X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten ślad jest po szczepieniu na ospę lub gruźlicę, też taki mam.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możliwe :) ja w sumie nie wiem po czym to ślad ;) pewnie po czymś bolesnym :D

A smarujecie się czymś już? W sensie brzuszki? Nie wiem kiedy zacząć i czy w ogóle.

atdcl6d85txjdq74.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wykonałam wszystkie badania 1 trymestru. Brzucha narazie nie smaruje, później tym pomyślę jak już mi zacznie brzuszek rosnąć. Teraz to skupiam się na tym jak przetrwać każdy dzień z moimi potwornymi mdłościami i wymiotami, które męczą mnie 24h/dobe

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga a jak z jedzeniem? Masz normalnie apetyt? Bo mi jak pojawiają się mdłości to kompletny brak apetytu... dziś zjadłam ino pół bułki i nie chce mi się jeść, a jak pomyślę o jedzeniu albo otworzę lodówkę to tragedia :/

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga i Tripi współczuję :) ja jem wszystko i nawet apetyt mi wzrósł. Brzuch póki co smaruje balsamem do ciała, za jakiś czas planuje kupić olejek dla mam z Rossmanna, bo podobno fajnie działa ia dobry sklad. Apropo smarowania czytałam gdzieś, żeby specjalnie nie masować brzucha w ciąży, bo taki masaż może pobudzić macice do skurczy a to może skończyć się źle.

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telefon mi oszukuje, oczywiście nie cieszę się z waszych nudności, minka miałabyć smutna

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, ja się cieszę z tych mdłości :D przynajmniej wiem, że coś się tam dzieje :) podobno jak jest niedobrze to dobrze ;)

Też własnie słyszałam o tym, że nawet zbyt często nie powinno się go głaskać.. a ja się często zapominam... może to tylko zabobony jakieś.
    Jak nie zapomnę spytam lekarza na wizycie :D

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytaj, bo sama jestem ciekawa co na to lekarz :) ja też zapytam za tydzień jak będę to wymienimy opinie :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę stosować olejki bio-oil : nie są najtańsze, ale sądząc po opiniach mega skuteczne. I to już niedługo, bo brzuszek i uda już mi dość urosły. Nawet Panie w sklepie dziś nieśmiało spytały "czy jestem przy nadziei" :) Trochę mnie to przeraża, bo w takim tempie to w 9 miesiącu będę wyglądała jak czołg....

Victoria czekamy na Ciebie <3
    TP:18.07.2018
    dev198prs__.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monamis ja tak samo.. nie tyle uda co brzuch :O jestem w szoku bo w poprzedniej ciąży widać było cokolwiek dopiero ok. 5 miesiąca i to też tak nie bardzo..a teraz już jest wypukły a jak pojem to w ogóle :D

Spytam w przyszłym tygodniu jak pójdę z wynikami i podbić kartę ciąży bo ostatnio z wrażenia zapomnieliśmy :D a podobno do 10 tyg ciąży musi być.

atdcl6d85txjdq74.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będziemy czołgi dwa! :D

dev198prs__.png

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monamis, słyszałam że bio Oil jest skuteczny, ale w ciąży bym na niego uważała bo zawiera witamine A-retinol czego należy unikać w kosmetykach, bo może szkodzić dzidziusiowi. Ja swój krem z witamina A odstawiłam. Grunt żeby nawiązać skórę, rozstępy to też kwestia genetyki i profilaktyka nie zawsze pomoże.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. Ja właśnie pierwsze dobre opinie słyszałam od kobiet, które stosowaly go w czasie ciąży,ale przyjrzę się sprawie. :)
    Dobrze, że ja tak mało kosmetyków używam :p do ciała tylko jeden balsam kokosowy, do twarzy krem nivea i spokój :p Gorzej z włosami :p

dev198prs__.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba postawię na klasyczną oliwkę dla dzieci :D chociaż nie wiem czy w ogóle używać w pierwszej nic nie używałam i tylko jeden maleńki rozstęp na brzuchu z którego jestem dumna :D ale w sumie też byłam młodsza i bardziej sprężysta :D zobaczymy jak teraz...
    A co do genetyki to też nie wiem czy to tak do końca bo moja mama wygląda jak zebra na brzuchu ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi zazdroszczę, bo ja po głupim gubieniu kilogramów na tyłku mam tego dziadostwa pełno i wiem już, że w ciąży też będę mieć przerypane :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 20:06

dev198prs__.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tyłku i piersiach tez mam pełno ale brzusio jakoś się uchował ;)
    Ale trudno jak będą to będą.. najważniejsze że dzidziuś będzie :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam do tego takie podejście :)

dev198prs__.png

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama nie miała raczej wieku rozstępów, ciekawa jestem jak to będzie u mnie :) monamis, dla pewności można lekarza podpytać co sądzi o stosowaniu kosmetyku o takim składzie, czy może mieć negatywny wpływ na dziecko. Może w tym olejku ilość tej witaminy jest niewielka i można...

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedziałaście rodzinie o ciąży, bo ja nie wiem sama czy powiedzieć za tydzień jak będzie serduszko czy czekać do świąt, bo już niedługo i wigilia to taki wyjątkowy dzień w roku :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zaczekala do wigilii. :) ba - sama miałam taki plan, ale moja papla zaczęła już ogłaszać wesoła nowinę jak tylko dwie kreski pojawiły się na teście ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 20:29

dev198prs__.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ