LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja gluty wyciągam codziennie- widzę że coś tam jest. Mam taki zwykły aspirator do ust. szczerze to bałam się go uzywac ale okazało się spoko. Ja zawsze najpierw psikam wodą morską i za kilka minut odsysam.
Bączki Jaś puszcza kilka razy dziennie. Budzi się cały czerwony, pręży się, wkurza, płacze i czasem uda się puścić bąka, czasem leci cała salwa. Po chwili patrzymy do pieluszki a tam czysto. To też jest dziwne. Dzisiaj jak puścił podczas USG bioder to aż lekarz się zdziwił
A krostki są na twarzy, szyi, za uszami, na głowie, ramionach, na klatce piersiowej a dziś zauważyłam pojedyncze na nogach. Mam nadzieję że będzie coraz mniej z każdym dniem skoro eliminujemy ten alergen.
Oprócz tych objawów są takze duże ulewania, czasem wręcz chlustanie, odgłos przelewania w brzuchu po jedzeniu, no i ból brzucha, wzdęcia.
Co do ciemieniuchy to Jasiek miał na brwiach delikatną, dwa dni stosowałam taki preparat z Ziaja i już praktycznie do zera zniknęło. Więc myślę że mogę go polecic (on jest od 1. m.ż.) -
Przykro mi jak czytam, ze macie problemy z brzuszkami. To chyba najgorsze dla dziecka i rodzica (kiedy maluch placze). U mnie poza tym tradzikiem nic innego nie dolega a jem wszystko (troszke się bałam pierogów z kapusra i kalafiora ale nic nie bylo), nabiału tez dużo jem). Mam farta...
bejb lubi tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Mój też ma krostki ale tylko na zgieciu łokcia i to jednego i też mu się często odbija, zastanawiam się czy to nie wina mleka może właśnie. Chyba muszę się do tego pediatry udać, jest też alergologiem to może się czegoś dowiem po 20 tym jak wrócić z urlopu. Podpytam też położna w we wtorek co ona na to. Moj też kicha i tak ma być bo się dzidzia oczyszcza. Głutki wyciągam takim zwykłym aspiratorem z rurka, bałam się ale działa fajnie.
-
Ja mam tez faldke nad cięciem. Czyli musze "podnieść" skore żeby zobaczyc ranę.Lipiec 2018 - synek ♥️
-
Z ziajki taki kremowy olejek myjący, na opakowaniu jest napisane że na ciemieniuchę.
Tutaj mój Jasiu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e51df45ecaf9.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 21:01
Czerwony Kapelusz, Tripi, Anakin, M&M'K, Kinga40 lubią tę wiadomość
-
Eh, slabsze dni. Mleko cieknie, piersi pękają, mały rzadko ssie. Laktatorem jak ciut odciagne, to jeszcze gorzej bo produkcja sie pobudza i cieknie litrami... Zniechecona jestem strasznie do kp... Czy tzw stabilizacja nadejdzie i unormuje sytuacje?Lipiec 2018 - synek ♥️
-
Anakin nie zniechęcaj się, dasz radę, laktacja się unormuje tylko trzeba to przeczekać, podobno może to potrwać kilka dni. Postaraj się małego przystawiac, pobudzać do karmienia smyrajac pod broda moje cycki też nabrzmiałe a mały jak się najje to śpi długo
-
Mam takie momenty (nawet sporo ich), ze wydaje mi sie, ze nie mam ani grama sily... Dziewczny, jak sobie radzicie z brakiem snu? Kawa? Jakies fajne tricki? Umiecie spac/drzemac w ciagu dnia?Lipiec 2018 - synek ♥️
-
Kawa rano bo po nocy z przerywanym snem jestem padnięta, w ciągu dnia drzemka jak młody spi, chciaz nie zawsze umiem zasnąć właśnie chyba nie ma trików na brak snu trzeba doczekać do czasu aż maluszki będą miały swój rytm i będą dłużej spać, chyba innej opcji nie ma...