X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo juz Kurde groziło burzą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 13:43

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, ok, słownik to wredna bestia 😜

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bez przesady, ze mam kogoś obrażać o kakao... zrobiłam to Nie świadomie. Nie lubię tych słowników, a nie chce mi się ciagle sprawdzać bo pisze z telefonu 😉ja Jadwidze nie dawałam chyba tylko owoców morza do jedzenia. No i czerniny, a tak chyba większość jadła. Orzechy, mleko, jajka, ryba nie wiem co jeszcze jest tak dolnym alergenem oprócz frutti do marę

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona

Kakao w obecnych czasach, to temat rzeka :D tęczowych mogłabyś urazić ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym miała wcześniej idę to bym kupiła plantacje kakaowca 😅zawsze marzyłam o polu bawełny 😂😂 no generalnie jest problem ze wszystkim.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakao chyba ma w sobie dużo dobrych składników, ale oczywiście nie nesquik czy inny Puchatek 😉 to spróbuję w jakiś dzień, myślę że mu zasmakuje 😁

Dziewczyny, wyszłam z domu chyba pierwszy raz od baaardzo dawna o tej porze 🙉 idziemy z mężem na piwo z jego znajomymi. Wiktor został z dziadkami, proszę o kciuki żebym nie musiała wracać na sygnale xD

PS. Ja tradycyjnie piwko 0% 😜

Ilona92, Tusianka, ibishka, Magdzia85F, Rene lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam Aga kciuki. Ja po nocnym karmieniu pozwalam sobie na całe piwo. Oczywiście nie codziennie, śle te 4h przeczyszcza mleko. Jeśli nie cóż przyznaje się bez bicia? Ze czasem nie mogę się oprzeć.
    Aga zwykle kakao nie te gotowe mieszanki cukro kakaowe.
    Udanej imprezy 😘😘

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga i jak było?

U nas dziś mąż znów na noc. Ale od jutro do 15 wolne, uf.

Dziś na obiad zrobiłam curry z kalafiora, z cieciorka i szpinakiem podane z ryżem. Mniam.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem moje drogie, niestety znowu poza tematem, ale obiecuję jutro podczas drzemki Zuzi nadrobić co mnie ominęło.

Teść nie ma problemów ze zdrowiem psychicznym, jest po prostu pijakiem i gdzieś się zamelinował, ale było to pierwszy raz i mam nadzieję, że ostatni. A teraz wszyscy udają, że nic się nie stało... 😕

Z dziadkiem odrobinę lepiej. Nie rusza się, ale troszkę lepiej mówi.

Dziś mam nogi jak słoń i ledwo chodzę.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dobrze, ze się znalazł 😉 co do sprawynajeaznuejsze żeby żona trzymala rękę na pulsie

Ja jeszcze mam pytanie odnośnie spotkania. Widzimy się w sobotę? W niedziele tez czy nie? Bo jakoś chciałabym wszystko zaplanować.
    Ile osób ma być?

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziękuję, było całkiem spoko 😊 nie wróciliśmy późno bo wczoraj rano jechaliśmy do Tatralandia na Słowację (ok 200km). Wypiłam Radlera 2%,kurcze jaki dobry 😂😂
    A Wiktor podobno obudził się ok 23, wypił pół bidonu wody i godzinę przytulał się do babci zanim na dobre zasnął.

A wczoraj było super, Wiktor przeszczesliwy 😁 ja na niektórych zjezdzalniach przeżywałam minizawały 😱 aż dech w piersiach zapierało 😜

Ilona dobrze mówi, polać jej! XD coś by trzeba było ustalić co do wyjazdu, bo to lada moment 😊
    My na pewno jedziemy do Wawy na cały weekend, trochę km mamy do zrobienia, ale nie będziemy się nikomu narzucać jeśli spotkanie jest jednodniowe 😉

No i co mamy ze sobą zabrać, co kupić? Trzymamy się tego że prezentów dla dzieciaków nie robimy? 😉

Ilona92, Magdzia85F, Rene lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje kochane, ja tam zapraszam i w sobotę i w niedzielę 😁
    Co do tego co przywieźć to najlepiej dobry humor i brak deszczu 😂
    A tak bardziej materialnie to ja przygotuję żarło obiadowe ale przyznam się że w ciastach kiepska jestem więc jeśli któraś z Was chce coś upichcić to się nie pogniewam 😋

Jestem za jeśli chodzi o nierobienie prezentów, bo sporo tego by wyszło 😉

Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ni dla gospodarzy zawsze przysłowiowa butelkę wina zawsze trzeba kupić. Co do prezentów dla dzieci to nawet nie widowni kto będzie wiec kiepsko kupować bo jak się okaże ze ktoś nie przyjedzie poco chodzić i oddawać do sklepu :)

Ok to ja mogę crumble zrobić nawet dzieci będą mogły jeść. Boże muchy mnie tak wkurzają, ze wytrualsbym gowno od razu.
    Dlatego pisze co chcemy robić bo jeśli w sobotę spotkanie u Doroty to już jak będzie Aga z rodzina to ja bym chciała skoczyć gdzieś na miasto tylko po ty by poruszać nogami, oczywiście jeśli nie będzie deszczu:)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba Kinga i Rene ma jeszcze być oprócz Tych co zawsze??😍😍

Rene lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja duchem z Wami...ech

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ty Magda tak się złe czujesz czy nie nasz jak przyjechać?? Bo sama nie chcesz kierować?

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bez drzemki dzisiaj 😕

Ja też mogę jakieś ciacho zrobić, tylko co kto może jeść i czego nie dawać.

Z prezentami też jestem za tym aby to nasze towarzystwo było jedynie prezentem 😘

Mój mąż już też dopytuje kto będzie i czy na pewno jedziemy. No my mamy nocleg u Doroty, więc i w niedzielę będziemy. A co do ruszania nóg, to jeżeli nadal będę miała tak spuchnięte, to może być ciężko 😥

Aga cieszę się, że wyjście udane 🙂

Rene lubi tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona w sensie że chłopaki zostaną wieczorem z dziećmi a my idziemy potańczyć? 😂😂😂

Dorotka, znajdzie się jeszcze miejsce dla nas u Ciebie? 😁

A, Ilona ja poproszę o przepis na to Twoje ciacho z jagodami. Myślę o nim od lipca 😂 mówiłaś że masz sprawdzony przepis na biszkopt, więc jeśli to nie sekret rodzinny to chętnie przygarnę 😜

Ciacho też chętnie zrobię, ale rzeczywiście co kto może, a czego nie? 😉

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a co do spuchnietych nóg to mierz często ciśnienie 😘

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Aniu a co do spuchnietych nóg to mierz często ciśnienie 😘
    Aga ciśnienie mam jak trup. Nawet w obliczu ostatnich rewelacji nie miałam wyżej niż 120/85. Dziękuję 😍

‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ