X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia mi też już wyszedł, a jak mam wzdęcie to już wogole. Masz racje, kupię wieksze, bo teraz to już mniejsza nie będę, nie ma co się łudzić :p

Tysia11 lubi tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwony Kapelusz proszę,
    https://allegro.pl/uzytkownik/mamamaxsia/spodnie-jeansy-78038?order=m

Leginsy ciążowe widziałam w Netto. Te zwykłe trochę mnie cisną, ale pewnie opcja z większym rozmiarem będzie dobra. Dziewczyny a rajstopy Was nie cisną? Już też myślałam żeby kupić rozmiar większy.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Calinkaa Nowa

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monamis wrote:
    Łooo Jezusicku Nazarejski... Ja płaciłam za prenatalne 130zł :P razem z wizytą :P
    Ja za prenatalne zapłaciłam 280 zł <szok>

hchyflw1y72hxkvv.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ta cena za prenatalne to pewnie dlatego, że był robiony też test PAPPA, druga opcja to zapewne tytuły lekarza który mi je wykonywał. Dr. hab. i coś tam jeszcze

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga będzie dobrze :) daj znać po :)

Kapelusz w Lidl często są ubrania dla ciężarnych w całkiem spoko cenach ;)

Mallina kup sobie ciążowe :) są bardziej elastyczne na brzuchu no i naciąga się je "pod pachy" hehe mi w sumie spadają takie na razie :D

Calinkaa jak z testem z krwi to cena przystępna ;) dziewczyny płaciły po 400 coś ;)

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lidlu patrzę ale nie ma nic narazie, rajstopy cisną już, ale ja sobie je przeciełam w pasie trochę z przodu i z tyłu i jest ok :p ale trzeba się rozejrzeć za ciążowymi albo spróbować kupić większe. Mallina dzięki za link :)

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ładne, dwustronne kocyki niemowlęce będą w Biedronce w niskiej cenie od 18 stycznia. Nie wiem jakiej jakości tylko,ale w gazetce prezentują się fajnie.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy temat już się pojawiał, najwyżej zapytam drugi raz. Malowanie paznokci lakierami hybrydowymi. Czy czekacie do drugiego trymestru, czy zrezygnowałyście całkowicie z tego typu zabiegu?

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo zaraz zobaczę :D

Mallina ja zrezygnowałam bo moje mi ładnie się wzmocniły i fajnie rosną :) ale w pierwszej ciąży robiłam nie raz paznokcie żelowe i farbowałam też włosy :) lekarz nie miał przeciwwskazań ale owszem to był już II trymestr

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina ja robiłam na moje paznokcie lakier hybrydowy, w zasadzie robię mniej więcej raz w miesiącu.
    Co do rajstop to zwykle też mnie Cisna, wtedy nie nadciagam na brzuch tylko zsuwam pod brzuch ale raczej już nie noszę. Rajstopy ciążowe widziałam w rossmanie. Ja obecnie noszę leginsy nawet zimowe ocieplane :)
    Ja za usg prenatalne płaciłam 180 + 220 za test pappa z krwi. Razem 400.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 14:20

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam swojego lekarza o hybrydę. Szkoda mi tych lakierów bo mam dość spory zestaw, ale też nie chce zaszkodzić maluchom.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga Trzymam kciuki, daj znać jak tam :)

Czerwony Kapelusz Jeżeli to są te kocyki, o których ja myślę, to jakieś 1.5 roku kupowałam dla kotów i sprawdzają się całkiem spoko. :P choć dla dziecka mam inne upatrzone ;)

Mallina Ja do tej pory przedłużałam na tzw. formie, ale coś mi mówi, że teraz w styczniu wypełnię je ostatni raz a potem ściągnę, bo podobnie jak u Tripi moje paznokcie bardzo się wzmocniły + bardzo szybko rosną. :) Noszę się też z zamiarem powrotu do poprzedniego koloru, ale jeszcze za bardzo nie wiem kiedy, czy dopiero nie po porodzie, bo problem z czerwienią jest taki, że bardzo szybko się wypłukuje i obawiam się, że nie będę miała siły tak często farbować. :(

Dziewczyny, ale mnie dzisiaj babole z mięsnego wkurzyły...
    Jakoś tak wywiązał się temat tej cholestazy ciążowej, a jedna z nich mówi, że słyszała, że to od zwierząt... WTF???!!! Jak jej wyjaśniłam już co to jest cholestaza i niech mi powie jakim cudem kwasy żółciowe mają się do zwierząt, to nabrała wody w usta... I pozostało mi tylko ją jeszcze opierdzielić, aby takich głupot nie powielała, bo zaraz zrobi się podobna legenda jak z toxoplazmozą, że ciężarne na umór wyrzucają koty, bo od samego patrzenia się zarażą... :/

Ale z drugiej strony humor mam poprawiony, bo po wózek nie będę się musiała tłuc przez całe Trójmiasto - dziś Ci ludzie będą w pobliżu i mi go podrzucą pod sam blok. Jupi! :)

Victoria czekamy na Ciebie <3
    TP:18.07.2018
    dev198prs__.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a widziałyście zmiany w BBF w temacie płatności za abonament ?
    Ja chyba zrezygnuję z tej stronki, bo 29zł to trochę przegięcie.... :(
    A tak naprawdę konto bez tego abonamentu do niczego się nie przydaje, bo obcinają 80% funkcji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 14:39

dev198prs__.png

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qyu39c.png

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie, ja mam trochu inne :)
    Ale z jednej strony też jest bawełna, a z drugiej minky. :)

dev198prs__.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tego typu :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b407ef756a28.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/74b93d2238ec.jpg

dev198prs__.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monamis taaak ludzie to wiecznie wszystko na biedne zwierzęta zwalają :/
    Ja miałam toxo a w życiu kota nie miałam no ale wiesz.. i tak jak mówisz będą mówić że od patrzenia :/
    Ja nie mam wykupionego abonamentu a konto zostawiłam ze względu na forum <3 jakoś smutno by mi było bez was :P
    To twój kociak ? <3 wygląda jak z reklamy <3 :D piękny <3

Kapelusz patrzałam właśnie ;) wydaje się porządny, ciekawe czy będą :P

atdcl6d85txjdq74.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a żeby było śmieszniej, ja nie przechodziłam toksoplazmozy, mimo że mam tyle futer z domu + miałam styczność z tak chorymi zwierzętami, i jeszcze kotami podwórkowymi, że aż powinnam promieniować tymi bakteriami... Ludzie nie potrafią zrozumieć, że prędzej zarażą się toksoplazmozą jedząc tatara czy wpierniczając brudną marchewę :/

Tak Tripi, to mój Miodzio :) a właściwie to kot mojego psa, tego dużego, bo wynalazł go w krzakach jako zapchlone kocię i przyprowadził do domu. :) Niesamowita historia. :) A że zawsze powtarzam, że dzieci trzeba uczyć wrażliwości, no to mówię do Brego "a niech Ci będzie synu, możesz go sobie zatrzymać" hahahaha :P To moje ulubione ich zdjęcie :) rodzinka 500+ hahaha :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce7c7d619265.jpg

bejb lubi tę wiadomość

dev198prs__.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ja na pewno miałam z owoców albo warzyw bo surowego raczej nie jadam.
    Super zwierzyniec :D z tego co pamiętam masz więcej kociaków? <3
    Mogliby Ci dawać na każdego 500+ haha zwierze też trzeba utrzymać i wychować :D a czasem nawet ubrać hahaha

atdcl6d85txjdq74.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie ja zawsze powtarzam, że jak kiedyś Jarusia spotkam, to się zapytam co z tym 500+ na każdego kota... Żeby sobie atlas kotów w sejmie przeglądać to pierwszy, a do realnej pomocy to ostatni... hehehe :P

Tak, Tripi, dobrze pamiętasz :) Kotów mam 9, a psy mam 2 :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b819662aa405.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6a348b7b140.jpg

dev198prs__.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ