X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziewczyny napisaly w komentarzach do pamietnika ze im 13 tygodni lecialo...

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jesteśmy same ;) i nie jest chyba tak źle ;) jak nie boli i nie ma brzydkiego zapachu to nie będę chyba panikować. Tylko nie wiem czy do ginekologa iść po 6 tyg czy czekać aż skończy się krwawienie ?

Pijecie kawe? Ja od kilku dni zaczęłam

atdcl6d85txjdq74.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi ja bym poszła po 6 tyg tak jak jest w zaleceniach, podpytasz od razu o te krwawienie (nawet okres nie jest przeciwwskazaniem do wizyty u ginekologa). Ja pije kawe, położna pozwoliła jedna :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również piję jedna słabą kawe dziennie :)

A co do krwawienia to ja od jakiegoś tygodnia miałam czysto a dziś się znów coś lekko pojawiło a to już 7 tydzień po porodzie. Więc nie wiem czy to pierwsza miesiączka czy jeszcze jakieś resztki z czyszczenia się.

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was że spaniem? Śpicie z dziećmi? Jak ogarniacie nocne karmienie?

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaje do małej 2-3 razy w nocy malutka śpi w łóżeczku w naszej sypialni. Bardzo rzadko biorę ja do lozka-nie chce jej uczyć. Wolę aby spała w swoim łóżeczku.

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Magia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... ale mam jazde z mala... przeszlysmy na to mleko bez laktozy...nie chce tego jesc wcale! Ryczy jak tylko jeden lyk wezmie, pluje, odrzuca butle... jak tylko dam wode, albo odrobine starego mleczka...pije... daje nowe ryczy... noce nie przespane juz dwie... ajjjj...

Staram sie by mloda spala w łóżeczku, ale czasem w desperacji rano spi ze mna

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dostawke ale i tak mały spi obok mnie, bo zauważyłam że oboje mamy wstedy lepszy sen i nie wybudza się tak często, tylko co 3 godz na karmienie. Wychodze z założenia ze nie ma co sobie życia utrudniać jak i tak nie jest łatwo. Tysia podziwiam ze masz siłę wstawac i odkładac.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My śpimy we 3 w łóżku. Jasiowi jest z nami Dobrze. Ja też tak wole. A jak się nauczy to trudno... Myślę że maluszek potrzebuje bliskości. Potem będziemy oduczać ;)

syy2h371nd1ygvmg.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia a delicol? On rozkłada laktoze z mleka.
    Spróbuj ze starym mlekiem tylko dodaj go do mleczka.

Co do spania również mały śpi że mną, łatwiej mi karmić..wiem że będę kiedyś się za to przeklinac no ale trudno ;)

bejb lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • M&M'K Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek spał ze mną już w szpitalu :) i nadal śpi z nami. Jest szybko i wygodnie, ja się dzięki temu nie rozbudzam a i mały jest zadowolony. Starszak też spał z nami i do tej pory uwielbia się nad ranem wpakować do nas do łóżka i poprzytulać. Trzeba korzystać póki dzieci są małe ze słodkiego przytulania takich małych rączek, szybko rosną i prędko przestaną chcieć się przytulać do rodziców ;)

bejb, Tripi, Czerwony Kapelusz lubią tę wiadomość

Starszak 04.01.2014
    Dzidziuś 06.07.2018
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u was z kupami?
    Mój 3 dzień nie robi :/ tylko taki kleks raz dziennie.. zaczyna mnie to martwić :(

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi po 6 tyg kupka może być raz na kilka dni podobno, więc nie ma się co martwić raczej. Odsyłam do lektury jakby co,
    Tam masz rozpiskę ile siku i kupki kiedy https://www.hafija.pl/2017/03/jak-nie-zabic-dziecka-piersia.html :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny?
    Jak Wy dajecie rade?? Ja mam dzis taki zjazd... chyba mam kryzys zmeczeniowy

Mala usnela. Chcialam tez sie przespac i nie moge zasnac

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • bejb Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia, może warto z kimś pogadać? Odciąć się trochę od wszystkiego? Wiadomo że jesteś zmęczona i padasz z nóg i czasem z tego zmęczenia ciężko zasnąć. Napotykasz sporo przeciwności już na początku swojej drogi zwanej macierzyństwem. wszystkie tu chcemy Cię wspierać słowem i radą. Mozeasz jakaś przyjaciółkę albo kogoś z rodziny z kim mogłabyś pogadać face to face i trochę lepiej poczuć się na duszy?

Czasem warto wyjść gdzieś samemu chociaż na pół godziny. Mąż umówił mnie na masaż pleców bo bardzo mi doskwierają od noszenia dziecka. Jasia zostawiłam z moją mamą i na pół godzinki wyskoczyłam i miałam czas tylko dla siebie. Myślę że takie chwile są bardzo ważne bo od razu lepiej się czuję nie tylko fizycznie ale też psychicznie.

Buziaki dla Was wszystkich, najlepszych Mam na świecie :*

syy2h371nd1ygvmg.png

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb ma rację, trzeba znaleźć 5 min dla siebie, wyjść gdzieś, pogadać z koleżanką. ja zostawiam małego z mężem i wychodzę na spacer z psem, pobyć przez chwilę sama albo jak prasuje zakładam słuchawki i słucham muzyki a młodego doglada ślubny w tym czasie :)

bejb lubi tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No... mezu moglby wiecej pomagac... owszem zajmie sie mala kiedy np musze isc do lekarza, czy w niedziele moglam pojsc do kosciola bo zostal z nia... ale ta 1-2h w tygodniu to malo dla mnie... w sumie dwa razy wzial ja popoludniu na 2h zebym mogla sie przespac... doceniam jego pomoc, ale to malo zebym mogla sie zregenerowac... marze przespac jedna noc...
    Dzieki kochane! Wiem ze to minie... oby nie dopiero za 18 lat hehe

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia to całkiem dużo się nia zajmuje, mój ponosi go kilka minut żebym mogła się iść umyć albo zjeść i tyle, bo się boi że się do noszenia przyzwyczai... Chętnie też bym młodego oddała na całą godzinę, ale raczej nie spodziewam się że chłopaki pójdą na spacer sami :/o tym żeby noc przespać to już nawet nie marzę :p

bejb lubi tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kapelusz :) wczoraj poszły dwie i od razu inne dziecko :D

Magia a rodzina nie zostanie z nią czasem? Wyskocz do fryzjera albo na manicure :)
    Minie bardzo szybko :) za niedługo mała ogarnie plan dnia a będziesz miała dużo więcej czasu :)
    Ja zaczęłam podchodzić teraz do tego inaczej.. to moje ostanie dziecko więc się nawet cieszę z tych pobudek ;) a jeszcze z dwa tygodnie temu wstawałam jak za kare.

A i jeszcze do kolkowych mam :) kupiłam espumisan 100 i pisze żeby dawać przed każdym jedzeniem .. widzę dużą poprawę, wczoraj popłakał może jakieś 20 minut a nie 5 godzin ;)

bejb lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kapelusz, a myslalam ze to tylko moj mezu taki... ogolnie jak czytam to dziewczy mowiaz, ze mezowie w nocy wstaja, podaja dziecko, ze po pracy przez 2h sie codziennie zajmuja, spaceruja itd...
    Dlatego myslalam, ze tylko ja taka wdowa

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ