X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co stosujecie na kolki? Nas dzis ta przypadłość rozłożyła na łopatki i przyszła z nienacka :/ aż serce pęka na widok takiego płaczu :( podobno espumisan od 1 miesiąca życia... W domu mam floractin, dałam może zadziała ale wielkich nadziei sobie nie robię.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno sab simplex krople działają

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia wiem, mam w domu, mam bratowa w Niemczech, więc się na zaś zaopatrzylam, tyle że skoro espumisan od 1 miesiąca to sab tym bardziej :/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez chwilę dawalam hanie jak nie miała jeszcze miesiąca. Zjadłam ciastka z czekoladą i miała małe zaparcia- pomogło.takze śmiało możesz podać. Poza tym w chpl-u nic nie pisze żeby po 1 miesiącu.

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci też próbują już podnosić głowę oraz przekręcaja się z placów na bok? Mój ma nieco ponad 2 tyg i zastanawiam się czy to normalne czy to nie problem z napięciem mięśniowym...

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój podnosi główkę tylko jak leży na brzuszku (dziś 6 tygodni skończył).

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia tez zauwazylam ze bezalkoholowe dzialaja cuda na pokarm :D

Ja również podawałam wcześniej espumisan. Nie wchłania się przecież do organizmu. Dziś kupiłam Windi.
    Do tego mam jeszcze Delicol.

Co do przekrecania się to zdążyło mu się jak np podkurcza nóżki i wtedy na bok się przekreci :) Z boku na plecy ciągle i raz mu się zdazylo z brzucha na plecy ale przypuszczam że pomogły mu szczebelki w łóżeczku. Co do głowy to na brzuszku nie zbyt trzyma. Przekreca ją z jednej strony na druga. W nerwach oczywiście ;)

Ale nie połączyłam tego z napieciem..

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro Twój Tripi aktywny też to może nie ma co dopisywać Bóg wie czego do tego. Będę u pediatry to podpytam na wszelki wypadek, ale narazie chyba dzieci mają okres adaptacyjny i dużo odruchów.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obniżone napięcie to na pewno nie jest ;) A przy wzmożonym starszak wysunął się w łuk bardzo i ciągnął głowę do tyłu. Też zapytam ale wydaje mi sie ze po prostu są silni :) nawet Pani na sesji powiedział A nam że już dawno tak nie "walczyła z dzieckiem;)

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi co znaczy wyginał się w łuk, podczas leżenia czy kiedy? Starszy miał jeszcze jakieś inne objawy? Jak to zdiagnozowaliscie i po jakim czasie? Wasze też mają takie nerwy podczas cyckowania? Mój strasznie szybko się irytuje jak nie może złapać sutka i robi krótka histerie:/ pochwal się zdjęciem po sesji:)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągle był napięty, rączki i stopki cały czas zaciśnięte. Jak leżał na boczku to głowę odginal mocno do tyłu a jak leżał na prosto w nerwach zdążyło mu się zrobić "mostek" . Pediatra na wizycie sprawdzając odruchy właśnie to zauważyła i mieliśmy 10 rehabilitacji ogolnorozwojowych i ćwiczenia do domku :)

Oj tak nerwy straszne.. wystarczy że cycus trochę miekkszy i już płacz :(
    Na lezaco lepiej nam idzie a jak nie to zabieram i dostaje jak się uspokoi.

Jak tylko dostanę zdjęcia to się pochwalę :)

Czerwony Kapelusz lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, byla u mnie super pediatra (sama zamowilam ja prywatnie)... sporo rzeczy wyszlo...
    Mala ma lojotokowe zapalenie skory na twarzy i glowie, potowki i ciemieniuche na brwiach... wszystko sie zdarza u niemowlakow, ale ogolnie wyglada to strasznie...

Do tego nietolerancja laktozy wyszla (po badaniu kupki) i przechodzimy na inne mleczko... moze to pomoze na bole brzuszka, wrzaski przy jedzeniu i ogolne cierpienie...

No i jest wiotka, troche male napiecie... pediatra mowi.ze to moze byc dlatego ze malo je...dala nam dwa tygodnie na poprawe...ma duzo jesc i lezec na brzuszku...

No i mamy troszke katarku ale ma sam.przejsc....

Caluski dla Was. Odezwe sie jeszcze potem

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka dla małej a dla mamy dużo siły, bedzie dobrze, najważniejsze że zdiagnozowaliscie ja i wiadomo co i jak :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trzymajcie się i zdrówka dla Malutkiej :*

Powiesz co to za badanie na nietolerancję laktozy?

syy2h371nd1ygvmg.png

• Magia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb na nietolerancje laktozy badanie kupki robilismy: badanie ogolne kalu oraz krew utajona. Na tej podstawie pediatra to stwierdzila.
    Martwilam sie o mala ze tak zle je i placze przy jedzeniu...no i mozliwe ze to dlatego

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • bejb Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Najważniejsze że już wiecie co jej jest. Trzymam kciuki żeby teraz było wszystko Dobrze i córeczka pięknie rosła a mama miała mniej powodów do zmartwień :)

syy2h371nd1ygvmg.png

• Anakin Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia, fajnie, ze się Wam udalo zdiagnozowac!!!

Kurde, wkurzam się, bo mija 5tyg od porodu, a ja nadal krwawie. Nie jakos bardzo obficie ale jednak...

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Magia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin, u mnie dopiero teraz przechodzi, jeszcze mam plamienie drobne...a leci 6 tydzien po cc. Spokojnie, chyba do tych 6 tyg jest to normalne.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, ja chyba cos przeoczylam. A w sprawie Twoich badan przesiewowych juz wynik byl? Bo martwie sie, co u Was

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, jest goraco i mam dosc non stop chodzenia z podpaska i w majtach. Chce sie wietrzyc :o)
    Nie mowiac o chodzeniu i spaniu w staniku, czego nienawidze... Ale niestety fontanny mleka przy byle okazji...

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ