LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak u Was z wagą w pierwszym trymestrze? Ja w ciągu ostatnich dwóch tygodni przybrała 2kg, może bardzo tego nie widać ale na tym etapie to za dużo, co też mi lekarz potwierdził :p wiem że część z was ma nudności, mdłości i niechcec do jedzenia, ja niestety mam odwrotnie w dodatku ciągnie mnie do słodkości
-
Czerwony Kapelusz, ja niestety też przybrałam 2,5 kg już... Wiem, że to za duzo, ale szczerze powiem, że ciężko nad tym zapanować...przed ciążą byłam długo na diecie,schudłam 25kg, ćwiczyłam 3 razy w tyg...a teraz jestem w ciąży i koniec z dietą minusowa, koniec z ćwiczeniami i mam ciążę leżąca jak narazie...obstawiam, że 20 kg jak nic przytyję... Ponoć w 1trymestrze można ok 3 kg przytyć ze względu do opuchnięcie, zatrzymanie wody itd...ponoc...
Na pewno trzeba dużo pić wody, jak pije 2l dziennie to mam wrażenie ze mniej tyje i puchnę...
A słodycze...wyjątkowo kocham w ciąży i codziennie z nimi walczęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 20:36
Magia -
Mi tętna raczej nie mierzył lub mi go nie podał. Magia serduszko w tym czasie bije bardzo szybko i to normalne, nasze na ekranie pikało jak szalone:) Sądzę że gdyby coś było nie tak lekarz by Ci powiedział. Nie denerwuj się, bo swoje tętno powyższysz a to nie będzie dobre dla dzidzi, hormony stresu i te sprawy... Myśl pozytywnie i relaksuj się
-
Magia widzisz nie ma reguły, ja od zawsze byłam szczupła, nigdy nie byłam na diecie, waga zawsze stała w miejscu, chociaż szczególnie nie załowalam sobie niczego jak miałam ochotę, ćwiczyć nie ćwiczyłam ale sporo chodziłam, teraz też. I co i 2kg na plus w dwa tygodnie. Zakupiłam owoce i warzywa, suszone owoce, trudno będę silna i odstawiłam słodycze do Świąt przynajmniej :p
-
Czerwony Kapelusz super wieści, gratuluje.
Co do wagi u mnie od początku 6 tygodnia do teraz -8 kilo, więc waga poleciała w dół.
A jeśli chodzi o tętno to u mojego maluszka wczoraj było 167Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
CzerwonyKapelusz u mnie na ostatniej wizycie, czyli w 7t1d byłam 2.5 kg na plusie. Boję się co będzie teraz, skoro nawet sąsiadka odkryła, że w ciąży jestem :p najbardziej rosne w udach i oczywiście brzuszku...
A od kiedy można już posłuchać serduszka? I do kiedy jest usg dowcipne? Bo ja już bym swojego chciała zabrać ze sobą na wizytę, ale raczej dopiero wtedy gdy będę badana przez brzuch... -
Pocieszyłyście mnie trochę, że problem wagi nie tylko mnie dotknął monamis, zabrałam swojego męża ostatnio do gabinetu bo chciał zobaczyć serduszko, było to usg dowcipne, ale nie żałuję - przeżycie dla niego niezwykłe, cieszył się jak głupi a i mi było raźniej. Miałam sukienkę więc nic nie zobaczył co było by krepujace, stał za mna i patrzył w ekran. Podczas badania na fotelu oczywiście kazała mu zostać w drugim pomieszczeniu:p
-
Hej Dziewczyny,
Jestem nowa i właśnie odkryłam tą stronkę
U mnie waga wzrosła o około 3 kg (wcześniej zawsze byłam na diecie) a teraz będąc w ciąży jem to, na co mam ochotę, ale ciągnie mnie niestety bardzo do fast foodów i rzeczy mocno doprawionych (przed ciążą uwielbiałam słodycze, a teraz jakby ta chęć minęła), planowany termin mam na 21.07. -
Hej Dominisia Gratuluje
Dziewczyny mi waga skacze.. potrafi się wahać w ciągu dnia nawet ok 2 kg dziwne..
Ale licząc z porannego ważenia to nie przytyłam na razie nic, no ale tez prawie nie jem
A co do tętna to nie wiem czy mierzyli.. pewnie tak ale nie podał mi lekarz pomiaru może i dobrze do zaraz bym w googlach szukała czy dobre
Monamis a usg na brzuszku chyba od drugiego trymestru -
CzerwonyKapelusz no ja przyznam, że dla mnie to mega krępujace, żeby zabrać swojego na takie badania dowcipne Ale wiem też, że dużo traci, gdy go nie zabieram, bo jednak oglądanie dzidziusia na żywo, a na zdjęciu, to zupełnie coś innego...
Dominisia witaj, gratuluję, i spokojnej Ciąży życzę
Tripi a słyszałaś serduszko już czy tylko na razie widziałaś na USG? -
Hej Dominisia,witaj!
Kinga, nie gniewaj sie, ale przy takim spadku wagi w ciąży to też trzeba podpowiedzieć lekarzowi, wiem, że pewnie mówiłaś, ale poprostu martwię się, czy się nie odwadniasz... Chudniesz tak przez mdlosci?
Czerwony Kapelusz...to może razem się ograniczymy? Zero słodyczy do świąt?
I masz rację...jak wyczytałam na zdjęciu USG to tętno 178 to oczywiście zaczęłam czytać Googla i stąd stres, bo lekarka nic nie mówiła.
Magia -
Dokładnie...czasem lepiej nie wiedzieć...
Tripi, ja mam przeczucie, że dziewczynka...ale to może wynikać z tego, że bardzo bym chciała...chociaż chlopczyki też kocham
Mój mąż wybrał już imię...co mnie wścieklo... i tak naciskał że się zgodziłam...jeśli będzie dziewczyna będzie Emilka ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 10:38
Magia -
Magia wrote:Powiem Wam, że szlak mnie trafia, jak czytam czego nie można jeść w ciąży... Dobra rozumiem, że trzeba zrezygnować z mojego ukochanego plesniucha, czy surowizny... Ale teraz czytam, że makrela wędzoną też nie... Pasztet nie... O żesz...Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)