X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antykoncepcja? Ja już chyba za seks podziękuje... Jak patrze na te cycki spuchniete, na lejace sie mleko to mogila. No i myślę non stop o malym. Seks moze za pol roku przy pomyslnych wiatrach... No i podczas poridu/pologu naz naogladal sue mnie w takich okolicznosciach, ze nie wiem czy kiedykolwiek vedzie chcual hehe.

bejb, Czerwony Kapelusz lubią tę wiadomość

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • bejb Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu.. wiesz Anakin że mam podobnie?
    Co to się porobiło??? :D

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio ? :P
    Ja mam na odwrót ;) nie mogę się już doczekać ale boimy się wpadki XD

A kiedy macie w planach chrzciny ? :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie mnie wszystko przerasta.. tym bardziej chrzciny... nie wiem... powinno sie tak okolo 3 miesiaca?

Co do przytulanek...owszem mam ochote...tylko sie panicznie boje...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szybkie pytanie:nosicie pas poporodowy? Ja mam tylko +5kg do wagi preciazowej, ale brzuszek jak mala pileczka...

Lipiec 2018 - synek ♥️
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi waga zeszła już całkiem ale brzuch ohydny :( nie noszę ale chyba zacznę bo jestem załamana. Do tej pory na wyjście z domu ubieram majtki z wysokim stanem i mnie sciskaja trochę ;)

Dziewczyny my dalej mamy pępek.. do kiedy może odpaść? Bo się martwię trochę

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin mam identycznie z wagą i z brzuchem.chyba polecę i kupię ten pas poporodowy bo póki nie używałam ale za tydzień mam wesele i muszę założyć. Zastanawiałam się kiedy mogę zacząć ćwiczyć (chyba muszę poczekać do końca połogu po cc?) A jeśli chodzi o sex to ostatnio parę razy chodzilo mi to po głowie ;)
    No i jeszcze krwawie-Może dlatego że w 2 tyg po porodzie krwawienie zatrzymało mi się zupełnie na tydzień czasu i wróciło znów w 3 tyg. Już by mogło się skończyć....
    U nas wszystko ok dziś mamy wizytę z pielęgniarką, Hanusia jest mega grzeczna-tylko od czasu do czasu da o sobie znać wieczorem lub w nocy ale przecież musi dac o sobie znać-przecież to nie lalka ;) dziewczyny sciagnelam na tel aplikacje Szumiś-rewelacja! Sa tam rozne odglosy. Jak tylko niunia usłyszy w niej odgłos suszarki to automatycznie cisza -Nie ma dziecka :D

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • bejb Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem -5kg od wagi przeciążowej ale brzuch mam straszny, taka galareta, i okropne rozstępy.

U nas chrzciny 26.08. Robimy w lokalu- nie ma siły na te wszystkie przygotowania i gotowanie.

A pępka już dawno nie mamy, odpadł po 2 tygodniach od urodzenia. Jednak zrobiło się najprawdopodobniej "dzikie mięso" i położna zaleciła udać się do chirurga dziecięcego. Ponoć nic strasznego, będzie tylko jakimś płynem smarował tę pozostałość przez kilka dni.

Tripi, jeśli się martwisz tym pępkiem to idź z maluszkiem do pediatry. Taka wizyta wam się przyda. Doktor zważy, zmierzy, poogląda dziecko i przy okazji zobaczy pępek. Ja się po takiej wizycie bardzo uspokoiłam.

syy2h371nd1ygvmg.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia zazdroszczę grzecznego dziecka :P
    Szumisia też ściągłam , suszarka wymiata :D

Bejb my też mamy 26 ;)
    Bylam w zeszłym tygodniu bo podkrwawiał, powiedziała że jest ok i żeby odchylać i myć :) pojdę w przyszłym jeśli dalej nie odpadnie :(

Mój brzuch to też galareta ! Na dodatek w paski :(

Magia a jakie mleczko podajesz małej? Ja dokarmiam bebilonem ale nie wiem czy to dobry wybór :P

bejb lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi a na ile robicie osob? I czy podajcie alkohol?

No to jak pediatra mówiła że ok to znaczy że ok :) ale dla spokoju możesz jeszcze raz się wybrać

syy2h371nd1ygvmg.png

• Magia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi wrote:
    Tysia zazdroszczę grzecznego dziecka :P
    Szumisia też ściągłam , suszarka wymiata :D

Bejb my też mamy 26 ;)
    Bylam w zeszłym tygodniu bo podkrwawiał, powiedziała że jest ok i żeby odchylać i myć :) pojdę w przyszłym jeśli dalej nie odpadnie :(

Mój brzuch to też galareta ! Na dodatek w paski :(

Magia a jakie mleczko podajesz małej? Ja dokarmiam bebilonem ale nie wiem czy to dobry wybór :P

Ja tez bebilonem dokarmiam. Ponoc to bardzo dobre mleczko. A macie jakies problemy z brzuszkiem po bebilonie?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ta aplikacja to szumisia? Jak dokladnie sie nazywa bo jest kilka podobnych

To jest ta platna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 12:57

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia Aplikacja nazywa się szumiś i jest to taka główka dziecka i napis zZz:) I jest darmowa
    Co do problemow z brzuszkiem to mamy ale to chyba nie wina mleka tylko niedojrzały układ trawienny :) myślałam o hippie bo niby eko ale chyba zostanę przy tym bebilonie :)

Bejb my mamy z dziećmi 25 osób aż :( myślę tylko nad winem do obiadu a tak to nie chce alkoholu bo to impreza dziecka. Jeśli ktoś będzie chcial to niech sobie sam kupi bo w restauracji jest taka możliwość.

Chciałam was zapytać jeszcze o bioderka, miałyście już robione?
    No i szczepienia. Mamy za miesiąc i nie wiem czy skojarzone czy refundowane.. mam mętlik w glowie :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie skojarzone... Chrzciny w wieku 3 m-cy? Zawsze myslalam, ze najepiej po ok pol roku... Ja chyba dop w 2019 zrobie... Tylko my, rodzice i rodzeństwo. Elegancku obiad z winem i tyle.

Lipiec 2018 - synek ♥️
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aplikacja Szumiś-Dokładnie tak jak napisała Tripi. My chrzciny też robimy w lokalu, nie mam sił jeszcze skakać nad gośćmi. Bioderka mamy umówione 28 sierpnia.co do szczepień-ja nie szczepie póki co minimum przez rok. I jestem gotowa na wszelkie "bombardowania" za to że nie szczepie.

• Tripi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin ja wychodzę z założenia że im mniejsze tym spokojniejsze chrzciny ;) pierwszy syn miał 3 tyg jak robiliśmy i calusienkie przespal. Teraz będziemy mieć 6 tygodni.
    Co do szczepionek to nie wiem. Boję się że jak wystąpi reakcja alergiczne to nie będziemy wiedzieć na którą. Ale z drugiej strony nie chce chyba krztusca pelnokomorkowego.

Tysia czemu bombardowania ;) ? Teraz bardzo dużo ludzi nie szczepi . Sama długo się zastanawiałam ale Ja mam przedszkolaka w domu to zdecydowanie szczepionka u nas to mniejsze zlo niż te wszystkie choroby które młody przynosi z przedszkola i będzie zarazal małego.
    My bioderka 22 :) ciekawe czy zaś będziemy w ortezach ..

Dziewczyny myślicie jak zadzwonię do instytutu matki i dziecka w sprawie tych przesiewowych to nie wezmą mnie za wariatke? Wiem po sprawdzeniu przesyłki że w poniedziałek ja otrzymali.. czy czekać te 3 tygodnie na Pismo?

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, ja bym dzwonila... jestes mamą i masz prawo dzwonic nawet codziennie jak chodzi o Twoje dziecko... ja w takich sytuacjach nasylam meza zaby dzwonil bo ja sie wstydze troche...i on zawsze bombarduje instytucje

Dziewczyny! Dziekuje za,ta aplikacje! Przy suszarce zasnela w 3minuty!!!! To tak zawsze dziala?? Geeeniusz

My jestesmy przed bioderkami i usg brzuszka (zalecili w szpitalu)...no i przed szczepieniami... bede szczepic ale jeszcze nie zdecydowalam co i czym itd...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 20:11

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używam aplikacje od tygodnia mniej wiecej i działa w 95% ;) stwierdzam.ze zupełnie niepotrzebnie kupowalismy karuzele nad łóżeczko;)

• Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi nie udziela Ci inf przez tel bo Rodo, mi nawet nie powiedza czy mogę już po wypis przyjechać. Co do pasa to zamierzam nosić, ale trzeba pamiętać że tylko kilka godz dziennie. Co do pepuszka to on może podkrwawiac i brudzic jak mówiła położna i nie martwić się tym niby. Ćwiczyć też będę, ale nie wcześniej jak po kontroli u lekarza, Tysia nie szalej z ćwiczeniami za wcześnie żebyś sobie krzywdy nie zrobiła. Dziewczyny cesarkowe czy Wasze dzieci też ulewaja po karmieniu piersią?? Położna mówila że to normalne bo nie są odsysane jak kiedy dlatego to ulewanie, ale jakoś mnie to martwi. I czy miałyście wizytę patronazowa u pediatry, bo nas Pani nie chciała zarejestrować, mamy przyjść jak się coś zadzieje...

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia zazwyczaj apka działa no chyba że głodny to nic ho nie uspokoi ;) ale leżenie na brzuszku plus suszarka to zwycięstwo :D

Tysia u mnie też karuzela wisi i się kurzy haha może jak podrośnie będzie zainteresowany

Kapelusz owszem .. I ulewa i się krztusi często ;) ale po mm zdecydowanie częściej uleje. Do tego zazwyczaj po karmieniu czkawka.
    Na wizycie byliśmy tydzień po wypisie do domu :)

A pępek wisi na włosku ;) tylko jeszcze pod strupem coś zielonego jest.. bejb jak to u Was wygląda?

atdcl6d85txjdq74.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ