LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj wykonałam wszystkie badania 1 trymestru. Brzucha narazie nie smaruje, później tym pomyślę jak już mi zacznie brzuszek rosnąć. Teraz to skupiam się na tym jak przetrwać każdy dzień z moimi potwornymi mdłościami i wymiotami, które męczą mnie 24h/dobeAdrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Kinga i Tripi współczuję ja jem wszystko i nawet apetyt mi wzrósł. Brzuch póki co smaruje balsamem do ciała, za jakiś czas planuje kupić olejek dla mam z Rossmanna, bo podobno fajnie działa ia dobry sklad. Apropo smarowania czytałam gdzieś, żeby specjalnie nie masować brzucha w ciąży, bo taki masaż może pobudzić macice do skurczy a to może skończyć się źle.
-
Wiesz, ja się cieszę z tych mdłości przynajmniej wiem, że coś się tam dzieje podobno jak jest niedobrze to dobrze
Też własnie słyszałam o tym, że nawet zbyt często nie powinno się go głaskać.. a ja się często zapominam... może to tylko zabobony jakieś.
Jak nie zapomnę spytam lekarza na wizycie -
Ja chcę stosować olejki bio-oil : nie są najtańsze, ale sądząc po opiniach mega skuteczne. I to już niedługo, bo brzuszek i uda już mi dość urosły. Nawet Panie w sklepie dziś nieśmiało spytały "czy jestem przy nadziei" Trochę mnie to przeraża, bo w takim tempie to w 9 miesiącu będę wyglądała jak czołg....
-
Monamis ja tak samo.. nie tyle uda co brzuch jestem w szoku bo w poprzedniej ciąży widać było cokolwiek dopiero ok. 5 miesiąca i to też tak nie bardzo..a teraz już jest wypukły a jak pojem to w ogóle
Spytam w przyszłym tygodniu jak pójdę z wynikami i podbić kartę ciąży bo ostatnio z wrażenia zapomnieliśmy a podobno do 10 tyg ciąży musi być. -
Monamis, słyszałam że bio Oil jest skuteczny, ale w ciąży bym na niego uważała bo zawiera witamine A-retinol czego należy unikać w kosmetykach, bo może szkodzić dzidziusiowi. Ja swój krem z witamina A odstawiłam. Grunt żeby nawiązać skórę, rozstępy to też kwestia genetyki i profilaktyka nie zawsze pomoże.
-
Hmm.. Ja właśnie pierwsze dobre opinie słyszałam od kobiet, które stosowaly go w czasie ciąży,ale przyjrzę się sprawie.
Dobrze, że ja tak mało kosmetyków używam :p do ciała tylko jeden balsam kokosowy, do twarzy krem nivea i spokój :p Gorzej z włosami :p -
Ja chyba postawię na klasyczną oliwkę dla dzieci chociaż nie wiem czy w ogóle używać w pierwszej nic nie używałam i tylko jeden maleńki rozstęp na brzuchu z którego jestem dumna ale w sumie też byłam młodsza i bardziej sprężysta zobaczymy jak teraz...
A co do genetyki to też nie wiem czy to tak do końca bo moja mama wygląda jak zebra na brzuchu -
Moja mama nie miała raczej wieku rozstępów, ciekawa jestem jak to będzie u mnie monamis, dla pewności można lekarza podpytać co sądzi o stosowaniu kosmetyku o takim składzie, czy może mieć negatywny wpływ na dziecko. Może w tym olejku ilość tej witaminy jest niewielka i można...
-
Ja bym zaczekala do wigilii. ba - sama miałam taki plan, ale moja papla zaczęła już ogłaszać wesoła nowinę jak tylko dwie kreski pojawiły się na teście
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 20:29