LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tripi, Magia dostałam leki przeciwwymiotne i dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę ale i tak wszystko zwróciłam co zjadłam, zobaczę dalej jak nie pomoże nic to będę dzwonić do gina.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
No nie możemy się dać
może pohamuje się tym razem od uszczypliwych komentarzy i wróżenia z przesądów
Kinga a próbowałaś ten imbir?
Mojemu synkowi jak był malutki pomagał na wymioty napar z suszonych borówek. Poleciła mi go dość starsza lekarka ale faktycznie pomogło od razu.
Dobrze że już kończy się pomalutku pierwszy trymestr, to przejdzie Ci pewnie -
Kochane, a ja sobie nie radzę z brakiem energii
mam tyle w domu do zrobienia, ale nie mam siły na nic, bo ledwo przejdę do łazienki na kibelek, a czuję jakbym wdrapala się na morskie oko
Ciągle bym siedziała lub leżała i spała
a i przy wstawaniu okropne zawroty głowy i uderzenia gorąca.
-
Oj tam leż jak Ci dobrze
Ja już nic nie robię, dwa dni temu umyłam okna i zrobiłam pierniki a wieczorem brzusio mnie bolał i był twardy
I tak już codziennie latam do przedszkola w ta i z powrotemto wystarczy
A sprzątanie i gotowanie na święta mam w nosiewprosimy się do kogoś bo ja przy garach stać nie będę
-
Tripi próbowałam imbiru, migdałów i różnych cudów. Ale taki mój los, z moimi synami w ciąży tak też miałam do 5 miesiąca. Wtedy jakoś udało się przeżyć więc teraz też dam radęAdrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
Tu już nie chodzi o święta, bo wigilię spędzamy z rodzicami Grześka i moja mamą, na pewno coś nam zapakuja do domu,ale o takie zwykłe obowiązki domowe. Mamy dwa psy i dziewięć kotów - codzienne sprzątanie wygląda u nas jak w wielu domach generalne.
do tego gotowanie - ostatnio się scwanilam i robię obiady raz na dwa dni, ale nawet na stojąco warzyw na zupę obrać nie potrafię.
i jeszcze wypadałoby o siebie zadbać, a codzienny prysznic to już koszmar, z krzeselkiem łażę
włosy farbuje od 3 tygodni..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 16:04
-
Kinga to współczuję
mi już trochę przechodzi
tzn zaczynam jeść
Ojej jaki zwierzyniecdzieciaczek będzie miał wesoło jak podrośnie
super
No to rzeczywiście nie wesołoale to chyba minie niedługo
a może masz nie dobór jakiś witamin i z tego to zmęczenie?
A włosów lekarka mi nie pozwoliła zafarbować na razie(chyba zobaczyła mój odrost i sama powiedziała). W ogóle żeby w smrodzie chemicznym nie przebywać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 16:19
-
Oj tak, nie mogę się już doczekać, aż zaczną nawiązywać ze sobą pierwsze interakcje
Póki co jeden z kotów, mega niedotykalski, nie opuszcza mnie na krok.
Tuli się, liska, zasypia na brzuchu... Może wyczuwa nadchodzący chaos hahaha
Ja muszę zafarbowac włosy, bo wyglądam jak pół dupy zza krzakanajwyżej maseczkę założę.
A co do niedoborów... Zobaczę w przyszłym tygodniu jak wyniki odbiorę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 16:25
-
Mój miał super relację z psiurem od samego początku :)i też bardzo go pilnował, warczał od razu jak ktoś podchodził, choć długo z mężem zastanawialiśmy się czy on w ogóle potrafi szczekać haha
spali, jedli, wszystko razem do końca dni pieseła.. także przy takiej gromadce dzieciaczkowi będzie super
Ja w przyszłym tygodniu wybieram się na badania w tym piersi.. nie wiem jak to zniosępopłaczę się chyba z bólu
-
Co do tesciowej: mam idealnie. Stosunki poprawne ale nie powiem, ze bliskie. Co kilka tygodni wpadamy na obiad i tyle. Tesciowie super taktowni, nigdy nie dopytywali np o to "kiedy dziecko". Mysle, ze uciesza sie z wiadomości ale tylko tyle. Maja juz wnuki (dzieci swojej corki ), a ja jestem tylko synowa. Mi taki uklad odpowiada.Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Monomis jestes bohaterka...9 kotow... ja mam jednego psa I sprzatanie przy nim mieszkania to tez generalka ... codziennie ...
Tripi,ja bylam wlasnie na USG piersi dwa dni temu I balam sie bolu bo bola mnie okropnie caly czas, ale na badaniu bylo ok. Nie wiem czy lekarka byla delikatna czy co ale nie bolalo I krotko trwalo. Uszka do gory
Magia -
Kinga współczuję bardzo tego samopoczucia
. Monamis, ja też mam spadki energii, po południu już nie mam siły na nic, a mój szanowny mąż pragnie domowke urodzinowa zrobić w sobotę, więc mam nadzieję że starczy mi sił na przygotowanie potraw i dotrzymanie później towarzystwa gościom
-
Tripi wiesz, ja się trochę martwię, bo to są zwierzęta naprawdę poszkodowane przez los, a raczej ludzi - prowadziłam swego czasu dom tymczasowy i 2/3 zwierząt zostało ze mną na stałe, bo są nieadopcyjne, resztę z kolei to my adoptowalismy. Nie to abym bała się, że zrobią dziecku krzywdę. Bardziej obawiam się, jak się odnajdą w nowej rzeczywistości... Bardzo je kocham, są bliżsi mojemu sercu niż nie jeden członek rodziny i naprawdę byłoby mi ciężko patrzeć, gdyby ich adaptacja do nowych warunków szła ciężko.
Magia - bohaterka mopa i odkurzacza haha
CzerwonyKapelusz dobrze, że mój nie ma tak zwariowanych pomysłów :p choć gdyby coś takiego jednak wpadlo mu do głowy, szczerze poszłabym na łatwiznę i zamówiłabym pizze :p
Kurde, to ja jestem farciara, bo mnie cycki naprawdę nigdy nie byłaly i nie bolą... Może przy nacisku, jak któryś kot po mnie przebiegnie, albo Grzesiek położy głowę tam gdzie nie powinien hehehe ale to też od niedawna tak.
Wstawilam gulasz!!! Sukces!!! Nie będziemy glodowac hahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 17:12
-
Czerwony Kapelusz dokładnie jest zawsze pizza albo jakieś gotowce
a goście może się nie zasiedzą
A jeśli już coś będziesz robiła wyszukanego to podziel się przepisami
Monamis zawsze marzyłam o domu tymczasowymtylko nie mam zbyt warunków (małe mieszkanko+4latek)
Myślę, że będzie dobrzemasz jeszcze dużo czasu żeby je jakoś na to przygotować
Mnie bolały bardzo nawet przed zwykłą miesiączką a teraz to tragedia
Ps. też mam gulasz haha -
Ja przez te wymioty też mam zero energii, ale świętami się nie martwię bo trochę zrobi mój mąż A resztę moja mama, no A ciasta piecze mi przyjaciółka. Gorzej z moim jedzeniem będzie, ale odbije sobie jak przejdzie ten gorszy okresAdrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
Tripi no my jesteśmy na dwóch pokojach, 40m2:p ale rzeczywiście mieszkanie totalnie przystosowane do zwierząt, a właściwie pod koty - drapaczki, poleczki, skrytki, osiatkowany balkon, okna... Za kilka lat marzy nam się dom drewniany za miastem. Zapowiedzialam już, że zakładam wtedy własną fundacje, jeden pokój będzie izolatka dla nowych lokatorów, a dookoła domu będzie wybieg dla kotów.
Mam nadzieję, że moja latorosl podzieli moja pasję do ratowania futrzakow
Dobry gulasz nie jest zły!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 17:33
-
To nawet metraż mamy podobny
Podziwiam Cie bo my ledwo we troje się mieścimyNie ma nawet pomysły jak dzieciaki później w jednym pokoju pomieścić
Jak już będziesz miała ten domek i fundację to normalnie chyba aż Cię odwiedzę i coś zaadoptujehaha
Kinga pozamrażaj sobie trochę świątecznych przysmaków jak miną wymioty to zrobisz sobie świąteczną ucztemonamis lubi tę wiadomość