X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co stosujecie na kolki? Nas dzis ta przypadłość rozłożyła na łopatki i przyszła z nienacka :/ aż serce pęka na widok takiego płaczu :( podobno espumisan od 1 miesiąca życia... W domu mam floractin, dałam może zadziała ale wielkich nadziei sobie nie robię.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno sab simplex krople działają

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia wiem, mam w domu, mam bratowa w Niemczech, więc się na zaś zaopatrzylam, tyle że skoro espumisan od 1 miesiąca to sab tym bardziej :/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez chwilę dawalam hanie jak nie miała jeszcze miesiąca. Zjadłam ciastka z czekoladą i miała małe zaparcia- pomogło.takze śmiało możesz podać. Poza tym w chpl-u nic nie pisze żeby po 1 miesiącu.

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci też próbują już podnosić głowę oraz przekręcaja się z placów na bok? Mój ma nieco ponad 2 tyg i zastanawiam się czy to normalne czy to nie problem z napięciem mięśniowym...

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój podnosi główkę tylko jak leży na brzuszku (dziś 6 tygodni skończył).

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia tez zauwazylam ze bezalkoholowe dzialaja cuda na pokarm :D

Ja również podawałam wcześniej espumisan. Nie wchłania się przecież do organizmu. Dziś kupiłam Windi.
    Do tego mam jeszcze Delicol.

Co do przekrecania się to zdążyło mu się jak np podkurcza nóżki i wtedy na bok się przekreci :) Z boku na plecy ciągle i raz mu się zdazylo z brzucha na plecy ale przypuszczam że pomogły mu szczebelki w łóżeczku. Co do głowy to na brzuszku nie zbyt trzyma. Przekreca ją z jednej strony na druga. W nerwach oczywiście ;)

Ale nie połączyłam tego z napieciem..

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro Twój Tripi aktywny też to może nie ma co dopisywać Bóg wie czego do tego. Będę u pediatry to podpytam na wszelki wypadek, ale narazie chyba dzieci mają okres adaptacyjny i dużo odruchów.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obniżone napięcie to na pewno nie jest ;) A przy wzmożonym starszak wysunął się w łuk bardzo i ciągnął głowę do tyłu. Też zapytam ale wydaje mi sie ze po prostu są silni :) nawet Pani na sesji powiedział A nam że już dawno tak nie "walczyła z dzieckiem;)

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi co znaczy wyginał się w łuk, podczas leżenia czy kiedy? Starszy miał jeszcze jakieś inne objawy? Jak to zdiagnozowaliscie i po jakim czasie? Wasze też mają takie nerwy podczas cyckowania? Mój strasznie szybko się irytuje jak nie może złapać sutka i robi krótka histerie:/ pochwal się zdjęciem po sesji:)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągle był napięty, rączki i stopki cały czas zaciśnięte. Jak leżał na boczku to głowę odginal mocno do tyłu a jak leżał na prosto w nerwach zdążyło mu się zrobić "mostek" . Pediatra na wizycie sprawdzając odruchy właśnie to zauważyła i mieliśmy 10 rehabilitacji ogolnorozwojowych i ćwiczenia do domku :)

Oj tak nerwy straszne.. wystarczy że cycus trochę miekkszy i już płacz :(
    Na lezaco lepiej nam idzie a jak nie to zabieram i dostaje jak się uspokoi.

Jak tylko dostanę zdjęcia to się pochwalę :)

Czerwony Kapelusz lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, byla u mnie super pediatra (sama zamowilam ja prywatnie)... sporo rzeczy wyszlo...
    Mala ma lojotokowe zapalenie skory na twarzy i glowie, potowki i ciemieniuche na brwiach... wszystko sie zdarza u niemowlakow, ale ogolnie wyglada to strasznie...

Do tego nietolerancja laktozy wyszla (po badaniu kupki) i przechodzimy na inne mleczko... moze to pomoze na bole brzuszka, wrzaski przy jedzeniu i ogolne cierpienie...

No i jest wiotka, troche male napiecie... pediatra mowi.ze to moze byc dlatego ze malo je...dala nam dwa tygodnie na poprawe...ma duzo jesc i lezec na brzuszku...

No i mamy troszke katarku ale ma sam.przejsc....

Caluski dla Was. Odezwe sie jeszcze potem

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka dla małej a dla mamy dużo siły, bedzie dobrze, najważniejsze że zdiagnozowaliscie ja i wiadomo co i jak :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trzymajcie się i zdrówka dla Malutkiej :*

Powiesz co to za badanie na nietolerancję laktozy?

syy2h371nd1ygvmg.png

• Magia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb na nietolerancje laktozy badanie kupki robilismy: badanie ogolne kalu oraz krew utajona. Na tej podstawie pediatra to stwierdzila.
    Martwilam sie o mala ze tak zle je i placze przy jedzeniu...no i mozliwe ze to dlatego

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • bejb Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Najważniejsze że już wiecie co jej jest. Trzymam kciuki żeby teraz było wszystko Dobrze i córeczka pięknie rosła a mama miała mniej powodów do zmartwień :)

syy2h371nd1ygvmg.png

• Anakin Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia, fajnie, ze się Wam udalo zdiagnozowac!!!

Kurde, wkurzam się, bo mija 5tyg od porodu, a ja nadal krwawie. Nie jakos bardzo obficie ale jednak...

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Magia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin, u mnie dopiero teraz przechodzi, jeszcze mam plamienie drobne...a leci 6 tydzien po cc. Spokojnie, chyba do tych 6 tyg jest to normalne.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, ja chyba cos przeoczylam. A w sprawie Twoich badan przesiewowych juz wynik byl? Bo martwie sie, co u Was

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, jest goraco i mam dosc non stop chodzenia z podpaska i w majtach. Chce sie wietrzyc :o)
    Nie mowiac o chodzeniu i spaniu w staniku, czego nienawidze... Ale niestety fontanny mleka przy byle okazji...

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ