X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Magia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już wszyscy wiedzą... Pół rodziny trzyma kciuki od kilku lat za nas...więc nie mogliśmy ich długo tak trzymać...zresztą moja papla to obiecała że nikomu nie powiemy i oczywiście wytrzymała jeden dzień...

Co do mdłości i jedzenia...to ja będę największym czołgiem więc się nie martwcie...mam mega tendencję do tycia, przed ciążą schudłam 25 kg...i teraz przeszłam z diety na normalne jedzenie...wyobrazacie sobie co się dzieje? Nie mogę sie z niczym powstrzymać...i waga wywaliła mi już 3 kg do góry...po 2 miesiącach... Będę się starała teraz to trochę ogarnąć i zatrzymać bo ze stresu czekania na serduszko jadłam wszystko...
    Do tego nie mam żadnych mdłości...nic...zero...null... Ponoć to szczęście ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 21:10

mena29 lubi tę wiadomość

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi ja jeść praktycznie nie mogę przez te mdłości. Na sam widok jedzenia jest mi niedobrze. Do tej pory schudłam ponad 5kg

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie chciała przytyć więcej niż 12-15 kg bo wiem że nie zrzucę tego :(
    Kinga to nie jestem sama.. wmusiłam banana, owoce jeszcze jakoś przejdą ;)

A co do mówienia to czekaliśmy na serducho :) wstępnie miała być nowina na święta ale ostatecznie była dziś na mikołajki :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi to super prezent mikołajkowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 21:39

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajki to też swietna okazja do przekazania radosnej nowiny :)

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy stosujecie już jakieś suplementy dla mam? Lub jakieś zalecił Wam lekarz? Biorę kwas foliowy ale zastanawiam się czy nie kupić jakiegoś zestawu witamin. jeśli już, jaki wybrać??

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Pregna Plus. Lekarz poleciła mi przy pierwszej wizycie i tak już zostało :)

Victoria czekamy na Ciebie <3
    TP:18.07.2018
    dev198prs__.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polecił tak samo Pregna Plus i Prenatal Uno z czym zaznaczył, że są dobre bo nie zawierają żelaza ale na pierwszy trymestr bo potem już trzeba z wiekszym składem witamin :) Ja biorę ten Prental Uno bo zawiera w składzie imbir i trochę łagodzi te mdłości ;) ale za to Pregna Plus ma fajne małe tabletki, które się dużo lepiej połyka, a u mnie to jest baaardzo duży plus ;) jednak imbir wygrał :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dostałam w zestawie witamin, tylko oddzielnie mam brać: jod,kwas foliowy,Wit D3...

Za to niestety wyszły mi bakterie w posiewie ( wiem wstydliwa sprawa) ale mega się boje, bo się naczytałam że się ciężko leczy i że może się przenieść na macicę i dziecko i że niebezpieczne ... Dostałam na to antybiotyki i tego też się boje...
    Czy któraś z Was miala tego typu kłopoty?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio też miałam infekcje nie tyle bakteryjną co grzybicza, skąd ona nie mam pojęcia. Też dostałam antybiotyk na 3 dni dowcipny i jest ok. W ciąży jesteśmy bardziej podatne na tego typu choroby. Sądzę że dla dziecka bardziej niebezpieczni są nieproszeni goście tam na dole niż sam antybiotyk. Jeśli lekarz dał Ci lek, to pewnie taki który jest bezpieczny dla kobiet w ciąży.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia to ja własnie mam to samo w zestwawie: Jod, Wit D3,Aktywny kwas filiowy,MetylB12,Cholina i Imbir.
    A co do infekcji to w pierwszej ciąży miałam na zmianę bakteryjną i grzybiczą :/ jak ino skorzystałam z publicznej ubikacji to zaraz się coś przyplątało :/
    Jutro idę po wyniki, zobaczymy, ale wydaje mi się że coś z moczu może wyjść bo ma dość ciemny kolor :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie:
    Apetyt normalny (a raczej sporo jem), staram sie tylko bardzo zdrowo. Na szczescie kocham warzywa, owoce. No i jestem wege... mdlosci brak!
    Suple: biore pregna plus.
    Kiedy mowimy rodzinie: w swieta, jedziemy na cale swieta i nie daloby sie ukryc (chociaz ja bym chetnie poczekala jeszcze)

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi wrote:
    Jutro idę po wyniki, zobaczymy, ale wydaje mi się że coś z moczu może wyjść bo ma dość ciemny kolor :(
    Tez mam ciemny, trzeba wiecej pic. Ciemny mam glownie po nocy (zageszczony).

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie bardzo dużo piję, praktycznie ciągle mi się chce pić w nocy też wstaję i piję. No jutro zobaczymy, pójdę je może skonsultować od razu z internistą.

A powiedzcie mi jeszcze czy macie na każdej wizycie badanie ginekologiczne? Bo ja dwa razy miałam usg a mnie nie badali.. powiedziała, że jak nic się nie dzieje to nie ma po co tam grzebać. Nie wiem czy to normalne?

atdcl6d85txjdq74.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też póki co nie byłam badana ginekologicznie, tylko USG. Ja do swojej lekarz mam zaufanie i wierzę, że wie co robi :)

Ale się nie wyspałam :( Moje koty dały mi w nocy popalić :(

dev198prs__.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie uspokoiłaś :) już się bałam, że mają mnie w nosie :P na kolejne usg w sumie kazali przyjść dopiero na prenatalne ok 13-14 tygodnia, no chyba że coś by mnie bolało albo niepokoiło.. nie wiem jak wytrzymam 5 tygodni ;)
    Myślę, że nie chcą może kasy zdzierać z pacjentek jak nie ma żadnych problemów :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 9 tygodniu a na USG byłam już 4 razy :p tak, wiem co powiecie, że to szkodliwe i nie nożna tak często, ale uważam, że mój spokój, który przekłada się na maleństwo, jest ważniejszy. Teraz jednak staram się wytrzymać do 21.12,aby na wigilię mieć ładne zdjęcia smyka dla rodzinki :)

dev198prs__.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki, kurcze wiecie nigdy nie sądziłam że będzie potrzebne tak bardzo takie forum i Wy ...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym badaniem ginekologicznym to zależy od lekarza... Trafiłam na fajna lekarkę która przy każdej wizycie robi badanie i USG ...szok..

...a największy szok to był jak lekarz pierwszy raz w moim życiu zbadał mi piersi bez proszenia o to...
    ...niestety nie mogę się do niej zapisać na prowadzenie ciąży bo oczywiście nie ma miejsc... To jest porażka że jak dobry lekarz to nie można się do niego dostać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 11:10

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monamis nie uważam za szkodliwe ;) jakby było szkodliwe to by nam nie robili :D i jak bym mogła to co tydzień bym latała :D

Magia dokładnie, forum jest bardzo pomocne :)
    Mi moja lekarka pierwszy raz zbadała piersi :P był to pierwszy lekarz który to zrobił i już została moim lekarzem :) niestety przyjmuje tylko prywatnie no ale trudno :) na NFZ u mnie i tak bym się nie dostała bo usłyszałam, że koniec roku i kontrakty się skończyły.. był to początek listopada :|
    Pierw chciałam lekarza, który przyjmuje w szpitalu obok ale ostatecznie jak zdąże będę jechała prawie 40 km :D

atdcl6d85txjdq74.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ