LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zmień lekarza. Lekarz nie powinien Ci powiedzieć że połowa ciąż kończy się poronieniem. Ale fakt nie każdy zakłada kartę jak zobaczy serduszko. Z tym można poczekać. Najważniejsze że jest to serduszko. I tego Ci gratuluję.Starania od grudnia 2013 roku..
4 lata starań... Piątka Aniołków...
25.02.2015 - 6tc; 4.12.2015 - 7tc; 4.10.2016 - 9tc; 1.12.2017 - 7tc
27.06.2016 - ciąża biochemiczna -
Zmieniam, zmieniam. Mam na szczęście bardzo niedaleko domu dobrego położnika i właśnie czekam do poniedziałku, żeby się do niego umówić prywatnie.
Dziękuję, odetchnęłam z ulgą jak jednak serduszko było słychaćStarszak 04.01.2014
Dzidziuś 06.07.2018 -
M&M'K nie przejmuj się. Niektórzy lekarze pomylili zawody... Zmienisz konowala na specjalistę i wszystko będzie dobrze. Mi lekarz założyła kartę ciąży jak uwidoczniło się serduszko na ostatniej wizycie. Mam ją nosić zawsze przy sobie, bo w razie jakiegoś - odpukać - wypadku, są tam wszystkie informacje, w tym najważniejsze jakie leki przyjmuję. Jestem pewna, że następny lekarz też Ci już założy. Skoro jest serduszko, to jest życie, maleńki człowiek, istotka żywa. A nieszczęście jak ma się zdarzyć, to zdarzy się nawet na końcowce ciąży...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2017, 16:34
-
Ja jednak jutro jadę do lekarza. Dziś pojawiła się krew. Niby niedużo. Ale brązowe plamienia są bardzo intensywne. Ciągle boli brzuch. I jeszcze jakieś ciemne skrzy wylatuja... Mam złe przeczucia...Starania od grudnia 2013 roku..
Szpital to ostatecznosc. Ja już to przerabialam. Ciąża jest tak wczesna że nic poza lekami które mam w domu i biorę nie dadzą mi więcej. Tylko to że miałabym dziś usg a nie jutro. A to co w szpitalu się nastresuje to nie warte. Biorę wszystkie leki jakie mogę. Nic innego dać mi nie mogą. A dla nich jest to zbyt wczesna ciąża. Szpital wtedy gdy nie bierze się duphastonu bądź luteiny. Ja biorę. Co najwyżej zwiększe dawkę. Nic więcej zrobić nie można. Jak ma się utrzymać to leżenie plackiem pomoże.Starania od grudnia 2013 roku..
Już intensywność się sporo zmniejszyła. Może trochę za bardzo spanikowalam. Ale jutro i tak pojadę do ginaStarania od grudnia 2013 roku..
Dziewczynki, a jak to tak naprawdę jest u Was z obiawami ciąży? Faktycznie macie już takie konkretne, uciążliwe? Bo u mnie to słabo...tylko piersi trochę bolą i czasem kłopoty z gazami w brzuszku...ale więcej to ja nic nie mam (7tydz 5 dzień)... Zaczęłam o tym myśleć, jak wywiązała się ta nasza rozmowa o strachu i ustajacych obiawach tam gdzieś wcześniej... Jak to jest u Was teraz z obiawami?
Magia -
M%M'K zdecydowanie zmień lekarza.. jak można tak powiedzieć ciężarnej?
Kasiaw_88 i jak z tym krwawieniem? Daj koniecznie znać po wizycie :*
Magia ja miałam okropne mdłości od ok 6 tygodnia, na dwa dni ustały dziś na szczęście powróciły a piersi bolą już tylko raczej przy dotyku. Wieczorem mam gina a do tego czasu chyba wszystkie paznokcie wyskubie -
A u mnie jednym z głównych objawów ciąży są koszmary senne. Straszne! Już szósta noc z kolei, budzę się przerażona i nie mogę zasnąć... A dziś w dodatku jest pierwsza noc kiedy narzeczony poszedł do pracy po L4, po 7 miesiącach... W maju tir go staranował, rehabilitacja, siedzenie w domu... Może podświadomie się boję o niego, bo cały czas śni mi się to samo, że wychodzi do pracy, żegnamy się jak zawsze, idę do łazienki i pod prysznicem zaczynam krwawic. Wychodzę w panice, wycieram się, dzwonie na pogotowie i mówią, że nie przyjadą bo właśnie do niego jadą stwierdzić zgon.
-
Monamis gdzieś kiedyś czytałam, że w ciąży sny są bardziej "wyraziste" a obawy o narzeczonego tez dają swoje nie martw się bo to nic dobrego dla dzidziusia. Poproś może narzeczonego żeby dawał znać, że wszytsko ok o jakiś ustalonych porach to bedziesz spokojniejsza
-
Koszmary też mam!
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, znaczy że może nie jest źle ze mną. Nie zawsze jest szal obiawow.
..ciekawe czy za objaw można uznać obgryzione pazurki...bo chyba też do środy będę miećWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 10:48
Magia -
W tym tygodniu chyba wszystkie mamy stresujące wizyty z jednej strony ciesze się ogromnie, że zobaczę groszka ale z drugiej strony najgorsze obawy do wizyty pewnie tak ciśnienie mi znów skoczy ze opier... znowu dostane, że denerwuję się na zapas hehe
-
Ja o 16 mam wizytę. Czerwone krwawienia ustaly. Są tylko te brązowe. Jestem trochę spokojniejsza.
A propo snów. Mi codziennie śni się ze kocham się z mężem a nie robimy tego że strachu o fasolke.Starania od grudnia 2013 roku..
Tripi chyba musiałby dzwonić co 5 minut hahaha :p Generalnie wolę go swoimi myślami nie denerwować, bo on sam już wystarczająco się przejmuje wszystkim
Magia, obyś miała rację... W ogóle w tej ciąży stałam się taka wrażliwa,opiekuncza i sentymentalna, że jak mi tak zostanie to porażka :p gdzie ten mój pazur kurde :p
Kasia, to bardzo miłe sny, oby było ich jak najwięcej.
Mnie od rana ubezpieczalnia wkurza... Narzeczony dopisał mnie do pakietu medycznego w pracy, już dwa tygodnie temu, a ubezpieczalnia nadal nie wpisała mnie do systemu A jutro miałam robić badania i w piątek podejść z wynikami do ginekologa. Od razu podejrzalabym co z tym krwiakiem i jak tam mój Groszek -
moja sąsiadka miała krwawienia do 21 tc w dniu miesiączek, normalne trzydniowe. Dopiero w 21 tygodniu dowiedziała się o ciąży jak poczuła ruchy a do końca plamiła. Urodziła zdrową córeczkę także pocieszam się, że plamienia nie zawsze są złe
W sumie na początku też miewałam erotyczne sny teraz nie pamiętam w ogóle snów
o 16 trzymamy kciuki daj znać po wizycie ja też się odezwę wieczorem czy było