X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Rene Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma kołdrę ale sie odkrywa musze pomyslec o spiworku. Na noc zakladam mu body z krotkim rekawem na to piżama z dlugim rekawem i nogawkami plus skarpetki

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Łukasz śpi w body z długim rękawem lub pajacu bez stóp, nie przykrywam bo się odkrywa i śpi na brzuchu z podciagnietymi nogami jak się robi niemowlaków jak mają problem że stawami biodrowymi, ciekawi mnie dlaczego ale od zawsze tak śpi

Aniu czekamy na wieści

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia od kiedy byłyśmy w szpitalu z zapaleniem płuc śpi tylko na brzuchu, właśnie na żółwika 😉 zazwyczaj gdy wstaje to kolanka ma całe czerwone. Ale też odkrywa się ze wszystkiego co możliwe i już przetestowaliśmy wszystkie możliwe kombinacje piżmowe, no i szczerze przyznam że nadal wiem, że nic nie wiem. Raz śpi tylko w body i spocona, raz w całej piżamie na długi i zimna. Nie wiem 😕

Czekam już pod gabinetem. Położna machnęła ręką na te płytki, więc może nie ma to znaczenia.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, a na jakim poziomie masz te płytki? Mi też spadały w ciąży (do 130tys.), lekarka mi mówiła, że dopiero poniżej 100tys. mogą być problemy z ewentualnym znieczuleniem.

Agata, gratulacje! Będzie dobrze, dużo zdrówka dla Ciebie!

Wojtek śpi w piżamce długa bluzka+długie spodnie. Śpi z nami pod kołdrą. Myślę o wymianie mu łóżka na bardziej "dorosłe". Bo do tego ze szczebelkami nie chce wrócić. Bawi się tam, ale spania odmawia. Mocno w to wierzę, że wraz z zakupem nowego łóżka zostaniemy w sypialni sami ;)

My w sobotę wróciliśmy z Cypru. Bawiliśmy się super (poza 3 dniami, kiedy Wojtek wysoko gorączkował... jednak za granicą strach jest jeszcze większy :/ Do dziś nie wiem, co to było - innych objawów nie miał, więc może jakiś problem z aklimatyzacją). Potem nadrabialiśmy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 06:34

APrzybylska, Tusianka, ibishka, aga_90, Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie mam 124tys, więc jeszcze w porządku jak na ciężarną. Kluska waży około 2600, nic się nie dzieje, wszystko w porządku.

Marysiu cieszę się, że wyjazd Wam się udał. Wyglądacie super 😍

Pan doktor małej chyba przeszkadzał, zobaczcie jaka minka:

ea30faf32f9d.jpg

Jest bardzo podobna do Zuzi 😻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 15:41

Tusianka, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju rzeczywiście podobna do Zuzanny 😍 cudna dziewczynka 😍

Agata gratulacje! Spokojnej i nudnej ciąży 😘

Zdrówka dla wszystkich chorych 😘

Marysiu świetnie wygladacie. Szkoda tych 3 dni, ale mówi się trudno, dobrze że pozostałe były super 😉 a strach chyba rośnie wraz z odległością od domu. Wiem coś o tym 😉

Ja trochę nie ogarniam. W poniedziałek byłam na dniu próbnym (8h) i jutro też idę, w to samo miejsce. Potem będą już jakieś decyzje. W pracy super, czas leci nawet nie siedzę myślami w domu, ale jak sobie uświadomiłam że cały tydzień będę poza domem 10-18 to płakać mi się chce. Sama nie wiem co robić. Źle mi z tym przeokrutnie. Zapytam jutro czy jednak nie chcą pracownika na 1/2 lub chociaż 3/4 przynajmniej na początek, bo to taki trochę szok i dla mnie i dla Wiktora. Dziś cały dzień na mnie wisiał.. Ale wczoraj z babcią było wszystko ok.

Wiktor śpi w bluzce z długim rękawem i w długich spodenkach. Jak śpi we własnym łóżeczku to śpi pod kocykiem, a potem z nami mu chyba ciepło bo się rozkopuje, więc nie walczę 😉

Ilona92, APrzybylska, Agiii37 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna kruszyna!

Gaba śpi najczęściej w body na krótki rękaw, jak chłodniej to na długi. Mało kiedy da sobie spodenki założyć, już nie mówiąc o skarpetkach (nawet do drzemki sobie ściąga). Mam też kupione piżamy długa bluzka i długie spodnie, ale czekają sobie. Przykrywam ją, jak zasypia, ale i tak się rozkopuje w trakcie (widocznie zimnolubna po tacie). Często śpi w pozycji na żabę z wypiętą pupą, ale i tak się kręci w nocy i się to kilka razy zmienia. Od 2 dni zasypia z maskotką i trzyma ją przez całą noc, a nawet dzisiaj z nią wstała. Urocze to, bo do tej pory jakoś miała gdzieś takie rzeczy :)

Etoilka, Ilona92, APrzybylska, Agiii37 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, super, że wszystko dobrze!

Marta, ja to uwielbiam takie rzeczy <3 Mój Młody chyba po mamusi kocha wszystkie pluszaki. Tulimy, całujemy, karmimy... :)

Poza tym zapałał miłością do motorów i skuterów. Na każdy, który zobaczy zaparkowany musi wejść :D

Ja właśnie w drodze do pracy. Wojtek po długiej przerwie dziś do żłobka - mam nadzieję, że dzielnie zniesie powrót.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 06:42

Tusianka, APrzybylska, Agiii37 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyciągnęłam sobie wczoraj zdjęcia USG Zuzi i mam też z tego samego dnia, to są identyczne 😍 niedługo zobaczymy. Ale z nowin to tatuś wczoraj zdecydował, że będzie Helenka 💙

U nas od rana znowu gile i kaszel. Znów musimy odwołać zajęcia 🙄 na szczęście Zuzia pozwala wycierać nosek i dzielnie znowu psik-psik do nosa.

Aga doskonale rozumiem Twoje rozterki odnośnie rozłąki. Daj znać czy masz możliwość zmiany wymiaru etatu.

Miłość do maskotek jest super. Dzieci same z dnia na dzień chyba wybierają, że to będzie właśnie ta. Zuzia obecnie ma dwie kotka i pieska, jedzą, śpią i bawią się razem cały czas.

Marysiu kciuki za powrót do żłobka ❤️

Tusianka, Ilona92, Agiii37, Etoilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtorzylam dzisiaj hcg i mam wynik 5896 po 46 godzinach, czyli powoli powinnam się oswajac z ciążą, na razie to kosmos :)

ibishka, Tusianka, APrzybylska, Ilona92, Etoilka, Monnn, Sylwiaa95, myszkaka, aga_90 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Powtorzylam dzisiaj hcg i mam wynik 5896 po 46 godzinach, czyli powoli powinnam się oswajac z ciążą, na razie to kosmos :)
    Agata tak, to zdecydowanie ciąża 😘 wszystko będzie dobrze, zobaczysz.

A my jednak poszliśmy na zajęcia, bo po drzemce gile zniknęły. Dziś był z nami tatuś.

Ilona92, ibishka, Tusianka, Agiii37 lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też tulenie pluszakow na topie. I wszystko co Wiktorek robi i misio 😍 najlepsze jak już zakończyliśmy inhalacje a Wiki się upominał żeby robić misiowi 😂

A ja od wtorku zaczynam pracę 😉 pytałam o 3/4 chociaż na 3 pierwsze miesiące i możliwe że nie będzie problemu. Wszystko zależy od tego czy w pon się szefostwo dogada z 1 pracownikiem, jeśli nie i go zwolnią to tylko pełny etat wchodzi w grę. Jestem dobrej myśli 😁 a dziś złożyłam wypowiedzenie w dotychczasowej pracy. Tak mi lekko jakoś 😜

Aniuuu chcę zobaczyć brzuszek! 😍
    Reszta brzuchatek też by się mogła pochwalić. Pooglądam sobie trochę bo przez jakiś czas tylko ta opcja wchodzi w grę 😁

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bardzo proszę:

174ef8ed5dd9.jpg

Brzuchol ogromny. Z Zuzią miałam taki przed porodem, a tu jeszcze 4 tygodnie.

Powodzenia w nowej pracy 😘

ibishka, Tusianka, Monnn, aga_90 lubią tę wiadomość

• Monnn Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata gratulacje!:)

Ania brzuch nie taki ogromny😜 A zdjęcie cudne 😍

Zdrówka dla maluchów!!! Asia tez z katarem :/

Dziewczyny "tarczycowe" mam pytanie.... otóż gin kazała mi zbadać poziom wit d3, i właśnie odebrałam wynik, jest zdecydowanie przekroczony poziom; a nie biorę żadnych suplementow🤔 Wysłałam jej wynik i odpisała ze mam pilnie umówić się do endokrynologa (nigdy się nie leczyłam u endo)
    Udało mi się przez neta ogarnąć wizytę na jutro, ale tak myśle może zrobiłabym jutro jeszcze jakieś badania z krwi cobym jej cokolwiek pokazała. Nie wiem co badać w takiej sytuacji, może coś poradzicie? Naczytałam się internetow i siedzę wystraszona :/

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:

Dziewczyny "tarczycowe" mam pytanie.... otóż gin kazała mi zbadać poziom wit d3, i właśnie odebrałam wynik, jest zdecydowanie przekroczony poziom; a nie biorę żadnych suplementow🤔 Wysłałam jej wynik i odpisała ze mam pilnie umówić się do endokrynologa (nigdy się nie leczyłam u endo)
    Udało mi się przez neta ogarnąć wizytę na jutro, ale tak myśle może zrobiłabym jutro jeszcze jakieś badania z krwi cobym jej cokolwiek pokazała. Nie wiem co badać w takiej sytuacji, może coś poradzicie? Naczytałam się internetow i siedzę wystraszona :/
    Monika niestety nic Ci nie poradzę, bo się nie znam, ale trzymam kciuki aby wszystko było dobrze 😚❤️ daj koniecznie znać po wizycie.

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:

Morfologia, tsh, ft3, ft4 to podstawa. Możesz jeszcze żelazo i magnez ale na szczegółowe badania już Cię endo wyśle. Bylebyś tylko trafiła na dobrego endo. Trzymam kciuki!

Tusianka lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota ma rację z badaniami, robis taki sam zestaw. Dodatkowo raz na jakiś czas anty-tpo.

Noc znowu do dupy, obudziła się po 2, kręciła i próbowała usunąć. Mąż wstawał do pracy, to mu zadzwoniłam żeby mleko zrobił. Od razu histeria, że ona chce już w tej chwili! Jak przyniósł butlę, to było tylko mniam i się przyssała.

I ostatnio dzień w dzień mała sobie coś musi zrobić. Najczęściej krew leci, niedużo ale jednak. Oczywiście wszystko to w domu, bo się nudzi. Najlepiej cały dzień na dworze być 🙄

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monn, przekroczona D3? To znaczy ile?
    Ja na tarczycę robiłam to samo co napisała Dorota i jeszcze anty-tpo.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:

Noc znowu do dupy, obudziła się po 2, kręciła i próbowała usunąć. Mąż wstawał do pracy, to mu zadzwoniłam żeby mleko zrobił. Od razu histeria, że ona chce już w tej chwili! Jak przyniósł butlę, to było tylko mniam i się przyssała.

I ostatnio dzień w dzień mała sobie coś musi zrobić. Najczęściej krew leci, niedużo ale jednak. Oczywiście wszystko to w domu, bo się nudzi. Najlepiej cały dzień na dworze być 🙄

To u nas to samo około 22 taki wrzask i się obudził bo coś mu się śniło, popłakiwał ciągle, przed północą zasnął, przed czwartą znowu płacz, dałam pić i pospał do 7, ale ja już bije się z myślami i od 4 już nie mogłam spać, czapy ten tydzień wstaje bardzo wcześnie, bo przemyslam , moj Łukaszek jak jest juz wieczorem zmęczony to przeważnie walnie głową w stół albo upadnie, jego ulubioną zabawą jest kręcenie się w kółko aż do upadłego, cieszy się strasznie a ja drżę, dzisiaj mam szczepienie to zapytam czy to norma

• Monnn Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, zrobiłam tsh, ft3, ft4. Morfo mam aktualne...
    Wizytę mam na 19, ehhhhhtroche czekania jest; a jeszcze dziś są moje urodziny (mam nadzieje ze dzień skończy się dobrze;))

Normy są od 19,9-79,3 pg/ml a ja mam 105

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ