LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj mąż kąpie i troszkę w dzień pomoże ale usypiam i noszę głównie ja. On to tłumaczy że Jaś nie chce być u niego na rękach. No trochę wymyśla więc Magia nie martw się, nie tylko Twój taki "malopomagalski".
Jak Wasze dzieci budzą się w nocy na jedzenie? Mój wczoraj zasnął przy cycku o 23:00 i ja obudziłam się dopiero o 4:50 zdziwiona że on do tej pory śpi. Zbudziłam go, przewinęłam i nakarmilam. Zachowywał się normalnie ale 6 godzin był bez jedzenia i zastanawiam się czy to nie za długo (dziś kończy 7 tygodni)? -
Magia mój wraca o 18, zanim się wykąpie i zje to już chłopców trzeba kąpać czasem poda butle na noc więc jest więcej takich tatusiów
Bejb mój dziś spał od 20 do 3:30 i potem do 6:30 wyspałam się !
Ale 6 godzin chyba nie jest źle.. u mnie często budzi się ok 1-2 a chodzi spać zazwyczaj 20-21 .
Ja tam się ciesze każda przespaną godziną będzie głodny to zapewne da o tym znaćbejb lubi tę wiadomość
-
czekam na te czasy kiedy moj też prześpi 6 godz:) ja też daje kropelki przed jedzeniem, lekarz mówił że niby nie działają, ale położna powiedziała żeby dawać od 3 tyg i ja daje i jest poprawa, popłakuje, ale znacznie krócej. Czy Wasze dzieci też stękają i wydają dziwne dzwięki w nocy?
-
Mój również stęka przez sen
A to mnie uspokoilas Tripi z tymi odstępami w karmieniu w nocy. Czytałam gdzieś kiedyś że dziecko musi jeść co 3-4h bo spada mu poziom cukru i coś tam może mu się stać. Ale to było bardziej w temacie noworodków.
Kapeluszu nie ma za bardzo czego zazdrościć bo te 6h snu u mnie to był jednorazowy "wybryk" Jasia. Tak to w nocy co 3h mniej więcej się budzi -
U mnie max 3h spi w nocy, a zwykle krócej... ale tez dlatego chyba, ze malo je i szybciej jest glodna....
Tez daje espunisan i pediatra mowila, ze jak najbardziej dziala ale trzeba regularnie przez dluzszy czas podawac i wtedy jest efekt. Ponoc jednorazowe podanie srednio pomaga... ja na pewno widze poprawe u malej z brzuszkiem - nie placze juz rozpaczliwie popoludniami i wieczorem i w czasie jedzenia znacznie mniej... to chyba efekt czesciowej zmiany mleka, ale espunisan tez pewnie cos pomagaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 20:51
Magia -
Tysia, a jak walczycie z katarkiem? Skad wiesz czy ma katar? Jak to sie obiawaia u takich maluszkow?
Trzymajcie sie! I nie dajcie katarowi!
Dziewczynki, czy ktos juz mial szczepienia w naszym gronie? My mamy w srode... troche sie peniamWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 20:54
Magia -
Magia my mamy 4tego szczepienia
Zdecydowałaś już jakie szczepionki podajesz?
Cieszę się bardzo że lepiej się czujesz.. minelo już 6 tygodni to i hormony się ogarnęły dokładnie wszystko przeminie a dzieci rosną więc cieszmy się nawet tymi gorszymi momentami
Pogoda u nas okropna a jutro chrzest A 14 stopni i ulewa -
Magia jak ma katar to słychać świszczy jej w nosie najeść się nie może bo katar przeszkadza w oddychanie. Radzimy sobie woda morską i maści majerankową i oczywiście aspiratorem- odciągać trzeba jak najczęściej, spać najlepiej na brzuchu i troszkę częściej nosić na rękach aby jak najmniej leżała. Po 3 dniach widzę efekty.
Cieszę się że czujesz się lepiej - brawo Ty;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 18:10
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Magia zawsze jest strach.. też się boję.
Jest jakaś różnica między 6w1 a zwykłymi poza ilością wkluc?
Dziewczyny może jestem głupia(mój mąż w sumie mi to przed chwilą powiedział) ale antek dziwnie się dziś zachowuje.. przespal praktycznie cały dzień z przerwami na jedzenie a od kąpieli to już w ogóle.. butle nie zbyt chętnie zjadł ale wkoncu zjadł. Nie robi wieczornej awantury i właśnie SAM zasypia.
Nie wiem czemu ale się niepokoje