X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej daj znać na która mamy się wstawić i jak to jest z lista wstępna ??

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o której Wam pasuje :) my z Kirą wstajemy po 6 więc jak ktoś chce to zapraszam na 7 na śniadanie 😁

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania chyba się nie wstawi :P bo w ciąży ;-)

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Madzia, a ja nie zauważyłam 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko bo Ty mozesz wypić to nie widzisz takich rzeczy :P

Dobra pytanie z serii kulinarnych, co na śniadania jadacie, tylko proszę ja słodkiego nie toleruję tak wcześnie.

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajka na miękko, jajka na twardo, jajecznica albo kanapki 😂

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owsianka, kasza, rożnego rodzaju o Kęty, parówki, smażone pomidory , tosty francuskie, jajka, czasem bułki słodkie, koktajle.
    Nie no my Dorota spiny do 8😊
    No ja niedawno wstawiłam się jednym piwem, ale było mega 😂😂😂😍😍

Magdzia85F, aga_90 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze lubię smażona krakowska, do tego świeża bułka, ketchup i pomidor Najlepiej żeby chrupala i ten tłuszczyk od smażenia na pieczywie 🤤🤤dobra idę jeść bo nie wytrzymam presji jedzenia z instagramowych ludzi

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko u nas jajka to top na śniadanie, ale jem ciagle.

Ilona a krakowska mi nadal nie podchodzi, jak i cale mięso...
    Te tosty francuskie zobaczę...
    Dzięki

Co do alko, oj czasem mam ochotę, jakbym w ciąży nie była, to bym wypiła dobrego drinka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 07:58

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja tez mam ostatnio problemy z mięsem. Najlepiej nabiał, warzywa i owoce. Tyle z mojego jedzenia ostatnio.
    Tosty francuskie to tez jajko i mleko i bułka biała. Chyba ze przeżycia się na francuskie śniadanka lub włoskie. Kawa i rogalik 😕

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze za ciepło na mięso?
    U mnie od 7tc tak.

Wyszła jajecznica bo tylko na tyle mialam sił...

Oj pamiętam kiedyś były dobre rogale, teraz takich nie ma

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo robią wszystko x mkessnek piekarniczych, a nie maki.
    A jakiś pieczywa zależy tylko od maki. Dają co popadnie , nie sprawdzają ilości białek i jest co jest. Najlepiej jeździć do młyna dobrego oczywiście i robić swoje. Te kupne to raz na jakiś czas. Gorzej, ze niektórzy nie znają innego smaku. U nas śniadania jeszcze nie było. Jadwiga nic nie chciała , wiec byliśmy na zakupach i dopiero zaraz będę robić tez jajecznicę ze szczypiorkiem :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem z mięsem... Jak nie zjem go dwa dni pod rząd to chodzę po ścianach 😂

U nas dzisiaj rano też jajecznica tylko że z boczkiem 😋

Magdzia85F, aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota mam dokładnie tak samo z mięsem!! Aż się łapie na tym że rzadko kiedy u nas bezmiesny obiad 🤦‍♀️ poproszę o jakieś wege inspiracje na obiad 🙉 i najlepiej gdyby i mojemu synowi podeszły 😂

Magda nie twierdzę że nie zacznie się hardcore po porodzie xD ale ciążowe objawy miną 👍😁
    Ja miałam na rękach ostatnio 2-miesięczną córeczkę sąsiadów. Wiktor mi wisiał u kolan, no ewidentnie się chłopak nie lubi matką dzielić. Utwierdza mnie to w przekonaniu że jeszcze nie czas na powiększanie rodziny 😛 a i ja myślałam że w sercu coś piknie na taką kruszynke, ale nie, twarda jestem 😁

Czy któraś z Was coś wie na temat kakao dla naszych maluchów? W sensie czy można dać i jak tak to jakie? Tzn. Kakao a mleku, czy w ogóle warto?

A co do jajecznicy to Wiki woli jajo a miękko. Potrafi wciągnąć 2 i więcej naraz! Ale więcej nie daję 😉

A w ogóle to się pochwalę bo to zapewne jednorazowy wyczyn: wstalismy dziś o 9.10! 😁😁😁 Nie pamiętam kiedy się tak ostatnio wyspałam xD ale żeby nie było kolorowo- od 5 do 6 walczylam żeby jeszcze zasnął 🤦‍♀️ normalnie pobudki mamy w okolicach 6.30-7.30 😉

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Owsianka, kasza, rożnego rodzaju o Kęty, parówki, smażone pomidory , tosty francuskie, jajka, czasem bułki słodkie, koktajle.
    Nie no my Dorota spiny do 8😊
    No ja niedawno wstawiłam się jednym piwem, ale było mega 😂😂😂😍😍
    Ja w Walentynki 1 drinkiem. Normalnie czad 😍😂😂 aż mój D chciał gdzie do lasu skręcić, ale zdążyłam wytrzeźwieć 😂😂

pomarańczka_33, Ilona92, ibishka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, jeśli chodzi o kakao to z tego co wiem można je podawać po skończonym roczku, problem jednak w tym że na rynku kakao jest mocno dosładzane, zalecają podawać naturalne z odrobiną miodu ale też nie za często. Ja jeszcze nie myślałam o kakao, choć zdarzyło się jej już go zjadać w cieście ;)

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pleciesz kakao jest zdrowe. Ja mam na myśli zwykle w proszku, nie jakieś Puchatku czy innenapoje. Jeśli masz swoje mleko to na mleko lub na wodzie jak inkę. Do ciasta tez często dodawałam. Ja tez już dawno podawałam mleko krowie i nic się u nas nie dzieje.
    Aga trzeba było jechać do lasu narobić hałasu kiedy jak nie teraz. Później już nie będziemy takie zwinne 😅😅
    U nas jajecznica z jakaś wędlina nawet nie wiem co to było coś na wzror tyrolskiej. Generalnie nadążałem ja nie wiem bananowe dziecko dopiero nie dawno wstało zjadło mleko i kasze , wiec spoko.
    Aga to super. Ja z Jadzia wstaje tez po 8, kiedyś udało się o 9.30, ale nie wiedziałam co się dziej.
    Dziewczyny czy wy miałyście okres jakby go nie było? Ledwo brązowe plamy jak na koniec ? Chciałam dziś iść do lekarza, ale w moim mieście dopiero we wtorek. Oczywiscie prywatnie 😕

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja byłam fanką mięsa, moze potwierdzić Dorota. Uraczyłam Ją stekiem, jak Nas odwiedziły z Kirą...i tu wlasnie szok, ze nie jem teraz.

Kakao w cieście, samego nie dawalam, bo problemy z kupą, wiec nie chce dotwardzac.

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, nie “plotę” tylko piszę co wiem, poza tym nie napisałam że kakao nie jest zdrowe tylko że nie powinno się go za często podawać. Jeśli uważasz inaczej to ok ale można to napisać w inny sposób.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, Chciałam napisać przecież. Nie zwróciłam uwagi na to co przestawił słownik.

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ