LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, nie przygotowywałam całkiem sama - pomagał mąż, teść i siostra męża. Ale i tak mam odciski od wałkowania ciasta na pierogi
Tripi, pewnie każdy Ci to mówi ale - trzymajcie się mocno, pomodlę się o Wasze zdrowie dziś w kościele.
Dziewczyny - spokojnych i wesołych świąt. Odpoczywajcie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2018, 09:29
-
Hej u nas przełom. Wstał i jest osluchowo czysty, sa swisty ale niewiadomwgo pochodzenia Lekarka az poszla po drugą lekarke
Mielismy isc dzis do domu ale poprosiłam by zaczekac do jutra bo dopiero od wczoraj mamy zmniejszona ilosc inhalacji i nie chce powtórki z rozrywki.
A co u Was? Jak minely swieta ? Co dzieciaczki podostawaly ?bejb, Czerwony Kapelusz, M&M'K lubią tę wiadomość
-
Kochana ale super :* może uda się Wam spędzić nowy rok w komplecie w domu
U nas na święta nawet spokojnie, byliśmy w 1 i 2 dzień w gościach ale obyło się bez szaleństw.
Za to w nocy Jaś obudził się o 4:30 i stwierdził że się wyspał chyba idzie mu drugi ząbek bo jest bardzo marudny a jak posmarowalam mu dziąsło tym żelem na ząbkowanie to troszkę się uspokoił.
Dziewczyny, jakimi sloiczkami zaczynacie rozszerzanie diety (jeśli w ogóle słoiki planujecie lub już podajecie)? Ja planuję coś zacząć od przyszłego tygodnia i szukam marki, która będzie miała dobre składy bez dodatkowych rzeczy - zapychaczy. -
Bejb mojemu najlepiej wchodzi hipp pierw marchewkę jadł, brokula i dynie pozniej juz pomalu laczone. Wczoraj ze smakiem zjadl zupke z królikiem w ogole jak widzi jedzenie to masakra.. kopie nogami piszczy,mlaska śmieszny jest
Kapelusz nie gadaj ! U nas od dwoch dni tragedia ze spaniem. Juz to ze wstaje co godzine jest wkurzajace ale przynajmniej kiedys pociumkal piers i zasypial a teraz ryk ryk i jeszcze raz ryk .. nic nie pomaga musze wstac i nosic. A drze sie tak jakby go ze skory obdzierali, oczywiscie z zamknietymi oczami. Nie wiem o co chodzibejb lubi tę wiadomość
-
Hej. Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt. U nas Święta w ruchu. Wigilię u szwagra i teściowej, potem do mojej mamy więc my cały czas w podróży (jeszcze nie udało mi się z dzieciakami wrócić do domu, pojechał tylko mój mąż do pracy i ma swój wolny czas bez rodziny )
Wigilia była "składkowa" więc ja gotowałam i wiozłam rybę smażoną, rybę po grecku i barszcz. Na szczęście Wigilia w poniedziałek to w weekend można było coś upichcić, resztę zrobiła teściowa i szwagierka a ciasta piekł mój drugi szwagier (7 ciast upiekł)!
Tripi super że wreszcie wychodzicie na prostą. Masz rację że lepiej posiedzieć dłużej niż znów ryzykować powrót.Oby już było tylko lepiej.
Co do sloiczków to u nas je bobovite najpierw marchewkę, potem brokuł, kolejno marchew z ziemniakiem (to chyba z gerbera) i z okazji Wigilii dostał suszoną śliwkę bobovity (lepszy skład). My rozszerzamy bardzo powoli i spokojnie bo nie wszystko jego brzuszkowi pasuje. Na przykład po brokulach i po ziemniaku miał problem z kupka to na razie wróciliśmy do czystej marchewki i za kilka dni spróbujemy znów.
Ze spaniem na szczęście ok, ale jak szły mu ząbki to też nie sypiał więc może to po prostu to.bejb lubi tę wiadomość
Starszak 04.01.2014
Dzidziuś 06.07.2018 -
My wróciliśmy do domku, co do dzisiejszego snu mam wrażenie ze on chce mnie pogrążyć haha przespal cala noc z 2 pobudkami na jedzenie na spiocha. A tak narzekalam mezowi ze nie daje rady i zaznaczylam ze jak wrocimy to on go zabawia cala noc i co..
Wczoraj zjadl mięsko(króliczka) bardzo mu smakowalo az piszczal, jadl juz duzo i nigdy mu nic nie bylo. Sama marchewka juz mi pluje
Składy sie jakos różnią? Myslalam ze w takich sloiczkach nie moze byc ulepszaczy.. musze posprawdzac -
U mnie naprawdę jest podobnie - czasem to już wychodzę z siebie żeby nie zostać wytrącona z równowagi. A jak tatuś się zajmuje albo z nim zostaje to grzecznie bawi się w wózku albo na łóżku i zasypia w 2min.
Co do słoiczków to w niektórych znalazłam jakaś mąkę kukurydzianą itp. a np w tych kaszkach na drugim miejscu jest cukier a dodatek owoców stanowi 1%. O ile słoiki będę podawać to z tymi kaszami to się bardzo waham... -
Kapelusz identycznie jak u nas. W szpotalu ciagle pielegniarki mowily boze jakoe pogone dziecko.. ciagle uśmiechniete i czy on w ogole placze? Mysle sobie serio?
Popisywal sie do tego stopnia ze raz przy zakladnaniu wenflonu byl tak zajety lancuszkiem pielegniarki ze nie zaplakal. Przy poboeraniu krwi to samo. A jak zostajeny sami jest wrzask jak go nie wezme. Takie te dzieci cwane
Bejb kaszek tez raczej podawac nie bede, sa podobno jakies zbozowe bez cukru? Kolezanka mi mowila ale jeszcze sie tym nie interesowalam. Mysle ze sama bede mu robic kaszki. Owsianka, jaglana, manna, ķleik z owocami lub sokami domowej roboty
Taki plsn zobaczymy co z tego wyjdzie hihibejb, M&M'K lubią tę wiadomość
-
M&M'K powiedz mi prosze czy twoj syn dostawal dexaven dozylnie? Bo doczytalam ze nie wolno po tym szczepic 8 tygodni a my i tak juz mamy 8 tygodni spoznienia z poprzednia szczepionka
Dzieczyny jak znajdziecie jakies przepisy na kaszki,obiadki i w ogole cos dobrego to piszcie bedziemy sie wymieniać
Anakin jak Emilek? Lepiej cos z ta skora? Tak bardzo wam współczuję straszne to musi byc jak ciągle go swedzi -
Hej. Swieta srednio, bo duzy "ruch w interesie" i troche trwalo zanim przywykl...
Skora... Hm... Raz lepiej, raz gorzej. Jak posmaruje sterydem to jest dobrze przez 2 dni, ale juz na trzeci dzien lipa... "Dobrze" w sensie wizualnym, bo drapie sie i tak. Sen od kilku tyg do d***. Jęczy mi w nocy i musi cycka zassac, by sie uciszyc. Wątpię, ze to zęby. Juz sie pogodzilam, ze tak ma...
Ja teraz jestem w trakcie przeprowadzki i jak sie ogarne, to kupie bio marchew i zrobie słupki na parze. Bede probowac blw... A kaszki kupie helpa na poczatek.Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Tripi co do dexavenu to mój nie dostawał. Miał dożylnie hydrokortyzon zamiast nebbudu a dexaven to steryd który działa jak berodual. Nam berodual/ventolin wystarczał więc nic nie wiem na temat związku ze szczepieniami. Zresztą nas szczepi pani dr która nas leczyła na oddziale i już 2 tyg po chorobie mógł być szczepiony. Ale opóźnienia też mamy duże, 5w1 miał dopiero 1 raz.Starszak 04.01.2014
Dzidziuś 06.07.2018 -
Co do kaszek, to faktycznie składy są słabe zwykle sam cukier. U nas przy starszym królował kleik ryżowy lub kukurydziany (mniej) na wodzie plus owoce dla smaku. Tym obstawiałam wszystkie śniadania. Kaszek na mleku mm w ogóle nie dawałam bo starszy był 2 lata na piersi i teraz też nie planuje. Obiady gotowalam na parze zwykle warzywa plus mięso, rybka. Czasem słoik. Dziś kupiłam w Lidlu urządzenie do przygotowywania posiłków dla niemowląt było przecenione z 199 na 99 zobaczymy czy się sprawdzi. Kupiłam bo jest małe a mój parowar jest ogromny.
bejb lubi tę wiadomość
Starszak 04.01.2014
Dzidziuś 06.07.2018 -
Hej kochane, ale tu sie duzo dzieje...
Tripi, Wy juz w domku? Jak sie macie?
Anakin, za Was tez trzymam kciuki.
U nas ok. Julka wprawdzie ma wciaz delikatne uczulenie na buzi ale nie wiem na co...
Sloiczki jemy rozne: gerber, hipp itd. zaczelysmy od warzyw i z owocow jabluszko.
Na sniadanie jemy kleik ryzowy z jabluszkiem, ale chce teraz zaczac robic kaszke glutenową bo ponoc gluten warto dosc wczesnie wprowadzac. Mozna znalezc kaszkie bez dodatkow ale chyba zwykle one sa bezsmakowe wtedy bo bez cukru itd...
No i czas tez na sloiczki z mieskiem...
Nie wiem dziewczyny czy to mozliwe ale razem z mezem slyszelismy jakby dwa razy "ma-ma"...aaaaaaa!
Za to na plecy sie nie przewraca caly czas ta moja krolewna...bejb lubi tę wiadomość
Magia -
Tripi wrote:Kapelusz identycznie jak u nas. W szpotalu ciagle pielegniarki mowily boze jakoe pogone dziecko.. ciagle uśmiechniete i czy on w ogole placze? Mysle sobie serio?
Tripi, Czerwony Kapelusz lubią tę wiadomość
Starszak 04.01.2014
Dzidziuś 06.07.2018