LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi dziewczyny napisaly w komentarzach do pamietnika ze im 13 tygodni lecialo...Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Ja również piję jedna słabą kawe dziennie
A co do krwawienia to ja od jakiegoś tygodnia miałam czysto a dziś się znów coś lekko pojawiło a to już 7 tydzień po porodzie. Więc nie wiem czy to pierwsza miesiączka czy jeszcze jakieś resztki z czyszczenia się. -
Ja wstaje do małej 2-3 razy w nocy malutka śpi w łóżeczku w naszej sypialni. Bardzo rzadko biorę ja do lozka-nie chce jej uczyć. Wolę aby spała w swoim łóżeczku.Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Dziewczyny... ale mam jazde z mala... przeszlysmy na to mleko bez laktozy...nie chce tego jesc wcale! Ryczy jak tylko jeden lyk wezmie, pluje, odrzuca butle... jak tylko dam wode, albo odrobine starego mleczka...pije... daje nowe ryczy... noce nie przespane juz dwie... ajjjj...
Staram sie by mloda spala w łóżeczku, ale czasem w desperacji rano spi ze mna
Magia -
My mamy dostawke ale i tak mały spi obok mnie, bo zauważyłam że oboje mamy wstedy lepszy sen i nie wybudza się tak często, tylko co 3 godz na karmienie. Wychodze z założenia ze nie ma co sobie życia utrudniać jak i tak nie jest łatwo. Tysia podziwiam ze masz siłę wstawac i odkładac.
-
Synek spał ze mną już w szpitalu i nadal śpi z nami. Jest szybko i wygodnie, ja się dzięki temu nie rozbudzam a i mały jest zadowolony. Starszak też spał z nami i do tej pory uwielbia się nad ranem wpakować do nas do łóżka i poprzytulać. Trzeba korzystać póki dzieci są małe ze słodkiego przytulania takich małych rączek, szybko rosną i prędko przestaną chcieć się przytulać do rodziców
bejb, Tripi, Czerwony Kapelusz lubią tę wiadomość
Starszak 04.01.2014
Dzidziuś 06.07.2018 -
Magia, może warto z kimś pogadać? Odciąć się trochę od wszystkiego? Wiadomo że jesteś zmęczona i padasz z nóg i czasem z tego zmęczenia ciężko zasnąć. Napotykasz sporo przeciwności już na początku swojej drogi zwanej macierzyństwem. wszystkie tu chcemy Cię wspierać słowem i radą. Mozeasz jakaś przyjaciółkę albo kogoś z rodziny z kim mogłabyś pogadać face to face i trochę lepiej poczuć się na duszy?
Czasem warto wyjść gdzieś samemu chociaż na pół godziny. Mąż umówił mnie na masaż pleców bo bardzo mi doskwierają od noszenia dziecka. Jasia zostawiłam z moją mamą i na pół godzinki wyskoczyłam i miałam czas tylko dla siebie. Myślę że takie chwile są bardzo ważne bo od razu lepiej się czuję nie tylko fizycznie ale też psychicznie.
Buziaki dla Was wszystkich, najlepszych Mam na świecie :* -
Bejb ma rację, trzeba znaleźć 5 min dla siebie, wyjść gdzieś, pogadać z koleżanką. ja zostawiam małego z mężem i wychodzę na spacer z psem, pobyć przez chwilę sama albo jak prasuje zakładam słuchawki i słucham muzyki a młodego doglada ślubny w tym czasie
bejb lubi tę wiadomość
-
No... mezu moglby wiecej pomagac... owszem zajmie sie mala kiedy np musze isc do lekarza, czy w niedziele moglam pojsc do kosciola bo zostal z nia... ale ta 1-2h w tygodniu to malo dla mnie... w sumie dwa razy wzial ja popoludniu na 2h zebym mogla sie przespac... doceniam jego pomoc, ale to malo zebym mogla sie zregenerowac... marze przespac jedna noc...
Dzieki kochane! Wiem ze to minie... oby nie dopiero za 18 lat hehe
Magia -
Magia to całkiem dużo się nia zajmuje, mój ponosi go kilka minut żebym mogła się iść umyć albo zjeść i tyle, bo się boi że się do noszenia przyzwyczai... Chętnie też bym młodego oddała na całą godzinę, ale raczej nie spodziewam się że chłopaki pójdą na spacer sami :/o tym żeby noc przespać to już nawet nie marzę :p
bejb lubi tę wiadomość
-
Dzięki Kapelusz wczoraj poszły dwie i od razu inne dziecko
Magia a rodzina nie zostanie z nią czasem? Wyskocz do fryzjera albo na manicure
Minie bardzo szybko za niedługo mała ogarnie plan dnia a będziesz miała dużo więcej czasu
Ja zaczęłam podchodzić teraz do tego inaczej.. to moje ostanie dziecko więc się nawet cieszę z tych pobudek a jeszcze z dwa tygodnie temu wstawałam jak za kare.
A i jeszcze do kolkowych mam kupiłam espumisan 100 i pisze żeby dawać przed każdym jedzeniem .. widzę dużą poprawę, wczoraj popłakał może jakieś 20 minut a nie 5 godzinbejb lubi tę wiadomość