X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia, widzę właśnie po suwaczku :D może urodzimy razem :D

A z tym tyłozgięciem to najlepiej właśnie lekarza zapytać co i jak :) w tym szpitalu w którym rodziłam to w sumie 9/10 kobiet miało cc więc nie bierzcie tego pod uwagę ;)

Odebrałam dziś wyniki i o dziwo są dobre :) lekarz rodzinny powiedział, że lekka anemia ale w moim stanie to podobno normalne :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, cieszę się że wyniki wyszły dobre. Ja dziś swoje odbieram. Ja przed ciąża miałam nawet za dużo żelaza, więc chyba anemia mi nie grozi :p problemu z zajściem mimo tyłozgięcie raczej nie miałam, zaszłam w 4 cyklu jak odstawiłam żel nawilżający (naczytalam się że utrudnia i z ciekawość odstawiłam i ten miesiąc okazał się być szczęśliwy, ale mogła to być też pomoc castagnusa, bo zjadłam jedno opakowanie na próbę również :) )

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelazo właśnie w normie ale hemoglobina zaniżona..dziwne..
    Super że tak szybko Ci się udało :D

Dziewczyny jak wasze zęby i dziąsła? Mi bardzo krwawią :( nawet jedząc jabłko zostawały ślady krwi :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrażliwe dziasla przez ciaze? Nieee... ja w ogole mam malo dolegliwości. Wg bbf 25% ciąży juz za mna:)

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziąsła nie dokuczaja, ale czytałam że to normalne, że pachną i są wrażliwe, ale nie wiem czy jest na to jakiś sposob:/

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *puchną

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też krwawią i bolą dziąsla..nawet nie pomyślałam że to od ciąży...

A z innej beczki...dziewczyny macie ten abonament tu wykupiony żeby te dodatkowe funkcje mieć?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam :P mnie zaczyna dopadać chyba wszystko co możliwe hehe oby się ino nie popsuły jak w pierwszej bo się załamie :(
    Pora odwiedzić dentystę na zapas ;)

U nas 21% <3

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia ja mam do jutra jakiś abonament który dostałam przy założeniu konta.
    Szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia jakie są te dodatkowe funkcje i czy coś się zmieni jak jutro go wyłączą ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niby trochę brakuje że bez abonamentu nie można sprawdzić ważnych dat które podpowiada belly na wykresie ciąży w formie serduszek... Tylko z tego korzystałam.. sama nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 10:32

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 9 grudnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy też tak macie, że wieczorem, przed snem jakoś bardziej czujecie brzuch? Niby to nie ból, jakiś taki dyskomfort. Może to kwestia zmęczenia po całym dniu, bo póki co się nie oszczędzam jakoś szczególnie, robię to co zwykle.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wieczorem jest gorzej, jakos tak ciezej, brzuch kluje i pobolewa. Mysle, ze to tez po calym dniu picia, jedzenia i w ogole wszystkiego. Z rana jest lepiej, bardziej lekko :) rano mam sile i chec porobic cos w domu a po poludniu/wieczorem jyz tylko leze...

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Magia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam że tak smucę... Ale jak to jest u Was? Czy też czujecie wciąż taki niepokój? Czy to się kiedyś kończy? Myślałam, że jak ujrzę serduszko to minie...i minęło, ale tylko na 1 dzień... Teraz dalej się boje... Staram się tego nie rozdmuchiwać, nie okazywać ale...czesem muszę o tym powiedzieć... Jak to u Was jest? Może tylko ja mam takie coś przez wcześniejsze poronienie... Ps.nie gniewajcie się na mnie za tę smuty

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia ja też tak mam. Po tym jak usłyszałam serduszko było chwilę ok ale teraz nie mogę doczekać się wizyty aby sprawdzić czy nadal wszystko w porządku. Staram się jednak odsuwać złe myśli bo inaczej bym zwariowała.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • bejb Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam. Myślę, że każda Aniolkowa Mama tak ma. Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie a teraz przede mną tydzień w którym tamtą ciążę poroniłam. Codziennie sprawdzam czy nie ma jakiś plamień i jakiś niepokojących objawów. To jest trochę taka psychoza.

Staram się myśleć pozytywnie, że już limit złych historii został wyczerpany i teraz musi być dobrze.

Dziewczyny trzymajcie się :) :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Magia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny. Wiem, musimy być dzielne. I jeszcze te badania prenatalne..ja mam obowiązkowe i też ciężko mi o tym myśleć...
    Ale dobra... Koniec tych smutków.

Życzę Wam spokojnej nocy

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Dzięki Dziewczyny. Wiem, musimy być dzielne. I jeszcze te badania prenatalne..ja mam obowiązkowe i też ciężko mi o tym myśleć...
    Ale dobra... Koniec tych smutków.

Życzę Wam spokojnej nocy
    Magia ja też mam obowiązkowe i już mam umówiony termin na 29.grudnia ale mam nadzieję że będzie dobrze i spokojnie dotrwam do mety.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia ja również mam podobnie, mimo że to moja pierwsza ciąża. W łazience zawsze oglądam wkładkę lub bieliznę, papier w obawie czy czegoś tam nie ma (na samym początku miałam delikatne plamienie 1 dzień a gin zamiast mnie uspokoić poinformowal mnie ze jak ciąża poleci to poleci i już a luteiny mi nie da, bo to w sumie placebo. Nawet mnie nie zbadał. byłam u niego raz i nigdy wiecej) jak mnie coś zakuje to też się zastanawiam czy to nic złego. Zawsze obawiamy się tego na co nie mamy wpływu, więc to normalne że się martwimy.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia, ja również się ciągle obawiam i jakoś tak od wizyty do wizyty w lęku :P no ale to chyba każda mama tak ma ;)
    Miałam iść dopiero do lekarza na badanie prenatalne po nowym roku jak nic się dziać nie będzie ale dziś tak mężowi marudziłam, że powiedział żebym poszła po świętach bo się denerwuje za bardzo :)

Czerwony Kapelusz, też czuję ten dyskomfort. Niby nie boli ale jednak coś się tam dzieje, wczoraj jak posprzątałam trochę to aż magnez wzięłam bo tak właśnie dziwnie się czułam i twardszy miałam.
    A do tego wszystkiego dodać problemy z wypróżnieniem to już czasem nie wiem z czego boli :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam!

Jeżeli chodzi o bolące i krwawiace dziąsła to jestem w tym ekspertem, bo nie dość, że moje są wrażliwe przez aparat ortodontyczny, to jeszcze przez hormony ciążowe dostały bardzo popalić. :(
    Jeżeli mogę Wam coś polecić, to jest taka pasta, a właściwie koncentrat dentystyczny, do kupienia tylko w aptece, ale bez recepty. Płaciłam za nią 12zl. Nazywa się AJONA. Naprawdę przynosi ulgę już od pierwszego mycia. Do tego stosuję plukankę Eludril, z tym że ją się stosuje seriami: 2 tygodnie i tydzień przerwy. Też bardzo pomaga. I w chwilach kryzysu, jak np. narusze dziąsła czymś twardym, ostrym, to na to miejsce stosuje Baicadent. Generalnie moim numerem 1 jest Sachol, ale w ciąży wolę nie stosować...
    I tak udaje mi się przetrwać bez bólu, a krwawienie nie jest tak bardzo uciążliwe.:)

U nas wszystko w porządku. Już rosniemy ;), ale to bardziej zbierająca się woda w organizmie aniżeli dzidziuś czy co gorsza tluszczyk. ;) Czasem coś zakuje w podbrzuszu, czasem coś pociągnie, ale nie panikuje, tylko po prostu się oszczędzam. Wychodzę z założenia, że do póki nie ma plamienia, to mój krwiaczek nie pękł i mój Groszek spokojnie rozwija się w brzuszku :) Zrobiłam też listę zakupów wyprawkowych. W styczniu jak tylko zacznę drugi trymestr, zaczynam wyprawkowe szaleństwo. ;) To mnie uspokaja zdecydowanie :)

A jak tam u Was? Jak weekend?

W ogóle sorki, że tak zniknęłam, ale jak dopada mnie chandra, wolę się wylogowac z życia w necie i trochę zdystansowac w rzeczywistości...

Victoria czekamy na Ciebie <3
    TP:18.07.2018
    dev198prs__.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ