LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
moja wizyta jest za tydzień i chciałabym aby było już po... mam mdłości, piersi bolą przy dotyku, senna jestem coraz bardziej,ale to może pogoda. Dziewczyny a czy Was kłują jajniki? Mnie raz jeden, raz drugi, czasem czuję jakby brzuch mnie bolał na okres. Plamień nie mam.
-
Monamis w ciąży chyba nawet nie trzeba ubezpieczenia z tego co mi wiadomo także powinni badania Ci zrobić nawet jeśli nie ma Cię w systemie jeszcze albo trzeba troszkę pokrzyczeć to zawsze działa
Co do wrażliwości to mam nadzieję, że mi minie bo jak dalej będę taka płakliwa o wszystko to znów nabawię się okropnego baby bluesa po porodzie -
Jeszcze nie mąż, narzeczony Tak,pracuje dlatego dopisał mnie do prywatnego pakietu medycznego.
Też myślałam o rejestracji w UP, ale zastanawiam się co w sytuacji, gdy dowiedzą się, że jestem w ciąży? Z tego co wiem, mogę odmówić tylko trzem ofertom pracy, potem jestem zawieszona, a wraz z zawieszeniem przepada mi ubezpieczenie... -
Mena29 kłują ale to wszystko się rozciąga to chyba dlatego bóli jak na miesiączkę nie mam ale na ostatniej wizycie lekarka poinformowała mnie, że mogą takie się pojawić. W Urzędzie Pracy możesz się zarejestrować a jak przedstawisz kartę ciąży to pracy nie szukają co nie zmienia faktu że co miesiąc trzeba tam zapierniczać na "podpis" to podziękowałam
Monamis owszem okropny stan i nigdy więcej go nie chce ja na ogół jestem "słaba" szybko się wzruszam płacze prawie o wszystko ale wtedy płakałam przez trzy tygodnie.. nie chciało wstawać mi się do małego, karmić go..mleko ściągałam i mąż wstawał i go karmił.. ogólnie rozbitka straszna.. bałam się że depresji dostanę. Dobrze że bliskich miałam obok i szybko hormony wróciły do normy
Teraz się już muszę jakoś na zapas przygotować -
Hej. Miakam wizyte w zeszlym tygodniu. W miare ok jest (poki co)... mam krwiaka ale jego pozycja nie powinna zagrazac ciąży i jyz sie "wygaja". Moge wstawac ale mam sie oszczedzac. Umowilam sie do invicty (maja najlepszy sprzet) na prenatalne 29.12 (robue tez pappa z krwi) ale przed swietami (19.12) ide jeszcze na "dodatkowe" usg, bo chce sie upewnic, ze a)moge jechac na swieta b)moge powiedziec rodzinieLipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Jestem po wizycie. Teoretycznie wszystko ok. Pęcherzyk ciążowy 4mm (czy cm?). Jak zapytałam czy na ten czas jest ok to powiedział że nie może mi tego na razie powiedzieć. Może też znając nasze doświadczenia tak powiedział. Ogólnie mam się nie stresować. Zrobic dwa razy betę dla porównania a przed świętami powtórzę usg.Starania od grudnia 2013 roku..
4 lata starań... Piątka Aniołków...
25.02.2015 - 6tc; 4.12.2015 - 7tc; 4.10.2016 - 9tc; 1.12.2017 - 7tc
27.06.2016 - ciąża biochemiczna -
Nie uspokoiłam się. Może dlatego że wyobrażałam sobie ze będzie więcej widać...Starania od grudnia 2013 roku..
4 lata starań... Piątka Aniołków...
25.02.2015 - 6tc; 4.12.2015 - 7tc; 4.10.2016 - 9tc; 1.12.2017 - 7tc
27.06.2016 - ciąża biochemiczna -
Tripi, nie wiem tylko czy temu da się w jakikolwiek sposób zaradzić... Baby blues to w końcu wynik wahań hormonalnych, czyli jak ja je nazywam, małych, cichych sukinsynkow :p To po prostu trzeba przejść, przeżyć i zakodowac sobie w głowie, że wcale nie czyni Ciebie ten stan gorszą mamą. Poza tym, to że przy pierwszym dziecku się pojawiło, wcale nie jest pewne, że i przy drugim się pojawi
Anakin, no to witam w gronie posiadaczek krwiakow :p ja chcę jeszcze w piątek podjechać na wizytę, zobaczyć czy się zmniejsza, ale niby też nic maluszkowi nie zagraża...
CzerwonyKapelusz, mój ze mną jeździ, ale do gabinetu narazie nie wchodzi. Powód jest taki, że póki co mam usg dopochwowe i to jest już dla mnie na tyle niekomfortowa sytuacja, że nie chcę aby był jej świadkiem... Pójdzie ze mną na prenatalne i wtedy zobaczy dzindziora na żywo. Nosimy się również z zamiarem wykonania pierwszych zdjęć 3D.
KasiaW, spokojnie. Ja byłam na pierwszym usg w 5t1d i był tylko pęcherzyk, ale 4 dni później było już ciałko żółte, a z kolei 1,5tygodnia później pięknie bijące serduszko i 0.68cm wielkoludka Daj sobie i maluszkowi czas, choć wiem że to trudne...