X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten ślad jest po szczepieniu na ospę lub gruźlicę, też taki mam.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możliwe :) ja w sumie nie wiem po czym to ślad ;) pewnie po czymś bolesnym :D

A smarujecie się czymś już? W sensie brzuszki? Nie wiem kiedy zacząć i czy w ogóle.

atdcl6d85txjdq74.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wykonałam wszystkie badania 1 trymestru. Brzucha narazie nie smaruje, później tym pomyślę jak już mi zacznie brzuszek rosnąć. Teraz to skupiam się na tym jak przetrwać każdy dzień z moimi potwornymi mdłościami i wymiotami, które męczą mnie 24h/dobe

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga a jak z jedzeniem? Masz normalnie apetyt? Bo mi jak pojawiają się mdłości to kompletny brak apetytu... dziś zjadłam ino pół bułki i nie chce mi się jeść, a jak pomyślę o jedzeniu albo otworzę lodówkę to tragedia :/

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga i Tripi współczuję :) ja jem wszystko i nawet apetyt mi wzrósł. Brzuch póki co smaruje balsamem do ciała, za jakiś czas planuje kupić olejek dla mam z Rossmanna, bo podobno fajnie działa ia dobry sklad. Apropo smarowania czytałam gdzieś, żeby specjalnie nie masować brzucha w ciąży, bo taki masaż może pobudzić macice do skurczy a to może skończyć się źle.

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telefon mi oszukuje, oczywiście nie cieszę się z waszych nudności, minka miałabyć smutna

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, ja się cieszę z tych mdłości :D przynajmniej wiem, że coś się tam dzieje :) podobno jak jest niedobrze to dobrze ;)

Też własnie słyszałam o tym, że nawet zbyt często nie powinno się go głaskać.. a ja się często zapominam... może to tylko zabobony jakieś.
    Jak nie zapomnę spytam lekarza na wizycie :D

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytaj, bo sama jestem ciekawa co na to lekarz :) ja też zapytam za tydzień jak będę to wymienimy opinie :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę stosować olejki bio-oil : nie są najtańsze, ale sądząc po opiniach mega skuteczne. I to już niedługo, bo brzuszek i uda już mi dość urosły. Nawet Panie w sklepie dziś nieśmiało spytały "czy jestem przy nadziei" :) Trochę mnie to przeraża, bo w takim tempie to w 9 miesiącu będę wyglądała jak czołg....

Victoria czekamy na Ciebie <3
    TP:18.07.2018
    dev198prs__.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monamis ja tak samo.. nie tyle uda co brzuch :O jestem w szoku bo w poprzedniej ciąży widać było cokolwiek dopiero ok. 5 miesiąca i to też tak nie bardzo..a teraz już jest wypukły a jak pojem to w ogóle :D

Spytam w przyszłym tygodniu jak pójdę z wynikami i podbić kartę ciąży bo ostatnio z wrażenia zapomnieliśmy :D a podobno do 10 tyg ciąży musi być.

atdcl6d85txjdq74.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będziemy czołgi dwa! :D

dev198prs__.png

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monamis, słyszałam że bio Oil jest skuteczny, ale w ciąży bym na niego uważała bo zawiera witamine A-retinol czego należy unikać w kosmetykach, bo może szkodzić dzidziusiowi. Ja swój krem z witamina A odstawiłam. Grunt żeby nawiązać skórę, rozstępy to też kwestia genetyki i profilaktyka nie zawsze pomoże.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. Ja właśnie pierwsze dobre opinie słyszałam od kobiet, które stosowaly go w czasie ciąży,ale przyjrzę się sprawie. :)
    Dobrze, że ja tak mało kosmetyków używam :p do ciała tylko jeden balsam kokosowy, do twarzy krem nivea i spokój :p Gorzej z włosami :p

dev198prs__.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba postawię na klasyczną oliwkę dla dzieci :D chociaż nie wiem czy w ogóle używać w pierwszej nic nie używałam i tylko jeden maleńki rozstęp na brzuchu z którego jestem dumna :D ale w sumie też byłam młodsza i bardziej sprężysta :D zobaczymy jak teraz...
    A co do genetyki to też nie wiem czy to tak do końca bo moja mama wygląda jak zebra na brzuchu ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi zazdroszczę, bo ja po głupim gubieniu kilogramów na tyłku mam tego dziadostwa pełno i wiem już, że w ciąży też będę mieć przerypane :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 20:06

dev198prs__.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tyłku i piersiach tez mam pełno ale brzusio jakoś się uchował ;)
    Ale trudno jak będą to będą.. najważniejsze że dzidziuś będzie :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam do tego takie podejście :)

dev198prs__.png

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama nie miała raczej wieku rozstępów, ciekawa jestem jak to będzie u mnie :) monamis, dla pewności można lekarza podpytać co sądzi o stosowaniu kosmetyku o takim składzie, czy może mieć negatywny wpływ na dziecko. Może w tym olejku ilość tej witaminy jest niewielka i można...

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedziałaście rodzinie o ciąży, bo ja nie wiem sama czy powiedzieć za tydzień jak będzie serduszko czy czekać do świąt, bo już niedługo i wigilia to taki wyjątkowy dzień w roku :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zaczekala do wigilii. :) ba - sama miałam taki plan, ale moja papla zaczęła już ogłaszać wesoła nowinę jak tylko dwie kreski pojawiły się na teście ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 20:29

dev198prs__.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ