LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magia dasz rade jest tyle forów itp myyy jesteśmy będziemy się wszystkie dzielić wiedzą i opiniami i na pewno coś wybierzesz
Co do wyprawki to jeszcze termometr nie wiem jak mogłam o tym zapomnieć haha
I myślę o elektrycznym aspiratorze do noska , co myślicie?
Tysia czekamy !!! -
Ja też o takim myślę albo te na podczerwień do czoła,ucha i można robić pomiar pomieszczenia cenowo fajnie wychodzą a w sumie nie widzi mi się grzebać w pupie zwykłym
A i jeszcze pamiętam że kazali w szpitalu mieć octonisept do pępuszka i dla nas do blizny/nacięcia -
Tripi wrote:Cześć Mallina W Łodzi ma dziś Tysia ale nie wiem u jakiego doktora.
Jasne im nas więcej tym lepiej
Też mam jutro i też się stracham
A wytłumaczysz mi jaka jest różnica między badaniami prenatalnymi a badaniami genetycznymi? Prenatalne na pewno są bardziej szczegółowe. Pytam, bo Pani w przychodni zaproponowała mi te badania po mojej reakcji na kwotę jaką muszę zapłacić (550 zł) -
Szczerze to nie mam zielonego pojęcia.. u mnie mówi się i tak i tak ale chodzi o USG prenatalne w którym lekarz określa ryzyko wad genetycznych i w sprawdza bardzo dokładnie wszystkie narządy, przepływy, serduszko itp..
Ceną mnie zszokowałaś.. baaardzo dużo.. 250 zł to najwięcej ile słyszałam i to już z testem z krwi też określającym ryzyko wad płodu. -
Hej, Malina.
Te nazwy sa zamiennie stosowane, ale nie wiem, czy jej nie chodzilo o same USG bez papa, ze niby tansze wtedy...
W prywatnych miejscach u nas w Gdansku tez sa drogie, od 460pln...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 13:44
Mallina lubi tę wiadomość
Magia -
Tripi wrote:Szczerze to nie mam zielonego pojęcia.. u mnie mówi się i tak i tak ale chodzi o USG prenatalne w którym lekarz określa ryzyko wad genetycznych i w sprawdza bardzo dokładnie wszystkie narządy, przepływy, serduszko itp..
Ceną mnie zszokowałaś.. baaardzo dużo.. 250 zł to najwięcej ile słyszałam i to już z testem z krwi też określającym ryzyko wad płodu. -
Magia ja miałam tylko glukoze na razie robiona i wynik 4,25 mmol/l .
Mallina ja płace 180 za usg bez krwi. Ale te 550 to w dalszym ciągu bardzo dużo.
Gratulacje, dwóch dzidziusiów ale superWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 14:03