X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Magia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monamis wrote:
    Magia, ale masz jakieś przeczucia co do płci, czy po prostu z dziewczęcymi imionami Ci łatwiej poszło? :)

Wiesz, wczesniej mialam przeczucie na dziewczynke I troche moze marzenie, ale ostatnio nie jestem pewna I mowie "on"... dlatego totalnie nie wiem. Hehe... chyba łatwiej bylo mi wybrac imie dla dziewczynki, bo wiele mi sie podoba, a dla chlopca jakos nie wiem..
    A Wy macie juz jakis pomysly na imiona, czy czekacie az poznamy plec?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 06:58

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia dobra widomość <3

kurcze jak na razie to same dziewuszki będą :D

Monamis patrze na twój suwaczek i widzę, że testowałyśmy w ten sam dzień :D <3

Magia ja tak samo dla dziewczynki mieliśmy od razu na chłopca niby też mamy ale to chyba nie to :D

Ale się stresuje :( aż mi niedobrze :/

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam strasznie glupie pytanie...

...przez cala ciaze bardzo tylam, ponad 5kg w trzy miesiace... dzis sie zwazylam I mam mniej o 1,5kg mniej...bez powodu, nie mam wymiotow, jem normalnie, tylko nie jem slodyczy... fakt, ze zaczelam wstawac po 2 miesiacach lezenia plackiem.... czy mozliwe jest takie nagle schudniecie w ciazy? Martwie sie, czy nie dzieje sie cos z dzieckiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 09:13

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia ja schudłam 2 kg :/ też nie wymiotuję i jem normalnie.. co tydzien ok 0,5kg mniej. Pytałam lekarki na poprzedniej wizycie to powiedziała że na tym etapie ciąży nie ma co tyć bo co będzie potem ;) a jak wyniki są w porządku to myślę że nie ma się co przejmować na zapas :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, dziekuje... uffff... dla mnie to szok ze jest na minusie

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Ciebie to może przez te słodycze :) to dużo daje :) ja jem jeszcze ale staram się je zastępować owocami ;) no a dzidziuś też pewnie nam zabiera trochę ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wstalam po 2 miesiacach lezenia bez ruchu, wychodze na spacery...moze to to...poza tym przestraszylam sie bo mam cukier 90 a to gorna norma... wiec od doslownie kilku dni patrze na to co jem I bez slodyczy...ale zeby od razu tyle schudnac? Przed ciaza musialam miesiac na silce zasuwac I diete cisnac zeby schudnac tyle w miesiac

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy masz wizytę i będziesz robić badania krwi? Myślę że lekarz rozwieje twoje wątpliwości :) gorzej jakbyś dużo tyła bo to można się cukrzycy ciążowej nabawić i innych rzeczy ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia to nie jest nic złego. Czasem tak jest. Ja przytylam tylko 1kg a jem naprawdę dużo (słodyczy nie odmawiam rowniez) i co też powinnam się martwić że tylko 1kg? Czasem kobiety tracą na wadze tak po prostu. Za to jak zaczniesz tyc... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 16:32

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Magia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe... wizyte mam za tydzien to zobaczymy co I jak...ide do nowego doktora prywatnie... zobaczymy

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatnie na pewno lepiej :) zobaczysz różnice :) teraz choćby mi płacili to na nfz nie pojdę bo olewają wszystko :/

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina miałaś już wizytę? Daj znać po ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Kornelia 86 Znajoma

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina czy mogę na priv ?? Mam kilka pytań

• Tripi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się pomału dziewczyny, spędziłam pół dnia w toalecie :(
    Trzymajcie kciuki <3

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monamis jak ostatnio pisałas ze kompletujesz wyprawkę to pomyślałam że kurcze tak szybko? juz? hmmmm...myślałam że nikt Cię nie przebije (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) - wczoraj późnym wieczorem zrozumiałam że się myliłam... przebił Cię mój chłop ;) o 21 nagle poinformował mnie że jedzie kupić większe auto bo w to co mam nie włożę wózka :D o zgrozo, wsiadł w połowie nocy i pojechał na drugi koniec Polski po samochód. Ja nie wiem ale to chyba nie jest normalne - ludzie zaczynają wyprawki od ciuszków, smoczków, wózka a my ... od samochodu - i nikt mi nie powie że faceci nie wariują bardziej niż kobiety :P

Tripi i jak ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 17:21

• Magia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, aaaa... z facetami tak bywa...moj jak sie dowiwdzial o ciazy kupil sobie nowa lodke... wędkuje... takze chyba z nimi tak jest ze niektorzy musza sobie prezent kupic z okazji dziecka...

Tripi, a Ty dzis wizytujesz? Jakos sie zagubilam w tych naszych terminach wizyt kto teraz.... Trzymam kciuki!

mena29 lubi tę wiadomość

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oglądam ostatnie zdjęcie z usg i tak patrzę i myślę ale moje Maleństwo ma śliczny nosek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 18:02

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zaczynam myśleć o wyprawce. Choć mam cichą nadzieję że moja koleżanka która ma synka kilkumiesięcznego coś mi odstąpi
    Tysia mamy chyba ten sam termin porodu.
    3mam kciuki za wszystkie Wasze wizyty
    P.S. Ja to Was kocham jak tyjecie to biedolicie,a jak chudniecie to się martwicie. Hormony w ciąży są suuuuper!!!haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 18:17

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia ale on ma swój a ten dla mnie i dziecka, mówi że dziecko swoje pierwsze 4 kółka już ma. Mena ja od wczoraj gapie się w filmik z prenatalnego. Termin ten sam i my chyba rocznik też ten sam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 19:38

• Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia no to faktycznie Twojego chyba nikt nie przebije, mój jakie się wiedział też zapowiedział, że auto zmieniamy, ale póki co jeszcze tego nie zrobił. Co do nagrodzenia siebie za ten super wyczyn jakim jest moja ciaza, też miał plan, (który mu skutecznie z głowy wybilam) bo zamierzał kupić najnowsza konsole, gdzie inna zbiera kurz w piwnicy:p Mallina czekamy na wieści...

mhsvhdgefzux6fnw.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ