LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Męczyć się nie ma co.. lepiej przemyśleć to teraz zanim pojawi się dziecko.
Myślenie nie których facetów przeraża jak to teraz tak wygląda to co dopiero będzie potem
No ale zobaczymy może się ogarnie i przemyśli sprawe bądź dobrej myśli. Ułoży się jakoś na pewno -
Właśnie najlepsze w tym wszystkim jest to, że ja się w ogóle tym nie przejmuję :p
Ja naprawdę nie wiem czy to jest normalne, ale po prostu obserwuję co on najlepszego wyczynia, przy robię swoje i tylko czekać, aż mnie szlag trafi i pizdnę tym wszystkim w cholerę. No dobra, przyznaję się, miałam małe załamanie nerwowe i planowałam ciche morderstwo, ale koniec końców wszyscy żyją, więc uznaję, że się nie liczy :p -
Urywa mi wiadomości. Ja prenatalne mam jutro o 10. Właśnie wyjeżdżam bo robię je w klinice w łodzi a kawał drogi mam i nie chce mi się wstawać w połowie nocy więc wzięłam hotel. Co do zakupów to ja nic jeszcze nie kupuje jedyne co to wózki oglądałam i podoba mi się mima xsari tylko jest cholernie drogi ale może lepiej zainwestować aby skarbuś miał wygodniej i komfortowo... co sądzicie?Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
monamis wrote:Magia, może Ci wypiszę moją listę, którą założyłam w zeszycie i odhaczam kupione rzeczy
- Łóżeczko
- Materac do łóżeczka
- 3 prześcieradła na gumce
- 3 zestawy pościeli bawełnianej
- Wkład kołdra i poduduszka
- Karuzela z projektorem
- Przewijak do położenia na łóżeczko
- Plastikowe, ikeowskie organizery do zawieszenia na szczebelkach łóżka.
- Wózek 3w1 z fotelikiem samochodowym
- 2 zestawy pościeli do gondoli bawełna + minky
- 2 kocyki bawełniane do fotelika
- Wanienka do kąpieli
- 2 ręczniki z kapturem
- 15 pieluch tetrowych
- Leżaczek-bujaczek elektryczny (aby nie zwariować od bujania nogą i ogólnie nie zwariować przez pierwsze miesiące, ale to taki gadżet, który na upartego można pominąć)
- Wyżej wspominany laktator z butelką
- Smoczek
- Rożek (kupuję najtańszy, bo zapewne będę go używać tylko w szpitalu)
- Poduszka "rogal" do karmienia.
I finito.
Co do ubranek to sama jeszcze nie wiem ile czego wyjdzie, ale też na pewno nie ma co przesadzać, bo dzieciaki rosną w zastraszającym tempie.
Monamis jestes boska. Dziekuje.
Jesli cos ktos jeszcze podpowie ~ wszystko zapisuje! Tez zakladam zeszycikWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 19:46
monamis lubi tę wiadomość
Magia -
Tysia, wszystko tak naprawdę zależy od tego na co się stać, bo można dostać tanie i dobre wózki, w których maluch będzie bezpieczny. No i zależy też czy planujecie jedno dziecko czy więcej, bo jak dla mnie na jedno dziecko wydawać tyle kasy po prostu się nie opłaca...
Tysia11 lubi tę wiadomość
-
Mena również gratuluję dobrych wiadomości! i także czekam na wieści od Tysi. Tripi, ja wychodzę z tego samego założenia, najpierw śpiworek, otulacz a później dopiero komplet pościeli. Co do kremu do pupy, to zakupie bepanten, u znajomych się sprawdza mimo że mała jest alergiczna. Co do kosmetyków dla dzieci to polecam zajrzeć na blog Srokao, tam dziewczyna robi analizę składu czego ja nie umiem rozszyfrować na codzień.
-
Magia pewnie, że dam Ewentualne, samodzielne macierzyństwo, to nie jest najtrudniejsza rzecz, jakiej musiałabym w życiu stawić czoła. Najważniejsze, aby moje zwierzaki, za ktore jestem odpowiedzialna, i dzieciak oczywiście, byli w życiu szczęśliwi. Reszta sprawą drugorzędną.
Ha! Jutro jadę nie tylko po ubranka dla Victorii, matę do zabawy, ale i zarezerwowałam kilka ciuchów ciążowych dla siebie ! Bo niestety wyrastam choliwcia -
Tripi wrote:To malutko miałyście, ja w pierwszej miałam 2,22 i się teraz schizuje że jestem starsza i będę miała jeszcze większe a do 3 podobno jest norma.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Czerwony Kapelusz wrote:Ja dziś poczyniłam pierwsze ubraniowe zakupy, cos czuje ze popłynę w tym temacie, bo to wszystko takie urocze co do butelki to czytałam że dr browns ma dobre opinie i chyba taka zakupie. Co do łóżeczka zastanawiam się nad jakimś dobrym jakościowo turystycznym plus dobry materac oddzielnie, bo naczytalam się że dzieci obijają się o te drewniane lub wkładaja rączki i nóżki w szczebelki a ochraniacze z kolei zwiększają ryzyko śmierci łóżeczkowej, a w niektórych krajach są nawet zakazane.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Powiem Wam, ze ja sie w tej ciazy zepsulam...nigdy nie mialam problemu z podejmowaniem decyzji...a teraz klapa...ogladam, czytam...I nic...nie moge sie na nic zdecydowac...jakie lozeczko, jakie cos tam...jak ja zrobie te zakupy??
Tysia11 lubi tę wiadomość
Magia