Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMój Łukasz śpi w body z długim rękawem lub pajacu bez stóp, nie przykrywam bo się odkrywa i śpi na brzuchu z podciagnietymi nogami jak się robi niemowlaków jak mają problem że stawami biodrowymi, ciekawi mnie dlaczego ale od zawsze tak śpi
Aniu czekamy na wieści -
Zuzia od kiedy byłyśmy w szpitalu z zapaleniem płuc śpi tylko na brzuchu, właśnie na żółwika 😉 zazwyczaj gdy wstaje to kolanka ma całe czerwone. Ale też odkrywa się ze wszystkiego co możliwe i już przetestowaliśmy wszystkie możliwe kombinacje piżmowe, no i szczerze przyznam że nadal wiem, że nic nie wiem. Raz śpi tylko w body i spocona, raz w całej piżamie na długi i zimna. Nie wiem 😕
Czekam już pod gabinetem. Położna machnęła ręką na te płytki, więc może nie ma to znaczenia.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Aniu, a na jakim poziomie masz te płytki? Mi też spadały w ciąży (do 130tys.), lekarka mi mówiła, że dopiero poniżej 100tys. mogą być problemy z ewentualnym znieczuleniem.
Agata, gratulacje! Będzie dobrze, dużo zdrówka dla Ciebie!
Wojtek śpi w piżamce długa bluzka+długie spodnie. Śpi z nami pod kołdrą. Myślę o wymianie mu łóżka na bardziej "dorosłe". Bo do tego ze szczebelkami nie chce wrócić. Bawi się tam, ale spania odmawia. Mocno w to wierzę, że wraz z zakupem nowego łóżka zostaniemy w sypialni sami
My w sobotę wróciliśmy z Cypru. Bawiliśmy się super (poza 3 dniami, kiedy Wojtek wysoko gorączkował... jednak za granicą strach jest jeszcze większy Do dziś nie wiem, co to było - innych objawów nie miał, więc może jakiś problem z aklimatyzacją). Potem nadrabialiśmyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 06:34
APrzybylska, Tusianka, ibishka, aga_90, Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Obecnie mam 124tys, więc jeszcze w porządku jak na ciężarną. Kluska waży około 2600, nic się nie dzieje, wszystko w porządku.
Marysiu cieszę się, że wyjazd Wam się udał. Wyglądacie super 😍
Pan doktor małej chyba przeszkadzał, zobaczcie jaka minka:
Jest bardzo podobna do Zuzi 😻Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 15:41
Tusianka, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Jeju rzeczywiście podobna do Zuzanny 😍 cudna dziewczynka 😍
Agata gratulacje! Spokojnej i nudnej ciąży 😘
Zdrówka dla wszystkich chorych 😘
Marysiu świetnie wygladacie. Szkoda tych 3 dni, ale mówi się trudno, dobrze że pozostałe były super 😉 a strach chyba rośnie wraz z odległością od domu. Wiem coś o tym 😉
Ja trochę nie ogarniam. W poniedziałek byłam na dniu próbnym (8h) i jutro też idę, w to samo miejsce. Potem będą już jakieś decyzje. W pracy super, czas leci nawet nie siedzę myślami w domu, ale jak sobie uświadomiłam że cały tydzień będę poza domem 10-18 to płakać mi się chce. Sama nie wiem co robić. Źle mi z tym przeokrutnie. Zapytam jutro czy jednak nie chcą pracownika na 1/2 lub chociaż 3/4 przynajmniej na początek, bo to taki trochę szok i dla mnie i dla Wiktora. Dziś cały dzień na mnie wisiał.. Ale wczoraj z babcią było wszystko ok.
Wiktor śpi w bluzce z długim rękawem i w długich spodenkach. Jak śpi we własnym łóżeczku to śpi pod kocykiem, a potem z nami mu chyba ciepło bo się rozkopuje, więc nie walczę 😉Ilona92, APrzybylska, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Cudowna kruszyna!
Gaba śpi najczęściej w body na krótki rękaw, jak chłodniej to na długi. Mało kiedy da sobie spodenki założyć, już nie mówiąc o skarpetkach (nawet do drzemki sobie ściąga). Mam też kupione piżamy długa bluzka i długie spodnie, ale czekają sobie. Przykrywam ją, jak zasypia, ale i tak się rozkopuje w trakcie (widocznie zimnolubna po tacie). Często śpi w pozycji na żabę z wypiętą pupą, ale i tak się kręci w nocy i się to kilka razy zmienia. Od 2 dni zasypia z maskotką i trzyma ją przez całą noc, a nawet dzisiaj z nią wstała. Urocze to, bo do tej pory jakoś miała gdzieś takie rzeczyEtoilka, Ilona92, APrzybylska, Agiii37 lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Aniu, super, że wszystko dobrze!
Marta, ja to uwielbiam takie rzeczy Mój Młody chyba po mamusi kocha wszystkie pluszaki. Tulimy, całujemy, karmimy...
Poza tym zapałał miłością do motorów i skuterów. Na każdy, który zobaczy zaparkowany musi wejść
Ja właśnie w drodze do pracy. Wojtek po długiej przerwie dziś do żłobka - mam nadzieję, że dzielnie zniesie powrót.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 06:42
Tusianka, APrzybylska, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Wyciągnęłam sobie wczoraj zdjęcia USG Zuzi i mam też z tego samego dnia, to są identyczne 😍 niedługo zobaczymy. Ale z nowin to tatuś wczoraj zdecydował, że będzie Helenka 💙
U nas od rana znowu gile i kaszel. Znów musimy odwołać zajęcia 🙄 na szczęście Zuzia pozwala wycierać nosek i dzielnie znowu psik-psik do nosa.
Aga doskonale rozumiem Twoje rozterki odnośnie rozłąki. Daj znać czy masz możliwość zmiany wymiaru etatu.
Miłość do maskotek jest super. Dzieci same z dnia na dzień chyba wybierają, że to będzie właśnie ta. Zuzia obecnie ma dwie kotka i pieska, jedzą, śpią i bawią się razem cały czas.
Marysiu kciuki za powrót do żłobka ❤️Tusianka, Ilona92, Agiii37, Etoilka lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Agiii37 wrote:Powtorzylam dzisiaj hcg i mam wynik 5896 po 46 godzinach, czyli powoli powinnam się oswajac z ciążą, na razie to kosmos
A my jednak poszliśmy na zajęcia, bo po drzemce gile zniknęły. Dziś był z nami tatuś.Ilona92, ibishka, Tusianka, Agiii37 lubią tę wiadomość
U nas też tulenie pluszakow na topie. I wszystko co Wiktorek robi i misio 😍 najlepsze jak już zakończyliśmy inhalacje a Wiki się upominał żeby robić misiowi 😂
A ja od wtorku zaczynam pracę 😉 pytałam o 3/4 chociaż na 3 pierwsze miesiące i możliwe że nie będzie problemu. Wszystko zależy od tego czy w pon się szefostwo dogada z 1 pracownikiem, jeśli nie i go zwolnią to tylko pełny etat wchodzi w grę. Jestem dobrej myśli 😁 a dziś złożyłam wypowiedzenie w dotychczasowej pracy. Tak mi lekko jakoś 😜
Aniuuu chcę zobaczyć brzuszek! 😍
Reszta brzuchatek też by się mogła pochwalić. Pooglądam sobie trochę bo przez jakiś czas tylko ta opcja wchodzi w grę 😁 -
Agata gratulacje!
Ania brzuch nie taki ogromny😜 A zdjęcie cudne 😍
Zdrówka dla maluchów!!! Asia tez z katarem
Dziewczyny "tarczycowe" mam pytanie.... otóż gin kazała mi zbadać poziom wit d3, i właśnie odebrałam wynik, jest zdecydowanie przekroczony poziom; a nie biorę żadnych suplementow🤔 Wysłałam jej wynik i odpisała ze mam pilnie umówić się do endokrynologa (nigdy się nie leczyłam u endo)
Udało mi się przez neta ogarnąć wizytę na jutro, ale tak myśle może zrobiłabym jutro jeszcze jakieś badania z krwi cobym jej cokolwiek pokazała. Nie wiem co badać w takiej sytuacji, może coś poradzicie? Naczytałam się internetow i siedzę wystraszona
-
Monnn wrote:Agata gratulacje!
Dziewczyny "tarczycowe" mam pytanie.... otóż gin kazała mi zbadać poziom wit d3, i właśnie odebrałam wynik, jest zdecydowanie przekroczony poziom; a nie biorę żadnych suplementow🤔 Wysłałam jej wynik i odpisała ze mam pilnie umówić się do endokrynologa (nigdy się nie leczyłam u endo)
Udało mi się przez neta ogarnąć wizytę na jutro, ale tak myśle może zrobiłabym jutro jeszcze jakieś badania z krwi cobym jej cokolwiek pokazała. Nie wiem co badać w takiej sytuacji, może coś poradzicie? Naczytałam się internetow i siedzę wystraszona14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Monnn wrote:Agata gratulacje!
Udało mi się przez neta ogarnąć wizytę na jutro, ale tak myśle może zrobiłabym jutro jeszcze jakieś badania z krwi cobym jej cokolwiek pokazała. Nie wiem co badać w takiej sytuacji, może coś poradzicie? Naczytałam się internetow i siedzę wystraszonaTusianka lubi tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Dorota ma rację z badaniami, robis taki sam zestaw. Dodatkowo raz na jakiś czas anty-tpo.
Noc znowu do dupy, obudziła się po 2, kręciła i próbowała usunąć. Mąż wstawał do pracy, to mu zadzwoniłam żeby mleko zrobił. Od razu histeria, że ona chce już w tej chwili! Jak przyniósł butlę, to było tylko mniam i się przyssała.
I ostatnio dzień w dzień mała sobie coś musi zrobić. Najczęściej krew leci, niedużo ale jednak. Oczywiście wszystko to w domu, bo się nudzi. Najlepiej cały dzień na dworze być 🙄
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualnyTusianka wrote:
Noc znowu do dupy, obudziła się po 2, kręciła i próbowała usunąć. Mąż wstawał do pracy, to mu zadzwoniłam żeby mleko zrobił. Od razu histeria, że ona chce już w tej chwili! Jak przyniósł butlę, to było tylko mniam i się przyssała.
I ostatnio dzień w dzień mała sobie coś musi zrobić. Najczęściej krew leci, niedużo ale jednak. Oczywiście wszystko to w domu, bo się nudzi. Najlepiej cały dzień na dworze być 🙄
To u nas to samo około 22 taki wrzask i się obudził bo coś mu się śniło, popłakiwał ciągle, przed północą zasnął, przed czwartą znowu płacz, dałam pić i pospał do 7, ale ja już bije się z myślami i od 4 już nie mogłam spać, czapy ten tydzień wstaje bardzo wcześnie, bo przemyslam , moj Łukaszek jak jest juz wieczorem zmęczony to przeważnie walnie głową w stół albo upadnie, jego ulubioną zabawą jest kręcenie się w kółko aż do upadłego, cieszy się strasznie a ja drżę, dzisiaj mam szczepienie to zapytam czy to norma