LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry ) jak się dziś czujecie? jak wasze Maleństwa? U mnie będzie chyba dziewczyna bo od samego początku daje Matce w kość) nadal mdłości,osłabienie itp:) lekarz poleciła mi Prevomit,ale nie pomaga. Dziewczyny a jak wyglądają badania prenetalne? Jestem umówiona 15 stycznia. aha serduszko widziałam i słyszałam )
-
Tripi ja mam Dość blisko domu. Szpital ten ma świeżo wyremontowany oddział polozniczy i najlepszy oddział neonatologiczny w okolicy. Wszystkie szpitale właśnie tutaj kierują chore noworodki... Wiadomo, mam nadzieję, że moja dzidzia będzie zdrowa, ale trzeba być przygotowanym na każdą ewentualność...
Zanim zdecydowałam się na ten szpital, chciałam rodzic w innym, gdzie sama przyszłam na świat. Ale okazuje się, że będzie likwidowany i w wakacje prawdopodobnie będzie już hotelem:(
No i bardzo chciałabym rodzic siłami natury. Nie wyobrażam Sobie cesarki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 11:27
-
Mena - gratuluję serduszka!
U nas wszystko w porządku, choc zmęczenie znów daje o sobie znać... Wstałam, wyszłam z psami, ogarnelam kuwety, nakarmilam wszystkich, jeszcze skoczylam do sklepu i mam dość... A tyle do zrobienia w domu... Dobrze, że chociaż obiad gotowy...
Dzisiaj w mięsnym mama kolegi mojego Grześka pytała, który to tydzień, bo jeszcze nic nie widać, zatem mówię, że 10ty. W odpowiedzi usłyszałam "aaaa to jeszcze fasola!". No to stanęłam w obronę "super fasola! Z pletwami!" hahahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 11:26
-
Monamis ja mam właśnie dość blisko bardzo dobrą klinikę ale po pierwszym porodzie mam trochę obawy bo te położne to się z powołaniem pomyliły i ciężko się dostać No i na 100% czeka mnie tam cesarka bo oni nie bawią się raczej w vbac
Za to ten szpital w którym planujemy rodzić jest daleko bo ok 40 km ode mnie ale lekarze u których się prowadzę chętnie się podejmą takiego porodu jeśli przejdę klasyfikacje. Jestem trochę w kropce no ale zobaczymy jeszcze..
Mena29,super wiadomość ja mam 11
Prenatalne to takie bardzo dokładne usg, na którym lekarz sprawdza wszystkie narządy, anatomie, przepływy, serduszko i przezierność karkową itp trwa zazwyczaj od 30-60 min czasem w pakiecie masz jeszcze test Pappa z krwi
Magia, dzięki za dobrą informacje czyli poronienia już nas nie dotyczą ! -
Vbac? A co to, bo nigdy nie słyszałam...?
Ja ogólnie planuję wypisać się na własne żądanie po porodzie, oczywiście jeżeli wszystko będzie dobrze ze mną i malenstwem. Nienawidzę szpitali i uważam, że szybciej pozbieram się do kupy w domu, dlatego w sumie zlowrogie położne nie są mi aż tak straszne -
to długo trwa te badanie prenetalne,to dlatego pielęgniarka mówiła abym była najedzona:)) heheh a ono dowcipne czy przez brzuszek już?
Dziewczyny chyba jak dziecko po urodzeniu nie ma żółtaczki i my nie mamy anemii to wypisują szybko, nie trzymają długo w szpitalu,no chyba,że to cc. Tak bym chciała już mieć Maleństwo w dłoniach...
Tripi a w jakiej miejscowości będziesz miała badania? ja w Zielonej Górze i myslę,czy nie lepiej byłoby w Poznaniu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 13:35
-
Dziewczyny z Gdanska - umowmy sie na herbatke po swietach ))
O rety, ja w ogole nie mysle o takich rzeczach jak szpital, porod etc! to jeszcze tak daleko! Ale odlegly termin nie powstrzymal mnie od wpisywania w google `co jest najgorsze w porodzie` itp hehehe. Troche masochizmu nikomu jeszcze nie zaszkodzilo!
W ogole jest dziwnie, ja w ogole nie czuje sie jak kobieta-w-ciazy! Nie mam za bardzo objawow, chociaz wsluchuje sie w swoj organizm i czuje czasem, ze brzuch mnie zakluje, ale gdybym nie wiedziala o ciazy/nie byla w ciazy to bym tego nie zauwazyla! Oszczedzam sie, bo wiem, ze musze ale czuje sie zupelnie normalnie... i w sumie dobrze, bo moj plan to brac wszystko na chlodno. USG juz we wtorek!Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Anakin, ja mam podobnie, nie czuje sie jak w ciazy, bolaly mnie tylko piersi mocno do wczoraj..dzis nawet tego nie ma...
Dobrze ze nie tylko ja jestem swirnieta we wpisywaniu dziwnych rzeczy w google...
Fajnie ze jestescie Gdanszczanko Gdynianki bedziemy mialy o czym rozmawiac...szpitale,polozne, szkoly rodzenia...hahaha
Magia -
Tripi oj wyobrażam sobie, że rozlaka będzie trudnym doświadczeniem... Ja to nie wiem jak moje koty beze mnie dadzą radę :p Moje tulidupki
Mena chyba standardowo trzymają dwie doby, a ja czuję że nawet tyle nie wytrzymam co innego jak będzie coś nie tak, bo będę widziała w tym sens...
Anakin Herbatka obowiązkowo! Ale z tym terminem, to niby taki odległy, ale zobaczysz jak szybko minie!
Magia ale byłyby jaja gdybyśmy się na porodowce spotkały
-
Mena29, ja będę miała w Mysłowicach(obok Katowic)
Monamis, będziemy miały większą motywacje to regeneracji i szybkiego powrotu do domu
Czerwony Kapelusz, rzeczywiście tak jest ma już z pierwszej ciąży ale z drugiego badania teraz też będę nagrywać ale raczej po 20 tyg bo teraz mało widać -
kejt0192 wrote:Melduję się
29 lipca 2018 r. )))
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)