LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry wieczór dziewczęta
Tripi Skoro testowałyśmy w ten sam dzień, to oznacza żę... stałyśmy się w tym samym dniu najszczęśliwszymi kobietami na świecie Czadersko !
Magia Skoro powstałaś z łoża, to ja się kurczę grzecznie pytam co z tą naszą herbatą i bezkarnym objadaniem się ptysiami na mieście!
Tysia Poczekaj, aż dziecko się urodzi... Pierwsza Gwiazdka: "tak kochanie, ten zdalnie sterowany czołg to dla naszego 5-miesięcznego dziecka oczywiście" huehuehue
Nie no ja zaczęłam tak prędko, bo ciąża to taki niepewny stan, a na przyszłego Tatusia w tej kwestii nie ma co liczyć... Raz, że nie rozróżnia pajacyka od śpiochów, a dwa że nagle popadł w dołek finansowy i na wszystko zbieram samodzielnie. Poza tym do póki jestem w dobrej kondycji to chwytam się każdych zajęć i odkładam kasiorę, bo tak przez 3-4 miechy po porodzie, chcę się poświęcić dziecku i zwierzakom. Potem planuję powrót na pół etatu, bo mam możliwość mieć maluszka cały czas przy sobie.
mena zazdroszczę, bo jak ja zobaczyłam nos swojej córki, to się prawie rozpłakałam, bo ewidentnie będzie miała po mnie takiego wielkiego bulina.
A jak się okaże, że będziesz miała syna i będziesz chciała ciuszki, to ja mam do odstąpienia całą siatę za dwie paczki pampersów jedynek. Zadbane, po jednym dziecku, wyprane, tylko trzeba je wyprasować, bo ja tego nienawidzę i już wiem, że moja dziecina będzie chodziła jak psu z gardła wyjęta hehehe
Wprawdzie wystawiłam je na necie, był odzew, ale mam wrażenie że ludzie chcą dostawać wszystko za darmo, są tak roszczeniowi, że nawet te pampersy im za drogo, a ja też przecież za to zapłaciłam, i nikomu manna z nieba nie leci.
Zresztą jakbyś chciała, to mogę podesłać Ci linka na priv, bo nie wiem czy na forum można wstawiać.
U mnie dzisiaj ciężki dzień...
Oliwkę dla dzieci zamieniłam na bio-oil, koleżanka mi pożyczyła pół buteleczki i świąt brzucha, oraz piersi, ustąpił. Dzwonię więc przed 8:00 do mojej lekarz, bo miałam się zgłosić po skierowanie tego badania na cholestazę, mówię jej jak wygląda sytuacja i czy wobec tego to badanie jest konieczne. W odpowiedzi usłyszałam, że tak jej się wydawało, że to za wcześnie na cholestazę i w takiej sytuacji tych badań nie będziemy robić, widzimy się 08.02. No to szybka toaleta, wyjście z psami i pojechałam migiem po te ubrania ciążowe, aby zdążyć do laboratorium. Śpieszyłam się, nie przymierzyłam żadnego ciuszka, nawet ich dokładnie nie obejrzałam i w domu okazało się, że są za małe. W ogóle to miały być rozmiary M/L, a jedne spodnie 36, drugie (sic!) 34, jedna bluzka też XS i w dodatku z dziurką... Zadzwoniłam do tej babki, powiedziałam że chcę zwrócić, bo są za małe i na szczęście udało się odzyskać kasę. Zostawiłam sobie tylko jedną bluzkę z H&M mama i sukienkę z Asosa, ale na dupę nadal nie mam nic konkretnego a brzucho już rośnie. W poniedziałek jestem umówiona po spodnie z jedną babką, tym razem rozmiar L, bo mam rybaczki - bojówki w rozmiarze M i obawiam się, że na lato w tyłku już nie wejdę. Tym razem tylko spodnie przymierzę na miejscu. No i jeszcze na dobitkę zaczęło mnie coś rozkładać. Łamie mnie w kościach, zimno mi, łeb pęka... Chociaż nie wiem czy to po prostu nie jest brak wystarczającej ilości snu, bo mój organizm też na deficyty tak reaguje... Dla pewności odbiór wózka przełożyłam na środę. Co się odwlecze, to nie uciecze. -
Dobry wieczór Kobiety-Mamuśki!
Chyba czas najwyższy do Was się przyglądać, bo tak podglądać i nic się nie odzywać nieładnie... Początki były nieciekawe i nerwowe, a że doswiadczenia też nienajlepsze, postanowiłam czekać do końca I trymestru, zanim się ujawnię.
Pozdrawiam serdecznie!bejb lubi tę wiadomość
Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Tysia11 wrote:Magia ale on ma swój a ten dla mnie i dziecka, mówi że dziecko swoje pierwsze 4 kółka już ma. Mena ja od wczoraj gapie się w filmik z prenatalnego. Termin ten sam i my chyba rocznik też ten sam.
Eeee...to macie super. Jak auto dla Ciebie to mega! Przyzwoity facet hehe
Magia -
Magia, to ja Ci powiem, że mimo że nie mialam zaleceń co do leżenia, to ta ciąża zrobiła ze mnie kondycyjnego ułoma. Schylę się dosłownie na kilka sekund, a sapię jakbym na 10 piętro właśnie weszła. :p Nie wiem co będzie dalej szczerze mówiąc, jak brzucho mi urośnie tak fest.
-
Monamis, oj tam oj tam...tu sie slyszy ze wyprawki robisz, latasz po sklepach, a ja ograniczam sikanie, bo mam schody w mieszkaniu I za kazdym razem musze po nich zejsc do wc...
W kazdym razie dbajmy o siebie I kondyche, a jak przyjdzie czas to I herbatka wypali...
W koncu lepiej poznac sie na miescie niz na porodowce...hahaha...ciekawe czy trafimy na siebie gdanszczanki w szpitalu w lipcu
Magia -
Hej, jestem już po wizycie. Miałam późno, bo o 18:00. Uffff... lekarz nie widział nic niepokojącego. Odetchnęłam ale tylko trochę. Z bliźniakami muszę być pod częstym nadzorem. I dobra wiadomość, nie płaciłam za badanie, jednak Pani w recepcji podpięła mnie pod program (z racji na 3 poronienia), muszę tylko dosłać skierowanie od mojego lekarza prowadzącego.
-
Witaj Jola, dobrze że się odezwałaś
Ja już poo 50 minut się oglądaliśmy wszystko w porządku i wszystko już na miejscu Ma 7,3 cm i 71g przezierność 1,7. No i ma adhd a swoich klejnotów nie pokazało haha od razu pleckami się obracało hihiMallina lubi tę wiadomość
-
Mallina i tropi super wieści- gratuluję!
Ciociu Jolu witaj wśród nas.
Wiecie co, same super wieści ostatnio. Wszystkie po wizytach szczęśliwe ż dobrymi wiesciami. Tak się cieszę!!!!!!!! Oby tak dalej!Mallina lubi tę wiadomość
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Tripi i Mallina super wiadomości, super ze wszystko dobrze, oby tam dalej dzidziusie rosły zdrowo Wam i nam wszystkim Jolu witam także, miło poznać monamis ja dwa tygodnie temu kupiła spodnie ciążowe w hm i taka byłam szczęśliwa a w tym tyg się okazało że już muszę gumkę przeciac w 3 miejscach bo mnie ciśnie, sądziłam że dłużej mi posłużą, znów poszukiwanania bo w nic na dole się nie mieszcze
-
Witam z rana.
Ja dzisiaj wizytuje i mam trochę stresu, ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Czerwony Kapelusz wrote:Tripi i Mallina super wiadomości, super ze wszystko dobrze, oby tam dalej dzidziusie rosły zdrowo Wam i nam wszystkim Jolu witam także, miło poznać monamis ja dwa tygodnie temu kupiła spodnie ciążowe w hm i taka byłam szczęśliwa a w tym tyg się okazało że już muszę gumkę przeciac w 3 miejscach bo mnie ciśnie, sądziłam że dłużej mi posłużą, znów poszukiwanania bo w nic na dole się nie mieszcze