Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, klęska urodzaju, dzisiaj dostałam też drugą pracę 😂😂😂
Hahaha piękne macie róże obie 😁 ja róż toleruje tylko na paznokciach ale taki bardziej stonowany, pudrowy 😋
Mi się marzą piękne paznokcie ale na hybryde mi ich szkoda a tytany są drooogieee....
Jeszcze nie wiem z czego Wam obiad ugotuję bo jak na złość mój warzywniak, mój mięsny i mój drobiowy poszli hurtem na urlop 😂
Nadzieja w Lidlu 😋
Kingaaa!!! Odezwij się, będziecie w sobotę? 😁😁😁Magdzia85F, Rene lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Magdzia85F wrote:Rene Patryk ile waży? Bo moja od marca przytyła 250gr. I teraz wazy 9kg.
Edit oj to malutko przybrałaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 16:39
-
Ja nie wybrzydzam i robię zakupy w Biedronce najczęściej 😕
My będziemy starać się być około 10.Magdzia85F, Rene, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualny
-
Ania, ja mięso muszę mieć bez antybiotyków więc tu wybrzydzam ale jeśli chodzi o warzywa to kupuję różnie ten warzywniak jest najbliżej nas, mają duży wybór i ogólnie spoko jakość, w biedronce też bym pewnie kupowała gdybym nie miała do niej tak daleko 😃 a Lidl na piechotę z 15 minut albo autobusem 6 minut 😉
Ilona, Hala Mirowska za daleko a Wolumenu unikam bo tam mogę teściową spotkać 😂Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Tak, co do mięsa to jak najbardziej się zgadzam. Warzywa lubię kupować na rynku, ale nie zawsze mi do niego po drodze. Na szczęście w Lidlu czy Biedronce można dostać często BIO.
pomarańczka_33, Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Dorota daleko nie masz do biedry. Ja to mam dopiero wyprawę po zakupy 😂😂
Zrób tak żeby było blisko i wygodnie.
Mnie w produktach Bio denerwuje, Ze większość jest opakowana w plastik jakby to miało go czymś chronić.
Co do mięsa to nie wiem. Kupuje tylko wołowinę, ale rzadko.
-
Ilona, hahaha no ok, to może faktycznie zależy od perspektywy 😂😂😂 to przyjmijmy, że do Biedry mam nie po drodze 😂
Co do opakowania w plastik, no jak to przed czym? Przed tym żeby po dotknięciu z niebio się taki owoc albo warzyw nie zaraził byciem niebio 😂
Ja to się z tego bio to śmieje bo moje urządzenie nie wykazuje wielkich różnic pomiędzy bio a niebio więc po co przepłacać? 😜
Dobra, czas spać. Nowa praca była oblana stekiem i whisky więc można to uznać za godną celebrację 😁
Dobranoc wszystkim 😃
p.s. mam głupawkę 😂 whisky szkodzi jak się ją za rzadko pije 😂Magdzia85F lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyA ja nie patrzę czy bio.
Czytam skład i nawet nauczyłam tego męża.
Choć banany u mnie lepsze są bio, bo firmy czikita a ich firmy uwielbiam a nie bio, nie dostanę.
I fakt te opakowania to są wkur...
Dorotaaa 23 o mamo ja to wtedy idę siusiu jako przerwa od spania. Ostatnio na Sylwestra do tej wytrwalam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 07:37
-
Ale bio jest to metoda produkcji, a nie ilość azotanow zawarta produkcie. Niektóre warzywa czy owoce same z siebie kumulują azotany. A eko czy nie eko różni się metoda produkcji. Różnica jest w polskim sezonowym produkcie nie robionym na masowa skale. Eko produkcja będzie eko jeśli ktoś z certyfikacji nie dostaje w łapę. Nakłady i praca tez są drożdże. Trochę siedzę w temacie wiec widzę jak to wyglada.
Tu wszystko jest ze sobą powiązane. Polityka najbardziej od chłopa do wszystkich innych machlojek.
Żarcie generalnie jest wredne od dawna a to przez to ze większość chce nie wiadomo ile za śmieszne grosze. Ale sam nie zacznie produkować bo ma sklep. Jest taka susza, ze nie wiadomo skąd czerpać wodę, ale kliencie narzekają bo warzywa i owoce są drogie. Jak nie podlejsz to nic z tego nie będzie, nie wspominając o innych etapach.
Ja ze smakiem widzę różnice tak jak z konsystencja i innymi cechami sensorycznym nie wspominając o przechowywaniu -
Jak jest to każdy wie. I że ceny są sztucznie zawyżane to też każdy wie. Ja nie widzę sensu w kupowaniu eko czy bio, bo na nadmiar gotówki nie narzekam i jak mam kupować dwa razy droższe ogórki czy marchewki to ja podziękuje.
A to że ludzie nie chcą sami sobie produkować bo mają sklep to raczej normalne i to zjawisko występuje nie od dziś. Poza tym jakby każdy produkował to rynek zbytu by nie istniał, podobnie jest z innymi zajęciami i nie rozumiem takiego podejścia. Ja się cieszę że nie wszyscy sami sobie prowadzą księgowość bo nie miałabym pracy. Proste 😉
Madzia, no wiesz, mój Łobuziak w nocy jest nieco łaskawszy niż Adunia wiec obstawiam, że jestem bardziej wyspana 😜 budzi się raz albo wcaleMagdzia85F lubi tę wiadomość
Niestety nie każdy wszystko wie, co i jak z czym jest połączone.
Większość chciała zapomogę socjalna to wszystko podnieśli do góry. Proste.
Produkować dla siebie nie wiąże się z rynkiem zbytu. Ja nie rozumiem monopolu i nie chce tego.
Nie rozumiem teraz produkcji żywności porównania z praca księgowej. Przecież nie poruszyłam kwestii zatrudniani Była mowa o tym kto jak produkuje. Każdy ma wybór. Każdy specjalizuje się w czymś innym.
A zreszta, jaki ma to wszystko sens. -
Hej hej
Ja się na wyjazdy nie pisałam ale teraz mi tak przyszło do głowy że może też bym zawitała do Stolicy bo wstyd się przyznać ale nigdy nie byłam jak dobrze wyczytałam spotkanie w tą sobotę tak?pomarańczka_33, APrzybylska, Magdzia85F, Ilona92, Rene lubią tę wiadomość