X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Magia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi powiem Ci że ja niby mam pakiet w Luxmed...i tam też nie ma terminów do dobrych lekarzy. Tylko do jednego dziada jest zawsze wolne i nikt do niego nie chodzi...raz byłam zmuszona do niego pójść i nigdy więcej ... Także nie wiem ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 11:28

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest śmieszne.. płaci się tyle pieniędzy na ubezpieczenia a jak przyjdzie co do czego to nie ma lekarza albo terminu.. ale co zrobić :(
    Cieszę się że mam taka lekarkę jaką mam :) mimo że prywatnie to nie zdziera kasy i nie każe co tydzień przychodzić i płacić :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lux med. I mam osobno usg a osobno wizyte i lekarza prowadzacego ciaze. Kumacie? Moja lekarka nie ma usg w gabinecie i robi mi tylko dowcipne badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 11:37

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Magia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin, dokładne tak! Też tak mam w lux...to jest porażka! Rzadko się zdarza aby gin miał USG w gabinecie... Heh...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawde :O to że do innego lekarza na usg a do innego na badanie? No to rzeczywiście dziwnie..

atdcl6d85txjdq74.png
  • alimak:) Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam chodzić prywatnie ale stwierdziłam, że tyle kasy nie będę dawała. Poszukałam bardzo dobrego ginekologa na NFZ. W gabinecie ma bardzo dobry sprzęt. Nie muszę się umawiać na jakieś długie terminy. Przychodzę jak jest otwarty gabinet i jestem tego samego dnia przyjęta. Na pierwszej wizycie od razu zapisał mnie na wszystkie badania w danym terminie, które powinno się robić. Nie rozumiem jak może ginekolog nie mieć USG w gabinecie - przecież to jest podstawa!

16udcsqvzxqksrgl.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 12:51

• Tripi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak no to fajnie Ci się trafiło :) ja nawet prywatnie nie zawszę się dostane na ten dzień na który bym chciała ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze trafic to skarb:) mi sie tez w glowie nie miesci ale lux med tak dziala:)

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też ciągle mdli,ale dziś odkryłam,że zwykła gorzka herbata troche pomaga:)damy radę:)) wszak,jak nie dobrze,to dobrze:) mi moja lekarz badań nie dała do wykonania,powiedziała,że jak przyjadę na następną wizytę to wtedy mi da. Kazała brać kwas foliowy 5mg i liteinę 100mg 2x dziennie. Żadnych witamin i suplementów. Wierzę,że tak ma być. Ciekawa jestem,czy mój termin porodu z usg będzie inny niż z miesiączki. Na pierwszej wizycie nawet o to nie pytałam...

dziewczyny na wątku ogólnym też lipcowe mamusie przeczytałam,że imbir szkodzi!! ja już głupieję:( pamiętam,że zawsze mówiono,aby surowego mięsa nie jeść, alkoholu nie pić,papierosów nie palić...a teraz serów pleśniowych nie można, ryb wędzonych nie można, nawet czytałam,że pasztetów nie można-ja już głupia jestem. Jutro zamówiłam taki swój twaróg z dodatkami, mam ochotę, a czytam,że nie można-no chyba oszaleję!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 18:24

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zalecił imbir więc chyba nie szkodzi :) ufam mu :) za to powiedział żeby nie suplementować żelaza bo szkodzi w pierwszym trymestrze.. co chwile nowe wytyczne ;)
    o serach również słyszałam ale tylko z mleka niepasteryzowanego. Rybki wędzone uwielbiam no ale cóż poświęcę się :D
    A twaróg chyba można.. powinno się dużo nabiału spożywać :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie panikujmy :) trzeba sprawdzić czy ser wykonany jest z mleka pasteryzowanego. Jeśli tak to spokojnie można jeść w ciąży.
    Podobnie ryby- jeśli na opakowaniu jest napisane że wędzone na gorąco to można jeść.

W tych całych zakazach chodzi o to, by nie jeść żywności, która nie była poddana obróbce cieplnej (ok.100C), która zabija bakterie niekorzystne dla człowieka (np. zapobieganie toksoplazmozy).

O imbirze nic nie słyszałam, myślę że śmiało można jeść.

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma tyłozgięcie macicy? Ja jestem posiadaczką takowej i zastanawiam się jak będzie się ona zachowywać za jakiś czas, jak zacznie się ustawiać do przodu...

Loczek2018 lubi tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwony Kapelusz, poprzednim razem leżałam na patologii z dziewczyną z tym tyłozgięciem. Nie ustawiła jej się do przodu :( musiała więcej się oszczędzać(ale nie wiem czy przez macice czy przodujące łożysko, bo takie tez miała) no i w tamtym szpitalu było to wskazanie do wcześniejszego cięcia, nie wiem jak u Ciebie. Brzuszek miała ciut większy niż ja teraz ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyy...jak chyba mam tyłozgięcie... I nic jeszcze nie wiem w tym temacie. To może jakieś trudności sprawić?

Tripi, my zaciazylysmy w ten sam dzień chyba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 08:02

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, dzięki za informację, bo tego wogóle nie brałam pod uwagę, sądziłam że jak nie będę wymiotować to będę mogła pracować jeszcze całkiem długo, a tu może być różnie... Magia, też niewiele wiem właśnie jak się ma tyłozgięcie do ciąży, bo do tej pory mój gin mówił, że po prostu mam taką budowę i tyle, ale zapytam o to w następnym tygodniu.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam tyłozgiecie macicy ale chyba w niczym to nie przeszkadza za bardzo . Z tego co wiem to kobiety z tyłozgieciem mogą mieć problem w zajściu w ciążę.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Magia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki. Czyli z nas szczęściary skoro zaszlysmy hehe

Ja zaczynam czuć docisk z powodu nakładających się trudności: 5 mięśniaków w macicy, krwiak, zakażenie szyjki, tylo zgięcie... Mam nadzieję że już więcej mi nic nie dojdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 08:24

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam tyłozgięcie i dowiedziałam się pół roku temu u lekarza, jak byłam w ciąży, którą poroniłam. W pierwszej ciąży nawet nie słyszałam o tyłozgięciu i urodziłam sama bez powikłań i w terminie co do dnia:)

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwony Kapelusz wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma tyłozgięcie macicy? Ja jestem posiadaczką takowej i zastanawiam się jak będzie się ona zachowywać za jakiś czas, jak zacznie się ustawiać do przodu...
    też mam tyłozgięcie, podobno na koniec ciąży kazda ma przodozgietą i tej myśli sie trzymam:). Jest artykuł o tym u mamyginekolog.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Tego się trzymajmy i ...ogólnie nic nam nie grozi

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj