo? Gdzie? W ogóle mam podobnej wielkości brzuszek. A ile przytyłaś?

Super wyglądasz! A jak polowkowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 17:51

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie obrazcie się , śle dla mnie kobieta w ciąży tylko z widocznym brzuchem i sucha jak szkieletowe wyglada jak kosmita (Dorota nie obrażam Ciebie 🤪) chodzi mi o takiego obcego jak w filmie. To jest naturalne. Nie piszcie, ze jesteście grube tylko macie piękne kobiece kształty, a to narzekanie jest bez podstawne(chodzi mi o wagę) :)
    Moje dziecko to śmietnik. Je wszystko z ziemi... a owoce to już wogole śliwki, jabłka, maliny no wszystko czy dobre czy nie ... no kam dość!!
    A wogole tez dostałam już 500 plus

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po połówkowych dobrze, zdrowy chłopiec (nadal chłopcem) i tak jak i Ciebie bez imienia 🤷🏻‍♀️
    Waga teraz ruszyła bo do 16tygodnia było w miejscu a teraz jest już plus 4kg (cicho liczę ze będzie trochę mniej niż z Asia), na początku w ogóle nie miałam ochoty na słodycze a teraz siedzę z lodami ;)
    Madzia a Twoja waga jak?

W ogóle ta ciąża zupełnie inna niż z Asia, taka bardziej na luzie, bez nerwówki i depresji:) To chyba zasługa córci u boku!!

Ilona zaraz się biorę za te pysznie wyglądające lave cake 😁

Ilona92, Magdzia85F, Rene lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika rewelacyjne są te ciasteczka. Do tego kwaśne owoce 😋😋😋😋 tylko dla mnie jeden i koniec. Nie wiem jak lubisz słodycze, śle dla mnie 3 łyżki cukru do czekolady 70%gorzkiej to o ponad polowe za dużo 😕

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona ja nie narzekam na wygląd w ciąży, tylko jak w niej nie byłam. ;)

Monn u mnie +2kg, ale ja kp jestem, wiec chyba troszkę tez inaczej. No i z Adą bylo juz +8kg.

Co do luzu w tej ciąży. U mnie zdecydowanie odwrotnie. Mega sie stresuję, moze i przez to, ze te plecy od poczatku mi dają i na brzuch promieniuje...i śmierć ukochanej Babci.

Imię dla chłopca to ciężki orzech do zgryzienia.
    Super, ze synuś zdrowy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 18:22

Ilona92, Monnn lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda na pewno te sytuacje Tobie nie pomagają w ciąży. Na dodatek wszystko bardziej odczuwasz i nie masz humoru. Ja to rozumiem.
    Napisz nam czasem co i jak u Ciebie , u Ady.
    Moja dziś ogarnęła wieże. Tzn nauczyła się wkładać „klocki” na ten kikut. Słów mi brakuje 😅
    Próbuje wkładać buty. Potrafi podać o proszone przeze mnie przedmioty. Wie gdzie są śmieci i wyrzucapieluche do kubła. Podaje ubrania do wieszania. Zwierzęta w każdej postaci. Choć najchętniej ostatnio łapie kropkę za ogon. Mowa mam nadzieje, ze przystopowała i nawet nie mówi mama ... zaczyna się w końcu trzymać podczas noszenia i mamy jedna drzemkę w ciągu dnia. Dziś w nocy przespała od w łóżeczku od 21.30-2 jeśli dobrze pamietam, ale później kręci się jak wskazówka zegara. Budzi się około 8 , czasem uda mi się ja przemęczyć i do prawie 9 l. Generalnie grzeczna jest z rana. Coraz więcej chodzi sama prawie biegnie, ale jeszcze niepotrafi dobrze biegać :/ no chyba tyle

Magdzia85F, APrzybylska, aga_90 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej Dzidzi Adzi, bo tak Ją teraz nazywamy z Mężem albo Kizia Mizia, co Ją rozsmiesza 11 ząbków, sporo już ogarnia i mozemy z Nią fajnie pogadać, choć sporo na migi. Wstydzi się powtarzać.
    Mówi : mama, tata, tato, baba, babcia, dziadzia, ciocia, pupa, cicia, ta, nie da, auto, lampa, Ada, mniam, mniam, dobre, udaje pieska, krowę, kota, odkurzacz, lwa, konika.
    Wie, ze magnes kotek na lodówkę trzeba uczepic i jak gdzieś lezy poza, to bierze i odnosi. Jak chcę jeść to przychodzi i mniam mniam mówi. Jak smakuje, to robi mmm dobre.
    Uwielbia samoloty i macha do nich papa. Jak słyszy i widzi pociąg to wie, ciuf ciuf i czasem powie.

Boi sie motora i odgłosów sprzętów budowlanych.

Ostatnio spacery to ech. Zwiewa z wózka, jak widzi kogoś to na ręce i ogólnie ciezko z Nia na wejściach.

Cudownie sie uśmiecha, daje duzo pysznych caluskow. A jak zapyta sie czy kocha mamę, to kiwa głową i mowi taaa. O tacie tak samo. <3

Nocki kiepskie, cyc po x razy.

Ach i uwielbia książki. Teraz zaczynamy serię Jano i Wito. Super jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 19:50

Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze robi papa jak ktoś przyjeżdża lub odjeżdża. Teraz bez różnicy jakim sprzętem. Książeczki u nas powoli tez zaczynają być fajne. Chociaż większa wkrętke ma cyfry i warzywa do układania. U nas Magda cyc w nocy obowiązkowo:/ na dodatek smoczek wiec każdy z czymś walczy. Może Ada odczuwa teraz braciszka?? Dzieci to jednak skomplikowany układ rozwoju. Czuja rzeczy których my nie czujemy.
    Zreszta tandem zawsze się Tobie marzył 😊
    Jeszcze zamyka drzwi jak wychodzimy. Nie załatwiam się w końcu przy otwartych drzwiach 😂😂
    Co do jedzenia to nie mówi ani mniam mniam, ani nie pokazuje ze jest głodna. Raczej ja karmie w miarę stałych portach. Dzień mamy dość ułożony wiec ze marudzenie o tej prozy oznacza to i to.

APrzybylska lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdolne macie te córeńki ❤️ moja też codziennie zaskakuje czymś nowym.

Ilona odnośnie jedzenia z podłogi, otóż moje dziecko to niezły odkurzacz. Bez namysłu podnosi wszystko co znajdzie i zjada, okruszki, paprochy, kamyki 😕 ale żeby spróbowała czegoś nowego np śliwkaę czy morelę to muszę prosić i przekonywać. Gdzie tu logika? 😘

Madzia a w nocy ten cyc X razy w nocy to jedzenie czy tylko tulenie?

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a gdyby tak rozrzucić kawałki owoców po podłodze?? 🤔a sama nie chce brać i próbować czegoś nowego? Może zabierz ja na targ i niech łapie co chce. Ze sprzedawca się dogadasz, chyba 🤔😅
    Ja nie mam pieczywa , upiekłam bułki. Zbieram siły na sklep 🤦🏼‍♀️

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama wyciąga ręce po wszystko i wszędzie. Ale nawet jeżeli to jedzenie, to częściej daje mi lub Marcinowi. Nie wiem dlaczego tak ma.

Ilona92 lubi tę wiadomość

‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ