X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że tak bardzo bylam zmęczona tym wszystkim że pisząc zasnęłam. Właśnie wstałam. Cieszę się że Jesteście ☺ troszkę mi lżej. Muszę czekać do środy. Ciekawe dlaczego dwa razy muszę jeździć. Druga sprawa że jak człowiek jest u lekarza to o polowy rzeczy nie zapyta to co później przychodź na myśl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 17:45

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena trzymam kciuki, żeby wszystko okazało się fałszywym alarmem! Sądzę, że lepiej pojechać dwa razy i więcej, sprawdzić i wszystkiego dopilnować, niż mieć sobie coś do zarzucenia. Wtrącę trzy grosze i powiem Wam, że lepszy lekarz, który dmucha na zimne i sprawdza, niż przy wątpliwościach, twierdzi że taka "pani uroda". Inna kwestia, że bez względu na wyniki dopytałabym się w środę co budzi niepokój i skonsultowała to jeszcze z kimś innym. Tak, tak, ja z tych nawiedzonych. :D

Monamis... Tak podziwiam Cię z jednej strony, a z drugiej to mam ochotę Ci natrzeć uszu, a Twemu facetowi kubeł zimnej wody wylać na łeb. Popatrz, jakie Ty skrajne emocje wywołujesz. :P Wierzę, że postępujesz, jak w danej sytuacji uważasz za słuszne. Pytanie czy uwzględniasz długofalowe konsekwencje... Dobrze się gada, ale w życiu czasem bardziej pod górkę niż z górki. Coś mi się wydaje, ale ciąża u Ciebie to początek większej rewolucji. Trzymam kciuki, aby było po Twojej myśli! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 22:11

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)

Wysłany: 15 stycznia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opracowałam plan działania na ten tydzień o kryptonimie: najazd Szarańczy - przygotowania. Powinnam w sumie oficjalnie podać Inspekcja Teściów, ale teoretycznie moja Teściowa nie z tych, co robią testy białej rękawiczki. Niewątpliwie sprawdzi co mam w szafkach spożywczych i czego winnam się pozbyć. Hahaha!!! Z racji, że praktycznie dwa miesiące byłam albo przykuta do łóżka, albo poza domem mam co robić. A moje dziecko ma jeszcze rękę złamaną, zatem nieco więcej atencji wymaga niż zwykle.

Plan działania mam. Nie wiem na ile uda się go trzymać, ale proszę trzymać kciuki. Teściowie będę po raz pierwszy u nas, zatem... :)

Co do objawów, to Klusek ma charakterek i nudności potrafią mną jeszcze sponiewierać.

Uściski dla Wszystkich Kangurzyc!

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiociuJolu tez mam nudności. Podziwiam Cię. Nie dość ze dziecko z gipsem to jeszcze teściowie. Moi mieszkaja blisko ale całe szczęście się nie narzucają. Baaa nawet jak do nas przychodzi to się pyta czy gości przyjmujemy

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha u mnie chyba bedzie synek bo coś miedzy nogami bylo

oar8rjjg8x7ekuph.png

Wysłany: 15 stycznia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też coś majta między nogami. Mam tylko nadzieję, że jakoś dogadam się z tym męskim klanem. :D

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
  • bejb Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale fajnie że już znacie płeć. Ja mam wizytę w ten czwartek, to już 17 tydz i mam nadzieję że doktor nam powie :) no i oczywiście że wszystko będzie dobrze- to najważniejsze :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, tak jak mówia dziewczyny postaraj się nie zamarwiac, trzeba być dobrej myśli i to sprawdzić po prostu. wierzę że wszystko będzie dobrze. Jolu trzymam kciuki za wizytacje teściów :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide dzis pierwszy raz do doktora prywatnie... zobaczymy czym to sie rozni heh...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb jak się ładnie ułoży to na pewno będzie widać <3

Jola mam nadzieję że masz spoko teściów, w innym razie współczuję i nie daj się haha

Magia trzymam kciuki <3 daj znać później jak wrażenia <3

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowie dają radę, a ekipa będzie większa, bo jeszcze szwagier z żoną i pies. :) Mnie nie tyle ich wizyta przeraża, tylko nasz artystyczny nieład panujący w mieszkaniu. Klusek daje popalić i mój poziom energii wynosi -50%. A może to starość lub natura leniwca? :)

Magia, trzymamy kciuki, żeby wizyta przebiegła pomyślnie.

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiociuJolu moja energia to też jest na minusie. Dziś ledwo chodzę a robić juz nie dam rady. A mam kolędę i czekam na księdza. Nawet jeszcze sie nie przebrałam. Siedzę w dresach. Jak pomyśle że muszę założyć one spodnie to już na samą myśl brzuch mnie boli.

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam dziś zupę kalafiorową(sąsiadka mnie dokarmia) byla zabielona śmietanką i teraz męczą mnie gazy,zgaga i odbija mi się. Szok!!! Ale zupa była dobra

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena zjadłam kapuśniak i mam tak samo haha takie chyba uroki ;)
    Na którą jutro jedziesz po te wyniki?

Jola u mnie to chyba -100% :( dopadło mnie przeziębienie i mam już dosyć :/ mam nadzieję, że mi przejdzie samo :(

Magia a Ty jak tam?

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem. Juz po wizycie u prywatnego doktora. Powiem szczerze, ze raczej u niego zostane... wypytal mnie o wszystko I zbadal wszystko co trzeba, m.in. dlugosc szyjki, czego nie zrobil do tej pory zaden inny lekarz...jest to o tyle istotne, ze jestem po operacji skrocenia szyjki I badanie dlugosci to podstawa w takiej sytuacji.... Dr mily, spokojny I jako pierwszy lekarz powiedzial, ze w zwiazku z moimi utrudnieniami medycznymi byloby dobrze widywac sie co 2 tygodnie... I mysle, ze ma racje... mimo ze to kasa...

Dzidzius ma sie dobrze, ma 9cm...miesci sie na dloni...to takie wzruszajace...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi to dziś chyba same śpimy lub po oddzielnymi kołdrami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 21:56

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów ucięło wiadomość. Badania odbieram ok 9.00
    Magia to nosisz w sobie Małego Wielkiego Człowieczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 22:06

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi dbaj o siebie. Kolderka,herbatka z miodem i cytrynką. Czosnek na kanapkę. Moja mama robił chleb z masłem na to plasterki czosnku i troszkę posolić lub syrop z cebuli. Może to Tobie pomoże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 22:10

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia cieszę się że wszystko w porządku:) faktycznie 9cm to już mały wielki człowiek :)! Niestety chyba u nas tak jest ze opieka prywatna znacznie wyróżnia się od tej na fundusz(mój lekarz na NFZ jest super ale sprzęt ma slaby) więc prywatnie tez chodzę i mimo tych pieniędzy nie żałuję, bo czuję się spokojniejsza, a to jest warte każdych pieniedzy. Dziewczyny kurujcie się i szybko wracajcie do zdrowia :)!

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia super <3 kurcze 9cm to już wydaje się tak duuużo <3
    Rzeczywiście do dwa tyg to trochę kasy Ci pójdzie, ale z tego co słyszałam od koleżanek często lekarze później brali co drugą wizytę albo za samo usg i za wizytę nie płaciły ( tak jak w moim przypadku jak nie robię nic innego poza usg to za wizytę mi nie bierze tylko za usg) a pod koniec ciąży często biorą na badanie na szpital w którym pracują na ktg czy coś bo wiedzą już ile się wydało ;)

Mena kuruję się jak mogę :/ czosnek jem już dosłownie ze wszystkim, mąż kupił mi syrop Prenalen a wczoraj w aptece pani poleciła syrop prawoślazowy powiedziała że jest bezpieczny w ciąży i kaszel zaczyna się odksztuszać w końcu i do tego inhalacje robię.
    Wydaje mi się że lepiej no ale zobaczymy :)

Daj znać po badaniach <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 09:01

atdcl6d85txjdq74.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ