X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin jak tam mam kilka razy dziennie ;)

Magia ja kazałam wtedy 4 dni pod rząd w krochmalu i też nie znikły całkowicie ale było widać różnice :) na buzi czasem nawet znikaja po nocy a czasem kilka dni.. nie wie od czego to zależy.

Apropo kapieli. Kapiecie codziennie?

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykla kompiel robilam co 2-3dni, a jak bylo goraca myla ja dodatkowo wacikiem.
    A krochmal robie codziennie ale dopiero 2 dni

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kąpię codziennie. Bo goraco, pocimy sie jak myszy przy karmieniu. No i maly to lubi wiec to stala czesc wieczornego rytualu.

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też właśnie codziennie. Boje się że jak go nie wykapie bedzie gorzej spał XD
    Ale znów zalecenia są żeby właśnie co 2-3 dni.. myślę że jak będzie chłodniej to już nie bedziemy codziennie no ale zobaczymy :)

Magia ile Juleczka zjada mleka?

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kapiecie same, czy ktos Wam asystuje?

bejb lubi tę wiadomość

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, ogolnie Julka zjada do 90ml na posilek, ale zwykle jest to 60ml... a czasem je po 30ml i budzi sie wtedy co pol godziny...troche jakbym karmila na zawolanie.

Natomiast dzis mam mega problem... nie chce jesc, placze jak daje butelke...bardzo sie martwię...nie wiem, czy to brzuszek, czy cos innego...moze gardlo boli? Nie wiem czy od razu trzeba z czyms takim isc do pediatry?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mój zjada czasem dwie piersi i 90ml jeszcze.. :/ tak myślałam że za dużo :/ ale czasem starczy mu 30ml na "dobijke" i śpi.

U mnie kąpie chłopaków mąż, to ja asystuje ;)

Może i brzuch, u mnie tak było wczoraj :/ moja wina bo zapomniałam do jednego posiłku dodać kropli i też to tak wyglądało że dawałam pierś, on brał i ryk i z butelką było to samo. Dałam espumisan i po jakiejś godzince przeszło wtedy zjadł i zasnął.

Pomasuj jej może albo na brzuszek połóż, suszarka i klepanie po pupie :) u nas często pomaga no chyba że histeria poziom hard :/

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Dziewczyny a kapiecie same, czy ktos Wam asystuje?

U mnie to mąż kąpie, ja pomagam tylko i ubieram potem. Teraz w te upały kąpiemy codziennie, jak będzie chłodniej to pewnie co drugi dzień. Nasz Syn też bardzo lubi kąpiele i tatuś też się ładnie w tym odnajduje więc po co odbierać tą obustronną przyjemność? ;)

A co do naszych przygód z pępkiem to byliśmy dziś u chirurga. Obejrzał, posmarował tym lapisem i lekko usunął ten strupek co nie chciał odpaść. Posmarował jakaś maścią i mamy się zgłosić na kontrolę w czwartek. Więc raczej nie trzeba będzie jeździć na kilka zabiegów tak jak położna mówiła.
    Dam znać jak po tej kontroli w czwartek :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Magia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, ale Julka wazy teraz 3700.. czyli tyle co powinna przy urodzeniu...w takiego malca sie wiecej niz 90ml chyba nie zmiesci...
    W pierwszym miesiacu zycia 90-120ml jest ok na jeden posilek

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba się przejdę z tym pepkiem bo zostało coś zielonego i strupki z ropy czasem są :/

A no chyba że tak bo już myślałam że przesadza z tym jedzeniem ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się kąpiemy co drugi dzień, ale dlatego że padam wieczorami a i jak mlody zasnie i wstanie ok 22 to nie mam siły już. Też mieliśmy wczoraj problem z brzuszkiem, nie chciał cycka, przeżył się. Niestety to zasługa ciasta z dodatkiem kakao chyba, które zjadłam po południu :/ pomoglo układanie brzuszkiem na klatce piersiowej i termofor z pestek. Pępek mu też już odpadł, raczej wygląda ok, jutro będzie położna to oceni.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz myślisz że dieta ma znaczenie? Mnie lekarka przekonywała że nie ma nic wspólnego z kolkami bólami itp bo to niedojrzały układ pokarmowy.
    Zresztą kilka położnych w szpitalu też mówiło "jeść i pić wszystko poza alkoholem ;)"

atdcl6d85txjdq74.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapiemy we dwoje chociaz ja uwazam, ze to "marnowanie zasobow" ale maz sie upiera. Bez sensu:o) raz wykapalam sama, bo maz byl zajety i bylo ok. Wczoraj mu pow, zeby sam wykapal, to ja w tym czasie siebie wykapie:o) to on, ze nie i ze musimy razem...

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi też się maczytałam że diety nie ma mamy karmiącej żadnej, połozna też mówiła że w sumie można wszytako tylko uważać na czekoladę i mleko, bo to alergeny i chyba coś w tym jest. To nie była kolka sensu stricte, bo nie trwało to długo, ale też wcześniej nie widziałam takiej reakcji u małego, więc zakładam że to jednka kakao. Jak przestałam jeść mleko to też przestał tak ulewać...Anakin, widocznie mąż się jeszcze nie czuje na tyle pewnie i potrzebuje Twojego wsparcia :) ja sama też nie kapie, bo mi łatwiej z mężem :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapeluszu a nie jadłaś tylko mleka czy wszystkiego co zawiera chociażby śladowe ilości mleka?

syy2h371nd1ygvmg.png

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawiłam na próbę wszystko poza żółtym serem, jak zapomniałam się i zjadłam loda to po karmieniu potem znów mi ulał. Może to przypadek, ale narazie poobseruje go a potem pogadam o tym z pediatra. Nie mogę go zapisać do lekarza nawet bo szpital nie przekazał jeszcze karty szczepien, o zaswiadczeniu o porodzie też zapomnieli, grrrr!

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • M&M'K Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałyście Delikol ?? To jest preparat z laktazą czyli enzymem który neutralizuje laktozę z białka mleka. U nas bardzo pomagał zarówno przy pierwszym jak i przy drugim synku. Moja położna mówi że najbardziej szkodzi ser biały twaróg, a jeśli chodzi o dodawanie mleka czy śmietanki, do kawy, do zupy to nie powinno być problemu. U nas się to sprawdza :)

Co do kąpieli to u nas to męski rytuał. Mąż kąpie od lat starszaka a teraz dołączył do nich dzidziuś :) Kąpiemy w wiaderku czym mały jest zachwycony i też mu pozycja w wiaderku bardzo pomaga na ból brzuszka bo jest ciepło i nóżki uciskają brzuszek...
    A ja mam wtedy 15 min tylko dla siebie :)

Starszak 04.01.2014
    Dzidziuś 06.07.2018
  • bejb Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej M&M'K,
    Czy ten preparat o którym mówisz można stosować przy karmieniu wyłącznie piersią?

syy2h371nd1ygvmg.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb można my to stosujemy :) i jest o niebo lepiej.. tylko nie można zapominać bo potem ryk..

Kapelusz możesz go zapisać jak najbardziej.. dziecko nie musi mieć ani karty szczepień ani ubezpieczenia ani peselu.. przynajmniej u mnie tak jest.. A byliśmy kilka dni po wyjściu że szpiala tylko akt urodzenia pokazałam i deklaracja że chce te przychodnie

Przyszło pismo z instytutu.. wszystko jest ok :) ułożyło mi a bałam się otworzyć jak cholera ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 14:16

M&M'K, Anakin lubią tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Tripi kamień z serca!!! Wyobrażam sobie jak tobie ulżyło :)

Dzieki za radę z tym preparatem. On jest bez recepty? Zakupię i będę próbować.

Powiem Wam że fajną mamy tą naszą grupę, dużo się od Was dowiedziałam i w ogóle tak jakoś raźniej :) :)

syy2h371nd1ygvmg.png

‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ