LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magia dasz rade
jest tyle forów itp
myyy jesteśmy
będziemy się wszystkie dzielić wiedzą i opiniami i na pewno coś wybierzesz 
Co do wyprawki to jeszcze termometr
nie wiem jak mogłam o tym zapomnieć haha
I myślę o elektrycznym aspiratorze do noska , co myślicie?
Tysia czekamy !!!
-
Ja też o takim myślę
albo te na podczerwień do czoła,ucha i można robić pomiar pomieszczenia
cenowo fajnie wychodzą a w sumie nie widzi mi się grzebać w pupie zwykłym 
A i jeszcze pamiętam że kazali w szpitalu mieć octonisept do pępuszka i dla nas do blizny/nacięcia
-
DziękiTripi wrote:Cześć Mallina
W Łodzi ma dziś Tysia
ale nie wiem u jakiego doktora.
Jasne im nas więcej tym lepiej
Też mam jutro i też się stracham

A wytłumaczysz mi jaka jest różnica między badaniami prenatalnymi a badaniami genetycznymi? Prenatalne na pewno są bardziej szczegółowe. Pytam, bo Pani w przychodni zaproponowała mi te badania po mojej reakcji na kwotę jaką muszę zapłacić (550 zł)
-
Szczerze to nie mam zielonego pojęcia.. u mnie mówi się i tak i tak ale chodzi o USG prenatalne w którym lekarz określa ryzyko wad genetycznych i w sprawdza bardzo dokładnie wszystkie narządy, przepływy, serduszko itp..
Ceną mnie zszokowałaś.. baaardzo dużo.. 250 zł to najwięcej ile słyszałam i to już z testem z krwi też określającym ryzyko wad płodu. -
Hej, Malina.
Te nazwy sa zamiennie stosowane, ale nie wiem, czy jej nie chodzilo o same USG bez papa, ze niby tansze wtedy...
W prywatnych miejscach u nas w Gdansku tez sa drogie, od 460pln...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 13:44
Mallina lubi tę wiadomość

Magia -
Samo genetyczne 360 zł bodajże. Prenatalne początkowo powiedziano mi 440 zł ale potem skorygowano tą kwotę do 550 zł ze względu na ciążę bliźniaczą. No nic pewnie dowiem się wszystkiego jutro.Tripi wrote:Szczerze to nie mam zielonego pojęcia.. u mnie mówi się i tak i tak ale chodzi o USG prenatalne w którym lekarz określa ryzyko wad genetycznych i w sprawdza bardzo dokładnie wszystkie narządy, przepływy, serduszko itp..
Ceną mnie zszokowałaś.. baaardzo dużo.. 250 zł to najwięcej ile słyszałam i to już z testem z krwi też określającym ryzyko wad płodu.
-
Magia ja miałam tylko glukoze na razie robiona i wynik 4,25 mmol/l .
Mallina ja płace 180 za usg bez krwi. Ale te 550 to w dalszym ciągu bardzo dużo.
Gratulacje, dwóch dzidziusiów ale super
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 14:03