LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tripi, coś o tym słyszałam faktycznie, że jeśli można to lepiej w produktach na początku...ale to co... Szpinak i wątróbka? Co jesio można jesc na żelazo? ...a Ty Tripi mięsko jadasz tak ogólnie?
Co do USG to ja jeśli nic się nie zadzieje czekam do prenatalnego też miesiąc ...nie mam siły łazić i się denerwować dodatkowo, ale jeśli Ciebie to uspokoi to też można zrobić i nic się nie stanie
Olihaj, witaj i spokojnej ciazy.
Magia -
Mówiła żeby jeść ogólnie dużo warzyw i owoców.. dużo mięsa szczególnie czerwonego, pestki i orzechy, kasze. Wątróbki nie przełkne mięso jadam ale teraz to mało obrzydza mnie w ogóle mało jadam teraz
A z usg mnie uspokoiła powiedziała, że jak będę tak latać to braknie mi miejsca w karcie hah
Mam tylko przyjść przed albo po świętach na badanie ginekologiczne i piersi.
Magia a którego masz prenatalne? -
Ja mam 18 grudnia wizytę wstępna do prenatalnych i tam ustalą mi termin. U nas tak jest że najpierw jest wizyta "zapoznawcza"... Ale maksymalnie chyba do 10 stycznia muszą mi zrobić...strasznie peniam się wyniku...
Ja mam USG piersi jutro, bo coś mi tam niby wyczuła.. do sprawdzenia..
Dobra i od jutra też będę żywic się jeszcze zdrowiej... ObiecujeWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 20:55
Magia -
Magia mnie zapisali na 11 stycznia bo z usg dzidziuś trochę mniejszy będę miała je w sumie w 13tyg+3dni chyba wg om. Dlaczego się boisz? Masz jakieś choroby genetyczne w rodzinie? Albo wyszło coś nie tak na usg? Czy tak po prostu?
Daj jutro koniecznie znać będzie dobrze
Ja bym chciała jakkolwiek się odżywiać ;( oby już ten wstręt do jedzenia minął -
Tripi wrote:Owulacja musiała się przesunąć pewnie przez duphaston bo brałam przez pół roku na wyregulowanie cyki i wywołanie miesiączek a w tym szczęśliwym cyklu odstawiłam
Czerwony Kapelusz mam tak samo. Były duże i takie "napęczniałe" i bolały ciągle a teraz są miękksze i bolą głównie przy mocniejszym naciśnięciu.
Nie martw się, ja również mam identycznie. Ze strachu - przed ostatnim USG, zanim ujrzałam serduszko, strasznie się bałam, że już po wszystkim, tym bardziej, że przez jeden dzień plamiłam. Popłakałam się czekając w kolejce na swoją wizytę. Ale dziś jest dobrze. Nie zapeszam, jutro kolejne USG... -
Ja jutro mam drugie usg, mam nadzieję, że wszystko będzie ok, będzie serduszko. Mój mąż ma jutro urodziny, wiec liczę że będziemy mogli mu właśnie taki prezent sprawić. Im bliżej wizyty jednak, tym bardziej się denerwuje. Na szczęście morfologia, glukoza w normie. Domyślam się jak musicie się denerwować przed prenatalnymi... Ale musi być dobrze i tej myśli trzeba się trzymać! ja dla zabicia niepożądanych myśli oglądałam w necie kosze mojrzeszowe, śpioszki, otulacze itd. Jeszcze za wcześnie na zakupy, ale pomarzyć można
-
Niki13, już mnie trochę lekarka uspokoiła teraz najgorszy miesiąc oczekiwania na prenatalne.. ale będzie dobrze musi być
Czerwony Kapelusz, bedzie na pewno a Ty robisz prenatalne?
Ja tak samo ciągle oglądam haha co dwa dni wybieram wózek, łóżeczko itp. a przyjdzie co do czego to pewnie wszystko na ostatnią chwilę -
Dziękuję za miłe słowa dam znać jutro jak wizyta. Co do prenatalnych, ja się raczej na darmowe nie łapie bo mam dopiero 30 l. Ale porozmawiam z lekarzem czy robić i jakie, jeśli już. Co do wieku, tripi ma rację, wiek o niczym nie świadczy, a niedawno trzy znajome 35+ urodziły zupełnie zdrowe dzieci z czego u 2 były to ich pierwsze ciaze:)
-
Chyba będę robić tylko usg prenatalne chyba że by coś było nie tak to wtedy test Pappa. Możliwe że są razem w pakiecie koszt to 180 zł więc w sumie tyle co wizyta a w sumie podciągną mi to pod wizytę(ten sam lekarz) zamiast zwykłego usg zrobi genetyczne
-
Hej. Ja dzisiaj po wizycie. Dzidzia ma już 3 cm i rusza rączkami i nóżkami.
Teraz następna to prenatalne 29.12.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤