X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)) jak się dziś czujecie? jak wasze Maleństwa? U mnie będzie chyba dziewczyna bo od samego początku daje Matce w kość:)) nadal mdłości,osłabienie itp:) lekarz poleciła mi Prevomit,ale nie pomaga. Dziewczyny a jak wyglądają badania prenetalne? Jestem umówiona 15 stycznia. aha serduszko widziałam i słyszałam :))

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi ja mam :) Dość blisko domu. Szpital ten ma świeżo wyremontowany oddział polozniczy i najlepszy oddział neonatologiczny w okolicy. Wszystkie szpitale właśnie tutaj kierują chore noworodki... Wiadomo, mam nadzieję, że moja dzidzia będzie zdrowa, ale trzeba być przygotowanym na każdą ewentualność...
    Zanim zdecydowałam się na ten szpital, chciałam rodzic w innym, gdzie sama przyszłam na świat. :) Ale okazuje się, że będzie likwidowany i w wakacje prawdopodobnie będzie już hotelem:(
    No i bardzo chciałabym rodzic siłami natury. Nie wyobrażam Sobie cesarki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 11:27

Victoria czekamy na Ciebie <3
    TP:18.07.2018
    dev198prs__.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena - gratuluję serduszka! :)
    U nas wszystko w porządku, choc zmęczenie znów daje o sobie znać... Wstałam, wyszłam z psami, ogarnelam kuwety, nakarmilam wszystkich, jeszcze skoczylam do sklepu i mam dość... :( A tyle do zrobienia w domu... Dobrze, że chociaż obiad gotowy...
    Dzisiaj w mięsnym mama kolegi mojego Grześka pytała, który to tydzień, bo jeszcze nic nie widać, zatem mówię, że 10ty. W odpowiedzi usłyszałam "aaaa to jeszcze fasola!". No to stanęłam w obronę "super fasola! Z pletwami!" hahahaha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 11:26

dev198prs__.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monamis, dziekuję. Moze I herbarka sie uda
    jak tylko przestane byc mama ciagle lezącą.

Co do mniejszego ryzyka to czytalam ostatnio, ze u kobiet ktore uslyszaly bicie serca swojego dziecka ryzyko poronienia jest 1%...I tego sie trzymajmy

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest bardzo dobra informacja i będę trzymać się jej rękami i nogami! :) Teraz mam wizytę w czwartek... Pierwsza, na którą Grzesiek ze mną idzie. Uparl się i koniec :p a ja się już nie mogę doczekać! :)

dev198prs__.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monamis ja mam właśnie dość blisko bardzo dobrą klinikę ale po pierwszym porodzie mam trochę obawy bo te położne to się z powołaniem pomyliły i ciężko się dostać :/ No i na 100% czeka mnie tam cesarka bo oni nie bawią się raczej w vbac :(

Za to ten szpital w którym planujemy rodzić jest daleko bo ok 40 km ode mnie ale lekarze u których się prowadzę chętnie się podejmą takiego porodu jeśli przejdę klasyfikacje. Jestem trochę w kropce no ale zobaczymy jeszcze..

Mena29,super wiadomość <3 ja mam 11 :)
    Prenatalne to takie bardzo dokładne usg, na którym lekarz sprawdza wszystkie narządy, anatomie, przepływy, serduszko i przezierność karkową itp :) trwa zazwyczaj od 30-60 min :) czasem w pakiecie masz jeszcze test Pappa z krwi :)

Magia, dzięki za dobrą informacje :D czyli poronienia już nas nie dotyczą ! :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vbac? A co to, bo nigdy nie słyszałam...?

Ja ogólnie planuję wypisać się na własne żądanie po porodzie, oczywiście jeżeli wszystko będzie dobrze ze mną i malenstwem. Nienawidzę szpitali i uważam, że szybciej pozbieram się do kupy w domu, dlatego w sumie zlowrogie położne nie są mi aż tak straszne :)

dev198prs__.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to poród naturalny po cc :)

Też bym chciała jak najszybciej do domu, nie wyobrażam sobie synka w domu na 3-4 dni zostawić :( nie wiem jak zniesiemy tą rozłąkę :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to długo trwa te badanie prenetalne,to dlatego pielęgniarka mówiła abym była najedzona:)) heheh a ono dowcipne czy przez brzuszek już?
    Dziewczyny chyba jak dziecko po urodzeniu nie ma żółtaczki i my nie mamy anemii to wypisują szybko, nie trzymają długo w szpitalu,no chyba,że to cc. Tak bym chciała już mieć Maleństwo w dłoniach...
    Tripi a w jakiej miejscowości będziesz miała badania? ja w Zielonej Górze i myslę,czy nie lepiej byłoby w Poznaniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 13:35

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Gdanska - umowmy sie na herbatke po swietach ;)))

O rety, ja w ogole nie mysle o takich rzeczach jak szpital, porod etc! to jeszcze tak daleko! Ale odlegly termin nie powstrzymal mnie od wpisywania w google `co jest najgorsze w porodzie` itp hehehe. Troche masochizmu nikomu jeszcze nie zaszkodzilo!

W ogole jest dziwnie, ja w ogole nie czuje sie jak kobieta-w-ciazy! Nie mam za bardzo objawow, chociaz wsluchuje sie w swoj organizm i czuje czasem, ze brzuch mnie zakluje, ale gdybym nie wiedziala o ciazy/nie byla w ciazy to bym tego nie zauwazyla! Oszczedzam sie, bo wiem, ze musze ale czuje sie zupelnie normalnie... i w sumie dobrze, bo moj plan to brac wszystko na chlodno. USG juz we wtorek!

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Magia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin, ja mam podobnie, nie czuje sie jak w ciazy, bolaly mnie tylko piersi mocno do wczoraj..dzis nawet tego nie ma...

Dobrze ze nie tylko ja jestem swirnieta we wpisywaniu dziwnych rzeczy w google...

Fajnie ze jestescie Gdanszczanko Gdynianki bedziemy mialy o czym rozmawiac...szpitale,polozne, szkoly rodzenia...hahaha

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi oj wyobrażam sobie, że rozlaka będzie trudnym doświadczeniem... :( Ja to nie wiem jak moje koty beze mnie dadzą radę :p Moje tulidupki <3

Mena chyba standardowo trzymają dwie doby, a ja czuję że nawet tyle nie wytrzymam :( co innego jak będzie coś nie tak, bo będę widziała w tym sens...

Anakin Herbatka obowiązkowo! :) Ale z tym terminem, to niby taki odległy, ale zobaczysz jak szybko minie!

Magia ale byłyby jaja gdybyśmy się na porodowce spotkały :D

dev198prs__.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kuzynka podpowiedziała mi, żeby na prenatalne zabrać nośnik pamięci tj. USB czy płytkę, bo można nagrać całe badanie i jest to fajna pamiątka :) ja termin prenatalnych mam na 22.01.18

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiece co, wczoraj kupiłam sobie pregne plus, wzięłam i od tego czasu zaczęły męczyć mnie nudności, chociaż dotąd jak brałam tylko kwasu foliowy było ok, może to przypadek, ale jakoś tak dziwnie się zbiegło.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena29, ja będę miała w Mysłowicach(obok Katowic)

Monamis, będziemy miały większą motywacje to regeneracji i szybkiego powrotu do domu :D

Czerwony Kapelusz, rzeczywiście tak jest :) ma już z pierwszej ciąży ale z drugiego badania teraz też będę nagrywać ale raczej po 20 tyg bo teraz mało widać ;)

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są dwa badania?? Około 13 i później??

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są nawet trzy ;) Pierwsze między 11-14 tyg ciąży drugie 18-23 i trzecie chyba po 28 tyg ale już nie jest konieczne :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się :)
    29 lipca 2018 r. :))))
    <3

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt0192 wrote:
    Melduję się :)
    29 lipca 2018 r. :))))
    <3
    Dzien dobry!

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj w naszym gronie Kejt:) chyba jesteśmy w podobnym tygodniu, bo ja termin mam dzień po Tobie :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ