X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja wizyta jest za tydzień i chciałabym aby było już po... mam mdłości, piersi bolą przy dotyku, senna jestem coraz bardziej,ale to może pogoda. Dziewczyny a czy Was kłują jajniki? Mnie raz jeden, raz drugi, czasem czuję jakby brzuch mnie bolał na okres. Plamień nie mam.

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monamis w ciąży chyba nawet nie trzeba ubezpieczenia z tego co mi wiadomo :) także powinni badania Ci zrobić nawet jeśli nie ma Cię w systemie jeszcze :) albo trzeba troszkę pokrzyczeć to zawsze działa ;)

Co do wrażliwości to mam nadzieję, że mi minie bo jak dalej będę taka płakliwa o wszystko to znów nabawię się okropnego baby bluesa po porodzie :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi ja mam inny problem jeszcze - nie mam NFZ :/ Muszę w tym temacie coś pomyśleć, bo będę w domu rodzic :p

Victoria czekamy na Ciebie <3
    TP:18.07.2018
    dev198prs__.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monamis to idź zarejestruj się jako bezrobotna a Twój mąż? pracuje w Polsce?

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do baby blues... Słyszałam od koleżanki, że to bardzo dziwny stan... Chciałaś tego dziecka bardzo, w końcu je masz, urodziłas całe i zdrowe, a w rzeczywistości jakby Ci się świat zawalił :(

dev198prs__.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie mąż, narzeczony :) Tak,pracuje dlatego dopisał mnie do prywatnego pakietu medycznego.

Też myślałam o rejestracji w UP, ale zastanawiam się co w sytuacji, gdy dowiedzą się, że jestem w ciąży? Z tego co wiem, mogę odmówić tylko trzem ofertom pracy, potem jestem zawieszona, a wraz z zawieszeniem przepada mi ubezpieczenie...

dev198prs__.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi ma rację. W ciąży w Polsce przysługuje kobiecie opieka zdrowotna. Wystarczy okazać w szpitalu lub przychodni kartę ciąży ... Ponoć

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście kobietki, dzwoniłam do przychodni i położna powiedziała mi, że jeżeli jest karta ciąży, to do 6tygodni po porodzie przysługuje mi darmowa opieka lekarska :)

dev198prs__.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena29 kłują :) ale to wszystko się rozciąga to chyba dlatego :) bóli jak na miesiączkę nie mam ale na ostatniej wizycie lekarka poinformowała mnie, że mogą takie się pojawić. W Urzędzie Pracy możesz się zarejestrować a jak przedstawisz kartę ciąży to pracy nie szukają co nie zmienia faktu że co miesiąc trzeba tam zapierniczać na "podpis" to podziękowałam ;)

Monamis owszem okropny stan i nigdy więcej go nie chce :( ja na ogół jestem "słaba" szybko się wzruszam płacze prawie o wszystko ;) ale wtedy płakałam przez trzy tygodnie.. nie chciało wstawać mi się do małego, karmić go..mleko ściągałam i mąż wstawał i go karmił.. ogólnie rozbitka straszna.. bałam się że depresji dostanę. Dobrze że bliskich miałam obok i szybko hormony wróciły do normy ;)
    Teraz się już muszę jakoś na zapas przygotować ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...wariuję...

Dziewczyny jakieś wizyty za Wami? Są pierwsze dobre wiadomości?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Kasiaw_88 Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam w kolejce. 4 osoby przede mną

Starania od grudnia 2013 roku..
    4 lata starań... Piątka Aniołków...
    25.02.2015 - 6tc; 4.12.2015 - 7tc; 4.10.2016 - 9tc; 1.12.2017 - 7tc
    27.06.2016 - ciąża biochemiczna
  • Magia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, jestem myślami z Toba. Nawet nie wiesz jak bardzo. Trzymaj się

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Miakam wizyte w zeszlym tygodniu. W miare ok jest (poki co)... mam krwiaka ale jego pozycja nie powinna zagrazac ciąży i jyz sie "wygaja". Moge wstawac ale mam sie oszczedzac. Umowilam sie do invicty (maja najlepszy sprzet) na prenatalne 29.12 (robue tez pappa z krwi) ale przed swietami (19.12) ide jeszcze na "dodatkowe" usg, bo chce sie upewnic, ze a)moge jechac na swieta b)moge powiedziec rodzinie

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy zabieracie swoich mężczyzn na wizyty do lekarza? Mój był że mną ostatnio, ale nie wszedł że mną do gabinetu, czekał w poczekalni, ale stwierdzi, że on też chce serduszko zobaczyć:) (wtedy jeszcze było za wcześnie).

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Kasiaw_88 Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Teoretycznie wszystko ok. Pęcherzyk ciążowy 4mm (czy cm?). Jak zapytałam czy na ten czas jest ok to powiedział że nie może mi tego na razie powiedzieć. Może też znając nasze doświadczenia tak powiedział. Ogólnie mam się nie stresować. Zrobic dwa razy betę dla porównania a przed świętami powtórzę usg.

• Kasiaw_88 Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uspokoiłam się. Może dlatego że wyobrażałam sobie ze będzie więcej widać...

• monamis Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, nie wiem tylko czy temu da się w jakikolwiek sposób zaradzić... Baby blues to w końcu wynik wahań hormonalnych, czyli jak ja je nazywam, małych, cichych sukinsynkow :p To po prostu trzeba przejść, przeżyć i zakodowac sobie w głowie, że wcale nie czyni Ciebie ten stan gorszą mamą. Poza tym, to że przy pierwszym dziecku się pojawiło, wcale nie jest pewne, że i przy drugim się pojawi :)

Anakin, no to witam w gronie posiadaczek krwiakow :p ja chcę jeszcze w piątek podjechać na wizytę, zobaczyć czy się zmniejsza, ale niby też nic maluszkowi nie zagraża...

CzerwonyKapelusz, mój ze mną jeździ, ale do gabinetu narazie nie wchodzi. Powód jest taki, że póki co mam usg dopochwowe i to jest już dla mnie na tyle niekomfortowa sytuacja, że nie chcę aby był jej świadkiem... Pójdzie ze mną na prenatalne i wtedy zobaczy dzindziora na żywo. :) Nosimy się również z zamiarem wykonania pierwszych zdjęć 3D.:)

KasiaW, spokojnie. Ja byłam na pierwszym usg w 5t1d i był tylko pęcherzyk, ale 4 dni później było już ciałko żółte, a z kolei 1,5tygodnia później pięknie bijące serduszko i 0.68cm wielkoludka ;) Daj sobie i maluszkowi czas, choć wiem że to trudne...

dev198prs__.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, też sądzę że nie ma się co denerwować, to wczesna ciąża, u mnie też było widać tylko pęcherzyk, dlatego gin kazał mi przyjść dopiero za dwa tygodnie, czyli będzie to wtedy połowa 8 tygodnia.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 5t1d miałam pęcherzyk, dziś 6t1d ciałko żółte. Serduszka jeszcze nie ma :(

f2w3k0s3plke7odf.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, weźcie jeszcze pod uwagę to, że owulacja mogła wystąpić u was później i wtedy cały proces też zwalnia.

dev198prs__.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ