LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie mogę w jednej wiadomości napisac to piszę w kilku. Czy Wasze dolegliwości trochę ustępują? Ja zauważyłam ze u mnie troszkę juz lepiej. Nie jestem tak bardzo osłabiona,a mdłości troszeczkę zelżały. Juz się nie mogę doczekać jak wszystko mi przejdzie i wezmę się za umeblowanie mieszkania. A może nawet nauczę się szyć bo mam super starą maszynę a szyć nie umiem. Stoi i robi za szafkę bo to taka ze stolikiem
-
Mena mi już prawie nic nie ma czasem przy jakimś brzydkim zapachu dźwignie mi się ale tylko tyle piersi nie bolą, są miękkie brzuch czasem ciągnie albo lekko pobolewa ale lekarz powiedział, że dobrze bo rośnie
Też bym chciała umieć szyć a jeszcze bardziej robić na drutach porobiłabym sobie malutkie czapeczki i skarpeteczki i ażurowe kocyki tak bardzo mi się podobają no ale przy mojej cierpliwości to niestety muszę zdać się na kupno gotowca hehe
Dopada mnie chyba przeziębienie gardło pobolewa i pokasływać zaczynam macie jakieś babcine sposoby bo leków zbyt nie chcę. Popsikałam już tantum verde bo ponoć bezpieczne no ale bym musiała co godzinę żeby pomogło -
Mam prenatalne w poniedziałek o 8.30 Przynajmniej nie będę długo czekać. Dziewczyny to prawda że prenatalne już przez brzuch? Tak mi doktor powiedziała. Tylko nie wiem czy w każdej klinice. Dziś mnie krocze zaczęło boleć. Czy któraś z Was tak ma?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 08:16
-
Mena, to trzymam kciuki za badanie.
Potwierdzam, ja mialam przez brzuch. Czasem jak nie do konca dobrze widac to dodatkowo robia przezpochwowo.
Nie wiem, co masz na mysli mowiac krocze... czy na zewnatrz? Ja odczuwam pobolewanie, ale w srodku, w okolicach szyjki I tam tez lekkie klocie. Czasem cos w okolicy jajnikow lub w pachwinach, ale nie jest to mocny bol.
Magia -
Mi jeszcze dolegliwości nie przeszły do końca, ale 2 dzień bez porannych wymiotów więc może idzie ku lepszemu .
Usg prenatalne jest przez brzuch, sama się zastanawiam czy już u mojego lekarza prowadzącego takie będę mieć czy dalej dopochwowo.
Magia mnie bolą pachwiny jeśli to masz na myśli, to chyba znak rozciągania więzadeł -
Witam się dziewczęta niedzielnie... Jestem wykończona... Jeden z kotów na antybiotyku, zapalenie pęcherza. Chodzi po domu, posikuje po kątach krwią, drze się z bólu... I jeszcze w piątek wieczorem sama na SORze wylądowałam... Poklocilam się ze swoim i takich skurczy dostałam, z nerw prawdopodobnie, że jak takie będą przy porodzie, to się chyba zabije :p Na szczęście z malutką wszystko ok, i szczęście w nieszczęściu, że ten cep się trochę ogarnął.... Jak zobaczył, gdy się wije po łóżku i wyje, sam się popłakał i zaczął się zastanawiac, o co my się klocimy.... Podawał mi jeszcze w nocy nospe, masowal plecy, łydki, bo mnie mega bolały... Ogólnie te skurcze mogły być jeszcze od dźwigania, bo przywieźli wózek (jest extra!), a mój ukochany stwierdził, że nie wie gdzie są klucze do piwnicy i targalam ten wózek sama na drugi koniec dzielnicy do piwnicy koleżanki... Wczoraj już klucze się znalazły, zrobił porządek w piwnicy, wózek przewiózl do naszej piwnicy autem,zrobil zakupy, obiad, wychodzi z psami, sprząta... Ale do czego musiało dojść, aby się ogarnął...
-
Monamis cieszę się że wszystko w porządku, ale może czas zacząć myśleć bardziej o sobie i trochę więcej wymagać od tego swojego... Nie zgrywaj Zosi samosi i nie udowadniaj jemu i całemu światu że sama dasz radę,napewno dasz, ale bo szkoda zdrowia Twojego i Twojego dziecka, jesteś w szczególnym stanie i korzystaj z tego.
-
Masz rację Kapeluszu, ale ciężko mi będzie się przestawić, bo ja już mam taki charakter, tak mnie życie nauczyło, że liczyć to ja mogę sama na siebie... Tym bardziej jak ktoś stroi fochy, nie jestem w stanie się kajac i go o coś prosić...
Magia to jest używany Twing 3w1, czarny wózek czołg, choć na takiego nie wygląda :pWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 12:39
-
Monamis nie chodzi o to że masz się kajać i prosić tylko o to, że jestes matka jego dziecka i należy Ci się pomóc i szacunek, on powinien być dumny z tego że nosisz w sobie jego dziecko i to już upoważnia Cie do wymagania by Cie wspierał a jak trzeba to i wyreczał. Ja też lubię być niezależna i jak nie to nie, ale teraz jesteśmy w innym stanie i nasze zdrowie i naszego dzidziusia jest najważniejsze, więc czasami trzeba schować dumę do kieszeni, bo nie warto. Dbaj o siebie!
-
Faktycznie jak bylam u swojej ginekolog to byl 12 tydzień i robila przez brzuch. Tylko nie wiedziałam czy prenatalne wszędzie przez brzuch. A co do moich bóli to tak jakbym już urodziła i krocze mnie bolało. Czytałam coś o spojeniu łonowym ale nie wiem czy nie za wcześnie. Dobrze ze jutro mam badania to się dopytam a jak to będzie coś powaznego to do mojej lekarz zadzwonię. Powiem Wam że nawet w nocy jak z boku na bok się przewracałam to bolało. Tak jakby pachwiny przy napinaniu mięśni.
Monamis dbaj o siebie. Nie możesz się denerwować z powodu osoby ktora może nie dorosła aby być ojcem. Z czasem zobaczysz czy warto dać szansę czy lepiej być samej. Dla dziecka najważniejsze aby wychowywało sie w miłości a nie w krzykach,kłótniach, braku szacunku. Wczoraj byłam w Smyku,są fajne przeceny na stronie internetowej też. Natomiast w Auchan byla przecena 50% na plyn micelarny firmy biolane. Kupilam sobie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 16:22
-
Wiecie jak już się cieszę że przypadłości ustępują,to one znów powracają. Ech...nie mogę się doczekać aż miną. Boję się trochę badań. Wezmę pendraiva może mi nagrają. Dziewczyny a Wy macie nagrane? Wogole,czy wasi lekarze nagrywają Wam wasze usg? Moja lekarz mi nagrywa i mam dwie plytki.Mam też cichą nadzieję że w tym tyg.zakończę pracę i będę cieszyć się byciem w ciąży a nie stresować co trzeba jeszcze zrobić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 16:31
-
Mena,
Te bole w pachwinach to ponoc normalne. Tez je miewam. To wiezadla sie rozluzniaja itp. Natomiast spojenie lonowe to bardziej z przodu I jesli tam boli to na pewno trzeba lekarzowi powiedziec.
Mi zaden lekarz na pena nic nie nagral, ogolnie to lekarze mnie wkurzaja...I dlatego ide pierwszy raz prywatnie we wtorek..
Magia -
Witajcie z rana.
Ja wczorajszy dzień skończyłam z okropnym bólem kręgosłupa, ale na szczęście teraz jest już dobrze.
Miłego dnia życzę wszystkim.
Kciuki za wizytujące dzisiaj.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Hej. Mena zapytaj lekarza i daj znać co u Ciebie. Nie czytajmy tego dr Google bo tam byle objawa kończy się poronieniem. Mamy swoich lekarzy i myślę że im właśnie powinnyśmy ufać. Mam nadzieję że będzie dobrze. Ja miałam prenatalne 10 stycznia po badaniu otrzymałam 4 zdjęcia i płytę cd z filmem z usg. Teraz włączam sobie w domu
Monamis weź czasem honor schowaj w kieszeń dla dobra dziecka co? Jak od początku mu pokażesz że radzisz sobie sama że wszystkim (W co nie watpie) to później wszystko będziesz robić sama bo ksieciuniu dupy nie ruszy. Czasem trzeba choć poudawać że jesteśmy bezradne żeby faceci poczuli się potrzebni i ruszają się wtedy do roboty.
A jak już jest okres narzekania to mogę i ja? Ja co dzień robię zastrzyki w brzuch i ostatnio już nie mam gdzie się wkłuc mam takie zrosty że wczoraj wklulam się za 3 podejściem z płaczem. OszalejeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 10:06
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Monamis czyś Ty zgłupiała? Weź nas nie strasz !
Mena czekamy na wieści
Mnie też tam czasem boli
A z poprzedniej ciąży pamiętam, że w trzecim trymestrze miałam takie uczucie tam w środku jakby dziecko nóżkę mi tam wpychało
Tysia a co Ci dolega? Cukrzyca? Zrosty staraj się rozmasować