Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Rene, dzięki:)
Rene lubi tę wiadomość
-
Ellka wrote:https://zapodaj.net/d2337adc78214.jpg.html
Czułam od początku że chłopczyk i jak nie powiedział że dziewczynka to się zdziwiłam Ale byłam zadowolona A teraz zmiana Ale nie pewna :p za trzy tygodnie powiem wszystkim na 100% hehe:) a wy wiecie co będzie?Ellka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
OlKaczucha dzięki:) Część "właściwa" jeszcze jest nieduża;) ale i tak wyglądam jakbym była w zaawansowanej;p
Jeszcze nie wiem, ale mam nadzieję żęe w czwartek się dowiem już się doczekać nie mogę -
Ellka uroczy brzuszek ślicznie wyglądasz Fajnie, że tak rośniemy.
Dziewczyny ja byłam u dentysty, potem skoczyłam do babci - wspinaczka na 3 piętro, po pocztę dla dziadka (nie mieszkają razem, długa historia ...), zrobiłam zakupy na obiad, dotarłam w końcu do domu i czas na herbatkę. Zaraz muszę zabrać się za obiad. U mnie dziś fasolowa lub fasolka po bretońsku, jeszcze nie zdecydowałam.
Co u Was w menu?Ellka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
APrzybylska, dzięki:)
Jak było u dentysty? O fasolkę bym zjadła -
olKaczucha wrote:Fajny i już chyba spory co?)
Czułam od początku że chłopczyk i jak nie powiedział że dziewczynka to się zdziwiłam Ale byłam zadowolona A teraz zmiana Ale nie pewna :p za trzy tygodnie powiem wszystkim na 100% hehe:) a wy wiecie co będzie? -
Ellka wrote:OlKaczucha dzięki:) Część "właściwa" jeszcze jest nieduża;) ale i tak wyglądam jakbym była w zaawansowanej;p
Jeszcze nie wiem, ale mam nadzieję żęe w czwartek się dowiem już się doczekać nie mogęEllka lubi tę wiadomość
-
APrzybylska wrote:Ellka uroczy brzuszek ślicznie wyglądasz Fajnie, że tak rośniemy.
Dziewczyny ja byłam u dentysty, potem skoczyłam do babci - wspinaczka na 3 piętro, po pocztę dla dziadka (nie mieszkają razem, długa historia ...), zrobiłam zakupy na obiad, dotarłam w końcu do domu i czas na herbatkę. Zaraz muszę zabrać się za obiad. U mnie dziś fasolowa lub fasolka po bretońsku, jeszcze nie zdecydowałam.
Co u Was w menu? -
nick nieaktualnyOlkaczucha no ja też niby czułam, a lekarz mówił, że prawdopodobnie dziewczynka. Ale czekam na połówkowe, wtedy się potwierdzi:)
APrzybylska u mnie - zupa ogórkowa od Mamy a Mąż chciał mrożonkę na kolację więc będzie mrożonka w postaci pizzy.
Ale chyba upiekę udka, bo chodzi mi mięso po głowie i mięsem tylko się mogę najeść. A te bułki już zaczynają mi bokiem wychodzić. Do tego fasolka szparagowa.
I muszę zupy zacząć robić, bo jak jesień przychodzi to mogę je jeść ciągle.
A mam jeszcze flaczki w lodówce:)
Rene teraz to możesz mieć niespodziankę Ale przeczuwasz chłopca, czy dziewczynkę?
Elka oczywiście później po wizycie - relacja!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 12:15
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry :
Trzymam kciuki za najbliższe wizyty. Ja tez mam lekarza w czwartek i piatek(ginekolog NFZ i diabetologa-w koncu!) zamówiliśmy dzisiaj materiały do ocieplenia domu, ale musimy dostawić wiatrołap, ale to jak przyjdą nasi fachowcy bedziemy odmawiać bo to jest na miejscu. Jeszcze pomalować by wypadało w domu bo byli dopiero raz, a malować jak bedzie taki maluch to kiepski pomysł, a przydało by sie czyste pomieszczenie jak zacznie mi tu dreptać . W sumie nie moge doczekać sie końca remontu bo wtedy mozna przygotowywać rzeczy dla bobasa. Obydwojgu podobają ban sie kosze Shnuggle także moze szybciej zamówię niz myśle bo chce używany, a materac moge dokupić czysty. Ładna pogoda u mnie, ale czuje sie ciążowy i to bardzo. Ciagle cos tam w brzuchu nie tak, jak szybko ide czuje jak mi balony falują , a mam mały biust o taka jakas ociężała pomimo tego, ze mieszczę sie w swoje dotychczasowe ubrania oprócz spodni i tylko w pasie , no i majtki cisną na brzuchu.
Moj dzidziuś nie chciał pokazać co ma miedzy nogami, ale chcemy obydwoje wiedziec , bo moja mama i jej siostra mówią ze bedzie dziewczynka ze względów genetycznych (wszędzie były pierwsze dziewczynki nawet u mojego N), siostra cioteczna mowi, ze chłopak. Bedziemy sie cieszyć tak czy siak, bo rodzeństwo musi przeciez miec min 1. Miło by było stworzyć fajna rodzine, bez spięć , z zasadami, zrozumieniem , praca, chęcią i pomocą. Teraz tez pije herbatkę i zastanawiam sie co na ten obiad. Mam wczorajsza kasze z warzywami, ale dodałam za duzo kminu rzymskiego i mojemu stednio padi, dla mnie żadna strata bo smakuje wiec albo makaron ze szpinakiem, ale chciał mieso, albo trzeba bedzie ukatrupić kuraka bo z zamrażarki to juz za późno zeby cokolwiek sie rozmroziłi. Chociaż tam albo całość albo czesci rosołowe, bez moich ulubionych piersi kaczych na patelnie a jak nie to zrobie placki ziemniaczane z sosem czosnkowym, albo nie wiem.Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
U dentysty było w porządku, nawet aż tak nie bolało i obyło się bez znieczulenia. Wszystkie ząbki mam jak nowe i tylko ta nieszczęsna 8 została do usunięcia.
Mój ginek w 12t też obstawiał na 80% dziewczynkę, a teraz nic nie zobaczył. Stwierdził, że 100% pewności to będzie jak się urodzi Sama już nie wiem (o ile mogę tak powiedzieć) czy chcę dziewczynkę, czy chłopca. Chcę małe, różowe, zdrowe cudo do kochania
Wczoraj zauważyłam, że linia na brzuchu sięga nie tylko od pępka w dół, ale też od pępka w górę. To prawie jak suwak żeby otworzyć brzuszek A jak u Was?Ilona92, Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Dam znać, oczywiście
Ilona, tak mam już synka:) Nie udało mi się zrzucić pozostałości i nastąpiła kumulacja ;p;p
U mnie bladziutka linia się pojawia już -
APrzybylska tak z ciekawości do jakiego lekarza chodzisz? Ja brzuch nam ciagle taki sam, tzn lini nie widze uff u w sunie bym jej nie chciała :p widac juz moj ciążowy , ale jak podniosę koszulkę bo inaczej to zawsze mam luźniejsza koszulkę czy koszule i nie widac. Ja powili zaczynam sie niecierpliwić zeby zobaczyc mojego szkraba , jak zobaczyłam pierwsza kąpiel to codziennie dni mi sie moje dziecko, albo je karmie albo dbam poprostu o nie, a co do snow to wogole tragedia wczoraj śniła mi sie moja babcia żywa, ktora nie żyje 4tyfzien dziwne to było na prawde chociaż była bardzo miła. Śnią mi sie ciagle jakies ucieczki, intrygi normalnie telenowrle ciężarna mozna nakręcić
Co bedziecie kupowały na początek dla niemowlaka? Tobie powoli listę bo chce to zrobic na prawde minimalistycznie, zeby nie kupiwac rzeczy nie potrzebnych tak jak np karuzela ktora przez kilka miesięcy dopóki dziecko nie zacznie dobrze widzieć i rozumieć o co w tym chodzi -
nick nieaktualnyElka piekny brzuszek! U mnie tez lekko.zaokraglony ale to jeszcze nie to
U mnie obiadowa zachciewajka dzis- zupa pieczarkowa o ile zdarze ja zrobic bo sie pospalam po poludniu
A co do linii to ja jej nie mam. W pierwszej ciazy tez nie mialam
Ja dzisiaj pelno biegania znow, wczoraj tak sie umeczylam ze padlam i spalam cala noc jak susel. Troche zmartwilam sie tym ze dzidzia mala moze nie rosnie? A moze fakt jest mlodsza bo nie wiem kiedy mialam owulacje testy w dniu okresu nie wychodzily a tydzien pozniej blade prawie niewidoczne w 5tyg nawet pecherzyka nie bylo, ale pozniej w 8tyg byla roznica tylko dwoch dni wariuje..
Ja juz mam od wxzoraj zapowiedziane ze prosto z korytarza ide na operacyjna nie powiem- ciesze sie bo po cc czulam sie swietnie a po sn nie przetrawilabym tego psychicznie.. samo moje podejscie jak meczylam sie kilka godzin z bolami krzyzowymi co 30sek jest takie ze po co skoro mozna szybko i bezbolesnie -
Ilona, ja na początek kupowałam ubranka. No i dla siebie rzeczy do szpitala kompletowałam. Trochę później poszły kosmetyki dla dziecka, kremy itd.
-
Dziewiec.zero, dzięki:)
Ja się boję sn czy dam radę, ale i tak chciałabym spróbować. Bo nie wyobrażam sobie po cc zajmować się starszym synkiem. A jak wyjdzie to się wszystko okaże. -
nick nieaktualnyIlona wroce wieczorem do domu to przekopiuje ci listę moja wyprawkowa a co do sniacych sie zmarlych to mi sie snil ostatnio moj niezyjacy od 4lat dziadek. Siedzial przy stole rozmawial z moim tatem i pytal mnie jak te dziecko ma na imie a ja mowilam ze amelia a on ze bardzo ladnie. Kilka dni temu ze mowilismy z mezem synowi ze idziemy do szpitala przyniesc mu siostrzyczke. Jak sie plec sprawdzi to bede jasnowidzem albo costam ha!
-
nick nieaktualnyIlona mnie się ostatnio śpi kiepsko, czyli od soboty. Więc snów prawie nie mam. A dziś to wyrwałam ze snu, bo tak mnie na pęcherz cisnęło, ze szok!
Plecy mnie bolą. Chyba jednak materac kładziemy z powrotem (mamy łóżko kontynentalne 3 materace).
Co do listy - na razie w ogóle o tym nie myślę. Tylko wózek i dostawkę.
Mojej Teściowej śniła się jej matka, która umarła jakoś w czerwcu, że przyszła i powiedziała, że będzie dziecko. I w sierpniu od Nas news.
APrzybylska też muszę się wybrać do dentysty. Linie mam słabo widoczną, to tej linii poziomej pod brzuchem. Wczoraj myślałam, że rozstęp mi się zrobił na brzuchu a po prostu nagniotłam skórę, jak leżałam na boku
w ogole to podobno jakoś niedługo zacznie z sutków się siączyć tzw. "siara"
Chcecie karmić kp?Ilona92 lubi tę wiadomość