LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciemieniucha może być na głowie ale też na brwiach a nawet pod pachami. Poczytaj w necie.
Ja też się pocę sakramencko.
A szczepionka ma być taka czerwona, nic z tym nie trzeba robić. Zagoi się. -
Tripi mi położna mówiła że może krwawienie ustac a potem wrócić, bo przy cc oni w szpitalu sami czyszcza macice dlatego jest inaczej z krwawieniem niż przy porodzie SN, jest też krótsze przez to. Tez wam się rana po cięciu w niektórych miejscach robiła czerwona a w innych nie?
-
Ciemieniuche Julia ma ponoc przy nosku...myslalam ze to jakas ropa zaschnieta a lekarka mowi ze ciemieniucha. Dala mi na to dermicin bez recepty
Blizna po cc jest u mnie tez czesciowo zaczwrwiwniona. Byl moment ze cos sie zaczynalo paprac ale kazali pryskac octanuseptem i przeszlo. Teraz dostalam tez jakas smierdzaca masc przeciw bliznowcom czy cos takiegoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 18:05
Magia -
Moja to w ogóle jest czerwona cała.. Ale u mnie to cięcie na cięciu
Raczej myślę że to miesiączka bo pobolewal wczoraj brzuch i wyskoczył pryszcz hehe zobaczymy jak długo to potrwa..
Magia co to za maść? Ja nic nie dostałam na blizne.
Czym robicie te ciemieniuchy? -
Ja kiedyś na blizne stosowałam Cepan, na bazie cebuli, dała fajny efekt. Może i miesiączka być, bo podłóg po cc jest dużo krótszy. Też myślę o antykoncepcji i zastanawiam się nad wkładka Mirena ewentualnie tabletki. Tripi dziele się, bo odkryłam jak oderwać na troche mojego ssaka, dałam mu smoczek, planowałam za 3-4 tyg. Ale się okazało że on nie chce pić ani jeść tylko chce ssać po smoczku chętnie wrócił do cycka. Może zamiast butelki spróbuj ze smoczkiem:) zamierzam okazjonalnie używać jak ma takie dni jak ten. W końcu wyszłam z nim na spacer bez krzykow po 5 min
-
A jest na receptę?
Też myślę o tabletkach ale przy karmieniu są tylko mini pigułki a one jakoś mnie nie przekonują tzn boję się wpadki.
A ta wkładka to na ile? I daje 100%?
A smoczek jest z nami od 2 doby życia haha dostał już w szpitalu, położne same dac kazały po tym jak zrobił imprezę w nocy na cały oddział ale nie zawsze działa niestety. Już 3 próbowałam.. najbardziej mu podpasowal firmy MAM a wy jaki macie?
-
Masc jest bez recepty, czytałam że te na bazie silikonu też są dobre. Smoczek mam lovi ten najmniejszy 0-2mce, dynamiczny. Mojemu pasuje póki co, ale MAM też kupię jak mówisz że się sprawdza. Wkładka jest na 5 lat i daje niemal 100%,ale też kosztuje kilkaset zł, z drugiej str jak liczyc koszt tabletek przez 5 lat to się opłaci. Też się wpadki boję. Narazie mi jeden syn wystarczy :p
-
Ja pozostane przy gumkach (jesli w ogole sie na amory zdecyduje;o)), nie chce chemią obciazac organizmu. Odbijanie/pionizacja... Hm... Jak duzo i lepczywie ssie to tak. Jak pociamka 3min to nie. W nocy zdecydowanie NIE, bo 1)tylko ciamka 2)ja nieprzytomna. Klade na boczku i chwile obserwuje. Ale jak jadl z butelki to odbijalam go zawsze.Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Dziewczyny: czy Wasze Bąki ładnie przybierają na wadze? Jak czesto karmicie w nocy?Lipiec 2018 - synek ♥️
-
Ja gumką nie ufam
W sumie to nie wiem jak przybiera, dowiem się na szczepieniu. Nie kazali przychodzić sprawdzać. Raz byłam to w 6 dni przybrał 280 gram.
W nocy kramie raz lub dwa. I potem od 5 rano wisi już do 8 na cycku..
Teraz od dwóch godzin się drze.. nie wiem o co mu chodzi. To już chyba ze zmęczenia -
Dziewczyny był u was lekarz na wizycie patronazowej? Czy Wy byliście w przychodni? Mi młodego babka nie chciałam zarejestrowac bo nie ma karty szczepien jeszcze a i że nie trzeba chyba że się będzie coś działo, ale z tego co wiem to lekarz też ma obowiązek wizyty patronazowej między 1-2 tyg.! Byliście w przychodni z maluchami??
-
Mi kazali iść do pediatry w tydz po wyjsciu ze szpitala i tak tez zrobilam. Nikt nie robil problemu, na wypisie ze szpitala było, ze tak właśnie trzeba.Lipiec 2018 - synek ♥️
-
Tak ja byłam tydzień po wyjściu ze szpitala na wizycie dokładnie na wypisie były takie zalecenia, Mnie położna zapisała do przychodni, nie mieliśmy jeszcze wtedy peselu nawet
Kapelusz to idź i wymyśl że coś dolega albo że chcesz zważyć bo wydaje Ci się że mało je z piersi
A czy Wasze maluchy kichają i zdarza im się zakaszleć? Bo mojemu kilka razy się zdarzyło a kicha częstoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 15:22
-
Czerwony Kapelusz wrote:Dziewczyny był u was lekarz na wizycie patronazowej? Czy Wy byliście w przychodni? Mi młodego babka nie chciałam zarejestrowac bo nie ma karty szczepien jeszcze a i że nie trzeba chyba że się będzie coś działo, ale z tego co wiem to lekarz też ma obowiązek wizyty patronazowej między 1-2 tyg.! Byliście w przychodni z maluchami??
Byłam w 3 tygodniu życia. Z tego co położna mówiła to lekarz ma obowiązek takiej wizyty patronazowej.
Byłam wczoraj u pediatry, dostaliśmy skierowanie do chirurga. Martwiło mnie jeszcze jego duze ulewanie i trudności z oddawaniem gazów, czasem aż płacze gdy nie może puścić bąka. Doktorka mówiła żeby wyeliminować mleko krowie i przetwory mleczne z mojej diety bo prawdopodobnie Jasiek ma uczulenie na to (czytałam w necie i faktycznie ma wszystkie objawy- nawet ma wysypkę która miała być potówką a nie znika od tygodnia). Więc od dzisiaj eliminuje mleko i stwierdzam że śladowe jego ilości są praktycznie wszędzie. Ale jeśli Dziecku ma to pomoc to sobie odmowie
Tripi - mój Jaś i kaszle i kicha ale ponoc maluszki tak mają i to nie jest nic czym należałoby się martwić
Dzisiaj byliśmy na USG bioder, badanie trwało 3 minuty i jest wszystko ok a w poniedziałek wizyta u chirurga. -
Kaszlunki i kichanki obecne:o) i widze, ze ma takie male "smarki" w nosku, laski, jakie macie aspiratory, bo musze kupic i nie moge sie zdecydować! Dzieci sie pozbywaja resztki sluzow plodowych, nie martwię sie tym.Lipiec 2018 - synek ♥️
-
Bejb a gdzie te krostki? I za każdym razem problem z baczkami?
My walczymy z tą ciemieniucha:/
Daj znać co u chirurga bo my mamy taki sam pępek.
Anakin ha mam zwykły z Rossmanna jak się zaczną choroby to kupię chyba elektrycznyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 18:24
-
Na blizne mam wlasnie tez ten cepan bez recepty... ale smierdzi cebula hehe...
Na ciemieniuche zapisali mi dermicin... ale jeszcze nie zastosowalam... boje sie jej tym psikac na twarz...ale nie ma wyjscia...od dzis zaczynam...
Potowki moja ma masakryczne, na karku jakby az odparzenia pod tymi potowkami... zaczemam delikatnie i alantanem sypac tym pudrem... to przez te masakryczne upaly...
I...moja tez ma wrzaski 1-2h popoludniu lub wieczorem...tez wiaze to z brzuszkiem, prezy sie, krzyczy i placze... nie wiem czy tak ciezko kupke zrobic czy to kolki...i nie moge jej niczym uspokoic
Kichanie i czkawki obecne.
Aspirator fride mam... ale nie umiem jeszcze wydac opinii..tylko raz czyscilam... czyscicie noski regularnie czy tylko jak cos tam widac?
Magia